Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Renovation of Chef’s Condominium in Bangkok, Thailand by FATTSTUDIO

 
July 5th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: FATTSTUDIO

The 1980s condominium is on Charoen-Krung Road, located along the Chao-Phaya River in Bangkok, Thailand. This old building faces the river and is set in a prime location close to the Asiatique Riverfront, sky train, highway, ferry terminal and influential node, Silom.

Image Courtesy © Tinnaphop Chawatin

Image Courtesy © Tinnaphop Chawatin

  • Architects: FATTSTUDIO
  • Project: Renovation of Chef’s Condominium
  • Location: Chroen Krung, Bangkok, Thailand
  • Photography: Ketsiree Wongwan and Tinnaphop Chawatin
  • Director Incharged: Supanna Chanpensri
  • Design Team: Wattikon Kosonkit, Gultida Maneewong
  • Lighting Design : FATTSTUDIO
  • Construction Costs: 80,000 $
  • Area: 180 Sqm.
  • Project Year : 2015

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

The original layout was simple but did not fit to the new family’s lifestyle. The owners are a mother and her youngest son, who want different things. There used to be a regular 38.5 squaremeter studio unit with one bathroom, balcony and open-plan living area, where they had been living for over twenty years. They then decided to move to another unit in the same tower, where four units were combined together.

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

This double-duplex sits on the twelfth floor with an upper level, and has a city and river view on each side. The design was based on the client’s requirements for separate living spaces. By rule, the main entrance and exterior facade of the old dwelling can not be changed. I fixed two bathrooms next to the main service shaft position, however the sizes were adjusted. Next to the main entrance, the staircase was demolished and relocated to the left side of the living room. A quarter of the floor has opened into a double-height, exposed living room with a dining and kitchen area. The downstairs bathroom was shrunk down into a powder room. Beneath the stair, there is an L shape concrete bench with drawers and storage spaces. The upper floor is divided into two personal living areas, connected by a single corridor that leads to two bedrooms, two shower rooms, two walk-in closets and two private balconies.

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © FATTSTUDIO

Image Courtesy © FATTSTUDIO

In the end, the pair still live in the same unit as before, but it is more suitable for them now. It is flexible enough to allow more family members to live there with them in the future.

Image Courtesy © FATTSTUDIO

Image Courtesy © FATTSTUDIO

Image Courtesy © Tinnaphop Chawatin

Image Courtesy © Tinnaphop Chawatin

Image Courtesy © Tinnaphop Chawatin

Image Courtesy © Tinnaphop Chawatin

Image Courtesy © Tinnaphop Chawatin

Image Courtesy © Tinnaphop Chawatin

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Tinnaphop Chawatin

Image Courtesy © Tinnaphop Chawatin

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan

Image Courtesy © Tinnaphop Chawatin

Image Courtesy © Tinnaphop Chawatin

Image Courtesy © Tinnaphop Chawatin

Image Courtesy © Tinnaphop Chawatin

Image Courtesy © FATTSTUDIO

Image Courtesy © FATTSTUDIO

Image Courtesy © FATTSTUDIO

Image Courtesy © FATTSTUDIO

Image Courtesy © FATTSTUDIO

Image Courtesy © FATTSTUDIO

Image Courtesy © FATTSTUDIO

Image Courtesy © FATTSTUDIO

Image Courtesy © FATTSTUDIO

Image Courtesy © FATTSTUDIO

Related posts:

Contact FATTSTUDIO

Tags: ,

Categories: Apartments, Renovation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy