Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for July 16th, 2016

Piezoelectric Trolleybus Gardens in Belgrade, Serbia by Margot Krasojevic Architects

Saturday, July 16th, 2016

Article source: Margot Krasojevic Architects

Trolleybus Central Terminus Studentski Trg.

Trolleybuses are electric vehicles which makes them more environmentally friendly than fossil fuel or hydrocarbon-based vehicles when implemented in the city. The power is not free as it has to be produced at centralised power plants, however, it is produced more efficiently making it more responsive to pollution control rather than individual vehicles exhausting noxious gases at street level. A trolleybus draws power from overhead wires using spring-loaded trolley poles made from wood and metal, which complete the electrical circuit by transferring electricity from a “live” overhead wire to the control and the electric traction motors of the trolley bus, a type of current collector.Each trolley pole, trolley bus elevation, tire and overhead wire will contain 3d printed piezoelectric cells generating electrical energy from pressure deformation in the semiconductors for on-board electronics. The city of Belgrade uses trolleybuses as one of it’s major modes of public transport with an extensive route stretching across the city and the suburbs.

Image Courtesy © Margot Krasojevic Architects

Image Courtesy © Margot Krasojevic Architects

(more…)

Minimum Living in Albissola Marina, Italy by Silvio Maglione Architeti

Saturday, July 16th, 2016

Article source: Silvio Maglione Architeti

A small apartment on the second floor of an eighteenth century building, Villa Rosenda de Mari, restored and recovered to residential use, was redesigned as a home for leisure time of a large family. Spaces and rooms of everyday life come from a wise restoration of the main space characterised by decorative stucco in Rococo style and high baroque windows.

Image Courtesy © Alberto Ferrero

Image Courtesy © Alberto Ferrero

  • Architects: Silvio Maglione Architeti
  • Project: Minimum Living
  • Location: Albissola Marina, Italy
  • Photography: Alberto Ferrero
  • Design team: Silvio Maglione, Bianca Monti
  • Light design: Marco Pollice
  • Floor area: 58 m2
  • Project year: 2015

(more…)

Row House in Harlaching, Germany by ARCS ARCHITEKTEN

Saturday, July 16th, 2016

Article source: ARCS ARCHITEKTEN 

Instead of a settlement house a new building with garden for a family of four was created. The conception should be an open living concept in ground floor , the 1st floor is the children’s area and the penthouse is for the parents.

Image Courtesy © ARCS ARCHITEKTEN

Image Courtesy © ARCS ARCHITEKTEN

  • Architects: ARCS ARCHITEKTEN (Thomas und Urban Frick architects)
  • Project: Row House
  • Location: Harlaching, Germany

(more…)

Kiosks And Public Toilets in Ecatepec, Mexico by LANZA Atelier

Saturday, July 16th, 2016

Article source: LANZA Atelier

When commissioned to design public equipment along the bicycle track at Av. Central in Ecatepec, Estado de México, we saw an opportunity to achieve common spaces at a very low cost in an area that urgently needs qualified public infrastructure. Thus, we proposed three modules of baths and 13 pairs of kiosks intended to create a democratic urban fabric.

Image Courtesy © Camila Cossio

Image Courtesy © Camila Cossio

  • Architects: LANZA Atelier
  • Project: Kiosks And Public Toilets
  • Location: Ecatepec, Mexico
  • Photography: Camila Cossio
  • Software used: Autocad and Sketch Up

(more…)

Morrison House in Sydney, Australia by Chris Elliott Architects

Saturday, July 16th, 2016

Article source: Chris Elliott Architects

The concept for this house renovation is simple -­‐ a protected and private timber box sits on top of a glass box that dissolves the boundary between house and garden.

The rear of house was a collection of long, narrow, dismal, poky, dark rooms with no view or connection to the garden. There was one small spot of sun – on the back step.

Image Courtesy © Richard Glover

Image Courtesy © Richard Glover

  • Architects: Chris Elliott Architects
  • Project: Morrison House
  • Location: Sydney, Australia
  • Photography: Richard Glover
  • Status: Built
  • Size: 190m2
  • Date: 2013

(more…)

Fukumasu Base and Kindergarten Annex in Chiba, Japan by Yasutaka Yoshimura Architects

Saturday, July 16th, 2016

Article source: Fukumasu Base and Kindergarten Annex

An extension project for the kindergarten in Ichihara, Chiba. It is aimed to be a community center not only for children but also for their families and graduates. We provided huge air volume to enables children to run around in the building by ready-made tent warehouse, which reminds of the existed warehouse stood in the same site. The tent warehouse also covers the freely folded wooden walls that forms place-like thing. We also tried to stimulate children’s imagination by leaving the things like front side and backside of the walls, and even the confliction of the brace structure.

View of the south façade, Image Courtesy © Yasutaka Yoshimura

View of the south façade, Image Courtesy © Yasutaka Yoshimura

  • Architects: Yasutaka Yoshimura Architects
  • Project: Fukumasu Base and Kindergarten Annex
  • Location: Ichihara, Chiba, Japan
  • Photography: Yasutaka Yoshimura
  • Software used: Vectorworks
  • Design and Supervise: Yasutaka Yoshimura Architects
  • Structural engineer: Eisuke Mitsuda Structural Consultants (wooden) / Hasegawa Sogo Sekkei (Steel)
  • Adviser for kindergarten: HIBINOSEKKEI, Inc + yoji no shiro
  • General contractor: Hirai Kensetsu / Sanwa-kigyo Corporation (Tent Warehouse)
  • Structure: Wooden + steel, 1 story, partly 2 stories
  • Max height: 8,470 mm
  • Area:
    • Site area: 3,361.51sq.m
    • Building area: 512.42sq.m
    • Total floor area: 684.81sq.m
  • Completion date: Mar/2016

(more…)

Machaon Valley in Tatarstan, Russia by LEVS architecten

Saturday, July 16th, 2016

Article source: LEVS architecten

LEVS architecten has won an international competition for the design of a new residential area nearby the Russian city of Kazan. The winning master plan and architectural concept take a ‘Dutch approach’ to create a living environment for approximately 17,000 residents. Intimate dimensions, green spaces, informal bike paths and walkways, adequate facilities, and spirited architecture together make the Machaon Valley a sustainable community.

Image Courtesy © LEVS architecten

Image Courtesy © LEVS architecten

  • Architects: LEVS architecten
  • Project: Machaon Valley
  • Location:  Malye KabanyKazan, Tatarstan, Russia

(more…)

Hakuunsou in Kanagawa prefecture, Japan by Makoto Yamaguchi Design

Saturday, July 16th, 2016

Article source: Makoto Yamaguchi Design

In converting this Ryokan (traditional Japanese Inn), in the mountainous holiday retreat area of Yugawara, outside Tokyo, we were inspired by the beautiful surrounding landscape of forest and rivers, and the esteemed traditions of Japanese crafts. We sought to combine richly textured natural materials with traditional Japanese crafts and patterning, to create a fusion and layering of these two elements, and form a beautiful contrast.

Entrance, Image Courtesy © Koichi Torimura

Entrance, Image Courtesy © Koichi Torimura

  • Architects: Makoto Yamaguchi Design
  • Project: Hakuunsou
  • Location: Yugawara, Kanagawa prefecture, Japan
  • Photography: Koichi Torimura
  • Design team: Makoto Yamaguchi, Peter Hamori, Ayumi Mitoma, Scott Beer
  • Site area: 356.80 sqm
  • Completion: 2015

(more…)

Transformation In Pronda Road Civic 8 in Turin, Italy by G.G. RAINERI

Saturday, July 16th, 2016

Article source: G.G. RAINERI

The measure in question provided for the restructuring and change of use of an industrial building destination located at the center of a quadrilateral of residential buildings. The shed in which we intervened, was placed exactly in the middle of a block of the west area of ​​Turin, near the border with the town of Grugliasco (block between Via De Santis, Pronda road, via Cimone and via Postumia). This is a city area developed after the Second World War, and still partially in the developing; in fact, some of the block buildings have recently been constructued. The intervention  involved the reshaping of the existing building in order to make it habitable. Its location is ideal, since being on the block center of gravity has a right distance from the buildings to have no annoying visual interference; moreover the intervention took place in accordance with the neighbor (the road Pronda 8), which was planning to demolish the existing buildings low to build a new building on front street, leaving the right of way (existing) to enter the lot in object. The existing building has been, so, surrounded by green gardens, partly to other condos in part derived uncovering part of the building itself. The GFA, originally located on the ground floor of the building, was distributed between the new mezzanine and the remaining ground floor. The height of the cover is not changed, the outer walls were maintained in part as boundary walls in part as the walls of the new residence. The most difficult part of the design was to give the proportions of residential building to a building that was built to house production activities. The main elevations are divided by dormers and recesses that mark the number of homes fitted inside. Moreover, the tall, narrow windows (partially obscured by fixed shading) try to give new proportions to the main prospect. The inputs to housing are designed as common compasses. All shutters and entrances are made of silver-colored metal profiles, the shell is finished with “ISOCOPPO” Alubel light gray, and the facades are painted in colored earthenware (red mattonaceo).

Image Courtesy © G.G. RAINERI

Image Courtesy © G.G. RAINERI

  • Architects: G.G. RAINERI
  • Project: Transformation In Pronda Road Civic 8
    Location: Turin, Italy
  • Ownership of the building: Impresa Monateri
  • Client: Impresa Monateri
  • Director of construction firm: geom.. Carlo Garelli
  • Designer and project manager: arch. Luigi RAINERI Turin
  • Structural design: ing. Sergio Vighetto
  • Project electrical and thermal plants: Fapa engineering
  • Construction cost: € 800.000
  • Area: 500 sm.

(more…)

G.G. Brown Building Addition – University of Michigan in Ann Arbor by Banker Wire

Saturday, July 16th, 2016

Article source: Banker Wire

The design architect of a new building addition and renovation project at the University of Michigan says the firm “pushed the envelope” with the help of Banker Wire.

Banker Wire metal mesh was specified for the railing infill of a new pedestrian bridge, which provides access to the new Center of Excellence in Nano Mechanical Science and Engineering building – an addition to the George Granger Brown (G.G. Brown) Memorial Laboratories building on North Campus in Ann Arbor.

Spanning more than 50 feet, the bridge had a significant impact on the overall design, and as a result needed to mimic the new building’s predominant design feature – a giant LED wall showing abstract samples of active lab work.

Image Courtesy © Banker Wire

Image Courtesy © Banker Wire

 

  • Manufacturer: Banker Wire
  • Project: G.G. Brown Building Addition – University of Michigan
  • Location: Ann Arbor, Michigan, U.S.A

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy