Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for August 12th, 2016

Custom home in Westport CT by DeMotte Architects

Friday, August 12th, 2016

Article source: DeMotte Architects

This project started out as an addition/remodel to a really nice little cape…”we’d like to remove the roof and build a second story addition”. This kind of project usually leads to extensive remodeling of the first floor, at which point you’re very close to the cost of just building a new house. One I heard “we’d also like taller ceilings on the first floor”, that’s when the decision was made to tear down the house & build a new house in it’s place.

Image Courtesy © DeMotte Architects

Image Courtesy © DeMotte Architects

  • Architects: DeMotte Architects (Brad DeMotte)
  • Project: Custom home in Westport CT
  • Location: Westport CT, U.S.A

(more…)

Mendeley Office in London, England by align

Friday, August 12th, 2016

Article source: align 

About Mendeley

Mendeley is a fast-growing, global, collaborative research and knowledge-sharing platform with over 3m global users. At the core of the business offer are cloud-based tools, platforms and services, designed to help scholars all over the world discover content, organise their papers and connect with other researchers, with the overall aim of making science more open, social and accessible.

The Mendeley offices are on the third floor of the Alphabeta building, Image Courtesy © Gareth Gardner

The Mendeley offices are on the third floor of the Alphabeta building, Image Courtesy © Gareth Gardner

  • Architects: align
  • Project: Mendeley Office
  • Location: London, England
  • Photography: Gareth Gardner

(more…)

El Porvenir Kindergarten in Bogota, Colombia by Mazzanti Arquitectos

Friday, August 12th, 2016

Article source: Mazzanti Arquitectos

Starting from the special understanding of Malaguzzi Loris pedagogical philosophy, was born the idea of creating an element that suggests 3 interrelated centralities, and which cause a range of situations and experiences among children, teachers and family.

Image Courtesy © RODRIGO DAVILA

Image Courtesy © RODRIGO DAVILA

  • Architects: Mazzanti Arquitectos
  • Project: El Porvenir Kindergarten
  • Location: Bosa, Bogota, Colombia
  • Photography: Rudolf, Rodrigo Davila, Alejandra Loreto
  • Client: Ministry of Social Integration
  • Engineer: Nicolas Parra
  • Layout: Jaime Borbon
  • Builder: Temporal Union MAO-PZO
  • Collaborating Architects: Fredy Pantoja, Susan Somoza, Ricardo Silva, Andrés Sarmiento, Juliana Angarita, Rocio Lamprey, Jairo Ovalle, Andres Morales, Maria Alejandra Perez
  • Practitioners: Felipe Castro, Beatriz Robayo, Ramon Morales
  • Area: 2100m2
  • Year competition: 2007
  • Year built: 2009

(more…)

Archaoelogy Switzerland at the Swiss National Museum in Zurich by ATELIER BRÜCKNER

Friday, August 12th, 2016

Article source: Atelier Brückner GmbH

Archaeology Switzerland – National Museum Zurich

The National Museum Zurich provides a new permanent exhibition, designed by ATELIER BRÜCKNER: “Archaeology Switzerland”. It is located in the new building by the architects Christ & Gantenbein, which sculpturally complements the old museum building and makes a continuous and uninterrupted visitor viewing route possible. 500 square metres of exhibition floor space in the shape of lightning lie between the existing cultural-history presentations of the Swiss National Museum. New means of gaining access to the past are thus created – and not only for Swiss people.

Image Courtesy © Daniel Stauch

Image Courtesy © Daniel Stauch

  • Architects of the exhibition / Exhitibion designers: ATELIER BRÜCKNER GmbH
  • Project: Archaeoloy Switzerland at Swiss National Museum
  • Location: Zurich, Switzerland
  • Text: by Claudia Luxbacher. English translation by Sean McLaughlin
  • Photography: Daniel Stauch
  • Software used: Vectorworks 2013, Adobe Suite CS5 / Photoshop / Indesign / Illustrator /After Effects & Keynote 2009

(more…)

Greenhouse GB in Bellagio, Italy by studio vs_architettura

Friday, August 12th, 2016

Article source: studio vs_architettura

The project involves the closing of the portico of a house of the sixties through the realization of a greenhouse defined by iron and glass volumes. Everything was born from the need to build a shelter for potted plants during winter time. The bioclimatic greenhouse, as well as a shelter for plants, performs the function of improvement of energy efficiency of the whole building.

Image Courtesy © arch. Giorgio Sepriano

Image Courtesy © arch. Giorgio Sepriano

  • Architects: studio vs_architettura
  • Project: Greenhouse GB
  • Location: Bellagio, Italy
  • Photography: arch. Giorgio Sepriano
  • Year: 2016

(more…)

Mato in Oliveira de Azeméis, Portugal by Fcc arquitectura

Friday, August 12th, 2016

Article source: Fcc arquitectura 

Of the need for an exhibition space came the “MATO – Art Gallery”, next to Paulo Neves sculptor’s atelier.

Looking for inspiration in their own work of the sculptor, the organic design mirrors the trace of Paulo Neves. Whole body develops without straight surfaces. As if a strange animal has born on site, mixed with the surrounding vegetation.

Image Courtesy © Fernando Guerra | FG+SG

Image Courtesy © Fernando Guerra | FG+SG

  • Architects: Fcc arquitectura
  • Project: Mato
  • Location: Cucujães, Oliveira de Azeméis, Portugal
  • Photography: Fernando Guerra | FG+SG
  • Software used: Autocad, Revit, Photoshop
  • Main contractor: Vieira Construções
  • Structure: Serralharia M. Peixoto & Aires
  • Plasterboard: Jonitecto
  • Exterior coating: Revesnunes
  • Tint: Lacca
  • Construction area: 48 m²
  • Project: Dec. 2011
  • Starts of works: May 2012
  • End works: Jun 2012

(more…)

Nötkärnan in Göteborg, Sweden by Wingårdhs

Friday, August 12th, 2016

Article source: Wingårdhs

“Paradise is the term for a place of timeless harmony”

In Somalia a simple flue often means death. Especially if you are young or newborn. The death-rate among children is the highest in the world.

Sweden has a high influx of Somalian refugees.

Image Courtesy © Wingårdhs

Image Courtesy © Wingårdhs

  • Architects: Wingårdhs
  • Project: Nötkärnan
  • Location: Göteborg, Sweden
  • Software used: AutoCad, Photoshop, Vectoraster and Illustrator
  • Client: Nötkärnan Bergsjön Vc & Bvc AB
  • Total area in square meters: 1 580 m²
  • Completion date: May 2016

(more…)

CellaBar in Azores, Portugal by FCC Arquitectura + Paulo Lobo

Friday, August 12th, 2016

Article source: FCC Arquitectura

The building is the result of a regenerative transformation and expansion of a small pre-existing structure that had been abandoned for many years.

Image Courtesy © Fernando Guerra | FG+SG

Image Courtesy © Fernando Guerra | FG+SG

  • Architects: FCC Arquitectura + Paulo Lobo
  • Project: CellaBar
  • Location: Madalena, Pico, Azores, Portugal
  • Photography: Fernando Guerra | FG+SG
  • Software used: Revit, Autocad
  • General contractor: Esfalto Britas
  • Locksmithing: Estraga Ferro
  • Catering equipment: Arco Hotel
  • Construction area: 407 m²
  • Useful area: 322 m²
  • Project starts: August 2012
  • Starts of works: September 2013
  • End of the works: May 2015

(more…)

Hoan House in Nha Trang, Vietnam by Vo Trong Nghia Architects + ICADA

Friday, August 12th, 2016

Article source: Vo Trong Nghia Architects

The house is located in Nha Trang, a city in central Vietnam surrounded by the beautiful ocean and mountains. The client wanted a large house with a large garden. Answering to this request, a single roof is designed as a hanging garden to plant numerous trees and plants on it. The local building code, however, requires almost 50% of the roof area to be covered by gray or orange-color tilings and to be sloped. To obey this rule but maximize the green area atop, the roof is divided into parallel bands of greened roofs and  tiled roofs in an alternating sequence.

Image Courtesy © Hiroyuki Oki

Image Courtesy © Hiroyuki Oki

  • Architects: Vo Trong Nghia Architects + ICADA
  • Project: Hoan House
  • Location: Nha Trang, Vietnam
  • Photography: Hiroyuki Oki
  • Principal Architects: Vo Trong Nghia + Masaaki Iwamoto
  • Site Area: 492.00 M2
  • Foot Print: 235.2 M2
  • GFA: 276.77 m2
  • Built: 03.2015

(more…)

Yerger Residence in Phoenix, Arizona by Chen + Suchart Studio, LLC

Friday, August 12th, 2016

Article source: Chen + Suchart Studio, LLC

This site for this project has one main view to the east towards Camelback Mountain.  The intent of the project was to focus the views towards the iconic landmark to capture it and have it constantly presenced in the experience of the house while creating other introspective moments of experience.

Image Courtesy © Bill Timmerman

Image Courtesy © Bill Timmerman

  • Architects: Chen + Suchart Studio, LLC (Szu-Ping Patricia Chen Suchart and Thamarit Suchart)
  • Project: Yerger Residence
  • Location: Phoenix, Arizona, USA
  • Photography: Bill Timmerman
  • Software used: AutoCAD 2005 and 3DS max 6
  • Structural Engineering: AED Structural Engineers, Inc. – Christopher J. Sosnowski, P.E.
  • Construction Company: Creative Concrete and Masonry, LLC
  • Construction Area: 3,890 sf or 361.40 sqm
  • Project Year: 2007-2009

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise