Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for September 7th, 2016

Modern Beach house in New York by Eisner Design

Wednesday, September 7th, 2016

Article source: Eisner Design

This project is an addition to the old 1970’s house by keeping the existing structure with new structures attaching to it.

The programmatic goals were to enlarge a very small kitchen & dining area, add a new den on the 1st floor having direct connection to the pool area that had not previously existed, and add a new master bedroom on the 2nd floor. The new mahogany walkway leading to the pool continues into the house to provide access and a direct visual connection to the pool.

Image Courtesy © Eisner Design

Image Courtesy © Eisner Design

  • Architects: Eisner Design
  • Project: Modern Beach house
  • Location: 28 Alewive Brook Road, East Hampton, New York, USA
  • Built: 2012

(more…)

Switch Building in New York City by nARCHITECTS, PLLC

Wednesday, September 7th, 2016

Article source: nARCHITECTS, PLLC 

Switch Building is a 7 storey apartment and art gallery building at 109 Norfolk Street in the Lower East Side, New York City.  The building consists of four floor-through apartments, a duplex penthouse, and a double height art gallery on the ground and cellar levels.  nARCHITECTS provided full architectural services for the project, including all interior design.

Image Courtesy © Frank Oudeman

Image Courtesy © Frank Oudeman

  • Architects: nARCHITECTS, PLLC
  • Project: Switch Building
  • Location: 109 Norfolk Street, New York City, USA
  • Photography: Frank Oudeman
  • Software used: Rhino and AutoCAD
  • Client: 109 Norfolk, LLC
  • Design Team: Eric Bunge, Mimi Hoang (Partners), Daniela Zimmer (Project Architect), Jorge Pereira, Takuya Shinoda
  • Engineer: Sharon Engineering
  • Area: 14,500sf (Art Gallery: 2,700sf + Apartments: 8,225sf (4 units at 1,500sf + penthouse at 2,225sf)
  • Completion: 2004 – 2007

(more…)

Ocean Eye-A Terrace House in Puntarenas, Costa Rica by Benjamin Garcia Saxe Architecture

Wednesday, September 7th, 2016

Article source: Benjamin Garcia Saxe Architecture

The Holdener family bought a beautiful property with two breath-taking views: towards the ocean and into the jungle. We decided to rest the house against the back of the steep hill of the site in order to stabilize the soil and protect the house from falling debris. The house then transitions from a more solid and intimate construction at the back that holds bedrooms and bathrooms, towards a light-weight and ephemeral structure that points to the visual collapse of the ocean and jungle views. The result is a series of interwoven terraces that relate to each other in all dimensions creating not only an internal dynamic interaction between levels, but also varied and sometimes unexpected relationships between the inhabitants and the natural landscape. In these interstitial terrace spaces, which are never truly inside or out, architecture comes to foster the relationship, enjoyment, and appreciation of the natural world by the inhabitants.

Image Courtesy © Andres Garcia Lachner

Image Courtesy © Andres Garcia Lachner

  • Architects: Benjamin Garcia Saxe Architecture
  • Project: Ocean Eye-A Terrace House
  • Location: Playa Santa Teresa, Puntarenas, Costa Rica
  • Photography: Andres Garcia Lachner
  • Software used: Autocad, Sketch-Up, Lumion
  • Architecture Team:
    • Design Director: Benjamin Garcia Saxe
    • Project Coordinator: Laura Morelli
    • Project Design Team: Cesar Coto, Rogelio Quesada, Alejandro Gonzalez, Maribel Mora
  • Client: Holdener Family
  • Construction Documentation: Roger Navarro
  • Structural Engineer: Sotela Alfaro Ltd
  • Electromechanical Engineer: Electrotec S.A
  • Builder: Dante Medri and Adrian Alvarado
  • Area: Aprox. 300 m2
  • Date of Completion: May 2016

(more…)

A Warm Clinic in Tianjin, China by RIGI Design

Wednesday, September 7th, 2016

Article source: Sunshine PR

Dental clinic is not a happy place to go, or we should say, no clinic could make people feel happy: the cold registration desk, the worrisome waiting chairs and the disturbing doors of the clinic rooms; the whole space is filled with a sense of distrust between doctors and patients. However, from spiritual aspect, clinic should be a place which brings hope, or at least should be a warm space. It might not be a delightful thing to go to the dentist, so RIGI does some magic to this space through design, bringing it some kind of warmth and caring.

The entrance facade, Image Courtesy © BIAN Huan-Min

The entrance facade, Image Courtesy © BIAN Huan-Min

  • Architects: RIGI Design
  • Project: A Warm Clinic
  • Location: Tianjin, China
  • Photography: BIAN Huan-Min
  • Designer: LIU Kai
  • Main Materials: Paint, mosaic, blackboard paint, perforated plate, concrete precast slab, colored glass
  • Area: 250 m2
  • Design Time: August, 2015
  • Completion Time: November, 2015

(more…)

HAT house in Tokyo, Japan by APOLLO Architects & Associates

Wednesday, September 7th, 2016

Article source: APOLLO Architects & Associates

The client is a couple in their 50s and both work full-time. Their plan was to rebuild their parents’ house in the urban area in order to live with their mother. The site is located in a dense residential area where one can find the remnant of good old days of Tokyo. In order to prepare for possible natural disasters in the future, the couple wished to build a house of reinforced concrete box frame construction with high resistance to fire and earthquakes. Since the site is small with a deformed shape, it was required to achieve the maximum capacity while avoiding setback-line limits on each side of the house.

Image Courtesy © Masao Nishikawa

Image Courtesy © Masao Nishikawa

  • Architects: APOLLO Architects & Associates (Satoshi Kurosaki)
  • Project: HAT house
  • Location: Shinjuku, Tokyo, Japan
  • Photography: Masao Nishikawa
  • Structural Engineer: Nomura Structure (Nomura Motoi)
  • Mechanical Engineer: Naoki Matsumoto
  • Lighting design: SIRIUS LIGHTING OFFICE
  • Structure: Reinforced-concrete & wooden
  • Site Area: 66.95 m2
  • Total Floor Area: 78.68 m2 (40.87 m2/1F, 39.34 m2/2F, 39.34 m2/2F)
  • Design Period: October 2012 – December 2014
  • Construction Period: February 2015 – May 2016

(more…)

Xi’an Vanke Reputation Sales Center in Shan’xi Province, China by Li Yizhong Interior Design

Wednesday, September 7th, 2016

Article source: Li Yizhong Interior Design

Xi’an Vanke Reputation Sales Center is located at the prosperous and bustling crossroads of science and technology 2nd Road and Zhang 8th North Road in Xi’an city, Shan’xi province. The total area is about 460,000 square meters.

Image Courtesy © Li Yizhong Interior Design

Image Courtesy © Li Yizhong Interior Design

 

  • Architects: Li Yizhong Interior Design (Li Yizhong, Fan Yihua, Dong Zhenhua)
  • Project: Xi’an Vanke Reputation Sales Center
  • Location: Xi’an, Shan’xi Province, China
  • Software used: CAD, Photoshop CS3 and 3D software
  • Furnishings Design: Xiong Can, Ou Xueting, Li Yunyun, Sun Bin
  • Construction Drawing: Ye Zenghui, Lin Qing, Hu Peng
  • Service: Interior Design, Soft-furnishings Design, Lighting Design, Consultant Service
  • Area: 680 square meters

(more…)

The Wave House in Spain by A-cero, Joaquin Torres & Rafael Llamazares architects

Wednesday, September 7th, 2016

Article source: A-cero, Joaquin Torres & Rafael Llamazares architects

A-cero finish a new architecture housing project on the Mediterranean coast of Spain.

This house has been designed the distinctive style of the studio managed by Joaquín Torres and Rafael Llamazares architects, according to the design the evolution recent years with more sinuous and organic lines, this single-family house project is located in an exclusive residential area of the Spanish coast.

Image Courtesy © Marcos Domingo

Image Courtesy © Marcos Domingo

(more…)

Sjöjungfrun in Malmö, Sweden by JUUL FROST ARCHITECTS

Wednesday, September 7th, 2016

Article source: JUUL FROST ARCHITECTS 

MALMÖ’S NEW SKYLINE

World Trade Center Malmö is a new multifunctional housing area being constructed in the centre of Västra Hamnen, incorporating both dwellings and commercial facilities. Sjöjungfrun consists of 187 dwellings comprising flats interspersed with public access shops at the lower levels. The housing project forms the boundary of the WTC area facing Stora Varvsgatan, the location of JFA’s award-winning Media Evolution City, and Kockumsparken directly opposite.

Image Courtesy © Felix Gerlach

Image Courtesy © Felix Gerlach

  • Architects: JUUL FROST ARCHITECTS
  • Project: Sjöjungfrun
  • Location: Malmö, Sweden
  • Photography: Felix Gerlach
  • Client: Midroc Property Development
  • Area: 18,500 m² + underground parking / atrium of 1,500 m²
  • Period: 2016

(more…)

Kim Boi Bamboo Restaurant in Hoa Binh, Vietnam by Bambubuild

Wednesday, September 7th, 2016

Article source: Bambubuild

The project is the highlight in the ecotourism resort offering charming natural landscape in northern Vietnam. The investor attaches special importance to preservation of environmental landscape, natural ecology of the region and wishes to build a resort which is typical of Vietnamese villages.

Unique architecture of the restaurant is inspired by an image of traditional conical hat closely connected to the beauty of Vietnamese women, simple but no less luxurious.

Image Courtesy © Bambubuild

Image Courtesy © Bambubuild

  • Architects: Bambubuild
  • Project: Kim Boi Bamboo Restaurant
  • Location: Hoa Binh, Vietnam
  • Software used: 3dsmax

(more…)

Taller Arranz Bravo in Barcelona, ​​Spain by Garcés De Seta Bonet, Arquitectes

Wednesday, September 7th, 2016

Article source: Garcés De Seta Bonet, Arquitectes

The new building is designed for a sole activity: creation, an introspective and solitary experience, just as the painter told us. This led us to handle the volume compactly, with a uniform exterior design –layers of insulation and clear stucco in an expressive continuance of walls and cover– to establish a feeling of familiarity with the natural surroundings in an unobtrusive manner. The interior is a fluid and multiple concrete cavity – a direct result of the monolithic structural construction concept and the search for harsh and naked spaces that serve the artistic work that takes place inside.

Image Courtesy © Garcés De Seta Bonet, Arquitectes

Image Courtesy © Garcés De Seta Bonet, Arquitectes

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy