Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Ding Hui Yuan Zen & Tea Chamber in Beijing, China by He Wei Studio/3andwich design

 
September 16th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Sunshine PR

This is a factory renovation project. Rebuilt into an office in its latest renovation, the old factory experienced several times of renovation after its construction in 1970s. Unlike other factories with large space, the factory doesn’t have a big space span while the height is normal showing no special features. However, a 100 square meters backyard is quite impressive. Based on the owner’s requirement, designers need to reconstruct it into a Zen Chamber.

The night view of the facade, the inner light creates the feeling of tranquility, Image Courtesy © Zou Bin

The night view of the facade, the inner light creates the feeling of tranquility, Image Courtesy © Zou Bin

  • Architects: He Wei Studio/3andwich design (He Wei)
  • Project: Ding Hui Yuan Zen & Tea Chamber
  • Location: Beijing, China
  • Photography: Zou Bin, He Wei
  • Client: Better Lift Art Club Co., Ltd
  • Architecture and Interior design team: Chen Long, Wang Qi, Zhao Zhuo-Ran
  • Lighting design team: Zhang Xin, Han Xiao-Wei, Zhou Xuan-Yu
  • Special adviser: Xue Xiao-Ming, Zhang Yi-Cheng
  • Contractor: Beijing GHLH Construction CO., LTD
  • Land area: 300 sqm
  • Construction area: 450 sqm
  • Design time: 2014 – 2015
  • Construction time: 2015 – 2016.01

To see the renovated building from the road, Image Courtesy © Zou Bin

To see the renovated building from the road, Image Courtesy © Zou Bin

As a Zen Chamber, it should have the Eastern spirit and ancient concept. Certainly, the ancient concept is not a simple display of traditional symbols. This design wishes to convey the essence of the Chinese private gardens, such as “seeing a bigger picture from small matters” and “the path winds through high peaks”.

Keeping the trees in the site as an element of the new facade, Image Courtesy © Zou Bin

Keeping the trees in the site as an element of the new facade, Image Courtesy © Zou Bin

The building façade in the winter, Image Courtesy © He Wei

The building façade in the winter, Image Courtesy © He Wei

The core of the design is restructuring the circulation of the space. Designers gave up the simple layout of the existing circulation space with hanging stairs directly attached to its entrance. The design creates a longer circulation for people to calm down when entering the main space in the philosophy of Zen Tea. An extra-long, zigzag path is made: people can enter the building from the west side after passing through a long and narrow semi-outdoor corridor. They will enter the backyard after turning to the north and walking through the entire Zen Chamber.

The courtyard, Image Courtesy © Zou Bin

The courtyard, Image Courtesy © Zou Bin

The night view of the front porch, Image Courtesy © Zou Bin

The night view of the front porch, Image Courtesy © Zou Bin

Architect added a folded stairs in this area, located between the long ramp and paralleled stairs. People will see the inner courtyard and a big tearoom through the grating racks while stepping up the stairs. Then they can reach to the second floor through a long, narrow, and closed space. The second floor is served as the main public space of the building, including a Guqin    (a representative instrument of traditional Chinese musical culture) room, small tearooms, meditation room and a large tearoom.

White walls, black bricks, tree shadows, Image Courtesy © He Wei

White walls, black bricks, tree shadows, Image Courtesy © He Wei

The gathering space, self-luminous walls provide the warm yellow lighting, Image Courtesy © Zou Bin

The gathering space, self-luminous walls provide the warm yellow lighting, Image Courtesy © Zou Bin

The changing rhythm of the brightness is another key of renovation. Around the inner court, the newly created space changes its appearance between the natural light and the artificial light arranging the transparent, semi-transparent and close-up visual effects. After entering the building, people could enjoy the courtyard in different time and different perspectives, and vice versa, which is also a practice of sampling the Chinese garden.

Excessive space between the gathering space and large teahouse, Image Courtesy © He Wei

Excessive space between the gathering space and large teahouse, Image Courtesy © He Wei

The entrance lobby, Image Courtesy © Zou Bin

The entrance lobby, Image Courtesy © Zou Bin

HE Wei Architect

Associate professor of School of Architecture, China Central Academy of Fine Arts

Ph.D, Art and Design, China Central Academy of Fine Arts

Dipl.-Ing. Architektur, University Stuttgart

Bachelor of Architecture, Tsinghua University

The entrance hall of the second floor, Image Courtesy © Zou Bin

The entrance hall of the second floor, Image Courtesy © Zou Bin

The gathering space, Image Courtesy © Zou Bin

The gathering space, Image Courtesy © Zou Bin

Meditation room, Image Courtesy © Zou Bin

Meditation room, Image Courtesy © Zou Bin

Image Courtesy © He Wei Studio/3andwich design

Image Courtesy © He Wei Studio/3andwich design

Image Courtesy © He Wei Studio/3andwich design

Image Courtesy © He Wei Studio/3andwich design

Image Courtesy © He Wei Studio/3andwich design

Image Courtesy © He Wei Studio/3andwich design

Image Courtesy © He Wei Studio/3andwich design

Image Courtesy © He Wei Studio/3andwich design

Image Courtesy © He Wei Studio/3andwich design

Image Courtesy © He Wei Studio/3andwich design

Image Courtesy © He Wei Studio/3andwich design

Image Courtesy © He Wei Studio/3andwich design

Related posts:

Tags: ,

Categories: Chamber, Office space, public spaces, Renovation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy