Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for September 28th, 2016

Korean Dandelion Farm in Chungcheongbuk-do, South Korea by Archihood WXY

Wednesday, September 28th, 2016

Article source: Archihood WXY

“Evoking a sense of space“

The building is hidden by the silver-grass forest. The whistle of the wind from the sliver-grass leads the way. At the end of a leafy and curved pathway, you can meet a heavy wooden door. The black bamboo welcomes you through the spaced wooden fence, and natural sunlight filtering through the louver, enveloping the dark entry space. Walking through this entry space, you can see the peaceful front courtyard, covered with Korean fine soil.  Experience of dark and light: this is what triggers your emotional experiences in this space. When you enter the front courtyard, you can see the forest valley through the wide open Farm café. The sense of nature from the valley stays in the farm a while, and passes through the wooden fence.

Image Courtesy © Woohyun Kang

Image Courtesy © Woohyun Kang

  • Architects: Archihood WXY (Woohyun Kang, Youngjin Kang)
  • Project: Korean Dandelion Farm
  • Location: 340 Jenae-ri, Judeok-eup, Chungju-si, Chungcheongbuk-do, South Korea
  • Photography: Woohyun Kang
  • Architect In Charge: Woohyun Kang, Youngjin Kang
  • Area: 191.63m2
  • Project Year: 2015

(more…)

Into the Wild in The Hague, Netherlands by Openfabric, Dmau

Wednesday, September 28th, 2016

Article source: Openfabric

Play is about finding ones place in the world and making sense of that world. We have created a plan that seeks to juxtapose two different worlds. The man made and the natural. The plan has an urban exterior and a wild natural interior, each space contains a different type of play.

Image Courtesy © Jacopo Gennari Feslikenian, Daryl Mulvihill, Francesco Garofalo

Image Courtesy © Jacopo Gennari Feslikenian, Daryl Mulvihill, Francesco Garofalo

  • Architects: Openfabric, Dmau
  • Project: Into the Wild
  • Location: Grevelingenveld, The Hague, Netherlands
  • Photography: Jacopo Gennari Feslikenian, Daryl Mulvihill, Francesco Garofalo
  • Client: The Hague Municipality, Richard Krajicek Foundation
  • Team: Francesco Garofalo, Daryl Mulvihill, Barbara Costantino
  • Consultant: Arcadis
  • Gross Built Area : 5.100 sqm
  • Completion Year: 2015

(more…)

University of Waterloo School of Architecture in Ontario, Canada by LGA Architectural Partners

Wednesday, September 28th, 2016

Article source: LGA Architectural Partners

The University of Waterloo School of Architecture at Riverside is a conversion of a 100-year-old silk mill located in Cambridge. The existing building is 85,000sq/ft over three storeys and is a steel and wood structure with mill deck flooring. The building was funded by donations from all levels of government as well as the local business community. A unique aspect of the project was the modest budget coupled with an extremely aggressive timeframe: $100/sf and one year to design and build, ready for occupancy. We developed a fast-track schedule to allow for the design and building activities to happen simultaneously. The project was delivered on time and on budget in September 2004.

Image Courtesy © Ben Rahn/A-Frame Inc.

Image Courtesy © Ben Rahn/A-Frame Inc.

  • Architects: LGA Architectural Partners
  • Project: University of Waterloo School of Architecture
  • Location: Cambridge, Ontario, Canada
  • Photography: Ben Rahn/A-Frame Inc.
  • Client: University of Waterloo School of Architecture
  • Design Team: Janna Levitt, David Warne, Greg Latimer, Daniel Bartman, Veronica DelGuidice
  • Construction Manager: Alberici Constructors, Ltd.
  • Structural Engineering: Blackwell Bowick Partnership Limited
  • Mechanical & Electrical Engineering: Keen Engineering
  • Code Consultant: Arencon Inc.
  • Lighting consultant: Gerry Cornwell Lighting Design
  • Millwork consultant: Henderson & Associates Inc.
  • Construction Cost: $8,200,000
  • Project Size: 85,000 square feet
  • Project Completed: September 2004

(more…)

Televic Headquarters by TV Architectenbureau Naert & Declerck-Daels, Architecten

Wednesday, September 28th, 2016

Article source: Declerck-Daels, Architecten

Televic develops, manufactures and installs top end high-tech communication systems for specific niche markets.  The consortium of architects Naert & Declerck-Daels designed their HQ, confirming Televic ’s global position.

The new building consists of 4.500m² of offices and laboratories and it has an underground car park of 2.200 m².  The existing production building was integrated into the new constructions.

Image Courtesy © TV Architectenbureau Naert & Declerck-Daels, Architecten

Image Courtesy © TV Architectenbureau Naert & Declerck-Daels, Architecten

  • Architects: TV Architectenbureau Naert & Declerck-Daels, Architecten
  • Project: Televic Headquarters

(more…)

Hamburg Innovation Port in Germany by MVRDV

Wednesday, September 28th, 2016

Article source: MVRDV 

The site of the Hamburg Innovation Port project is at the waterways of old Harburger Schloss in the so-called Channel Hamburg development, the southern high-tech hub of Germany’s most northern metropolis, which is currently nearing its final stage of realisation. The masterplan foresees a total surface of 70,000m2 of which 6,300m2 hotels, 5,400m2 conference halls, 26,000m2 offices and start-ups, 9,600m2 laboratories, 7,100m2 research facilities and 7,800m2 parking. The plan offers through its 1,35m grid enough flexibility to change the programme along its realisation and allows enterprises of all sizes to occupy the various buildings.

Image Courtesy © MVRDV

Image Courtesy © MVRDV

  • Architects: MVRDV
  • Project: Hamburg Innovation Port
  • Location: Hamburg – Harburg, Germany
  • Client: HC Hagemann Construction Group
  • Design Team: Winy Maas, Jacon van Rijs, Nathalie de Vries, Markus Nagler, Tobias Tonch, Jonathan Schuster, Lisa Bruch
  • Co-architect: morePlatz (Johannes Schele, Caro Baumann)
  • Budget: 150 million euros
  • Size & Programme: A total surface of 70,000m2 of which 6,300m2 hotels, 5,400m2 conference halls, 26,000m2 offices and start-ups, 9,600m2 laboratories, 7,100m2 research facilities and 7,800m2 parking. The plan offers through its 1,35m grid enough flexibility to change the programme along its realisation and allows enterprises of all sizes to occupy the various buildings
  • Year: 2016 +

(more…)

MEMORIA – A Sicilian Chruch in Cinisi, Italy by OFL Architecture

Wednesday, September 28th, 2016

Article source: OFL Architecture 

The project for the new Redemptoris Mater parish complex of Cinisi (PA) was conceived as a little campus of religious faith. It is a singular entity of comfortably inhabitable spaces intimately related to each other. The strong spiritual impact of the complex arises from its dialog with its historical, artistic, and social context, and from the holistic deployment of architecture with fundamental building practices for people of today – as it does in the synergy between music and biology, between agriculture and sociology, and between psychology and religion.

Image Courtesy © OFL Architecture

Image Courtesy © OFL Architecture

  • Architects: OFL Architecture
  • Project: MEMORIA – A Sicilian Chruch
  • Location: Cinisi (PA), Italy
  • Client: Arcidiocesi of Monreale and Conferenza Episcopale Italiana
  • Architecture and concept: Francesco Lipari
  • Liturgist: Suor M. Cristina Cruciani
  • Artist: Cesare Inzerillo
  • Team: Eleonora Menichelli, Luca Bullaro, Vanessa Todaro, Gabriel Belli, Sebastian Di Guardo, Marzia Messina, Ilja Burchard, Joshua Mackley, Elif Tan, Ludmilla Cohen
  • Engineering: DOF Engineering
  • Energetic strategies: Fabrizio Pizziconi
  • Lightning studies: Giorgio Butturini
  • Acoustic: Giancarlo Bianchi
  • Ceramic project “Le Pietre di Cinisi”: Ceramiche Bevilacqua
  • Artistic glass project: Gianni Lucchesi
  • Maquette: Lucchetti srl
  • 3D optimization: Arturo Tedeschi
  • Formwork Peri: Marco Tramajoni
  • Concrete Italcementi: Luciano Padalino
  • Area: 9000 sqm
  • Year: 2015

(more…)

Quinta do Carvalheiro in São Francisco da Serra, Portugal by GSMM architetti

Wednesday, September 28th, 2016

Article source: GSMM architetti 

Located in the Serra de Grandola, the plot is characterized by cork oaks and pines forest that dominates the accentuated slope of the landscape on a promontory facing west.

The settlement of the new construction is strictly related to the topography and the surrounding landscape. The compact shape that characterizes the house, aims to limit human intervention in the uncontaminated area. The spaces are organized in a single floor around a square patio that through transparent surfaces and lodges opens to the landscape.

Image Courtesy © Fernando Guerra / FG+SG

Image Courtesy © Fernando Guerra / FG+SG

  • Architects: GSMM architetti (Giorgio Santagostino, Monica Margarido)
  • Project: Quinta do Carvalheiro 
  • Location: São Francisco da Serra, Portugal
  • Photography: Fernando Guerra / FG+SG
  • Design Team: Olga Chiaramonte
  • Local architects: Marco Braizinha, Stefano Riva
  • Engineering design: Fungi steel, Raúl Bizarro
  • Schedule: Project 2009 – Realization 2012

(more…)

LONDON II in England by Fernanda Marques Arquitetos Associados

Wednesday, September 28th, 2016

Article source: Fernanda Marques Arquitetos Associados

A haven for a young couple of art collectors and their two children to relax, coexist in harmony with their collection of works of art and design and feel at home in, right in the centre of London.

Image Courtesy © Fernando Guerra

Image Courtesy © Fernando Guerra

  • Architects: Fernanda Marques Arquitetos Associados (Fernanda Marques)
  • Project: LONDON II
  • Location: London, England
  • Photography: Fernando Guerra
  • Contractor: 8 Build
  • Area: 830m²
  • Start date: 2014
  • Completion date: 2015

(more…)

“House in Caramão da Ajuda” in Lisboa, Portugal by phdd arquitectos

Wednesday, September 28th, 2016

Article source: phdd arquitectos

The Caramão neighborhood in Lisbon, was built between 1940 and 1945 on the slope of Ajuda facing the Tagus and above the Restelo neighborhood.

Along with other social housing in Lisbon, such as Caselas, this neighborhood was designed to represent small villages that provided, in the style of adjustment, a similar type of life of the more humble part of society, to which they were accustomed to and also occupied at the date of its construction.

Image Courtesy © Francisco Nogueira

Image Courtesy © Francisco Nogueira

 

  • Architects: phdd arquitectos
  • Project: House in Caramão da Ajuda
  • Location: Lisboa, Portugal
  • Photography: Francisco Nogueira
  • Collaborators: Pedro Serra
  • Area: 140 m2
  • Project Year: 2016

(more…)

Los Nogales School’s chapel in Bogotá, Colombia by Taller Arquitectura De Bogota

Wednesday, September 28th, 2016

Article source: Taller Arquitectura De Bogota

Los Nogales School’s Chapel, is conceived based on human life’s dualities. A pure and elemental prism represents the pureness, the essential and the harmony. The various volumes and cracks that this prism suffers represent the spiritual sense in human lives, therefore harmony’s alterations. The prism order is juxtaposed with these alterations that generate light cracks on the elevations, allusion to hope and opportunity in a life of darkness. The dimness take place, as a place for quietness and prayer; the search for the interior self. Dualism also happens when the chapel opens itself to gather a major number of assistants; the lineal traditional axis of the interior becomes the transverse one, altar changes to chorus, and Christian traditional symbolism suffer a metamorphosis just by opening two huge doors facing a wide public space. This changes the chapel dramatically, from one that can gather 100 assistants to another capable for almost 2000, distorting the scale of the building itself, and making invisible the edge between interior and exterior. In fact the site’s composition is the result of a detailed study, composed by the chapel’s prism and the loose belfry element, which works as a symbolic landmark. The ochre concrete and the natural wood reflect brightness and nobility, mixed with texture and grain, surround by the tranquility of the subtle water pond and the trees.

Image Courtesy © Taller Arquitectura De Bogota

Image Courtesy © Taller Arquitectura De Bogota

  • Architects: Taller Arquitectura De Bogota 
  • Project: Los Nogales School’s chapel
  • Location: Bogotá, Colombia
  • Design: Arch. Daniel Bonilla
  • Project team: Arch. Daniel Bonilla, Arch. Alejandro Borrero, Arch. Claudia Monroy, Arch. Jhony Duarte
  • Client: Corporación Colegio Los Nogales
  • Constructor: Arch. Jaime Pizarro
  • Construction management: Exacta Proyecto Total
  • Period of construction: 2000 – 2001

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy