Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for September, 2016

Life Science Centre of Vilnius University in Lithuania by Architektūros linija

Friday, September 16th, 2016

Article source: Architektūros linija

The key idea of the Life Science Centre architecture are the science and teaching complex modules forming the public space layout and comprising the integral whole like different cells of the matter. Cube-shaped volumes in open spaces of Saulėtekis, reiterating the natural context and building a humanist, traditional urban structure characteristic of the city of Vilnius, resemble a feature of the historical Vilnius University ensemble – a cosy inner courtyard. The volumes comprising the square perimeter and the entrance to the building are moved out over the glass vestibule and the merging space unites the areas of the main lobby, the courtyard and the passage, seamlessly linking them with the environment.

Image Courtesy © Tadas Černiauskas

Image Courtesy © Tadas Černiauskas

  • Architects: Architektūros linija
  • Project: Life Science Centre of Vilnius University
  • Location: Saulėtekio al. 9, Vilnius, Lithuania
  • Photography: Martynas Slapšys, Tadas Černiauskas (Tadao Cern)
  • Software used: AutoCad
  • Engineers: UAB Ekoprojektas, Viltekta
  • Project authors: architects Gintaras Čaikauskas, Miroslav Šejnicki, Virginija Venckūnienė, Vytenis Raugala
  • Building volume: 137 000 m³
  • Total building area: 24 084 m²
  • Parking places: 317
  • Project year: 2015
  • Realization: 2016

(more…)

Ding Hui Yuan Zen & Tea Chamber in Beijing, China by He Wei Studio/3andwich design

Friday, September 16th, 2016

Article source: Sunshine PR

This is a factory renovation project. Rebuilt into an office in its latest renovation, the old factory experienced several times of renovation after its construction in 1970s. Unlike other factories with large space, the factory doesn’t have a big space span while the height is normal showing no special features. However, a 100 square meters backyard is quite impressive. Based on the owner’s requirement, designers need to reconstruct it into a Zen Chamber.

The night view of the facade, the inner light creates the feeling of tranquility, Image Courtesy © Zou Bin

The night view of the facade, the inner light creates the feeling of tranquility, Image Courtesy © Zou Bin

  • Architects: He Wei Studio/3andwich design (He Wei)
  • Project: Ding Hui Yuan Zen & Tea Chamber
  • Location: Beijing, China
  • Photography: Zou Bin, He Wei
  • Client: Better Lift Art Club Co., Ltd
  • Architecture and Interior design team: Chen Long, Wang Qi, Zhao Zhuo-Ran
  • Lighting design team: Zhang Xin, Han Xiao-Wei, Zhou Xuan-Yu
  • Special adviser: Xue Xiao-Ming, Zhang Yi-Cheng
  • Contractor: Beijing GHLH Construction CO., LTD
  • Land area: 300 sqm
  • Construction area: 450 sqm
  • Design time: 2014 – 2015
  • Construction time: 2015 – 2016.01

(more…)

Shenzhen Luohu Friendship Trading Centre in China by Aedas

Friday, September 16th, 2016

Article source: Aedas

Designed by Aedas, Shenzhen Luohu Friendship Trading Centre is a redevelopment of a current department store to be transfigured into a new skyscraper with a 7-storey retail podium at the heart of Luohu in Shenzhen, China. The design creates a vibrant and porous podium by staggering up various retail boxes in dynamic and organic forms in response to the bustling surroundings, delivering a new sustainable and iconic design for the city.

Image Courtesy © Aedas

Image Courtesy © Aedas

  • Architects: Aedas
  • Project: Shenzhen Luohu Friendship Trading Centre
  • Location: Shenzhen, China
  • Director: Wai Tang
  • Client: Shenzhen Friendship Trading Centre Co. Ltd
  • Gross floor area: 130,000 square metres
  • Completion year: 2020

(more…)

New York Pediatric Dentistry in Rye Brook by Sky Factory

Friday, September 16th, 2016

Article source: Sky Factory

Dr. Lou Cooper founded New York Pediatric Dentistry in Rye Brook, New York, to bring his decades of experience as a prominent Manhattan pediatric dentist closer to his home in Westchester County. The new office design included an illusory skylight to provide the well-established therapeutic benefits of views to nature.

Image Courtesy © Sky Factory

Image Courtesy © Sky Factory

  • Architects: Sky Factory
  • Project: New York Pediatric Dentistry
  • Location: Rye Brook, New York, USA

(more…)

Papa’s hostel in Zhejiang Province, China by He Wei Studio/3andwich design

Friday, September 16th, 2016

Article source: Sunshine PR

The project is located in Pingtian village, Sidu Township, Songyang County, Lishui city, Zhejiang Province. The original building was an ordinary rammed earth dwelling with two floors in civil structure, covering a total of 270 square meters. People generally call the place “Papa’s Home” since it belonged to the owner, the elderly Jiang Binlong. The goal of design is to renovate it into a place with new functions and spaces. We decided to put papa’s home with a young face — transforming it into a youth hostel with international standard after discussions with the owners and the local government.

The ground floor provides the young people with communication space, Image Courtesy © He Wei, Chen Long

The ground floor provides the young people with communication space, Image Courtesy © He Wei, Chen Long

  • Architects: He Wei Studio/3andwich design (He Wei)
  • Project: Papa’s hostel
  • Location: Pingtian Village, Sidu Township,Songyang County, Lishui City, Zhejiang Province, China
  • Photography: He Wei, Chen Long
  • Client: Jiang Bin-Long (a local villager from Pingtian village)
  • Architectural design team: Chen Long, Li Qiang, Chen Huang-Jie, Cheuk Chun-Yung
  • Architectural design company: He Wei Studio/3andwich design
  • Lighting design team: Zhang Xin, Han Xiao-Wei, ZhouXuan-Yu
  • Cost of Construction: RMB 200, 000
  • Area: 270 square meters
  • Design year: 2014 – 2015
  • Completion time: 2015.09

(more…)

Central Park Residence in Cluj-Napoca, Romania by Dico si Tiganas architecture and engineering

Friday, September 16th, 2016

Article source: Dico si Tiganas architecture and engineering

When the client demanded three rectangular residential towers on a site with irregular contour, surrounded by a winding stream that derives from the Somes river and by clusters of poplar trees that surround the nearby sports park, we took the responsibility to come up with a different approach: a building that integrates the three separate units in one unitary volume with a layout that undulates on the site so that it makes the most of the natural light and views. It also provides a sheltered space and a private, quiet area, in the resulting concave space. This space is an artificial landscape, a green leisure and relaxation area that is shaped as a green roof for the underground parking.

Image Courtesy © Cosmin Dragomir

Image Courtesy © Cosmin Dragomir

(more…)

Project M in Brisbane, Australia by Studio 15b

Friday, September 16th, 2016

Article source: Studio 15b

This home was built in the 1950’s and over the years passed down the generations of the one family. Since originally built, the home had been altered in an ad-hoc way, and so the time had come for it to be stripped back to basics, raised and built-in and under for today’s modern lifestyle of the current family needs. This allowed Studio 15b to work with a clean slate which enabled us to re-orientate the spaces to best suit the northern rear aspect – creating the distinct sculptural M roof form.

Image Courtesy © Studio 15b

Image Courtesy © Studio 15b

  • Architects: Studio 15b
  • Project: Project M
  • Location: Brisbane, Australia
  • Software used: Revit

(more…)

Indoor Swimming Pool For Sundbyberg in Stockholm, Sweden by U.D. Urban Design AB

Thursday, September 15th, 2016

Article source: U.D. Urban Design AB 

The indoor swimming pool located in Sundbyberg, originally designed by Åke Östin in 1978 has now been expanded to accommodate the municipality’s growing population. The new addition includes a new 25-meter pool with a height adjustable bottom, a children´s swimming pool, a new side entrance, locker rooms, offices, conference rooms and a large sun deck. The project also included a new wellness center run by an independent operator.

Image Courtesy © Per Kristiansen

Image Courtesy © Per Kristiansen

  • Architects: U.D. Urban Design AB (Erik Jarlöv, Christina Eriksson, Anna Undén)
  • Project: Indoor Swimming Pool For Sundbyberg
  • Location: Sundbyberg, Stockholm, Sweden
  • Photography: Per Kristiansen
  • Software used: ArchiCad
  • Client: The City of Sundbyberg
  • Construction: NCC Construction Sverige AB, Strängbetong AB, Sundbybergs plattsättningsentrepenad AB
  • Gross Floor Area: 3500 m² existing and 3500 m² new space
  • Year of completion: 2015

(more…)

Pool and studio SM in Balearic Islands, Spain by Joan Miquel Seguí Architecture

Thursday, September 15th, 2016

Article source: Joan Miquel Seguí Architecture

The new swimming pool and the studio are built in the back of the courtyard of an existing house. The studio is a pure volume that flies over the pool, facing the existing house. The pool is proposed as a sheet of water at the same level as the terrace.

The swimming pool is finished with the same stone as the terrace, detailing the lights and pipe-ends so that they are invisible.

Image Courtesy © Laura Molina

Image Courtesy © Laura Molina

(more…)

Drubba Moments in Baden-Württemberg, Germany by Ippolito Fleitz Group GmbH

Thursday, September 15th, 2016

Article source: Ippolito Fleitz Group GmbH 

Titisee-Neustadt is a peaceful small town in the upper reaches of the Black Forest, which has become a favourite destination for tourists from Asia. With its idyllic lakeside position in the romantic Black Forest, many appreciate how it offers a polar opposite to their urban, industrialised lifestyle. And of course shopping is now as important a part of any German holiday as visiting Cologne Cathedral or Munich’s Hofbräuhaus beerhall.

Image Courtesy © Zooey Braun

Image Courtesy © Zooey Braun

  • Architects: Ippolito Fleitz Group GmbH 
  • Project: Drubba Moments
  • Location: Seestr. 37-41, 79822 Titisee-Neustadt, Baden-Württemberg, Germany
  • Photography: Zooey Braun
  • Software used: Vectorworks
  • Client: Drubba GmbH
  • Team: Gunter Fleitz, Peter Ippolito, Katja Heinemann, Frank Peisert, Michael Bertram, Florian Holzer, Nicole Kempe
  • Size: 430 m²/sqm
  • Year: 2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy