Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for September, 2016

Home for dependent elderly people and nursing home in Orbec, France by Dominique Coulon & associés

Thursday, September 15th, 2016

Article source: Dominique Coulon & associés

This care and retirement home has been built in the heart of the Normandy bocage near the village of Orbec. The building follows the sloping curve of the hillside, and is visible from the valley.

Image Courtesy © Eugeni Pons

Image Courtesy © Eugeni Pons

  • Architects: Dominique Coulon & associés (Dominique Coulon, Benjamin Rocchi)
  • Project: Home for dependent elderly people and nursing home
  • Location: 8 rue de la Source, 14290 Orbec, Calvados, France
  • Photography: Eugeni Pons
  • Client: EPMS Marie du Merle in Orbec
  • Architects assistants: David Romero-Uzeda, Olivier Nicollas, Chang Zhang, Javier Gigosos Ruipérez, Pedro Rodríguez Ruipérez, Ania Klukowski, Gautier Duthoit
  • Construction site supervision: Emilie Brichard, Jean Scherer
  • Structural Engineer: Batiserf Ingénierie
  • Mechanical Plumbing Engineer: BET G.Jost
  • Electrical Engineer: BET G.Jost
  • Cost Estimator: E3 économie
  • Acoustics: Euro sound project
  • Kitchen expert: Ecotral
  • Landscape: Bruno Kubler
  • Budget: 12 279 536 € H.T
  • Surface: 5833 sqm
  • Competition: September 2008
  • Plans and technical phases: From october 2008 to January 2012
  • Construction: from January 2012 to September 2015

(more…)

Bibliotheek Zoersel in Belgium by OMEGEVING Architecture

Thursday, September 15th, 2016

Article source: OMEGEVING Architecture

The rehabilitation of the site ‘Pleintje’ in Zoersel, where the new library was built, made part of a broader public competition with the aim of revitalizing the entire central area of the town. Standing as a symbol of the town’s ambitions for the entire development, the first step was to construct the public library, located at the town’s square.

Image Courtesy © Yannick Milpas

Image Courtesy © Yannick Milpas

  • Architects: OMEGEVING Architecture
  • Project: Bibliotheek Zoersel
  • Location: Dorp 50, 2980 Zoersel, Belgium
  • Photography: Yannick Milpas
  • Client: De Linde Vastgoed nv under the commission of the Municipality of Zoersel
  • Interior & furniture design: OMGEVING Architecture
  • Architectural project team: Evy Depauw, Karol Grygolec, Kaat Balcaen, Tristan Verleyen, Otsoe Verdonckt
  • Landscape project team: Luc Wallays, Peter Seynaeve, Koen Moelants, Steven Petit
  • Civil Engineers: Arcadis
  • Contractor: Van Roey nv
  • Construction period: August 2013 – November 2014

(more…)

Splow House in Jakarta Selatan, Indonesia by Delution Architect

Thursday, September 15th, 2016

Article source: Delution Architect

As Jakarta is one of the most populous city in the world, we as the architect should find solutions when our client wants us to design a comfort house in small area with plenty of required room and limited budget. In 6 m x 15 m land area, the architect tries to make the house gets a lot of sunshine and good air sirculation so the house can save the energy from lamps or air conditioners, with suitable space and budget.

It also become an interesting facade element, Image Courtesy © Fernando Gomulya

It also become an interesting facade element, Image Courtesy © Fernando Gomulya

  • Architects: Delution Architect
  • Project: Splow House
  • Location: Jl Tebet Dalam Raya, Tebet, Jakarta Selatan, Indonesia
  • Photography: Fernando Gomulya
  • Client: Firman & Dissy
  • Principal Architect: Muhammad Egha ST, Hezby Ryandi ST, Sunjaya Askaria ST, Fahmy Desrizal ST
  • Design Team: Indira Pramundita Setiadewi, S.Ars
  • Technical Team: Pandu Eka Panca
  • Contractor: CRI (Past Conclution)
  • Project Director: Sunjaya Askaria ST
  • Project Manager: Fadlil Fikrudin ST, Tegar Prabasaki ST
  • Site Area: 90 m2
  • Building Area: 120 m2
  • Project Year: 2016

(more…)

Tree Snake Houses in Pedras Salgadas, Portugal by RA \\ Architectural & Design Studio

Thursday, September 15th, 2016

Article source: RA \\ Architectural & Design Studio

Along with the project Pedras Salgadas Park by architects Luís Rebelo de Andrade and Tiago Rebelo de Andrade, came the challenge of creating an object that could recreate the fantasy of the tree houses.

The project for these houses was developed in partnership with the Modular System Company. The idea was to get an object that would be far away from the orthogonality and from pre-established concepts associated with the modular construction.

Image Courtesy © Ricardo Oliveira Alves

Image Courtesy © Ricardo Oliveira Alves

  • Architects: RA \\ Architectural & Design Studio (Luís Rebelo de Andrade + Tiago Rebelo de Andrade)
  • Project: Tree Snake Houses
  • Location: Pedras Salgadas, Portugal
  • Photography: Ricardo Oliveira Alves
  • Client: UNICER
  • Collaborators: Madalena Rebelo de Andrade, Raquel Jorge, Pedro Baptista Dias
  • Constructor: Modular System
  • Project Area: 27,00 m2
  • Year: 2011 – 2012

(more…)

909 in Boulder, Colorado by Arch11 Inc

Thursday, September 15th, 2016

Article source: Arch11 Inc

This is a project that is a pure result of creativity within limits. Boulder, Colorado has some of the strictest building constraints of any municipality in the country. Zoning requirements included height limits, street bulk plane limits, setbacks, a public open space requirement and a requirement for a brick facade.

Image Courtesy © Arch11 Inc

Image Courtesy © Arch11 Inc

  • Architects: Arch11 Inc
  • Project: 909
  • Location: 909 Walnut Street, Boulder, Colorado, USA
  • Software used: Sketchup and Rhino
  • Primary Materials Used: Colored Concrete Masonry W/ Glass And Terracotta Sun Screen
  • Size Of Building: 14,475 Sf
  • Size Of Site: 6,300 Sf
  • Cost Of Construction: $3.4 Million
  • Completion Date: August 2015

(more…)

Ma Vie La in Izmir, Turkey by Erdil Construction

Thursday, September 15th, 2016

Article source: Erdil Construction

Half of the visible structure, is cantilevered by 8 meters. The superstructure is a 16 meter long by 7.5 meter wide concrete box with no columns or beams. The 520m2 land contains this very large house that only has a 64m2 footprint.

Image Courtesy © Erdil Construction

Image Courtesy © Erdil Construction

  • Architects: Erdil Construction
  • Project: Ma Vie La
  • Location: Izmir, Turkey
  • Software used: ARCHICAD

(more…)

Lyon Park House in Arlington, Virginia by Robert M. Gurney, FAIA, Architect

Thursday, September 15th, 2016

Article source: Robert M. Gurney, FAIA, Architect

Lyon Park, in Arlington, Virginia is an “urban village” near Washington, DC. Most of the houses in this established neighborhood were constructed in the 1920’s and 1930’s. The houses vary in style, ranging from small single-story bungalows to larger wood and brick colonial revivalist houses. Streets are tree lined and the topography is gently rolling. After living in their house for about seven years, a young family of four hoped to transform their colonial house to better fit their lifestyle. A series of small but cozy rooms failed to connect with each other and to the deep, sloping landscaped backyard. Excluding the basement, the existing house comprised less than fourteen hundred square feet, with two bedrooms and only one full bathroom. Ideally, the transformation would retain the “sense of home” while providing spaces open to each other, additional bedrooms and a better connection to the landscaped site. A building that avoided stylistic mimicry with modern light filled spaces was desired. Sustainable construction techniques and the use of environmentally sensitive materials were expected.

Image Courtesy © Anice Hoachlander

Image Courtesy © Anice Hoachlander

  • Architects: Robert M. Gurney, FAIA, Architect
  • Project: Lyon Park House (Timura Frasier House)
  • Location: Arlington, Virginia, USA
  • Photography: Anice Hoachlander (Hoachlander Davis Photography)
  • Software used: AutoCAD
  • Project Architect: Claire L. Andreas
  • Owners: Chris Timura and Elise Frasier
  • Contractor: Arta Construction
  • Structural Engineer: D. Anthony Beale LLC
  • Completion Date: October 2015

(more…)

Florida Street in London, UK by Paper House Project

Wednesday, September 14th, 2016

Article source: Paper House Project

This former garment factory in Bethnal Green had previously been used as a commercial office before being converted into a large open plan live/work unit nearly ten years ago. The challenge: how to retain an open plan arrangement whilst creating defined spaces and adding a second bedroom.

Image Courtesy © Paper House Project

Image Courtesy © Paper House Project

(more…)

Projecto Homem in Braga, Portugal by Cerejeira Fontes Architects

Wednesday, September 14th, 2016

Article source: Cerejeira Fontes Architects 

On the  highest  point  in  the  city  of  Braga the  different temporal  strata of the city can be seen. This is the location to construct the building, connected to this visual memory. The connection  of the present occurs in the courtyards of the building, the location of social activity at the center, the repetition extends into the city’s areas of activities. These connections are registered non-explicitly in the subtraction of masses form the construction  of the building, extending it to the city squares, main streets, buildings and landscape. There is a formal  and social relationship  between  the city and the  building.  A project  for  the  rehabilitating people with  problems  with  substance abuse assumes the  same fragmented   relationship   of  city  life  at  your  feet.  The organization  of  the  architectural   elements, regardless  of the   different   functions   that   compose  the   program,   it provides a formal response for each individual space and is revealed as a tool to transforming it into a piece of the city. The building  consists of  two  platforms  which  fall  within several   blocks   seemingly   independent,  creating   two courtyards:  one facing the  city and the  other  an interior courtyard.

Image Courtesy © Frederico Martins

Image Courtesy © Frederico Martins

  • Architects: Cerejeira Fontes Architects
  • Project: Projecto Homem
  • Location: Monte Picoto, Braga, Portugal
  • Photography: Frederico Martins and Santo Eduardo di Miceli
  • Software used: AutoCad
  • Client: Centro de Solidariedade de Braga
  • Construction company: João Fernandes da Silva, S.A.
  • Authores: Arq. André de Moura Leitão Cerejeira Fontes, Arq. António Jorge de Moura Leitão Cerejeira Fontes
  • Colaboratores: Arq. António Leitão Dias, Arq. Nuno Miguel Lima da Cruz, Arq. José Pedro da Silva Moreira Pereira Fernandes, Arq. Sónia Cristina Oliveira da Rocha Gonçalves, Arq. Nuno Alexandre da Costa Rebelo, Bruno Miguel da Silva Marques, Dr. Tiago de Moura Leitão Cerejeira Fontes
  • Structural: Eng. Joaquim António Barros
  • Eletrical: Eng. Luís O. de Carvalho
  • Cost of constrution: 1.039.035,92€
  • Cost/m2: 598,56€
  • Construction areas: 1.735,90 m2
  • Volume of construction: 5.207,70 m3
  • Construction ended: July 2004

(more…)

Happier Café – Paper Space in Taipei, Taiwan by J.C Architecture

Wednesday, September 14th, 2016

Article source: J.C Architecture

A collaboration that started with a discussion of what makes one feel happy, whether tangible or a feeling, from small pleasures tolife conquests. Happier cafe is a place for change and evolution, where people feel comfortable but also are key attributes to the space. For that, we believe each person sharing the space should be able to change and contribute to its creation. We imagined it as an art installation, given the lease was granted for only six months, something perhaps temporary, nonetheless imaginative and playful. Using paper was an ideal scheme to allow people to express, build, and adjust the environment according to their mood. Paper became a simple tool that records the change of the space, and the idea that each one of us can seek and manipulate their own search for balance and transformation. Large paper rolls create a time machine installation, forming walkways, niches, and intimate spaces for coach sessions, gatherings and relaxation. The cafe bar is designed as an open counter where users hand pick their snacks and prepare their drinks, and are trusted to pay and collect their own change, enabling and sharing the responsibility and maintenance of the space to the community, an overall feeling that directly connects the people and space together.

Image Courtesy © Zachary C. Hone

Image Courtesy © Zachary C. Hone

  • Architects: J.C Architecture
  • Project: Happier Café – Paper Space
  • Location: Taipei, Taiwan
  • Photography: Zachary C. Hone
  • Client: Happier Café
  • Lead Designer: Johnny Chiu, Nora Wang, Maria Isabel Lima
  • Built area: Indoor 315 m2,  Outdoor 212 m2

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy