Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for September, 2016

First Base for an Exciting Pizza Concept in Cape Town, South Africa by Inhouse Brand Architects

Thursday, September 29th, 2016

Article source: Inhouse Brand Architects

Situated at The Paddocks Shopping Centre in Milnerton, Cape Town, the first branch of pizza concept store First Base opened its doors to the public earlier this year. Offering “fast casual dining” in a quirky yet simple space, the restaurant allows diners to build their own pizza or salad by selecting their ingredients from a range of toppings – ensuring a perfectly-crafted meal, without the fuss.

Image Courtesy © Inhouse Brand Architects

Image Courtesy © Inhouse Brand Architects

  • Architects: Inhouse Brand Architects
  • Project: First Base for an Exciting Pizza Concept
  • Location: Cape Town, South Africa

(more…)

Light Up Coca-Cola’s Headquarters in Madrid, Spain by B.lux and Stone Designs

Thursday, September 29th, 2016

Article source: B.lux 

A new collaborative effort between the lamp manufacturer B.lux and the Stone Designs Studio has lit up the cafeteria at Coca-Cola headquarters in Madrid. Reflecting the spirit of the brand was the aim of Stone Designs on this new interior design and lighting project, in which bright, cheerful colours predominate, along with fine materials, including wood.

Image Courtesy © B.lux and Stone Designs

Image Courtesy © B.lux and Stone Designs

  • Architects: B.lux and Stone Designs
  • Project: Light Up Coca-Cola’s Headquarters
  • Location: Madrid, Spain
  • Area: 360 M2
  • Year: 2016

(more…)

Les Algues Chill and drinks in Roses, Spain by Dom Arquitectura

Thursday, September 29th, 2016

Article source: Dom Arquitectura

The aim of the project is to renovate and repurpose the first floor of Roses’ ‘Hotel Maritim’, in a ‘tapas’ and drinks bar.

The hotel is located on the seafront of Roses, a traditional fishing village, specifically on the beach promenade. The main objective is to give ‘Mediterranean character’ to the new space. The first floor used to be a closed interior space and a small outside terrace, of 3m wide, divided by a line of sliding doors. The key idea was to eliminate that division understanding the space as a unique covered outer space. For that purpose, we placed on the façade’s edge glass curtains, sliding and folding panels such as those of ‘See Glass’. This move allowed us to unify the whole space, without any frame or division, connecting it to the outside beach promenade and the sea.

Image Courtesy © Jordi Anguera

Image Courtesy © Jordi Anguera

  • Architects: Dom Arquitectura (Pablo Serrano Elorduy + Blanca Elorduy + Carlota de Gispert)
  • Project: Les Algues Chill and drinks
  • Location: Roses, Spain
  • Photography: Jordi Anguera
  • Branding & Marketing partners: Agencia Hache
  • Surface: 230 m2
  • Project date: 2016

(more…)

CHUM – Centre Hospitalier de l’Université de Montréal in Canada by CannonDesign + NEUF architect(e)s

Thursday, September 29th, 2016

Article source: v2com

CannonDesign + NEUF architect(e)s is proud to unveil details of nearly a decade of work on the Centre Hospitalier de l’Université de Montréal (CHUM), the largest healthcare construction project in North America and one of the largest current healthcare projects in the world.  Now nearing completion of its first phase, the CHUM teaching hospital is also the largest public–private partnership (P3) healthcare project in Canadian history, set to revitalize an entire sector of Montreal’s urban core.

View along St-Denis Street to main entrance, Image Courtesy © CannonDesign + NEUF architect(e)s

View along St-Denis Street to main entrance, Image Courtesy © CannonDesign + NEUF architect(e)s

  • Architects: CannonDesign + NEUF architect(e)s
  • Project: CHUM – Centre Hospitalier de l’Université de Montréal
  • Location: Montreal, Canada
  • Photography: Karine Savard and  Yann Pocreau
  • Image Rendering: CannonDesign + NEUF architect(e)s
  • Client: Construction Santé Montréal
  • Principals in charge: Jose Silva, AIA and Azad Chichmanian, OAQ
  • Engineers: Pasquin St-Jean, HH Angus, Groupe SM
  • Landscape architects: NIP Paysage
  • Contractors: Construction Santé Montréal
  • Budget: 2 billion CAD$
  • Area of project: Approximately 3 million square feet
  • Completion of Phase 1: 2016
  • Completion of Phase 2: 2021

(more…)

Praxis d’ Studio Renovation in Beijing, China by PRAXiS d’ARCHITECTURE

Thursday, September 29th, 2016

Article source: PRAXiS d’ARCHITECTURE

A space for thinking, a living room, a party place….with a wall of light…

The given condition of the space was a two-story light steel frame structure glass box that is an annex to a brick storage building. It measures 35m from north to south and 5m from east to west.  The west side is attached to the exterior brick wall of the storage and the east side faces a parking lot.

Image Courtesy © Jin Fengzhe

Image Courtesy © Jin Fengzhe

  • Architects: PRAXiS d’ARCHITECTURE
  • Project: Praxis d’ Studio Renovation
  • Location: Chaoyang, Beijing, China
  • Photography: Jin Fengzhe
  • Designed by: Di Shaohua, Feng Jiancheng, Lu Dongxia, Liu Xing, Feng Shuxian
  • Size: 300 sqm
  • Time: 2013
  • Status: Completed

(more…)

A big LITTLE nest in Bordeaux, France by L’atelier miel and Mickaël Martins Afonso, Designer

Thursday, September 29th, 2016

Article source: v2com

This small apartment on two levels is located in a stone building, in the heart of the historical centre of Bordeaux.

The challenge of this rehabilitation was to design a small space in which all the functions of a large space would be present.

Drawers under podium, Image Courtesy © Mickaël Martins Afonso

Drawers under podium, Image Courtesy © Mickaël Martins Afonso

  • Architects: L’atelier miel and Mickaël Martins Afonso, Designer
  • Project: A big LITTLE nest
  • Location: Bordeaux, France
  • Photography: Mickaël Martins Afonso
  • Area: 45 m2
  • Building works: 10 months
  • Year: 2014

(more…)

Korean Dandelion Farm in Chungcheongbuk-do, South Korea by Archihood WXY

Wednesday, September 28th, 2016

Article source: Archihood WXY

“Evoking a sense of space“

The building is hidden by the silver-grass forest. The whistle of the wind from the sliver-grass leads the way. At the end of a leafy and curved pathway, you can meet a heavy wooden door. The black bamboo welcomes you through the spaced wooden fence, and natural sunlight filtering through the louver, enveloping the dark entry space. Walking through this entry space, you can see the peaceful front courtyard, covered with Korean fine soil.  Experience of dark and light: this is what triggers your emotional experiences in this space. When you enter the front courtyard, you can see the forest valley through the wide open Farm café. The sense of nature from the valley stays in the farm a while, and passes through the wooden fence.

Image Courtesy © Woohyun Kang

Image Courtesy © Woohyun Kang

  • Architects: Archihood WXY (Woohyun Kang, Youngjin Kang)
  • Project: Korean Dandelion Farm
  • Location: 340 Jenae-ri, Judeok-eup, Chungju-si, Chungcheongbuk-do, South Korea
  • Photography: Woohyun Kang
  • Architect In Charge: Woohyun Kang, Youngjin Kang
  • Area: 191.63m2
  • Project Year: 2015

(more…)

Into the Wild in The Hague, Netherlands by Openfabric, Dmau

Wednesday, September 28th, 2016

Article source: Openfabric

Play is about finding ones place in the world and making sense of that world. We have created a plan that seeks to juxtapose two different worlds. The man made and the natural. The plan has an urban exterior and a wild natural interior, each space contains a different type of play.

Image Courtesy © Jacopo Gennari Feslikenian, Daryl Mulvihill, Francesco Garofalo

Image Courtesy © Jacopo Gennari Feslikenian, Daryl Mulvihill, Francesco Garofalo

  • Architects: Openfabric, Dmau
  • Project: Into the Wild
  • Location: Grevelingenveld, The Hague, Netherlands
  • Photography: Jacopo Gennari Feslikenian, Daryl Mulvihill, Francesco Garofalo
  • Client: The Hague Municipality, Richard Krajicek Foundation
  • Team: Francesco Garofalo, Daryl Mulvihill, Barbara Costantino
  • Consultant: Arcadis
  • Gross Built Area : 5.100 sqm
  • Completion Year: 2015

(more…)

University of Waterloo School of Architecture in Ontario, Canada by LGA Architectural Partners

Wednesday, September 28th, 2016

Article source: LGA Architectural Partners

The University of Waterloo School of Architecture at Riverside is a conversion of a 100-year-old silk mill located in Cambridge. The existing building is 85,000sq/ft over three storeys and is a steel and wood structure with mill deck flooring. The building was funded by donations from all levels of government as well as the local business community. A unique aspect of the project was the modest budget coupled with an extremely aggressive timeframe: $100/sf and one year to design and build, ready for occupancy. We developed a fast-track schedule to allow for the design and building activities to happen simultaneously. The project was delivered on time and on budget in September 2004.

Image Courtesy © Ben Rahn/A-Frame Inc.

Image Courtesy © Ben Rahn/A-Frame Inc.

  • Architects: LGA Architectural Partners
  • Project: University of Waterloo School of Architecture
  • Location: Cambridge, Ontario, Canada
  • Photography: Ben Rahn/A-Frame Inc.
  • Client: University of Waterloo School of Architecture
  • Design Team: Janna Levitt, David Warne, Greg Latimer, Daniel Bartman, Veronica DelGuidice
  • Construction Manager: Alberici Constructors, Ltd.
  • Structural Engineering: Blackwell Bowick Partnership Limited
  • Mechanical & Electrical Engineering: Keen Engineering
  • Code Consultant: Arencon Inc.
  • Lighting consultant: Gerry Cornwell Lighting Design
  • Millwork consultant: Henderson & Associates Inc.
  • Construction Cost: $8,200,000
  • Project Size: 85,000 square feet
  • Project Completed: September 2004

(more…)

Televic Headquarters by TV Architectenbureau Naert & Declerck-Daels, Architecten

Wednesday, September 28th, 2016

Article source: Declerck-Daels, Architecten

Televic develops, manufactures and installs top end high-tech communication systems for specific niche markets.  The consortium of architects Naert & Declerck-Daels designed their HQ, confirming Televic ’s global position.

The new building consists of 4.500m² of offices and laboratories and it has an underground car park of 2.200 m².  The existing production building was integrated into the new constructions.

Image Courtesy © TV Architectenbureau Naert & Declerck-Daels, Architecten

Image Courtesy © TV Architectenbureau Naert & Declerck-Daels, Architecten

  • Architects: TV Architectenbureau Naert & Declerck-Daels, Architecten
  • Project: Televic Headquarters

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy