Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for December, 2016

MTRL Kyoto in Japan by Fumihiko Sano/studio PHENOMENON

Wednesday, December 28th, 2016

Article source: Fumihiko Sano/studio PHENOMENON

Walking down a street off Kawahara-Gojo in Kyoto, you will find an old Japanese-style house. The house is over a hundred years old, built in the Meiji era. Giyōfū architecture was the method the master-carpenter applied, copying Western architecture but using Japanese traditional wooden techniques. After being used as print shop and furniture store over the decades, the house was renovated to a co-working space called “MATERIAL KYOTO”.

Image Courtesy © Tadanobu Omote

Image Courtesy © Tadanobu Omote

  • Architects: Fumihiko Sano/studio PHENOMENON
  • Project: MTRL Kyoto
  • Location: 554 Honshiogama-cho,Shimogyo-ku,Kyoto-city,Kyoto,600-8411,Japan
  • Photography: Tadanobu Omote
  • Construction: Kansai Reform Institute
  • Structure: Wood
  • Site area: 201.91 m²
  • Building area: 162.79 m²
total floor area : 386.05 m²(1F+2F+3F)
  • Completion: 5/2016

(more…)

Shenzhen Airport Satellite Concourse and Hong Kong International Airport in China by Aedas

Wednesday, December 28th, 2016

Article source: Aedas

Reinforcing Aedas’ strength in the infrastructure sector, two international competition wins to design the Shenzhen Airport Satellite Concourse and Hong Kong International Airport (HKIA) Third Runway Passenger Building demonstrate Aedas’ growing influence in providing innovative aviation solutions.

As an international team consisting of GDAD as the local design institute/terminal planners, Landrum & Brown as aviation planners, and Aedas as Lead Design Architect, we have been awarded the design and construction of the new Shenzhen Airport Satellite Concourse in China. Passengers arrive in the heart of the Concourse from the Auto People Mover (APM) station which allows light filled views up to the roof over. The multi-level retail and food & beverage areas provide a rich variety of environments and areas for passengers, guiding them intuitively towards the departure gates. The roof form over, inspired by the gently curving rivers of the region, further reinforces the flow of the passengers through the Concourse. Arriving passengers are orientated to the perimeter of the building allowing them to experience natural diffused daylight as they move toward the APM and onwards to the main terminal.

Chengdu International Airport Chengdu China, Image Courtesy © Aedas

Chengdu International Airport Chengdu China, Image Courtesy © Aedas

  • Architects: Aedas
  • Project: Airport Buildings
  • Location: Shenzhen, China

(more…)

VICE Toronto in Canada by DesignAgency

Wednesday, December 28th, 2016

Article source: DesignAgency

When VICE Media — the world’s preeminent youth media company— needed a new Toronto bureau — having expanded from 50 to over 150 people in over a year— they engaged DesignAgency because the two companies share a common core: both are cross disciplinary, collaborative and creative. VICE asked for a space that reflects their strong brand, and exudes the youthful energy that they are famous for. Attuned to the needs of its client, DesignAgency infused a decommissioned factory with the informal, relaxed vibe of a classic cigar lounge, then stealthily layered technology, lighting and sound equipment throughout. The results are instrumental for the VICE team to produce their multi-platform content, while allowing the open-plan space to play triple duty as a day-to-day working environment, a film and recording set and a showpiece that speaks to the personality and values of the company.

As visitors enter, they are immediately immersed in the world of VICE with unexpected touches, including a softly glowing, neon sign, Image Courtesy © Adrien Williams

As visitors enter, they are immediately immersed in the world of VICE with unexpected touches, including a softly glowing, neon sign, Image Courtesy © Adrien Williams

  • Architects: DesignAgency
  • Project: VICE Toronto
  • Location: Toronto, Canada
  • Photography: Adrien Williams
  • Client: Vice Media
  • Size: 24,500 sq.ft
  • Completion Date: 2016

(more…)

THE CLUB in Lisbon, Portugal by BUREAU A

Wednesday, December 28th, 2016

Article source: BUREAU A

THE CLUB is an installation by BUREAU A for the Lisbon Triennale 2016.

Conceived as an architecture dedicated to sound experience, it is a noise cabin hosting people for a dense dancing event. This travelling sound system, in the Jamaican tradition, adapts to a diversity of situations and generates, through its architectural presence, a particular relation to the context where it stands. It is composed of loudspeakers, a DJ booth, a bar and an entrance. In its smaller configuration, it creates a perfect micro dancefloor for about 25 people, entirely enclosed buy the sound architecture.

Image Courtesy © Dylan Perrenoud

Image Courtesy © Dylan Perrenoud

  • Architects: BUREAU AAssociate project of Lisbon Architecture Triennale
  • Project: THE CLUB
  • Location: Lisbon, Portugal
  • Photography: Dylan Perrenoud, Mariana Lopes
  • Software used: Autocad
  • Materials: sound technique, plywood, black painting
  • Sound engineer: Eng. João Magalhães
  • Sponsors: Lisbon Architecture Triennale, Swiss Arts Council Pro Helvetia and Câmara Municipal de Almada
  • Powered by: IMG Stageline
  • Capacity: 25 people – the club
  • Area: 11 m2 – the club minimal space
  • Date: October – December 2016

(more…)

Red Square House in Gyeonggi-do, South Korea by ArchiWorkshop

Wednesday, December 28th, 2016

Article source: ArchiWorkshop

Design a house in a residential housing area.

In Bucheon, a suburb of Seoul, there is an area called GgaChiWool. This area, which is also known for a residential housing district, has been continuously expanding. When first visited the site, housing development was already over, and new houses were almost filling the complex. The low-rise houses, the quiet footpaths, and roads to the private gardens brought great attraction of the site. However, most of the houses already built were houses that did not deviate much from the general category of multi-family houses.

Image Courtesy © Nam-Sun Lee

Image Courtesy © Nam-Sun Lee

  • Architects: ArchiWorkshop
  • Project: Red Square House
  • Location: Ojeong-gu, Bucheon, Gyeonggi-do, South Korea
  • Photography: Nam-Sun Lee
  • Head designers: Hee-Jun Sim, Su-Jeong Park
  • Contractor: ArchiWorkshop
  • Building size and area Residential:
    • Residential 1 (Couple household) – Ground, 2nd, 3rd floor / 100m2
    • Residential 2 (Parents household) – Ground floor / 60m2
    • Residential 3 (Lease household) – Second floor / 60m2
  • Building coverage ratio: 49.22%
  • Floor area ratio: 96.84%
  • Parking spaces: 2 lots
  • Building height: 9m
  • Land area: 218m2

(more…)

International landscape design competition for Han river in Da Nang, Vietnam by OMGEVING cvba

Wednesday, December 28th, 2016

Article source: OMGEVING cvba

The Antwerp based design company OMGEVING, member of the B-DNA partnership[1] and for this competition named ‘OMG-designers and partners’, was awarded the joint first prize in the prestigious international design competition for Han Riverfront Da Nang City. The jury decided to select two laureates out of seven accepted applicants.

The city of Da Nang is located in central Vietnam and consists of five districts. These districts cover a total surface area of 1,250 km² and have a total population of about one million inhabitants. The city of Da Nang, characterized by its two coastlines along the East Sea and the Han River Delta in the city centre, is currently in a state of vast economic expansion and urban development.

Image Courtesy © OMGEVING cvba

Image Courtesy © OMGEVING cvba

  • Architects: OMGEVING cvba
  • Project: International landscape design competition for Han river
  • Location: Da Nang, Vietnam
  • Client: Vietnam Institute of Architecture
  • Team: Amedeo Ardolino, Andries Deconinck, Carolien Decq, Daphné Roels, Hang Zhang, Luc Wallays, Kevin Favere, Steven Petit
  • Partners: HUNI architectes (France – Vietnam), Boydens Engineering (Belgium – Vietnam), Ney&partners (Belgium – Vietnam) en Hydroscan (België)
  • Surface area: 2.2 hectare
  • Date of design: 2016
  • Realisation from: 2017

(more…)

Hyperloop One in Dubai, UAE by BIG – Bjarke Ingels Group

Wednesday, December 28th, 2016

Article source: BIG – Bjarke Ingels Group 

“With Hyperloop One we have given form to a mobility ecosystem of pods and portals, where the waiting hall has vanished along with waiting itself. Hyperloop One combines collective commuting with individual freedom at near supersonic speed. We are heading for a future where our mental map of the city is completely reconfigured, as our habitual understanding of distance and proximity – time and space – is warped by this virgin form of travel.” Bjarke Ingels, Founding Partner, BIG.

Image Courtesy © BIG - Bjarke Ingels Group

Image Courtesy © BIG – Bjarke Ingels Group

  • Architects: BIG – Bjarke Ingels Group
  • Project: Hyperloop One
  • Location: Dubai, UAE
  • Client: Hyperloop One
  • Collaborators: BIG Ideas
  • Partners in Charge: Bjarke Ingels, Jakob Lange
  • Project Leader: Sören Grünert
  • Team: Erik Berg Kreider, Adi Krainer, Ashton Stare, Cheyenne Vandevoorde, Cristian Lera, Daniele Pronesti, Derek Wong, Domenic Schmid, Evan Wiskup, Francesca Portesine, Kristian Hindsberg, Lam Le Nguyen, Lasse Kristensen, Linda Halim, Maureen Rahman, Ovidiu Munteanu, Pei Pei Yang, Ryan Duval, Stephen Steckel, Terrence Chew, Thomas Christoffersen, Veronica Moretti
  • Date: 08/11/2016
  • Status: In Progress

(more…)

NFB Nursery in Nara, Japan by HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

Wednesday, December 28th, 2016

Article source: HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

Nara province where the site located has 8 world heritage architectures. So this city has a lot of history. On the other side, the site is located at the center of the industrial residence in Yamatokoriyama city. Surrounding is a special sight with simple and no color factories.  This project is to reform an old kindergarten at that site.

Image Courtesy © Studio Bauhaus, Ryuji Inoue

Image Courtesy © Studio Bauhaus, Ryuji Inoue

  • Architects: HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro
  • Project: NFB Nursery
  • Location: Nara, Japan
  • Photography: Studio Bauhaus, Ryuji Inoue
  • Site area: 3238 m2
  • Building area: 871 m2
  • Surface area: 1193 m2

(more…)

Vinero Vineyard in Canakkale, Turkey by Tekeli- Sisa Architects

Wednesday, December 28th, 2016

Article source: Tekeli- Sisa Architects

Vinero is planned and designed as a multifunctional service area consisting of wine production and accommodation facilities, in a zone between huge vineyards where limited construction is permitted at Gallipoli Peninsula Historical National Park. While the architectural design of the overall complex belongs to Tekeli-Sisa Architecture CM Architecture and DS Architecture apply the interior design and landscape design, respectively.

Image Courtesy © Tekeli- Sisa Architects

Image Courtesy © Tekeli- Sisa Architects

  • Architects: Tekeli- Sisa Architects
  • Project: Vinero Vineyard
  • Location: Eceabat, Canakkale, Turkey
  • Client: Sanset Food Inc.
  • Project Architecture: Dilgun Saklar (Team Leader)
  • Architectural Design Team: Alper Gurtekin, Aydin Bilgi, Ceren Erman, Ceylan Cobek, Husne Cavlak, Nazli Melis Kocamanoglu,  Neslihan Can, Zeynep Betul Celikel
  • Interior Design: CM Architecture
  • Landscape Design: DS Architecture
  • Static Project: MPI Engineering
  • Mechanical Project: Prokem Mechanics
  • Electricity Project: Enkom Engineering
  • Total Construction Area: 16000 m²
  • Project Date: 2012
  • Construction Date: 2015

(more…)

99C in Cape Town, South Africa by Inhouse Brand Architects

Wednesday, December 28th, 2016

Article source: Inhouse Brand Architects

When Inhouse Brand Architects was approached to create the new Cape Town offices of top local advertising agency 99c, its interior design team used the opportunity to produce an extraordinary – yet more efficient – work environment that sounds the death knell of the conventional office.

Inhouse approached the design process with several key goals, the first, being to enhance the already spectacular site. The 3000 square meter premises occupy the top three levels of the Atlantic Centre, a new office development on Cape Town’s eastern foreshore. There is a magnificent double-volume interior partly broken by a mezzanine level, and one floor below. Fantastic views wrap around the building, taking in the harbour and Devil’s Peak. Being as yet unoccupied, it was an empty shell to start with… Inhouse’s second goal was to create a fully functioning environment to suit the client’s daily business needs; and the third, was to reflect the creative nature of the agency and its employees.

Image Courtesy © Inhouse Brand Architects

Image Courtesy © Inhouse Brand Architects

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy