Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for March 14th, 2017

Upper Queen Street in Richmond, New Zealand by irving smith architects

Tuesday, March 14th, 2017

Article source: irving smith architects  

Big Box retail is increasingly placed away from New Zealand’s small town centres, taking the life and community vitality of the centre with it. The town of Richmond called big box retail back into the main street, questioning how to maintain streetscape and commercial viability to both large and small tenancies. Big Box can entail up to 100m lengths of uninterrupted walls to the street, a scale and typology seemingly incongruous with a greengrocer or a provincial NZ townscape.

Image Courtesy © Patrick Reynolds

  • Architects: irving smith architects
  • Project: Upper Queen Street
  • Location:  Richmond, New Zealand
  • Photography: Patrick Reynolds

(more…)

Podgorje TimeShare Kindergarten and School in Slovenia by Arhitektura Jure Kotnik

Tuesday, March 14th, 2017

Article source: Arhitektura Jure Kotnik 

New TimeShare Kindergarten is located in the central area of small Slovenian village settlement Podgorje. The building is an extension of an existing school and hosts four playrooms and a classroom for first graders. The kindergarten’s special feature is its open plan approach with unified play space, which covers as much as 86% of the entire kindergarten and can be closed off if necessary. Children can move inside the kindergarten without restrictions, according to the so-called timeshare principle. Movement is even encouraged by a series of elements like sliding doors between playrooms, accordion doors of the central common room, and the road meandering between playrooms, which visually connects different spaces and invites children to follow it (walk, run, ride their kick scooter or bike). Even special road signs have been designed, encouraging children to mimic movements of a particular animal (butterfly, crab, lizard, etc.), and go either fast (cheetah) or slow (snail).

Image Courtesy © Janez Marolt Photography

  • Architects: Arhitektura Jure Kotnik (Jure Kotnik, Andrej Kotnik)
  • Project: Podgorje TimeShare Kindergarten and School
  • Location: Podgorje pri Slovenj Gradcu, Slovenia
  • Photography: Janez Marolt Photography
  • Client: City of Slovenj Gradec, Gozdno gospodarstvo Slovenj Gradec
  • Constructions: CBD, d.o.o, Dr. Bruno Dujić
  • HVAC: FIMA, d.o.o
  • Electrical installations: EPNS d.o.o, Danilo Smolar
  • Landscape design: Arhitektura Jure Kotnik, Lesoteka projektiva d.o.o.
  • Surveillance: Manja Podpečan
  • Client coordination: Natalija Knez
  • Energy efficiency: EUTRIP d.o.o.
  • Timber construction: Lesoteka hiše d.o.o.
  • Construction, and concrete works: Gradbeništvo Kuster, d.o.o.

(more…)

The Folding House in Chile by B+V Arquitectura

Tuesday, March 14th, 2017

Article source: B+V Arquitectura 

The project is located near Lake Rapel, on a site of 896.5 sqm. This is characterized by a privileged view of the lake and a strong slope in most of its development. The budget forces to minimize the intervention in the slope, containing the largest amount of program in the minimum of flat space available at the beginning of the site. This, together with the high temperatures presented by Rapel’s microclimate in summer, implies the following problems: high program density, excessive solar radiation and lack of comfortable space for recreation.

Image Courtesy © Rodolfo Lagos Berardi

  • Architects: B+V Arquitectura
  • Project: The Folding House
  • Location: Chile
  • Photography: Rodolfo Lagos Berardi
  • Software used: Autocad and 3ds Max

(more…)

Concrete House At The Seaside in Klaipeda district, Lithuania by NEBRAU

Tuesday, March 14th, 2017

Article source: NEBRAU 

The Idea

To create such an architectural character, which is clear, unique, in harmony to the landscape, preserves and highlights the natural surroundings, and the nature itself.

Integration to the environment

The place of the house in the quarter: the angular, square-shaped land plot which starts the row of villas emphasised with a small-volume turning, it maintains the line of the built-up area.

Image Courtesy © Laurynas Avyzius

  • Architects: NEBRAU
  • Project: Concrete House At The Seaside
  • Location: Lithuania, Klaipeda district, Aukstkiemiai village, Ringelio alley 1
  • Photography: Laurynas Avyzius
  • Software used: Autodesk Autocad
  • Clients: Remigijus Drakšas, Lina Drakšienė
  • Lead Architects: Laurynas Avyzius, Andrius Gabrys
  • NEBRAU team: Laurynas, Avyzius, Andrius Gabrys
  • Landscape Design: Artūras Poškus, Domas Timinskas
  • Glass Art: Ieva Žilytė
  • Concrete façade: “Betonika”, UAB
  • Gross Built Area: 360sqm
  • Site Area: 3000sqm
  • Completion Year: 2016

(more…)

DSSI Elementary School Renovation in Seoul, South Korea by Daniel Valle Architects

Tuesday, March 14th, 2017

Article source: Daniel Valle Architects

The project focuses on three main strategies to address the school’s requirements:

1. Maximize space. The space was not properly used since the corridor that connects the main door with the other floors was only used sporadically.

2. Equal size. The two classrooms were very different in form and size due to the plan’s layout. The target was to propose a new configuration that gives equal spaces for both.

3. Sharing activities. The new school’s philosophy has to do with sharing spaces to study and providing diverse number of possibilities to educators to perform new pedagogical practices. The two rooms in the existing condition were duplicating spaces for playing, studying, meeting, sharing, etc.

Image Courtesy © Lee Namsun

  • Architects: Daniel Valle Architects
  • Project: DSSI Elementary School Renovation
  • Location: Seoul, South Korea
  • Photography: Lee Namsun
  • Credits: Daniel Valle, Jiwon Hur, Sunmin Lee, Irene R Vara, Iago Blanco
  • Size: 150 m2
  • Year: 2016

(more…)

COUNTRY GARDEN FOREST CITY in Malaysia by LAVA

Tuesday, March 14th, 2017

Article source: LAVA

LAVA has won 2nd prize in an international competition to design a new city in Malaysia.

LAVA’s concept sees the city defined not as one iconic building, nor as a skyline, but as a central public space, a real forest. Chris Bosse, director of LAVA, explains: “Skylines across the world look the same – usually a couple of iconic towers in the centre surrounded by lots of lesser quality buildings, which all resemble each other.” “Here we have designed an inverse city skyline where the icon of the city is a public space, not an object/building. Our central space is a Rainforest Valley and demonstrates the equation: PEOPLE = CITY. From an object to a place.”

Image Courtesy © Bitscapes

  • Architects: LAVA
  • Project: COUNTRY GARDEN FOREST CITY
  • Location: Malaysia
  • Photography: Bitscapes
  • Client: Country Garden Group
  • Lava: Chris Bosse, Alexander Rieck, Tobias Wallisser
  • Size: Total development: 20 square kilometres; site: 24 hectares
  • Status 2nd prize, design competition 2017

(more…)

Flying House (Pilot’s House) in Incheon, South Korea by IROJE KHM Architects

Tuesday, March 14th, 2017

Article source: IROJE KHM Architects 

Landing of An Airship that Load Nature

The owner of this house is a young pilot and his family for his future home space, the house landed on the site in the new developing town near the Incheon airport. 

Image Courtesy © Sergio Pirrone

  • Architects: IROJE KHM Architects (HyoMan Kim)
  • Project: Flying House (Pilot’s House)
  • Location: Gyeongseo-dong, Seo-gu, Incheon, South Korea
  • Photography: Sergio Pirrone
  • Team: JiYeon Kim
  • Materials: Dry-vit system, Painted aluminum sheet
  • Structure: Reinforced concrete
  • Site Area:   291.80 M2
  • Building Area:   137.29 M2
  • Total Floor Area:   194.77 M2
  • Status: Completed 2016

(more…)

Saltholmsgade in Aarhus, Denmark by WE architecture and JWH arkitekter

Tuesday, March 14th, 2017

Article source: WE architecture

WE architecture have won a new social housing competition, consisting of 38 apartments, in Saltholmsgade, Aarhus. The proposal has been made in collaboration with the housing organization Ringgaarden and JWH Arkitekter.

The project interprets the traditional historical city houses along Hjortensgade as modern, social and green communities. Communal features are places on the roof-garden from where residents can have an overview of Aarhus.

Image Courtesy © WE architecture

  • Architects: WE architecture and JWH arkitekter
  • Project: Saltholmsgade
  • Location: Aarhus, Denmark
  • Software used: Rhino 3d, V-ray, Photoshop, Illustrator
  • Client: Ringgaarden (Aarhus Kommune)
  • Team: Marc Jay, Julie Schmidt-Nielsen, Barbara Drud Henningsen, Corrado Galasso, Àngels García, Alex Pavel, Alicja Szczęśniak, Josefine Rita Vain Hansen
  • Collaborator: JWH Arkitekter
  • Size: 3500 m2
  • Year: 2016

(more…)

Microsoft House in Milan, Italy by DEGW

Tuesday, March 14th, 2017

Article source: DEGW

DEGW has created a mix of “100% made-in-Italy” interior spaces for Microsoft inside Herzog & de Meuron’s iconic building, all designed in accordance with the firm’s corporate values: openness, visibility, flexibility, energy, dynamism and innovation.

DEGW’s project is part of a process Microsoft Italia has been undertaking for years in the name of a “New World of Work”, an approach to the dynamics of work that involves greater staff flexibility in terms of smart working and the use of functional and technologically innovative spaces to maximise cooperation. Well-being and the reconciling of personal and professional requirements are the linchpin around which time management and this new way of working revolve, making flexibility an important means of hitting targets.

Image Courtesy © Microsoft Italia

  • Architects: DEGW
  • Project: Microsoft House
  • Location: Viale Pasubio 17, 20154 Milan
  • Photography: Microsoft Italia
  • Client: Microsoft Italia
  • Design team:

    • Client Leader: Alessandro Adamo – DEGW Italia
    • Senior Architect: Cristiana Boienti – DEGW Italia
  • DEGW: Space planning, interior design, upgrading of plant-engineering, change management
  • FUD Brand Making Factory: Communication Design & Physical Branding
  • Overall area: 8.600 sq.m.
  • Time frame: 2015 – 2017

(more…)

Stado Puro Tepa in Spain by James & Mau

Tuesday, March 14th, 2017

Article source: Infiniski

The architectonical concept behind Estado Puro was inspired by Paco Roncero’s approach towards what is supposed to be “typically Spanish”. In his case “cuisine” is based on innovation and experiment while preserving their origins. We proposed to redefine the popular symbolic images of Spain by giving the twist to what’s traditional in order to achieve a chic and sophisticated yet folk ambient. Spanish classical comb “La Peineta” is the chosen to star such an objective.

Image Courtesy © Gonzalo Mayoral

  • Architects: James & Mau
  • Project: Stado Puro Tepa
  • Location: Calle San Sebastián 2, Madrid Hotel NH Palacio de Tepa. Madrid, Spain
  • Photography: Gonzalo Mayoral
  • Charge: Pure State Tapas, Bar NH Hotels for Paco Roncero
  • Builder: Prodeco
  • Built: 2008

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy