Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Fish Farm House in Geoje, South korea by 2m2 architects

 
April 26th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: 2m2 architects

The land available for the new building is located in the foothills of the Mt. Dongmang in a small village called Gabaeri in Geoje, Gyeongsangnam-do. This place is quiet and its scenery is really beautiful and, moreover, possesses a charm of its own since it has a sea view. The building owners are a couple who currently live in Tongyeong but operate a fish farm here. They were planning to build a house to live with elderly mother and their daughter and met an architect on the recommendation of their daughter to start to build a little special house.

Image Courtesy © Shin Kyungsub

  • Architects: 2m2 architects
  • Project: Fish Farm House
  • Location: Geoje, South korea
  • Photography: Shin Kyungsub
  • Area: 265.93㎡
  • Project Year: 2016

Read the rest of Fish Farm House in Geoje, South korea by 2m2 architects

Long An House in Vietnam by Tropical Space Co.,Ltd

 
April 26th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Tropical Space Co.,Ltd

The design was inspired by the Vietnam traditional structure accompanied by 3 separate spaces and slope roof while using a modern and strong architectural language. At the same time, maximizing the ventilation efficiency by dividing the roof into two parts and having a court yard; then allocating two corridors to connecting the roof. This way created a court yard and big walls. These are porous walls which can bring breeze into the house.

Image Courtesy © Oki Hiroyuki

  • Architects: Tropical Space Co.,Ltd ( Nguyen Hai Long, Tran Thi Ngu Ngon)
  • Project: Long An House
  • Location: My Hanh Nam, Ward, Duc Hoa District, Long An Province, Vietnam
  • Photography: Oki Hiroyuki
  • Principal Architects:
  • Design Team: Nguyen Anh Duc, Nguyen Thu Hoai, Nguyen Tuan Dang
  • Site Area: 750 m.sq
  • Building Area: 300 m.sq
  • Level: 02 (1 ground floor, 1 floor)
  • Year: 2017

Read the rest of Long An House in Vietnam by Tropical Space Co.,Ltd

Everxio Office in Valencia, Spain by Singularq Architecture Lab

 
April 26th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Singularq Architecture Lab

The owners of the Everxio marketing and communication studio wanted to create a surprising, innovative, colorful and creative atmosphere for their new workspace.

Image Courtesy © Singularq Architecture Lab

Read the rest of Everxio Office in Valencia, Spain by Singularq Architecture Lab

Maggie’s Centre in Oxford, England by WilkinsonEyre

 
April 26th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: WilkinsonEyre

Maggie’s is an innovative charity that provides emotional and practical support to anyone with cancer, helping them to take a more active and informed role in their treatment. Central to Maggie’s offering is making sure this care is provided in a stimulating and uplifting environment, with close proximity to nature. The charity takes great pride in commissioning forward-thinking architects, and asked Chris Wilkinson in 2006 to develop a design for its centre in Oxford. The Oxford Maggie’s Centre sits in the densely wooded boundary of the Churchill Hospital site.

Image Courtesy © WilkinsonEyre

  • Architects: WilkinsonEyre
  • Project: Maggie’s Centre
  • Location: Oxford, England
  • Photography: Julian Abrams

Read the rest of Maggie’s Centre in Oxford, England by WilkinsonEyre

Mobile World Capital Offices in Barcelona, Spain by Dear Design

 
April 26th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Dear Design

mVentures is a startup accelerator branch programme of Mobile World Capital Barcelona (MWCB). Located in the emblematic “Palau de Mar – Tech City” building, its new office is a workspace for emerging and early-stage startup companies.

Image Courtesy © Dear Design

  • Architects: Dear Design
  • Project: Mobile World Capital Offices
  • Location: Barcelona, Spain
  • Art Director: Ignasi Llauradó
  • Contributor: Laia Freixes, Marta Bartolomé, Anna Garreta

Read the rest of Mobile World Capital Offices in Barcelona, Spain by Dear Design

Park Residential in Tehran, Iran by Behzad Atabaki Studio

 
April 26th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Behzad Atabaki Studio

Our conceptual image of a home is a haven far from the madding urban crowd, away from noise, visual pollution, and a place of retreat from everyday worries where we can rest and rewind. However, what comes first to the mind when thinking of the inner space of “home”, is the notion of “protection”- against all above. Standing for such a sense of security would be the “curtain” hanging and dancing, “symbolizing” a home behind. Creating a shared ground between architecture and the city, in this building as a group of “homes”, the curtains swinging with the breeze, which would call up the image of a warm hearth and home, acting both as a representation of a house guard without and the warmth within, have been used as the façade so as to recall the moment when they, swinging in the breeze along the soft rows of “bricks”, have just stepped aside to let the light into the pleasant space of the house they encurtain. For the brick surface to be easily observable, it was decided that the brightest-colored bricks be used; moreover, brick-covered cubes are installed over darker and rough surfaces of stone-covered background.

South Elevation-2 night view, Image Courtesy © Parham Taghioff

  • Architects: Behzad Atabaki Studio
  • Project: Park Residential
  • Location: Sa’adat Abad, Tehran, Iran
  • Photography: Parham Taghioff
  • Client: Reza Farahbakhsh
  • Design Team: MohammadRezaBadeleh, Golshan Narimani, Arezoo Zaredar, Yasaman Lashgari
  • Structure: Mahbansazeh Co.
  • Area: 4195 m2
  • Completion Year: 2017

Read the rest of Park Residential in Tehran, Iran by Behzad Atabaki Studio

The Goose Hut Bistro in Beijing, China by Golucci Interior Architects

 
April 26th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Golucci Interior Architects

Goose Hut, as the name suggests, is the home of geese. Actually, it also implies the people’s habitat of life. As an old Chinese saying goes, geese fly to their home as people returning home. Returning home, the instinct and nature, shared by both geese and human beings, is contained in the name – ‘Goose Hut Bistro’.

Maybe you do not know the Goose Hut Bistro, you will certainly feel her warmth and sincerity as long as you stepping into the restaurant. We set a distinct position for the goose hut bistro at the beginning of our design.

Image Courtesy © Luluxi

  • Architects: Golucci International Design
  • Project: The Goose Hut Bistro
  • Location: Beijing, China
  • Photography: Luluxi
  • Client: The Goose Hut Bistro
  • Designer Team: LEE Hsuheng , ZHAO Shuang ,ZHENG Yanan ,MA Dongjie
  • Area: 280㎡
  • Completion Date: Jan.2018

Read the rest of The Goose Hut Bistro in Beijing, China by Golucci Interior Architects

Stand Sauleda in Stuttgart, Germany by dom arquitectura

 
April 26th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: dom arquitectura 

The loom origin

Sauleda, is a century-old company, specialized in all types of fabrics and awnings. They proposed us the challenge of designing a special stand for their annual fair. Studying the history of Sauleda, we were imagining its origins, with people working on those old handmade wooden handcrafted looms, where hundreds of threads crisscrossed. So we asked ourselves how their current clients would react and what would they experience, when they arrived at the fair and found themselves inside of a large loom. Feeling surrounded by threads that intertwine up and down, as if they were participating in the origins and beginnings of a fabric’s production. This is how the main idea and the project of Sauleda’s stand came to be.

Image Courtesy © Pablo Serrano Elorduy

  • Architects: dom arquitectura (Pablo Serrano Elorduy)
  • Project: Stand Sauleda
  • Location: Stuttgart, Germany
  • Photography: Pablo Serrano Elorduy
  • Colaborators: Joan Garcia (Caisde)
  • Surface: 320 m2

Read the rest of Stand Sauleda in Stuttgart, Germany by dom arquitectura

New V and W Buildings in Wuppertal, Germany by slapa oberholz pszczulny I architekten

 
April 26th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: slapa oberholz pszczulny I architekten 

The new buildings that now house the University of Wuppertal’s chemistry, biology and engineering sciences departments have created a new architectural focus on its Grifflenberg Campus. The building complex, designed by slapa oberholz pszczulny | sop architekten, provides a landmark entrance to the campus’ central institutional buildings, which lie grouped along the central avenue of the campus.

Image Courtesy © B+E Fotografie

  • Architects: slapa oberholz pszczulny I architekten
  • Project: New V and W Buildings
  • Location: Am Grifflenberg, Bergische Universität Wuppertal, Germany
  • Photography: B+E Fotografie
  • Developer: BLB Bau- und Liegenschaftsbetrieb of North Rhine-Westphalia
  • Team: Lothar Simonis, Jochen Solbach, Jörg Hartig, Katharina Kirstein, Martin Kluth, Frank Vollmer, Linda Wachs, Adam Zaporowski
  • GFA: Approx. 28.500 m²
  • Competition: 1st price 2011
  • Work phase: 1-9
  • Completion: 2017

Read the rest of New V and W Buildings in Wuppertal, Germany by slapa oberholz pszczulny I architekten

H Academy in Datong District, Taipei by CJ STUDIO-ShiChieh Lu

 
April 26th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: CJ STUDIO-ShiChieh Lu 

H Academy primarily offers hairdressing courses including hair cutting, dyeing, perming etc. and make-up, nail art additionally. The plan focuses on the teaching process and how the program functions. The teaching consists of academic and practical learning. More complicated activities would be performed in practical learning, so there is only one classroom for academic and two for practical. The hairdressing procedure usually separates into two categories, the primary that takes longer duration and the minor that lasts only temporarily, such as the differences between hair cutting and washing. Thus, space for minor procedure could be shared between two practical classrooms and in turn forms a cycle to each practical classroom. In such specialized relationship of sharing, a lab box that includes washing and perming is embedded between these two classrooms. Eventually, there exists an individual lab box within the interior and becomes “a box within a box” as a layered space.

Image Courtesy © Kuo-Min Lee

  • Architects: CJ STUDIO-ShiChieh 
  • Project: H Academy
  • Location: Datong District, Taipei
  • Photography: Kuo-Min Lee
  • Team: Reya Lu, Shu-Ju Chen, Bos Sun, Ice Chen, Ivan Chen, Yu-Ting Huang
  • Built Area: 460 m2
  • Completion Year: 2018

Read the rest of H Academy in Datong District, Taipei by CJ STUDIO-ShiChieh Lu

Canon: oce crystalPoint
Bentley: Top 5 Reasons
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise