Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sanjay Gangal
Sanjay Gangal
Sanjay Gangal is the President of IBSystems, the parent company of AECCafe.com, MCADCafe, EDACafe.Com, GISCafe.Com, and ShareCG.Com.

Crosstown Concourse in Memphis, Tennessee by Looney Ricks Kiss

 
May 23rd, 2018 by Sanjay Gangal

Article source: Looney Ricks Kiss 

Crosstown Concourse is the metamorphosis of urban blight into a vibrant community. It is the rebirth of not just a building, but an entire neighborhood. Though initially conceived as a home for a small start-up arts organization, with plans to organically revive the structure over decades, the project evolved into a 1.3- million-square-foot “vertical urban village.” Rooted in historical context and flourishing on the ideals of common purpose, social transformation, and inclusivity, the building has achieved full occupancy in less than one year.

Image Courtesy © Chad Mellon

  • Architects: Looney Ricks Kiss
  • Project: Crosstown Concourse
  • Location: Memphis, Tennessee, USA
  • Photography: Jamie HarmonNicholas McGinnAerial InnovationsChad Mellon
  • Associate Architect: DIALOG
  • Associate Architect: Spatial Affairs Bureau
  • Sustainability: LEED Platinum BD+C: Core and Shell
  • Developer/Owner: Crosstown Development
  • General Contractor: Grinder, Taber & Grinder, Inc.
  • Landscape Architect: Hood Design Studio

Read the rest of Crosstown Concourse in Memphis, Tennessee by Looney Ricks Kiss

Discovering Taiwan in Taipei by Studio TING

 
May 23rd, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Studio TING

Discovering Taiwan is a permanent exhibition dedicated to the History of the collections of the National Taiwan Museum, the History of the Natural and Aboriginal Treasures of Taiwan, and the History of Japanese Researchers who built this institution one century ago. The exhibition scenography links this past to the future by questioning the prospect of cultural heritage through 367 pieces including 265 of the most important pieces from the Museum’s collection, facing sculptural, video and sound installations created by contemporary Taiwanese artists.

Image Courtesy © Christophe Gaubert

  • Architects: Studio TING
  • Project: Discovering Taiwan
  • Location: No. 2, Xiangyang Road, Zhongzheng District, Taipei City, Taiwan
  • Photography: Christophe Gaubert
  • Client: National Taiwan Museum
  • Space Design Team: Yinling Yeh, Wei-sheng Chang, Chrystel Charrat, Shuchong Hu, Yi-Hsiu Yang
  • Graphic Design Team: Shih-yu Tuan, Chan Chang
  • Editorial Team: Yiyu Chuang, Ying-Hau Chen
  • Multimedia Team: Documentary: Julien Lu, Jing-Fang Liu, Wei Chen / 3D animation: Zong-Yu Hsieh / Interactive media art: Po-Chih Chang / Interactive media content: Shi Wen-Cheng, Tsai Cheng-Hau, Du Shiau-Mei
  • Budget: approx. 1.200.000 US$
  • Area: 637 m²
  • Public Opening: November 2017

Read the rest of Discovering Taiwan in Taipei by Studio TING

Atum in Porto Alegre, Brazil by AMBIDESTRO

 
May 23rd, 2018 by Sumit Singhal

Article source: AMBIDESTRO

ATUM is a shared workspace that focuses is the quality of life at work. Designed in an area of 200 square meters, inside a mall, the space has as its theme the flexibility of different uses. All furniture was designed and thought to be changeable. During the day the scenario is a co-working and at the night it turns into a space to host events and lectures. The concept of quality of life was explored through creating different visuals for each workstation. Some tables were positioned facing windows with the park view, the other stations were proposed in a concept of green islands, whose plants are a mobile core surrounded by stands of different heights forming a modular composition. A natural wooden bookcase with 25m length serves as a background to the space. Different formats of workstations and lounges set the scene generating a timeless and innovated ambiance. Parallel to the bookshelf, a black linear block has been created with individual rooms, meeting room, support area and a mini gallery that serves to demarcate the main entrance. The layout designed aimed the sharing environments bringing a new way of working within a commercial space.

Image Courtesy © Marcelo Donadussi

  • Architects: AMBIDESTRO (Raquel Zaffalon & João Pedro Crescente)
  • Project: Atum
  • Location: Shopping – VIVA Open Mall | Porto Alegre, Brazil
  • Photography: Marcelo Donadussi
  • Landscape Architecture: Creare Paisagismo
  • Area: 200 m2
  • Year: 2016

Read the rest of Atum in Porto Alegre, Brazil by AMBIDESTRO

Kondo Museum in Kyoto Pref., Japan by Mamiya Shinichi Design Studio

 
May 23rd, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Mamiya Shinichi Design Studio 

KONDO MUSEUM, situated near the main gate of Kyoto’s Kiyomizu-dera Temple, by the Chawan-zaka approach to the temple.

It is believed that the ancient city of Kyoto is guarded by four mythological creatures in four separate quarters. The area surrounding the temple, is called Higashiyama district. This eastern region of Kyoto has long been known as a holy place of pristine water under the reign of Seiryu, the azure dragon and guardian of the city’s east. In this sacred area, a traditional local craft, known as Kiyomizu ceramics has continued to evolve since the Edo period. This museum was originally established in commemoration of Yuzo Kondo, the renowned master of Kiyomizu ceramics. Our project was to refurbish this memorial museum.

Image Courtesy © Yasuko Okamura

  • Architects: Mamiya Shinichi Design Studio
  • Project: Kondo Museum
  • Location: Kyoto Pref., Japan
  • Photography: Yasuko Okamura, Hiroshi Tanigawa
  • Date of Completion: 2017

Read the rest of Kondo Museum in Kyoto Pref., Japan by Mamiya Shinichi Design Studio

Basho Sushi House in Porto, Portugal by Paulo Merlini

 
May 23rd, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Paulo Merlini

The space is characterized by his small dimension, only 25 sq/m and a unique facade turned into one of the busiest streets in town.

In the spatial organization approach our main concern was to valorize the art of preparation and the transformation of the fish. In order to achieve that, we draw an exposed balcony to the eyes of the consumer. By putting it on the opposite side of the main entrance we´ve made the sushiman the space protagonist, and we´ve granted a quite frank cook/costumer relation, granting the needed confidence to a public that still sees sushi as a strange dish.

Image Courtesy © João Morgado

  • Architects: Paulo Merlini
  • Project: Basho Sushi House
  • Location: Gondomar, Porto, Portugal
  • Photography: João Morgado
  • Area: 24 m2
  • Year: 2014

Read the rest of Basho Sushi House in Porto, Portugal by Paulo Merlini

Redcup Sochi in Krasnodar, Russia by ALLARSTDESIGN

 
May 23rd, 2018 by Sumit Singhal

Article source: ALLARSTDESIGN

Bright interior of the new coffee REDCUP opened in Sochi (Southern Russia). On the interior worked Saranin Artemy of ALLARTSDESIGN studio (Russia, Perm).

Retro futuristic interior is stored immediately. The radial column with vertical rhythm beige pipes resemble bamboo trunks, colored furniture, the wall of the branded coffee cups and ever-changing red and white ornaments. On smiley from glasses with a smile looks Asian, her we drew in Perm – from the designer himself, we laid rectangular tiles and they had formed the image itself is supported -This message of eastern positions of menu coffee REDCUP.

Image Courtesy © Saranin Artemy

  • Architects: ALLARSTDESIGN (Saranin Artemy)
  • Project: Redcup Sochi
  • Location: 16, Navaginskaya st., Sochi, Krasnodar region, Russia Federation
  • Photography: Saranin Artemy
  • Area (square meter): 190m2
  • Completion Date: 2016

Read the rest of Redcup Sochi in Krasnodar, Russia by ALLARSTDESIGN

Apartment Vila do Conde in Portugal by RAULINO SILVA ARQUITECTO, UNIPESSOAL LDA

 
May 23rd, 2018 by Sumit Singhal

Article source: RAULINO SILVA ARQUITECTO, UNIPESSOAL LDA 

Vila do Conde apartment is on the 3rd floor of an 80’s building not very qualified in the design and finishing materials, which is a duplex by the use of the attic area.

The project intentions were to reorganize the spaces, renovate the finishing materials and define a new environment with the furniture design.

Facing South, the living room and the kitchen share an open space with access to the balcony. Facing North, one of the rooms was transformed into an office space and the other remained as the main bedroom.

Image Courtesy © João Morgado

  • Architects: RAULINO SILVA ARQUITECTO, UNIPESSOAL LDA
  • Project: Apartment Vila do Conde
  • Location: Vila do Conde, Portugal
  • Photography: João Morgado
  • Project Team: Raulino Silva, Cátia Sampaio, Daniela Amorim, João Mendes e Hélder Silva
  • Contruction: 2018

Read the rest of Apartment Vila do Conde in Portugal by RAULINO SILVA ARQUITECTO, UNIPESSOAL LDA

Amoroso Studio in Venice, California by MODAL DESIGN

 
May 23rd, 2018 by Sanjay Gangal

Article source: MODAL DESIGN 

Celebrating a Client’s passion for collecting modern and video art yet supporting her needs for a functional studio and guest house, the Amoroso Studio is a truly inspired multi-functional space: part art backdrop, part guest loft, part utilitarian workroom.

A replacement for a termite-ridden garage behind a Craftsman home in Venice Beach, CA, the design of the 1,060 square foot studio was driven by the Client’s commitment to collecting video and film based works by emerging artists who delve into gender, identity and socio-political issues. As an executive in the entertainment industry, her support of young and evolving talent began, in part, from her time living in London near the Serpentine Gallery. When Modal Design was brought on board the Client specifically cited the Gallery and its temporary pavilions as moments of personal delight and intrigue.

Image Courtesy © Benny Chan / Fotoworks

  • Architects: MODAL DESIGN (Daniel Monti)
  • Project: Amoroso Studio
  • Location: Venice, California, USA
  • Photography: Benny Chan /  Fotoworks
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 1072 Square Feet
  • Completion Year: 2016

Read the rest of Amoroso Studio in Venice, California by MODAL DESIGN

El Establo in Alajuela, Costa Rica by Plup! Studio Costa Rica

 
May 23rd, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Plup! Studio Costa Rica

Located in a rural area in the outskirts of San Jose, is [El Establo]. A project that was thought to have a very honest relationship with both its natural and constructed context. The concept of the project stems from the structures for the stables, very common in the area that regularly has horse’s establishments.

A relatively warm zone throughout the year motivated us to implement climate conditioning strategies such as long overhangs and cross ventilation, typical of tropical architecture. The area, although it is 20 km from San Jose, has conditions closer to the dry tropical forest.

Image Courtesy © Roberto d´Ambrosio S.

  • Architects: Plup! Studio Costa Rica
  • Project: El Establo
  • Location: Las Vueltas de la Guácima, Alajuela, Costa Rica
  • Photography: Roberto d´Ambrosio S.
  • Other participants: Arq. Carlos A. Bolaños A., Arq. Daniela M. Chaverri C., Arq. Ana Rosa Alan, Arq. Andrey Blanco, Arq. Cesar Delgado, S3 Ingenieros, Ing. Jose A. Murillo.
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 126,38 m2
  • Completion Year: 2017

Read the rest of El Establo in Alajuela, Costa Rica by Plup! Studio Costa Rica

Elementary School Unterdorf in Höchst, Germany by Dietrich | Untertrifaller Architects ZT GmbH

 
May 23rd, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Dietrich | Untertrifaller Architects ZT GmbH

The Unterdorf elementary school in Höchst is a radical, uncompromising example of a modern cluster school. In a plain, elongated, ground-level wooden building, four identical clusters are placed on the east side. The special education classes and the admin area are located on the west side, connected with the gym by a spacious hall. The clusters comprise two classrooms, an open group area and a relaxation room as well as toilets and wardrobes around a top-lighted lounge with a raised roof. A direct exit into a private garden and the outdoor classroom area includes the exterior space and enables short access routes.

Image Courtesy © Dietrich | Untertrifaller Architects ZT GmbH

  • Architects: Dietrich | Untertrifaller Architects ZT GmbH
  • Project: Elementary School Unterdorf
  • Location: A-6973 Höchst, Gaißauer Straße 10, Höchst, Germany
  • Project Management: Peter Nußbaumer 
  • Ecology: Communal Building Records: 940 points 
  • Capacity: 200 Students / 8 Classes + Pre-school Class 
  • Area: 2,530 m² 
  • Construction: 2015-2017 

Read the rest of Elementary School Unterdorf in Höchst, Germany by Dietrich | Untertrifaller Architects ZT GmbH

Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise