Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Bracketed Space House in Austin, Texas by Matt Fajkus Architecture

Thursday, December 1st, 2016

Article source: Matt Fajkus Architecture

Incorporating the site’s dynamic landscape into the daily life of its residents, the [Bracketed Space] House is designed as a meaningfully-framed procession through the property with nuanced natural lighting throughout. A continuous and jogging retaining wall from outside to inside embeds the structure below natural grade at the front with flush transitions at its rear facade. All indoor spaces open up to a courtyard which terraces down to the tree canopy, creating a readily visible and occupiable transitional space between man-made and nature.

Image Courtesy © Spaces & Faces Photography

Image Courtesy © Spaces & Faces Photography

(more…)

EdQuarters in Santa Monica, California by M+M Creative Studio

Wednesday, November 30th, 2016

Article source: v2com

Architectural and interior design firm M+M Creative Studio has been honored by the inaugural American Architecture Prize (AAP) with two awards for its work on the new corporate headquarters of car shopping company Edmunds.com in Santa Monica, California, USA. The “EdQuarters” space was recognized with a Silver Award for Commercial Interior Architecture and a Bronze Award for Workplaces from AAP, which honors designs in the disciplines of architecture, interior design, and landscape architecture with the goal of advancing the appreciation of architecture worldwide.

Polished mirror chrome reception desk at main arrivals lobby with main stair adjacent and 2016 Corvette Sting Ray turning above, Image Courtesy © Benny Chan @Fotoworks

Polished mirror chrome reception desk at main arrivals lobby with main stair adjacent and 2016 Corvette Sting Ray turning above, Image Courtesy © Benny Chan @Fotoworks

(more…)

Gallatin River Bank House in Big Sky, Montana by Prentiss + Balance + Wickline Architects

Saturday, November 26th, 2016

Article source: Prentiss + Balance + Wickline Architects

The River Bank House sits along the Gallatin River just outside Big Sky, Montana. The clients love to entertain, so the house was set up to create an open and casual atmosphere with a strong connection to the outdoors. The house is oriented toward the best view of the river while maintaining good solar orientation for taking advantage of solar heat gain in the winter and keeping out the hot summer sun. The large roof over the living room serves to shade large areas of glass in the summer, while geothermal heat pumps and high levels of insulation help keep it warm and energy efficient in the winter. In such an extreme climate the house was specifically designed to withstand both extremes of the temperature spectrum.

southwest elevation, Image Courtesy © Steve Keating

southwest elevation, Image Courtesy © Steve Keating

  • Architects: Prentiss + Balance + Wickline Architects
  • Project: Gallatin River Bank House
  • Location: Big Sky, Montana, USA
  • Photography: Steve Keating
  • Software used: AutoCAD
  • Structural Engineer: Harriott Smith Valentine Engineers
  • General Contractor: Robert Naert Construction, Inc.
  • Mechanical Engineer: 3 Rivers Engineering, Inc.

(more…)

MU77 in Los Angeles, California by Arshia Architects, LTD

Friday, November 25th, 2016

Article source: v2com

The American Institute of Architects Los Angeles (AIA|LA) announced the winners of its prestigious 2016 Design Awards program Monday night, October 24, 2016, at an evening celebrating the achievements of recipients.

REAR/POOL, Image Courtesy ©  PAUL VU

REAR/POOL, Image Courtesy © PAUL VU

  • Architects: Arshia Architects, LTD
  • Project: MU77
  • Location: Los Angeles, California, USA
  • Photography: PAUL VU
  • Software used: Rhino and Autocad

(more…)

Glass Wall House in San Mateo, California by Klopf Architecture

Thursday, November 24th, 2016

Article source: Klopf Architecture 

Klopf Architecture, Arterra Landscape Architects and Henry Calvert of Calvert Ventures Designed and built a new warm, modern, Eichler-inspired, open, indoor-outdoor home on a deeper-than-usual San Mateo Highlands property where an original Eichler house had burned to the ground.

Image Courtesy © Mariko Reed

Image Courtesy © Mariko Reed

  • Architects: Klopf Architecture (John Klopf, AIA, Klara Kevane)
  • Project: Glass Wall House
  • Location: San Mateo, California, USA
  • Photography: Mariko Reed
  • Software used: ArchiCAD
  • Landscape Architect: Arterra Landscape Architects
  • Contractor: Henry Calvert of Calvert Ventures
  • Year completed: 2016

(more…)

Seascape in Sagaponack, New York by Stelle Lomont Rouhani Architects

Thursday, November 24th, 2016

Article source: Stelle Lomont Rouhani Architects

Located in an environmentally sensitive area, this house was built to replace an existing non-conforming structure occupying the same footprint. A pool house and pool were added to the adjoining and eventually merged lot. Staying sensitive to the areas vegetation and proximity to water, the two structures speak to each other across elevated decks and living areas. They are built on piles with breakaway walls that allow for flooding to come through as needed, while leaving the structures intact. Acknowledging the wear and tear of the seaside setting led to the use of teak siding, decking, and window and door frames. The teak is intentionally left to weather naturally to allow the buildings to grey out and recede into the setting over time. The house was designed for an active family who likes to entertain. The living area on the main floor easily opens up to the water facing deck, allowing for indoor outdoor living. A private guest suite is accessed off the family room on this level, while family rooms take in the breathtaking views on the upper floor. Here too, everyone shares access to decks and views, with the master suite in the most prominent location. The family loves water sports. The lower level otherwise uninhabitable, becomes a storage area for canoes and kayaks. The lower level of the pool house provides ample storage for sea vehicles as well. Special consideration is taken into account for the passage of the sun, providing overhangs to cut out the summer rays. Shading elements throughout prevent unwanted heat gain, while operable fenestration allows for cross breezes and natural cooling. Landscaping here is minimal, with no added fill, which may disturb the natural setting.

Image Courtesy © Stelle Lomont Rouhani Architects

Image Courtesy © Stelle Lomont Rouhani Architects

(more…)

BE36 in Beverly Hills, California by Arshia Architects, ltd

Thursday, November 24th, 2016

Article source: v2com

Arshia Architects, ltd was selected as a winner by the Los Angeles Business Council at their 45th Annual design award for setting new standards for design excellence, innovation and sustainability, and demonstrate the potential of combining beautiful architecture with environmental and health best practices.

WAITING AREA, Image Courtesy ©  PAUL VU

WAITING AREA, Image Courtesy © PAUL VU

  • Architects: Arshia Architects, ltd
  • Project: BE36
  • Location: Beverly Hills, California, USA
  • Photography: PAUL VU
  • Software used: Rhino and Revit

(more…)

Canyon House in Los Angeles, California by ANX – Aaron Neubert Architects

Wednesday, November 23rd, 2016

Article source: ANX – Aaron Neubert Architects

The site for this 4000 sf residence consists of a steep descending hillside property within the Hollywood Hills. Constructed adjacent to the street to permit access to the foyer and garage, the home’s entry experience is developed to screen the courtyard and stair hall from passing automobile lights and noise. In contrast, and due to the potential for panoramic views of Los Angeles and the adjacent Runyon Canyon and Wattles Canyon Parks, our design approach focused on creating transparency at the rear of the home with fixed and operable floor to ceiling glazing, opening the entire home to the environment.

Image Courtesy © Brian Thomas Jones

Image Courtesy © Brian Thomas Jones

  • Architects: ANX – Aaron Neubert Architects
  • Project: Canyon House
  • Location: Los Angeles, California, USA
  • Photography: Brian Thomas Jones
  • Software used: Rhinoceros
  • Project Team: Aaron Neubert (Principal), Jeremy Limsenben (Project Architect), David Chong
  • Structural Engineer: SAP Engineering
  • General Contractor: deKrassel Construction
  • Structural Steel: Banks Welding
  • Custom Fabrication: Dan Taron, Chris Taus, and John Dunne

(more…)

The Towers in Miami, Florida by Foster + Partners

Wednesday, November 23rd, 2016

Article source: Foster + Partners 

Designs for ‘The Towers by Foster + Partners’, a new residential development in the heart of Miami, were revealed last week. The tallest building south of Manhattan on the East Coast, it has been envisioned as an elegant addition to the Miami skyline with two landmark towers that redefine how high rise buildings are woven into the fabric of the city.

Image Courtesy © dbox

Image Courtesy © dbox

  • Architects: Foster + Partners
  • Project: The Towers
  • Location: Miami, Florida, USA
  • Photography: dbox

(more…)

1200 Intrepid in Philadelphia, Pennsylvania by BIG – Bjarke Ingels Group

Wednesday, November 23rd, 2016

Article source: BIG – Bjarke Ingels Group 

1200 Intrepid is a LEED Gold office building shaped by the encounter between Robert Stern’s master plan of rectangular city blocks and James Corner’s iconic, circular Central Green Park.  The building’s double curved, pre-cast concrete façade bows inwards to create a generous urban canopy that responds to the ‘shock wave’ of the park’s circular running track, activity pods and planting vignettes – rippling outwards like rings in water to invade the building’s footprint. Shaped by the city grid, the cornice and remaining elevations return to the orthogonal design of the Navy Yard’s master plan, forming the building’s double curve and melding the neighbourhood’s two dominant forms. Referencing the Navy Yard’s maritime history while providing much needed natural light, a functioning periscope penetrates the core of the building, projecting views of the Navy Yard basin into the center of the elevator lobby. Visitors and employees can admire the mothballed ships sitting in the adjacent docks while embracing Central Green Park – connecting the building and its inhabitants to their surroundings.

Image Courtesy © Rasmus Hjortshoj

Image Courtesy © Rasmus Hjortshoj

  • Architects: BIG – Bjarke Ingels Group
  • Project: 1200 Intrepid
  • Location: Philadelphia, Pennsylvania, USA
  • Photography: Rasmus Hjortshoj
  • Client: Liberty Property Trust
  • Partners in Charge: Bjarke Ingels, Thomas Christoffersen, Beat Schenk
  • Project Leaders: Sören Grünert (Concept), David Brown (Schematic & DD), Brandon Cook (CD), Michelle Stromsta (CA)
  • Team: Annette Miller, Aran Coakley, Armen Menendian, Douglass Alligood, Natalie Kwee, Peter Lee, Taylor Hewett, Terry Lallak, Thomas Fagan, Thea Sofie Gassenholm
  • Collaborators: Environetics, In-Posse, LRSLA, Pennoni, Re:Vision
  • Size in m2: 29.250
  • Date: 29/06/2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy