Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Triangle Brick Headquarters in Durham, North Carolina by Clark Nexsen

Tuesday, July 31st, 2012

Article source: Clark Nexsen

Triangle Brick Headquarters is the North American base of operations for the German parent company Röben Tonbaustoffe. The project consists of corporate offices, a product design center, and a uniquely landscaped brick garden. The project has been designed to showcase brick masonry in a range of applications and has been influenced by the architectural legacy of the parent company in Germany.

Image Courtesy Jonathan Hillyer

  • Architects: Clark Nexsen (formerly Pearce Brinkley Cease + Lee)
  • Project: Triangle Brick Headquarters
  • Location: Durham, North Carolina
  • Client: Triangle Brick Company
  • Project Team: Jeffrey Lee, FAIA; Irvin Pearce, AIA; Rob Harkey, AIA
  • Size: 14,000 SF
  • Completion: 2011
  • Photographs: Jonathan Hillyer Photography
  • Project Type: Office

(more…)

House of Justice in Ozurgeti, Georgia by Architects of Invention

Saturday, July 28th, 2012

Article source: Architects of Invention

The building consists of two fifty by twenty horizontal planes, connected with ten perimetrical columns and two independent glass volumes. Each volume is double stories connect wit each other with underground path. Top horizontal plane acts as a common roof for both volumes. Lower horizontal plane acts as common platform and a public space.

Image Courtesy Nakanimamasakhlisi Photo Lab

  • Architects: Architects of Invention
  • Project: House of Justice
  • Location: K. Gamsakhurdia Squ. Ozurgeti, Georgia
  • Function : House of Justice
  • Site area : 1100 ㎡
  • Building area : 3638 ㎡
  • Total Floor Area : 1438 ㎡
  • Budget: $2mil
  • Stories : 2 + underground

(more…)

Residence on Terrybrae Terrace in Tarzana, California by Edmund M. Einy, FAIA Architect

Saturday, July 28th, 2012

Article source: Edmund M. Einy, FAIA Architect

The spatial experience unfolds as one descends from the entry ramp down into the home, here the view of the street and its noise are diminished and the quite realm of the house pervades.

The program is organized vertically with the public living, dining, kitchen, and the main art gallery spaces on the lower level and the private children’s and parent’s rooms on the upper level. The lower level’s open plan is designed for shifting social activities. The floor is seen as a “field” in which pool, furniture, and objects sit. Large pivoting and sliding glass doors extend the habitable space through to the outside. Horizontal circulation wraps this field and serves as path for the viewing of art displayed on the walls.

FRONT ELEVATION

(more…)

Hus af lys in Cane Bay,U.S. Virgin Islands by Gerville R. Larsen, A.I.A.

Thursday, July 26th, 2012

Article source: Gerville R. Larsen, A.I.A.

hus af lys” (Danish for “house of light”) is a single family residence located on the northside of the island of St. Croix. This contemporary residence uses sleek geometries and details to enhance the spectacular views towards Hams Bluff and the Caribbean Sea. St. Croix, the largest of the US Virgin Islands, is divided geographically into former plantation estates established during Danish Colonial rule. The Crucian landscape is dotted with predominantly stone monuments of sugar mills, smoke stacks and factory buildings, executed by highly skilled enslaved African craftsmen, which still stand almost intact today.

Rear View

  • Architect:Gerville R. Larsen, A.I.A.
  • Project:hus af lys” (Danish for “house of light”)
  • Location:Cane Bay, St. Croix, U.S. Virgin Islands
  • Firm: TALLER LARJAS, LLC
  • Project Status: Construction Documents
  • Site area:  27238 sq.ft. 
  • Gross floor area: 2300 sq.ft.
  • Software used: AutoCADLT, Kerkythea and IRender nXt

(more…)

Screenplay in Los Angeles by Oyler Wu Collaborative

Tuesday, July 24th, 2012

Article source: Wu Collaborative

Screenplayby Oyler Wu Collaborative will be on view from 6/22 to 6/24 at Dwell on Design 2012 at LA Convention Center.

Screenplay is conceived of as a ‘play’ on one’s visual perception.  This twenty-one foot long screen wall is constructed of forty-five thousand linear feet of rope strung through a series of lightweight steel frames.  The wall is designed with the intention of provoking a sense of curiosity by slowly revealing its form and complexity through physical and visual engagement with the work.  The wall is made from a repetitious steel framework with rope infill that varies over the length of the wall in three dimensions, forming a thickened undulating screen made up of dense line-work.

Oyler Wu Collaborative-Screenplay-Image 14

  • Architects: Oyler Wu Collaborative
  • Project: Screenplay
  • Location: Los Angeles, CA
  • Project Design and Fabrication Team: Dwayne Oyler, Jenny Wu, Huy Le, Sanjay Sukie, Yaohua Wang, Qing Cao, Farnoosh Rafaie, Jie Yang, Clifford Ho, Joseph Chiafari, Tingting Lu, Qian Xu, Mina Jun, Vincent Yeh, Kaige Yang, Shouquan Sun

(more…)

Rose Library in Norman, Oklahoma by John Postic

Thursday, July 19th, 2012

Article source: John Postic

Libraries today serve as gathering places, community centers, and cafes. We need to stop viewing libraries as sacred temples of reading and research and more as a collective gathering place of people, ideas, events, and resources; a place that incites imagination and satisfies curiosity – a veritable flowering of culture. With a form that evokes the Oklahoma Rose, this library has a multi-layered skin that passively filters light, sound, and visitors to the library. These ‘petals’ diffuse the light entering the library, reducing solar heat gain and providing excellent reading light.

Exterior

  • Architects: John Postic
  • Project: Rose Library
  • Location: Norman, Oklahoma
  • Software used: Rhino, Maxwell, and Photoshop

(more…)

Lower East Side Tenement Museum Visitors Center in New York by Perkins Eastman

Wednesday, July 18th, 2012

Article source: Perkins Eastman

The Lower East Side Tenement Museum—comprising three separate buildings at 91 Orchard Street (“Community Resource Building”), 93 Orchard Street (“Historic Building”), and 103 Orchard Street (“Public Building”)—takes literal and figurative cues from the architectural fabric and the vibrant history of the neighborhood to create a unique institution singularly dedicated to the understanding of the immigrant experience in the United States.

Day view (Image Courtesy Paul Rivera)

  • Architects: Perkins Eastman
  • Project: Lower East Side Tenement Museum Visitors Center
  • Location: New York

(more…)

Toledo Zoo Elephant Exhibit in Ohio by JDI Group

Wednesday, July 11th, 2012

Article source: Bentley Systems, Incorporated

The Portico Group (Seattle, Wash.), the lead architect on the Toledo (Ohio) Zoo Elephant Exhibit Renovation Project, contracted with the JDI Group of Holland, Ohio, to engineer the structural elements for an elephant shade structure. The man-made tree not only had to withstand wind forces and snow loading, but also the impact of a full-grown bull elephant ramming the trunk.

Toledo Zoo Elephant Exhibit

(more…)

Beverly Skyline Residence in Austin, Texas by Bercy Chen Studio

Wednesday, July 11th, 2012

Article source: Bercy Chen Studio

Beverly Skyline Residence, located in Austin, Texas, is a single-family residence and consumes 2800 sq. feet of its 1-acre property lot. The homes remodeling transformation was taken on by Bercy Chen Studio, a local architecture firm with design and build capabilities. When taking on a new project that has a clear site and limited restrictions, the designer has more flexibility to create and explore new styles, resources, and building materials. However, taking a preexisting home and transforming it into a modern 21st century home, equipped with new building technologies and recyclable energy consumption in mind, creates many obstacles in both the design and construction period and therefore requires more innovation from the designer.

Beverly Skyline Residence

  • Architects: Bercy Chen Studio
  • Project: Beverly Skyline Residence
  • Location: Beverly Skyline, Austin, Texas
  • Program: Addition and Remodel to 2,800 sq ft Single Family Residence
  • Status: Completed 2004

(more…)

Vince Camuto in Manhattan, New York by Sergio Mannino Studio

Tuesday, July 10th, 2012

Article source: Sergio Mannino Studio

The Vince Camuto Grand Central Terminal Store in Manhattan is the result of continued creative collaborations between New York-based Italian architect Sergio Mannino and Vince Camuto, founder and CEO of the Camuto Group. Mannino, who has worked on the Vince Camuto showroom and outlet store, wanted to highlight merchandise in this new Midtown store while incorporating soft, crisp, and warm elements into the design throughout.

Vince Camuto

  • Architects: Sergio Mannino Studio
  • Project: The Vince Camuto Grand Central Terminal Store
  • Location: Manhattan, New York
  • Design: Sergio Mannino Studio (Sergio Mannino, Francesca Scalettaris)
  • Software used: Autocad, 3ds Max and Vray

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise