Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Oficinas Corporativas Clover in Texas by ART Arquitectos / ART a & id LLC

Tuesday, September 1st, 2015

Article source: ART Arquitectos / ART a & id LLC

The offices for Clover Corporate were designed for a company dedicated to the logistics of freight transport. The different departments are connected according to the relation between them and located on the head of a big warehouse in a very narrow and large area.

Image Courtesy © ART Arquitectos /ART a & id LLC

Image Courtesy © ART Arquitectos /ART a & id LLC

  • Architects: ART Arquitectos / ART a & id LLC
  • Project: Oficinas Corporativas Clover
  • Location: Texas, United States
  • 2013
  • Completed: 2014

(more…)

West Berkeley Public Library in California by Harley Ellis Devereaux

Sunday, August 30th, 2015

Article source: Harley Ellis Devereaux

The City of Berkeley sought to construct a library that would both serve as a model for sustainable design as well as a community hub for its culturally diverse neighborhood. With the existing library spatially out of date for contemporary requirements and future adaptability, the design team recommended the construction of a new zero net energy (ZNE) structure. Extensive study had revealed the embodied energy required to construct a new ZNE facility would be offset by the ongoing cost of maintaining the existing structure within one year’s time.

Harley Ellis Devereaux sought to construct a zero net energy library that would fulfill the city’s climate action plan and serve as a community hub for the neighborhood, Image Courtesy © Harley Ellis Devereaux

Harley Ellis Devereaux sought to construct a zero net energy library that would fulfill the city’s climate action plan and serve as a community hub for the neighborhood, Image Courtesy © Harley Ellis Devereaux

  • Architects: Harley Ellis Devereaux
  • Project: West Berkeley Public Library
  • Location: Berkeley, California, US
  • Project Size: 9,500 square feet
  • Project Date: December 2013

(more…)

Coffee Bar in San Francisco by jones | haydu

Sunday, August 23rd, 2015

Article source: v2com

jones | haydu has won a Merit Award for Interior Architecture from the American Institute of Architects San Francisco for their work on Coffee Bar Kearny.The primary objective for this tiny cafe in the heart of downtown San Francisco was to bring epicurean level coffee at a rate and speed to meet the Financial District’s demands while simultaneously revitalizing a stretch of sidewalk that has been fallow for over twenty years. Coffee Bar serves as a workshop to explore, experiment, and embrace the trends of the coffee industry.

View from across Kearny Street, Image Courtesy © Art Gray

View from across Kearny Street, Image Courtesy © Art Gray

  • Architects: jones | haydu 
  • Project: Coffee Bar
  • Location: San Francisco, California, United States
  • Photography: Art Gray

(more…)

SCOTTSDALE FIRE STATION 2 in Arizona by LEA – Architects, LLC

Thursday, August 20th, 2015

Article source: LEA – Architects, LLC 

Downtown Scottsdale LEED platinum Fire Station 2, the first Fire Station in the US to be certified LEED Platinum, was designed for LEED certification as part of the City of Scottsdale’s green building initiative. Lawrence Enyart, FAIA, LEED Fellow and Lance Enyart, AIA, LEED AP a Father-Son team from LEA Architects, LLC, Phoenix, AZ, designed the new Downtown Scottsdale Fire Station No. 2 as part of an urban infill project. The two-story Emergency Service facility meets the daily operational needs of the new City of Scottsdale Fire Department and the community, while utilizing both passive and active sustainable green building principles to maximize sustainability and enhance overall energy performance. The contemporary architecture responds to both the civic & historical context of the surrounding urban area drawing from the materials, colors, and textures of the existing built environment. Sustainable materials were used throughout the design in vertical and horizontal applications. Natural materials including locally manufactured ground face concrete masonry, in combination with Arizona sandstone, glass, and weathering steel define the building surface and exude a sense of sustainability and presence while units offering contrasting texture and form throughout the project.

Image Courtesy © LEA - Architects, LLC

Image Courtesy © LEA – Architects, LLC

(more…)

BeFunky – Portland Office in Oregon by FIELDWORK DESIGN & ARCHITECTURE, LLC

Wednesday, August 19th, 2015

Article source: FIELDWORK DESIGN & ARCHITECTURE, LLC

BeFunky, located in an industrial bow truss warehouse in NE Portland, is a photo editing app developer. The tenant improvement project scope includes 3,000 square feet of open office, conference room, whiskey lounge, and a kitchen/meeting area.

Image Courtesy © Brian Walker Lee

Image Courtesy © Brian Walker Lee

  • Architects: FIELDWORK DESIGN & ARCHITECTURE, LLC
  • Project: BeFunky – Portland Office
  • Location: Portland, Oregon, US
  • Photography: Brian Walker Lee
  • Software used: AutoCAD LT, SketchUp
  • Project Design Team: Tonia Hein, Partner/Interior Designer; Cornell Anderson, Partner/Architect; Tim Fouch, Partner/Architect; Brannon Soens, Architectural Designer; Dylan Woock, Intern
  • Structural Engineer: Michael Munzing, Munzing Structural Engineering
  • Square Footage: 3,000sf

(more…)

AMBIENT LIGHT in Chicago, Illinois by Guillaume Mazars Architecture

Sunday, August 16th, 2015

Article source: Guillaume Mazars Architecture

Project for a kiosk on the lakefront of Chicago.  Waterfronts are special places. A meeting point between earth and sea, the horizon is exposed. More than elsewhere the sky is present, it illuminates and color permeates the place. The project aims to exacerbate this feeling by framing the views and accentuating the light of the moment.

EXTERIOR VIEW_LIBRARY- BOOK SHOP, Image Courtesy © Guillaume Mazars Architecture

EXTERIOR VIEW_LIBRARY- BOOK SHOP, Image Courtesy © Guillaume Mazars Architecture

  • Architects: Guillaume Mazars Architecture
  • Project: AMBIENT LIGHT
  • Location: Chicago, Illinois

(more…)

San Souci 2 House in North Miami, Florida by ONEDB ARCHITECTURE

Wednesday, August 12th, 2015

Article source: ONEDB  ARCHITECTURE 

The San Souci 2 House is a single-family home in Sans Souci, Fl. This 4,700 square foot, 5 bedroom, 4.5 bathroom is located in the heart of North Miami Beach.

Image Courtesy © ONEDB  ARCHITECTURE

Image Courtesy © ONEDB ARCHITECTURE

  • Architects: ONEDB  ARCHITECTURE
  • Project: San Souci 2 House
  • Location: North Miami,  Florida
  • Site Area: 9,375 square feet
  • Floor Area: 4,700 square feet
  • Bedrooms: 5
  • Bathrooms: 4.5
  • Project Year: 2015
  • Project Completion Date: 2017

(more…)

Paradise Valley Fire Station 1 in Arizona by LEA Architects

Saturday, August 1st, 2015

Article source: LEA Architects

Paradise Valley Fire Station No. 1 was designed by LEA Architects (a Father/Son Architect team of Larry Enyart, FAIA, LEED Fellow and Lance Enyart, AIA, LEED AP) to integrate into a natural desert hillside site in Paradise Valley Arizona.

Image Courtesy © LEA Architects

Image Courtesy © LEA Architects

  • Architects: LEA Architects
  • Project: Paradise Valley Fire Station 1
  • Location: Arizona, United States

(more…)

Google Tech Corners in Sunnyvale, CA by Valerio Dewalt Train Associates

Wednesday, July 29th, 2015

Article source: SEFAR® Architecture

Google’s headquarters, referred to as the Googleplex, in Sunnyvale, CA, uses SEFAR® Architecture’s TENARA Fabric to shade the central plaza of a recent campus expansion – and the fabric has completely transformed the newly-outfitted space.

Image Courtesy © SEFAR® Architecture

Image Courtesy © SEFAR® Architecture

  • ArchitectsValerio Dewalt Train Associates
  • Project: Google Tech Corners
  • Location: Sunnyvale, CA, United States
  • Software used: mpanel in Rhino
  • Engineer: Thornton Tomasetti
  • Installer: Duvall Design Inc.

(more…)

Studio VARA Adaptive Reuse Project Transforms Retail Building into New Open Office Space Mill Valley

Tuesday, July 28th, 2015

Article source: v2com  

This adaptive reuse project transforms the most banal of commercial box buildings into a light-filled courtyard office space specifically outfitted for a discerning, high-end residential builder with an exclusive clientele.

Image Courtesy © Bruce Damonte

Image Courtesy © Bruce Damonte

  • Architects: Studio VARA
  • Project: Adaptive Reuse Project Transforms Retail Building into New Open Office Space Mill Valley
  • Location: Mill Valley, Calofornia, USA
  • Photography: Bruce Damonte
  • Interiors: Studio VARA
  • Civil Engineer: CSW / Stuber-Stroeh Engineering Group
  • Structural Engineer: GFDS Engineers
  • Mechanical Engineer: Axiom Engineers
  • Electrical Engineer: Summit Engineering

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy