Open side-bar Menu

Author Archive

The Upper Room in Washington, DC by Studio Twenty Seven Architecture

Tuesday, April 9th, 2013

Article source: Studio Twenty Seven Architecture

Located in the upper room of an ambiguous row house along a typical street within the anonymous grid of a Washington DC neighborhood, the aspiration is a micro-expression of modern space and life as spectacle. The program takes a 650 square foot floor space and designs a master bedroom suite including bed area, closet, reading nook, and bathroom. To do this, all interior walls were removed to free this turn-of-the-century home’s compartmentalized space.

Bedroom looking towards the bathroom : Image Courtesy © Hoachlander Davis Photography 

Pharmacophore in New York by Harrison Atelier

Saturday, April 6th, 2013

Article source: Harrison Atelier

For Pharmacophore: Architectural Placebo, a design-dance installation at the Storefront for Art and Architecture in New York in December 2011, Harrison Atelier (HAt) designed a pharmaceutical-cultural landscape which included a network of polyurethane inflatables lodged within a glazed and steel seating structure recalling both pharmaceutical company facade and medical waiting room. The audience sat within this framework, apposed to the back-lit glass and resting against the inflatables.

Image Courtesy Harrison Atelier: Performance photos

  • Architects: Harrison Atelier
  • Project: Pharmacophore
  • Location: New York
  • Commissioned by: Storefront for Art and Architecture, New York City
  • Date: Nov. 22−Dec. 8, 2011
  • Design: Seth and Ariane Harrison, Harrison Atelier (HAt)
  • Choreography: Silas Riener
  • Lighting: Aaron Copp and Nick Houfek
  • Music Composition and Performance: Loren Dempster
  • Performers: Rashaun Mitchell, Silas Riener, Jamie Scott and Melissa Toogood
  • Software used: Rhino, Maya and Maxwell for renders and fabrication drawings


Barn Studio in Orient, New York by studio a/b architects

Wednesday, April 3rd, 2013

Article source: studio a/b architects

In a historic waterfront village on the North Folk of Long Island, this six-stall barn/garage sits on a property line facing an alley. A shed stands behind the barn. The rustic appearance of the two buildings, standing side-by-side, is part of the character of the village. Adopting the appearance as they sit together, the design inserts two box-spaces, a “Semi-enclosed patio” and a “Boxed Light”.

AFTER THE RENOVATION : Image Courtesy © Peter Mauss 

  • Architects: studio a/b architects
  • Project: Barn Studio
  • Location: Orient, New York, USA
  • Photography: Peter Mauss
  • Project architect: Hideaki Ariizumi
  • Partner: Glynis Berry
  • Program: Preservation and renovation of residential accessory buildings: barn and shed. Climatizing the structures for use of a studio, storage and workshop. The creation of a family retreat.

Boise 8th Street Cultural District in Boise, Idaho by Morgan Maiolie

Tuesday, April 2nd, 2013

Article source: Morgan Maiolie

This project looks at what makes Boise unique and builds upon those elements to create a cultural district that promotes Boise as a place. The Boise 8th Street Cultural District design embraces sustainability as a form generator. Green roofs, downtown agriculture, solar access, and responsible water use combined to form the project. The district’s highest priority is to be of and for Boise, because there is nothing more sustainable than a beautiful, lively, city where people will want to walk, bike, create, and live.

After Grove : Image courtesy Morgan Maiolie 

  • Architects: Morgan Maiolie
  • Project: Boise 8th Street Cultural District
  • Location: Boise, Idaho, USA
  • Software used: Google Sketchup, Adobe Photoshop, and Adobe Illustrator

Shelter Island Pavilion in New York by Stamberg Aferiat + Associates

Saturday, March 30th, 2013

Article source: Stamberg Aferiat + Associates

The Shelter Island Pavilion gave Peter Stamberg and Paul Aferiat an opportunity to bring their influences, inspirations, aspirations and years of architectural design to bear in one place with only themselves and their budget to define the boundaries. They chose to draw on specific inspirations such as Mies van der Rohe’s Barcelona Pavilion, Le Corbusier’s Ronchamps, and Marcel Breuer’s Wassily Chair.

Image Courtesy © Paul Warchol

  • Architects: Stamberg Aferiat + Associates
  • Project: Shelter Island Pavilion
  • Location: Shelter Island, New York, USA
  • Photography: Paul Warchol
  • Size of home: 1100SF
  • Lot size: 1/3 acre
  • Cost: Withheld
  • Date of completion: 2010
  • Project Team: Peter Stamberg, Paul Aferiat, Keith Tsang, Joshua Homer, Ryan Harvey,
    Josh Lekwa, Anna Portoghese, Michael Bardin, Adam Greene, Jasmit Rangr.
  • Construction Manager: deVries and Wallace
  • Structural Engineer: Robert Silman Associates
  • Mechanical Engineer: AltieriSeborWieber LLC
  • Software used: AutoCAD, 3DStudio Max and Rhino

Avon Executive Suites in Avon, New York by Spacesmith

Thursday, March 28th, 2013

Article source: Spacesmith

Spacesmith was selected to design Avon’s product shop, image room, heritage wall and executive suite for their new Headquarters. In designing these highly visible, public spaces, Spacesmith took the design vocabulary that had been previously established for the project a step further, using materials and design elements that achieved a subtle but powerful quality of heightened luxury and beauty. As part of the Company’s goal to reduce the environmental impacts of Avon buildings worldwide, sustainable materials were implemented in this design that contributed to the new headquarters achieving LEED® Gold certification.

Image Courtesy Spacesmith

  • Architects: Spacesmith
  • Project: Avon Executive Suites
  • Location: Avon, New York


Gravel Hill House in Southold, New York by Studio a/b Architects

Thursday, March 28th, 2013

Article source: Studio a/b Architects

Long Island Sound fills the northern horizon; a coastal pond lies to the west. Both water bodies are close to the site, however the water views are not visible at ground level, except climbing up a gravel hill just at the northern boundary. In counterpoint to an existing gravel hill, the design invites climbing levels and discovering vistas. Lifted places, rooms and decks are branching out to reach views and sky. Experiences of vertical movement are provided.

Image Courtesy Studio a/b Architects

  • Architects: Studio a/b Architects
  • Project: Gravel Hill House
  • Location: Southold, New York
  • Photography: Studio a/b Architects
  • Team: Hideaki Ariizumi, Project architect Glynis Berry, partner
  • Contractor: Phil Rappa
  • Program: Master bedroom plus two or three subdividable children’s area. Deck as exterior dining room.DEC requirements restrict the footprint. Flood Plain requires pile foundation.
  • Software used: ACAD


Greenport Public Restroom in New York by Studio a/b Architects

Thursday, March 28th, 2013

Article source: Studio a/b Architects

Public restroom in an existing park (Mitchell Park) for a coastal village on the North Fork, Long Island. Since Mitchell Park was built through a design competition, the restroom was required to match the existing park design. Using the same material palette as the existing park buildings (zinc roof and cedar wall), this restroom was sited with free angles, respecting the existing views and park layout.

Image Courtesy Studio a/b Architects

  • Architects: Studio a/b Architects
  • Project: Greenport Public Restroom
  • Location: Greenport, New York
  • Photography: Studio a/b Architects
  • Team: Hideaki Ariizumi, Project architect Glynis Berry, partner
  • Landscape Design: Eileen Wingate
  • Client: Village of Greenport
  • Program: Public Restroom in flood plane, minimal footprint, minimal initial and running cost, fit contemorary designed park in a historical village.
  • Software used: Revit


Pool House in Florida, Tallahassee by NL Architects

Friday, March 22nd, 2013

Article source: NL Architects

In October 2011 we received an exhilarating email by Andrew R.: I have researched a number of highly successful up and coming contemporary architects with world- wide acclaim, and feel that the work of NL Architects exemplifies the vision I have in mind for my future home. Andrew R. is a well known Canadian entrepreneur and investor, co-founder of a revolutionary online software company, and of a provider of online casual games and fantasy sports.

Image Courtesy NL Architects

  • Architects: NL Architects
  • Project: Pool House
  • Location: Florida, Tallahassee, USA
  • Client: Andrew R.
  • Team: Gen Yamamoto with Michaela Dlouha, Michal Krejcik, Lao Zhongnan


Indian Paintbrush Residence in Jackson, Wyoming by Carney Logan Burke Architects

Thursday, March 21st, 2013

Article source: Carney Logan Burke Architects

Situated in an aspen grove near Jackson, Wyoming, this residence was designed to make the most of both the small buildable area of the site and the modest budget allotted for construction. For ten years prior to building, the clients had lived on the site in a dark 1970s log cabin. The project parameters included a closer connection between the new form and its beautiful site, a less overtly traditional western vernacular expression than that of the old residence, as well as an adherence to a very tight budget of $160 / square foot – a major challenge in the inflated economy of a resort community.

Image Courtesy © Paul Warchol 

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy