Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Mango Flag Shop Milan in Italy by studio l.a.gusso + Th3 Standard Limited

Friday, April 20th, 2018

Article source: studio l.a.gusso + Th3 Standard Limited

Corso Vittorio Emanuele Milan Italy | May 2015. For EXPO 2015, the largest italian Megastore just opened the doors, along the most important shopping street of Milano. Developed on 3 levels the new Flagship is the fourth store located in the heart of the Capital of italian fashion & design.

Image Courtesy © studio l.a.gusso + Th3 Standard Limited

  • Architects: studio l.a.gusso + Th3 Standard Limited
  • Project: Mango Flag Shop Milan
  • Location: Milan, Italy

(more…)

House MV in Paine, Chile by CRISTIAN ALVARADO ESPINOZA

Friday, April 20th, 2018

Article source: CRISTIAN ALVARADO ESPINOZA

A Break on the hill

The order is a second home for a family on the slopes of a hill located in the southern sector of Laguna Aculeo, Paine.

The conditions of the terrain with an angle of 30 degrees create the following problem: How, in addition to accommodating the traditional program, is the family reunion generated and possible?

Image Courtesy © CRISTIAN ALVARADO ESPINOZA

  • Architects: CRISTIAN ALVARADO ESPINOZA
  • Project: House MV
  • Location: PiedraMolino, Rangue, Laguna De Aculeo, Paine ,Chile
  • Collaborators: 
    • Construtión: Sergio Contreras
    • Estructural Proyect: Pablo Romero
    • Interior and Kitchen Design: OhDa Diseño, Carla Valenzuela
  • Square Meters: 230 m2
  • Year: 2017

(more…)

Soap factory refurbishment in France by AGENCY FORVIEUX ARCHITECTURE

Friday, April 20th, 2018

Article source: AGENCY FORVIEUX ARCHITECTURE 

This former soap factory has been completely refurbished to make the most of the volume. The ground floor has been digged of 40 cm, to allow the creation of a mezzanine. Nets (or trampoline) provide relaxation spaces in weightlessness. Steel and glass walkways connect the rooms, like tree houses.

Image Courtesy © Envoi_BD

(more…)

The Base Height in Phuket, Thailand by Openbox Architects co.,ltd

Friday, April 20th, 2018

Article source: Openbox Architects co.,ltd

The Base Height is a 14 Storey Condominium building, consisting of 358 units, located at near Phuket town center.

The landscape main concept is multilevel landscape spaces, completely merged with the building. There  area three main open spaces from ground to rooftop, starting from Lantern Courtyard on the ground floor, MidLevel Courtyard with a courtyard pool/reflective pond, and Roof top Pool Deck & Garden. This helps to create enormous amount of open, functional landscape spaces for residences, even when the building already occupies most the the land.

Image Courtesy © Mr. Wison Tungthunya

  • Architects: Openbox Architects co.,ltd
  • Project: The Base Height
  • Location: Yaowarat Rd., Talat Yai, Muang, Phuket, Thailand
  • Photography: Mr. Wison Tungthunya
  • Lead Designer: Mr. Ratiwat Suwannatrai
  • Landscape Architect of Record: Mrs. Wannaporn Suwannatrai
  • Client: Anawat co., ltd.
  • Prime Contractor: Allianz Corp co., ltd.
  • Engineer: S.P.C. Design co., ltd. / V Group Engineer co., ltd. / Tai-Tai Engineers co., ltd.
  • Building Area: 22,979 Sqm.
  • Land Area: 4,176 Sqm.
  • Total Units: 358 Units
  • Completion: 2014

(more…)

Hat house in Kobe, Japan by FUMIASO ARCHITECT & ASSOCIATES

Thursday, April 19th, 2018

Article source: FUMIASO ARCHITECT & ASSOCIATES

The site lying in the middle of the landscape where houses are layered towards Mt. Rokko. While sunny and irregular houses are lined up, there are many homes that open on the south side (sea side), and there is some kind of homogeneity. In building a house in this place, the inner wall was first set at an angle to the light on the south side (sea side), and the axis of the wall was inclined at 45 degrees on the plane. The outer wall was an elongated rectangle in the east and west to the east and west, and the wall extending 45 degrees was enclosed once with a frontage of 5.8 meters and a depth of 13 meters. As a result, the depth of 5.8 meters from the south opening is obliquely about 8.2 meters, so the light gradation appears more clearly. Also, due to the wall tilted at 45 degrees, the light crosses due to the difference in the depth of the space of the light that changes from the east to the west and the material changes, it melts and feels the dimensions of the light over the multidimensional. Moreover, it gives plans migratability, and it generates experiential depth to every direction.

Image Courtesy © Shigeo Ogawa

(more…)

Helen’s House in Gdynia, Poland by MSWW Ministerstwo Spraw We Wnetrzach

Thursday, April 19th, 2018

Article source: MSWW Ministerstwo Spraw We Wnetrzach

Helen’s House is a new story of a house which springs out from the old urban fabric of Gdynia. The interior of the house has been inspired by its body where the internal architecture of homely space is shaped by the division of particular rooms. A dialogue of wood and concrete creates the main suspense which develops the temperature of the interior. Entwined in a mutual relation, these two materials unpretentiously spread through equivocal surfaces – walls, ceilings. And the noble light oak wood seems to be the winner here. Its warmth creates the pleasure that can be experienced in that space. It warms up the shades of grayness, concrete textures and hard materials.

Image Courtesy © Marcin Konopka (MSWW)

  • Architects: MSWW Ministerstwo Spraw We Wnetrzach
  • Project: Helen’s House
  • Location: Gdynia, Poland
  • Photography: Marcin Konopka (MSWW)
  • Area: 300m2
  • Date of Creating Project: 2014
  • Date of Complete the Project: 2016

(more…)

OVULE in Tokyo, Japan by TOMOKAZU HAYAKAWA ARCHITECTS

Thursday, April 19th, 2018

Article source: TOMOKAZU HAYAKAWA ARCHITECTS 

This is a small house in a residential area in Bunkyo-ku Tokyo. We set large windows on the open south side and set a green screen as south facade by making planter boxes on each floor. The ceiling at the window is mirror finished, it functions as a device that green captures inside the room. The eaves were deeply attached to each floor, the void was divided by the planters. Keeping an appropriate distance with neighbors, we just imagined a meditation space that can live together with GREEN plants in small streets. We thought here is not ‘modest living’ of ‘small dwell’ but a ‘BIG LIFE’ of ‘SMALL DWELL’.

Image Courtesy © TOMOKAZU HAYAKAWA ARCHITECTS

  • Architects: TOMOKAZU HAYAKAWA ARCHITECTS
  • Project: OVULE
  • Location: Tokyo, Japan
  • Structural Engineer: Takashi Takamizawa
  • Construction: TH-1
  • Gross Built Area: 90 m2
  • Completion Year: 2017

(more…)

PH Lavalleja in Buenos Aires, Argentina by CCPM Arquitectos

Thursday, April 19th, 2018

Article source: CCPM Arquitectos

PH is the name given to a traditional housing typology in Buenos Aires, characterised by its high density and low rise. Set in the last unit of a long plot, PH Lavalleja coexists with the neighbouring free plan, high rise residential buildings that surround it. The views from them frame the scenario in which architecture emerges, opening possibilities for public space in the interior of the block.

Image Courtesy © Javier Agustín Rojas

  • Architects: CCPM Arquitectos
  • Project: PH Lavalleja
  • Location: Buenos Aires, Argentina
  • Photography: Javier Agustín Rojas
  • Project Team: Constanza Chiozza & Pedro Magnasco
  • Area: 89m2
  • Project: 10.14 – 05.16
  • Construction: 06.16 – 03.17

(more…)

Brighton Photography Centre in England by Nex—

Thursday, April 19th, 2018

Article source: Nex—

Creating a publicly accessible campus vision, this project has transformed a dated office building into a vibrant new space for the University and the City.

In response to significant growth in student numbers, the faculty of Art at the University of Brighton is implementing a Campus concept that will consolidate their estate and open new spaces up to the public. Following an appointment to undertake a feasibility masterplan, two key campus buildings were envisioned.

Image Courtesy © Jim Stephenson

  • Architects: Nex—
  • Project: Brighton Photography Centre
  • Location: Brighton, England
  • Photography: Jim Stephenson
  • Client: University of Brighton
  • Lead Architects: Alan Dempsey, Keti Carapuli, Javier Cardos
  • QS: Gardiner Theobald
  • Contractor: Balfour Beatty
  • Structural Engineer: Buro Happold
  • M&E Engineer: Atelier Ten
  • Fire Engineer: Buro Happold
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 3400m2
  • Completion Year: 2016

(more…)

FOC Restaurant in Singapore by Lagranja Design

Thursday, April 19th, 2018

Article source: Lagranja Design

Capgrossos (typical burlesque giant papier-mâché masks which are carried in annual local festivals) or porrones (wine jugs) used as lamps are an example of changing the way typical Catalan culture elements are used to give those who come in at Nandu Jubany’s new restaurant in Singapore a wink.

Image Courtesy © Caleb Ming, Nicholas Goh and Shade Photography

  • Architects: Lagranja Design
  • Project: FOC Restaurant
  • Location: 40 Hong Kong Street, Singapore 059679
  • Photography: Caleb Ming, Nicholas Goh and Shade Photography
  • Client: Nandu Jubany
  • Cost Estimate: 500,000$
  • Useful Area: 170 m2
  • End of Work: October, 2014

(more…)

Canon: oce crystalPoint
Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise