Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

DOE Store in Shanghai, China by B.L.U.E. Architecture Studio

Friday, February 2nd, 2018

Article source: B.L.U.E. Architecture Studio 

This project is located on the first floor of Infinitus Tower by the shoreline of Taiping Lake in Shanghai. As the weathervane of street fashion, DOE represents noncomformist qualities, being both classic and trendy, vintage and modern. Based on the Street Culture branding of DOE, the design of the store introduces the concept of street and city. As the store opens up to the street, bringing in urban landscape, the boundary between inside and outside is dissolved.

Image Courtesy © Eiichi Kano

  • Architects: B.L.U.E. Architecture Studio
  • Project: DOE Store in Shanghai
  • Location: 1F Of Qiye Tiandi, Shanghai, China
  • Photography: Eiichi Kano
  • Client: DOE
  • Size: 1th Floor
  • Building Area: 270 ㎡
  • Design Period: 12.2016 – 03.2017
  • Construction Period: 04.2017 – 06.2017

(more…)

Brick Kiln Folk Inn & Museum in Suzhou, China by HONGKONG H DESIGN FIRM LIMITED

Friday, February 2nd, 2018

Article source: HONGKONG H DESIGN FIRM LIMITED 

Jiangnan of China, has enjoyed the”earthly paradise”reputation since ancient times of its staggered rivers and lakes, vertical and horizontal waterways, small bridges and tasteful towns. A typical canal town named Jin Xi, located in the picturesque scenery of Jiangnan, known as “the hometown of Chinese folk museum” with two thousand years of history.There is an old saying here before “thirty-six bridges must have seventy-two kilns.” Lots of kilns were produced golden bricks in the past, and the brick kiln culture is so profound and indispensable for the town.

Brick Kiln Folk Inn Landscape & architecture, Image Courtesy © Zhang Qilin and Qian Xiang

  • Architects: HONGKONG H DESIGN FIRM LIMITED
  • Project: Brick Kiln Folk Inn & Museum
  • Location: Kunshan City of Suzhou,China
  • Photography: Zhang Qilin and Qian Xiang
  • Client: Kunshan City Construction Investment Development Group Co., Ltd.
  • Architecture design: China Architecture Design Group、Cui Kai Design Team
  • Design team: Jason Jiang, Wendell Wu, Vivi Zhang
  • Building Area: 1520m²(Cultural Museum)+ 2940m²(Folk Inn)
  • Complited Time: 2017.09

(more…)

Black Drop in Kavala, Greece by Ark4lab of architecture

Friday, February 2nd, 2018

Article source: Ark4lab of architecture 

In the center of Kavala , a city located in the northern Greece, you can have an alternative coffee break. Black drop is a coffee shop where coffee is treated more like an experience , an urban act . A stand built of mosaic becomes an interactive space for informing and exchanging views on the art of coffee. Materials such as Copper, terrazzo , exposed concrete , old wood surfaces , rusted walls gives you the sence that you are a part of a laboratory where you can act and react .

Image Courtesy © Nikos Vavdinoudis-Christos Dimitriou

  • Architects: Ark4lab of architecture
  • Project: Black Drop
  • Location: Kassandrou str. Kavala, Greece
  • Photography: Nikos Vavdinoudis-Christos Dimitriou
  • Team: Giorgos Tyrothoulakis Evdokia Voudouri
  • Graphic design: Kuki Design Studio
  • Year: 2017

(more…)

Jungalow in Surat, India by Neogenesis+Studi0261

Friday, February 2nd, 2018

Article source: Neogenesis+Studi0261

The project aims in creating an economically modest built form for an agriculturist and his family. Abstraction of urban farming could be seen in both exterior and interior spaces. The design uses the natural light and the built form to its advantage.

Image Courtesy © The fishy project and Ishita Sitwala

  • Architects: Neogenesis+Studi0261
  • Project: Jungalow
  • Location: Surat, India
  • Photography: The fishy project, Ishita Sitwala
  • Lead Architects: Chinmay Laiwala, Jigar Asarawala, Tarika Asarawala
  • Design Team: Gopal Suthar, Umesh Anghan
  • Completion Year: 25’March’2017
  • Gross Built Area: 6000sq.ft

(more…)

Espigas 41 in Santa Catarina, México by Dear Architects

Friday, February 2nd, 2018

Article source: Dear Architects

The house responds to a three part composition, generated according to the function of the deduced programs and as a response to their location. The crown, in yellow, enclosed and up top, is the element with the strongest presence. It embraces the bedrooms and represents the private areas, symbolizing strength and protection. In dark blue, the pavilion attends to the social activities. Its characteristic form connects to the sierra: from the inside, it frames the mountains, on the outside, it relinquishes the view. The pavilion’s live-in experience is memorable, giving each event the distinction it deserves. The base adapts the terrain to each piece, connecting areas to each other, closing off from the street and opening up to the garden and the city views. The entrance hall unites areas horizontally, while the family room connects vertically with its double-height that coincides with the center of the upper floor.

Image Courtesy © Onnis Luque, Arquitectura Vista

  • Architects: Dear Architects
  • Project: Espigas 41
  • Location: Monterrey, México
  • Photography: Onnis Luque, Arquitectura Vista
  • Team: Rubén Octavio Sepúlveda Chapa, Abel Salazar, Jorge Alberto Jiménez, Marcela Lorena Martínez, Cinthia Cavazos.
  • Site: 496 m2 (5,338.9 ft2)
  • Construction: 548 m2 (5,898.6 ft2)
  • Year: 2013-2016

(more…)

Hilton House in Toronto, Canada by StudioAC

Friday, February 2nd, 2018

Article source: StudioAC

Located just East of Wychwood Barns, this old Victorian home was built nearly 100 years ago. The house had since been divided into two separate flats. Our clients came to us looking to maintain the street presence while opening up the interiors and modernizing the space.

Image Courtesy © Andrew Snow

  • Architects: StudioAC
  • Project: Hilton House
  • Location: Toronto, Canada
  • Photography: Andrew Snow
  • Software used: Revit
  • Clients: Aaron and Laura Lampe
  • Size: 2,200 sq. ft.
  • Completed: December 2015

(more…)

Brickwall in Brussels, Belgium by YCL studio

Friday, February 2nd, 2018

Article source: YCL studio 

In 1976 architects Jean and Veronique Boland-Springal designed and built a row house for themselves in the sleeping quarters in Brussels. Even though owners changed several times and the building went through several maintenances, main spaces and architecture stayed the same. The dwelling is organized into 6 levels, which creates compelling spaces, engaging perspectives and connects street and inner-courtyard on different levels. Building framework is from monolithic concrete columns and slabs and is compressed in a 5m gap between masonry brick walls. Bay windows with an open concrete structure framework are duplicated in the interior spaces. Meanwhile, the captured representation was oppressing – everything was painted in various colors and enclosed with diverse materials, which were physically and morally worn out.

Image Courtesy © Andrius Stepankevičius

  • Architects: YCL studio
  • Project: Brickwall
  • Location: Jules de Trooz 75, Brussels, Belgium
  • Photography: Andrius Stepankevičius
  • Software used: Autocad, 3dS Max, V-Ray
  • Collaborators: YCL decoration, YCL furniture
  • Size: 204 sq.m.
  • Year: 2017

(more…)

The Solar Circular Pool House by jantzen studio

Thursday, February 1st, 2018

Article source: jantzen studio

The Solar Circular Pool House was designed around an architectural aesthetic that integrates various extreme needs and/or desires of the people who occupy the structure. In this case, the two occupants of the house will use it as a weekend retreat, in an undisclosed temperate climate location. Both of these people are passionate about swimming. As a result, a large circular swimming pool has been integrated into the design in the form of a ring that encircles the entire house. Stairs and a small footbridge lead visitors across the circular pool onto a narrow deck that also encircles the cylindrical shaped house. There is a circular seat on the deck that is mounted onto the vertical exterior wall of most of the house. A curved staircase also mounted onto the vertical wall of the house leads to another circular deck on top of the house. A series of solar cell panels are mounted above the circular deck where they shade the space below. These solar cells power the house, and the roof on which they are mounted is designed to collect rainwater, which is stored under the house. The solar electricity made from the solar cells is also stored under the house in batteries. The collected rainwater is used for the pool, and to supply the needs of the house. The open floor plan of the interior of the house is equipped with energy efficient appliances, lighting, natural ventilation, a waterless toilet, and highly efficient water saving sinks and a shower.

(more…)

Embassy Gardens in London, England by Feilden Clegg Bradley Studios

Wednesday, January 31st, 2018

Article source: Feilden Clegg Bradley Studios 

Embassy Gardens is a central feature of the redevelopment of Nine Elms and forms the backdrop to the new US Embassy. The blocks are arranged around raised courtyards where a varying building mass is composed to maximise views, daylight and amenity space.

Image Courtesy © Hufton+Crow

  • Architects: Feilden Clegg Bradley Studios
  • Project: Embassy Gardens
  • Location: Nine Elms, London, England
  • Photography: Hufton+Crow
  • Client: Ballymore
  • Construction value: £85,000,000
  • Completion: September 2015

(more…)

SP Berner Headquarters in Valencia, Spain by RUBEN MUEDRA ESTUDIO DE ARQUITECTURA

Wednesday, January 31st, 2018

Article source: RUBEN MUEDRA ESTUDIO DE ARQUITECTURA 

The project arises from the desire of the customer – a multinational plastic injection molding company – to adapt the image of its current office building to the corporate identity and entity of the company at the present moment, where it has positioned itself as an international benchmark in the sector under the premise of “passion and innovation in plastics”, at the forefront in design and the most advanced technologies without abandoning their origins of artisan work and exhaustive care of the product.

Image Courtesy © Adrian Mora Maroto

  • Architects: RUBEN MUEDRA ESTUDIO DE ARQUITECTURA
  • Project: SP Berner Headquarters
  • Location: 46960 Aldaia, Valencia, Spain
  • Photography: Adrian Mora Maroto
  • Software used: Autocad, 3dS Max, V-Ray, Revit, CYPE
  • Collaborators: Emilio Belda, Raúl García, Inés Fabra.
  • Building engineer: Rubén Clavijo
  • Interior Design: Rubén Muedra
  • Surface: 266,50 m2
  • Project year: 2017
  • Construction year: 2017 (2 months)

(more…)

Bentley:YII2017
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise