Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Remodelling Florair Housing in Brussels, Belgium by ATELIER KEMPE THILL

Wednesday, September 6th, 2017

Article source: ATELIER KEMPE THILL

Atelier Kempe Thill has recently won the European tender for the transformation of two apartment blocks in the Brussels district of Jette. In the closed competition five teams were involved.

The two apartment blocks are located in a hilly park – alike setting in a green urban part of the Brussels agglomeration next to sports facilities.

Image Courtesy © ATELIER KEMPE THILL

  • Architects: ATELIER KEMPE THILL (Canevas, Liege)
  • Project: Remodelling Florair Housing
  • Location: Brussels, Belgium
  • Client: SLRB – Foyer Jettois
  • Structural engineering & installations: Greisch, Liège
  • Adviser: Gérald Lédant, University Catholique de Louvain

(more…)

Cubic Houses in Copenhagen, Denmark by ADEPT

Wednesday, September 6th, 2017

Article source: ADEPT

The design of the Cubic Houses aims to balance the client’s wish for a large amount of square meters with the envisioned character of urban life in the area. The result is a residential complex that breaks down the building volume into several individual ‘cubes’ – stacked and shifted on top of each other.

Image Courtesy © ADEPT

  • Architects: ADEPT
  • Project: Cubic Houses
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Size: 8.000 m2
  • Year: 2017

(more…)

City Life Milano Residential Complex in Milan, Italy by ZAHA HADID ARCHITECTS

Wednesday, September 6th, 2017

Article source: ZAHA HADID ARCHITECTS 

The Residential plot is composed by 7 linear buildings set along a continuous path around two land areas: Rc1, including buildings C1- C2-C3 and Rc2 with buildings C4-C5-C6-C7. The land areas are divided by a strip of public park.

Image Courtesy © David Bombelli

  • Architects: ZAHA HADID ARCHITECTS 
  • Project: City Life Milano Residential Complex
  • Location: Milan, Italy
  • Photography: David Bombelli, Gionata Xerra
  • Project Director: Gianluca Racana
  • Project Architect: Maurizio Meossi
  • Design Team: Vincenzo Barilari, Cristina Capanna, Giacomo Sanna, Paola Bettinsoli, Gianluca Bilotta, Fabio Ceci,Veronica Erspamer, Arianna Francioni, Stefano Iacopini, Mario Mattia, Serena Pietrantonj, Florindo Ricciuti, Giulia Scaglietta, Giovanna Sylos Labini, Anja Simons, Marta Suarez, Tamara Tancorre, Giuseppe Vultaggio, Massimiliano Piccinini, Samuele Sordi, Alessandra Belia
  • Site Supervision Team: Cristina Capanna, Veronica Erspamer, Stefano Iacopini, Giulia Scaglietta, Florindo Ricciuti

(more…)

Runner Camp Flagship Store in Shanghai, China by PRISM DESIGNI

Wednesday, September 6th, 2017

Article source: PRISM DESIGNI

This projects is Collaboration Design by PRISM DESIGN and OFFICE COASTLINE,

It is a design concept called Urban Athletics from a desire to run healthy and stylishly throughout the city of Shanghai.

Image Courtesy © Alessandro Wang

  • Architects: PRISM DESIGNI
  • Project: Runner Camp Flagship Store
  • Location: Infinite Plaza Shopping Center, L1W07/L2W0708 Lake Road 168, HuangPu District,Shanghai, China P. R.
  • Photography: Alessandro Wang
  • Total floor area

    • 1st floor: 268sqm
    • 2nd floor: 375sqm
    • Total: 643sqm
  •  Design period: Feb.2017 – Jan.2016
  • Construction period: Jun.2017 – Feb.2017

(more…)

Piso Parlament19 in Barcelona, Spain by MIEL ARQUITECTOS & STUDIO P10

Wednesday, September 6th, 2017

Article source: MIEL ARQUITECTOS & STUDIO P10

Two windows facing a party wall, our point of reference, the beginning of the project… Where serendipity arose and focused our purpose.

Parlament19 is our experiment with reflective ergonomics. A creative distribution of mirrors enticing the glimmer of light, which cautiously entered this third floor Sant Antoni apartment. Inviting the trees and the nature of the barrio into the space.

We extended this design strategy to the internal distribution of space. Positioning a cube of mirrors, acting as a kaleidoscope of light at the geometric hinge of the apartment.

Image Courtesy © JOSE HEVIA & ASIER RUA

  • Architects: MIEL ARQUITECTOS & STUDIO P10
  • Project: Piso Parlament19
  • Location: BARCELONA, Spain
  • Photography: JOSE HEVIA & ASIER RUA
  • Constructor: GRUP BCN
  • Size: 65 m2
  • Time: 2016-2017

(more…)

Library@orchard in Singapore by NEW SPACE ARCHITECTS PTE LTD

Wednesday, September 6th, 2017

Article source: NEW SPACE ARCHITECTS PTE LTD

There was a public consultation regarding the new library experience in end Dec 2012. Design Thinking – a user-focused approach was used to develop the concept for the library@orchard initially. They developed a range of prototypes on ideas of space design and allowed the public to give feedback and suggestions to shape their library-going experience for the new library.

Image Courtesy © NEW SPACE ARCHITECTS PTE LTD

  • Architects: NEW SPACE ARCHITECTS PTE LTD
  • Project: library@orchard
  • Location: Singapore
  • Floor Area: 1,700 square meters
  • Collection Size: 100,000
  • Opening Date: 23 October 2014

(more…)

Architect’s office in listed commercial building atmospherically illuminated in Sydney, Australia by ERCO

Wednesday, September 6th, 2017

Article source: ERCO

An architect from Sydney and his team acquire a listed commercial building. The newly furnished rooms show in an exemplary fashion how a lighting solution for offices which is based on perception-oriented lighting design can be both effective and pleasing.

Image Courtesy © Jackie Chan

  • Architects: ERCO GmbH (Candalepas Associates )
  • Project: Architect’s office in listed commercial building atmospherically illuminated
  • Location: Candalepas Associates, Sydney / Australia
  • Photography: Jackie Chan
  • Products: Lucy, Pantrac, Parscan, Starpoint

(more…)

The Glasshouse in Wales by Glen Thomas Architecture Ltd

Wednesday, September 6th, 2017

Article source: Glen Thomas Architecture Ltd

Glen Thomas Architecture’s latest project, ‘The Glasshouse’, is a radically contemporary development of a stunning 3 storey Victorian house in a Welsh conservation area, for a couple and their two children.

Although the clients brief was to preserve much of the original elements of the property, their main desire was LIGHT. In a dark, damp old Victorian structure, this was a big task to undertake.

Image Courtesy © Glen Thomas Architecture Ltd

  • Architects: Glen Thomas Architecture Ltd
  • Project: The Glasshouse
  • Location: Wales, U.K
  • Project Manager: Alex French Associates
  • Contractor: Brickflair

(more…)

WE NEW DO Beef Hot Pot Restaurant in Shenzhen, China by Middle Interior Design Shenzhen Ltd.

Tuesday, September 5th, 2017

Article source: Middle Interior Design Shenzhen Ltd. 

Ranch is not just about the beautiful scenery as the verse says “As wind lowers grass livestock cannot hide”, it also represents the free living of “future and sceneries”. Alienation and isolation from nature on the inhabitants of cities will disappear in WE NEW DO Beef Hot Pot Restaurant.

Image Courtesy © Fan Wenyao

  • Architects: Middle Interior Design Shenzhen Ltd.
  • Project: WE NEW DO Beef Hot Pot Restaurant
  • Location: Modern International Building, Futian District, Shenzhen
  • Photography: Fan Wenyao
  • Designers: Xu Simin, Lin Jia, Liang En, Cao Yuan
  • Project area: 1,700 ㎡
  • Completion time: October 2016

(more…)

Ink House in Guangdong Province, China by AD ARCHITECTURE

Tuesday, September 5th, 2017

Article source: AD ARCHITECTURE

Home is a carrier of our lives and personality, recording the inner minds and feelings. Ink House is a residence of a calligrapher, implying the cultural complex of Chinese calligraphy and adhering to the spiritual realm of nourishing heart by art.

Designers create the space combined with human behavior model, paying special attention to the owner’s living habits and hobbies. The overall layout has a calm and concise tone which is set by ink painting with proper depth of color; the necessary decoration of clear and simple lines matches light and rounded interior design, achieving “extremes meet” effect of hardness and softness. When implemented in the specific design of details, the ink atmosphere is created through items as art painting, light gray natural stone floor, ink-dot-like natural stone wall and customized ink carpet, adding an artistic and human feelings to the rational space form. All in all, the overall design is bold and hard, while the details are fine and soft, showing the pure state of mind.

Image Courtesy © Ouyang Yun

  • Architects: AD ARCHITECTURE
  • Project: Ink House
  • Location: Shantou, Guangdong Province, China
  • Photography: Ouyang Yun
  • Chief designer: XiePeihe
  • Project team: JiJianan, Zhou Qian, Wu Fenda
  • Main materials: wood finishes, gray marble, white marble, wall cloth, matt white paint, diatom mud
  • Area: 400 ㎡
  • Completion time: January 31, 2017

(more…)

Bentley: Top 5 Reasons
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise