Open side-bar Menu

Author Archive

Røldal Pilgrim Centre in Norway by LETH & GORI (designed with Rhino, AutoCAD LT, and Photoshop)

Sunday, March 4th, 2012

Article source: LETH & GORI

LETH & GORI’s competition entry for a Pilgrim Centre in Røldal creates a new building in close connection with the 13th century church. The Pilgrim Centre is a hub for experiencing Røldal’s unique history, nature and architecture. The Centre accommodates for pilgrims as well as spaces for the priest and church administration. The project encompasses semi covered urban spaces for events and activities connected to the Church and Pilgrim Centre.

Interior View

  • Architects: LETH & GORI
  • Name of Project: Røldal Pilgrim Centre
  • Location: Røldal, Norway
  • Team: Karsten Gori, Uffe Leth, Annelie Asam, Arnaud Grenie and Sebastian Andersen
  • Status: Competition entry
  • Programme: Pilgrim Centre, exhibition, café, administration and plaza
  • Floor area: 1.200m2
  • Year: 2011
  • Software used: We use AutoCAD LT for drawings, Rhino for 3D-modeling, Photoshop for renderings. And most importantly: Real [living] people for making scale models in cardboard and birch veneer.


New kindergarten and multi-purpose hall in Lugano, Switzerland by ABCGarchitettura and Lopes Brenna architetti

Sunday, March 4th, 2012

Article source: ABCGarchitettura and Lopes Brenna architetti

The proposal for the new kindergarten and multipurpose hall provides to rearrange the lot in question via a solution that has its strength in simplicity, bridging the gap to the free sides of the area: the volume of the school is supported throughout via Nola, while the cube-shaped multipurpose hall marks the public entrance into via Ferri. In this way the volumes effectively reply both to its urban intensity, as public buildings in connection with the city, and to its function of prodrome respect to the internal vacuum. The volume of the school follows the type of its urban surroundings: set back from the road edge for the access and oriented along north-south axis to support the development of the future green line that will go from here till the lake of Lugano. The multipurpose hall chairs the empty neighborhood public gardens by adding to its collective function the one of gate of the park.

Exterior View

  • Architects: ABCGarchitettura and Lopes Brenna architetti
  • Name of Project: New kindergarten and multi-purpose hall in Lugano
  • Location: Lugano, Switzerland
  • Project Year: 2011
  • Area: 9000 sqm
  • Team of Architects: ABCGarchitettura (Alessandro Armellini, Filippo Bolognese, Daniele Gennara), Lopesbrenna architetti (Giacomo Brenna), Jacopo Carboncini
  • Structures: Borlini & Zanini SA, Lugano
  • Energy consultant: Techno-nrg, Ponte Tresa


Cvetkova Apartments in Murska Sobota, Slovenia by Andrej Kalamar

Sunday, March 4th, 2012

Article source: Andrej Kalamar

Apartment buildings are located in a redeveloped downtown area that has recently been converted from derelict industrial to public and residential use. Despite its central position in the city, the site is removed from main roads and downtown bustle. Next to the new music school on the north of the city block, three apartment buildings rise from a green surface. Their positions reflect the heterogeneous surroundings; variety of directions influences the varying orientations of the volumes. As there are no parallel facades, each apartment can establish an individual character without obstruction.

Image Courtesy Miran Kambič, Studio Kalamar

  • Architects: Andrej Kalamar – Studio Kalamar
  • Project: Cvetkova Apartments
  • Location: Murska Sobota, Slovenia
  • Structural Engineering:Dušan Arko
  • HVAC Engineering:Jože Velnar
  • Electrical Engineering:Aleš Matuš
  • Client: Imo-Real d.o.o.
  • Software used: AutoCAD and 3DS Max


Office of Technical Center in La Grande Motte, France by N+B Architectes

Sunday, March 4th, 2012

Article source: N+B Architectes

La Grande Motte city, situated at the edge of the Mediterranean Sea, benefits from a soft and moderate climate. The project of construction of new offices for the technical services of the city of La Grande Motte takes place in a very widely afforested ground. It is a remarkable environment, thanks to the natural elements that surrounds it. So the project testifies of a profound respect for present natural elements while offering a new determinedly contemporary image. The landscape and architectural project presents a strong unity, stemming from the qualities of the place, in order to compose spaces where the environmental quality will be a vector of development.

Exterior View (Images Courtesy Paul Kozlowski)

  • Architect: N+B Architectes - Elodie Nourrigat & Jacques Brion
  • Name of Project: Office of Technical Center
  • Location: La Grande Motte, France
  • Client: La ville de la Grande Motte
  • Surface: 1515m²
  • Building  Scale: RDC
  • Cost: 835 000 € HT
  • Planning: June 2008 – June 2010
  • Program: Office of Center of technical services of la grande Motte city
  • Photograph: Paul Kozlowski


Urban Refuge in Barcelona, Spain by Sergi Pons

Sunday, March 4th, 2012

Article source: Sergi Pons

This project sets out to alter and improve an apartment situated facing away from the road in a 1980’s building on carrer Casanova, on the left side of the Example in Barcelona.

In defining the new use of space in accordance with the client’s needs, attention has been given to maximising the entry of daylight and the visual interrelationships between the different parts of the house, each with its own identity.

Interior View (Images Courtesy Adrià Goula)

  • Architect: Sergi Pons
  • Name of Project: Urban Refuge
  • Situation: Barcelona, Spain
  • Collaborators: Anna Giralt
  • Photographs: Adrià Goula
  • Project year: 2011


Nassim Villas in Singapore by Zaha Hadid Architects

Sunday, March 4th, 2012

Article source: Zaha Hadid Architects
More projects by Zaha Hadid

In Nassim Villas, seamless design and cutting-edge technological exploration combine to create a building that emerges naturally from the hilly terrain on which it stands and the lush, tropical vegetation that surrounds it – utilizing overlapping volumes to fuse different program elements within a dramatic structure above the Singapore Botanical Gardens.

Nassim Villas

  • Architects: Zaha Hadid Architects
  • Project: Nassim Villas
  • Location: Singapore
  • Total Site Area: 33,000ft2
  • Footprint: 4,000ft2 each
  • Floor Area: 10,000ft2 each
  • Design: Zaha Hadid with Patrik Schumacher
  • Project Leaders: William Tan, Ting-Ting Zhang
  • Project Team: Torsten Broeder
  • Local Architect: Aedas (Singapore)
  • Structural: Web Structures (Singapore), Ace-Tech M&E Engineers (Singapore)
  • Cost / QS: TJ Chiam Surveyors Pte Ltd (Singapore)


A House Awaiting Death in Ise, Japan by Eastern Design Office

Saturday, March 3rd, 2012

Article source: Eastern Design Office

“A house awaiting death,” the client said to us. “I will die in 15 years.  It will be a house awaiting that death.  The building is fine as long as it lasts 15 years.  Something small would be good.”  “I have found the place.” A patch of land on a peninsula facing East.  “I’m glad the land faces East.  I hate the sunset.”

“When I die it won’t be sunset, it will be sunrise.  When the final moment comes, I will face the sea and depart on a ship flashing towards death.  It’ll be a time revealed after death.”

A House awaiting death


Effets de serres in Stains, France by CLIC Architecture

Saturday, March 3rd, 2012

Article source: CLIC Architecture

Europan 11 (winning team – CLIC architecture)
One cannot consider sustainability without mentioning energy issues. The changes ahead have a major effect on the world economy, the environment, and society at large ; They beg for creative new ways of life. Although our proposal first uses the concept of greenhouses as an energetic solution, it then leans on its high flexibility and economic capacities to create an evolutive design. Our proposal aims to connect, under an always changing seasonal landscape, all metropolitan scales from public space to housing issues, from global to local scales.

Perspective view

  • Architects: CLIC Architecture
  • Project: Effets de serres
  • Location:Stains, France
  • Architect Team: Adèle CATHERINE, Aurélie FRANÇOIS, Laura GIULIANI, Emmnanuelle KLINGER, Pierre-Emmanuel LIMONDIN


Cliff House in Ontario, Canada by Altius Architecture (designed using ArchiCAD)

Saturday, March 3rd, 2012

Article source: Altius Architecture Inc.

Set on the Cliff-side of a much-cherished lake, this cottage seeks to enhance the extraordinary surrounding scenery through the thoughtful integration of building elements with the natural assets of the site and terrain. This dwelling emerges form the rock formation of the cliff using the same local granite to form its base. A central core acts as an anchor that circulates movement, light and air into the living spaces that pinwheel and cantilever off into the landscape. In spite of its modest scale, the residence easily accommodates the family of four by providing amenity for dinning, cooking, living, reading and sleeping which are each carefully tuned to the unique view, light and breezes of the cliff. To balance the heavy mass derived from the fireplaces; cantilevered volumes, flying roofs and floor to ceiling glass are used to achieve a lightness of form as it works to bring the lake into the living spaces.


Exterior view

  • Architects: Altius Architecture Inc.
  • Project: Cliff House
  • Location: Muskoka Lakes, Ontario, Canada
  • Date of Occupancy: August 2009
  • Area: 3,200 sf
  • Lead Design Architect: Trevor McIvor, Tony Round
  • Architecture: Trevor McIvor, Tony Round: Altius Architecture Inc.
  • Engineer: Christopher Cucco: CUCCO engineering + design
  • Mechanical Consultants: Paul Shrigley: Sunburn Mechanical; Chip Loughead: Gravenhurst Plumbing, Heating & Electric
  • Construction Management: Trevor McIvor, Tony Round: Altius Architecture Inc.
  • Construction Consultants: Doug Orchard: Orchard Contracting
  • Software used: ArchiCAD


Napoli-Afragola High Speed Train Station in Naples, Italy by Zaha Hadid Architects

Saturday, March 3rd, 2012

Article source: Zaha Hadid Architects
More projects by Zaha Hadid

A gateway to Naples, a well-organized transport interchange and a landmark announcing the approach to the city. Our concept is a bridge extending across the tracks, an urbanized public link shaped by a dynamic architectural language geared towards the articulation of movement.

The New High Speed Station Napoli Afragola emerges from the idea of an overhead concourse for accessing platforms, enlarged to such a degree that it becomes the main passenger hub, in itself.


  • Architect: Zaha Hadid Architects
  • Name of Project: Napoli-Afragola High Speed Train Station
  • Location: Naples, Italy
  • Duration: 2003 – 2012
  • Client: RFI s.p.a.
  • Status: Under Construction


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy