Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Store Renovation for Lost and Found in Beijing, China by B.L.U.E. Architecture Studio

Friday, December 16th, 2016

Article source: B.L.U.E. Architecture Studio

This project is a store renovation for the furniture brand “Lost and Found” located in Guozijian Street, a historic district in Beijing. As nowadays, more and more people tends to live alone, the concept of a traditional family gradually disintegrated, and the city’s public space is becoming another “home” for people. Under such contexts, the renovation intends to bring the sense of “home” into the store, and to introduce a new vision for the future commercial space that connects people with urban public space.

Image Courtesy © Yuya Hoshino

Image Courtesy © Yuya Hoshino

  • Architects: B.L.U.E. Architecture Studio (Shuhei Aoyama, Yoko Fujii, Jingjing Tang, Lingzi Liu)
  • Project: Store Renovation for Lost and Found
  • Location: Guozijian, Beijing, China
  • Photography: Yuya Hoshino
  • Client: B.L.U.E. Architecture Studio
  • Building Area: 120 M2
  • Construction Period: 7.2016

(more…)

Urban Reflections in Vienna, Austria by HOLODECK architects

Friday, December 16th, 2016

Article source: HOLODECK architects

The rooftop extension containing multi-level apartments is divided into private and public areas based on the concept of green filter areas, roof folding an views. Starting out from the gridlines of the existing windows the roof shape shifts according to the inner functions and the urban context.

Image Courtesy © Pasteiner

Image Courtesy © Pasteiner

  • Architects: HOLODECK architects
  • Project: Urban Reflections
  • Location: Vienna, Austria
  • Photography: Pasteiner
  • Team: Marlies Breuss, Michael Ogertschnig, Sven Klöcker, Jan Chladil, Stephan Goos, Sebastian Uhl, Stefan Förg, Alexej Kolyschkow
  • Client: A. Muzicant, Vienna, Austria
  • Size: gross area 1.400 m2, building area 1.022 m2
  • Year: 2005 – 2012
  • Private competition: 1st prize

(more…)

AQUARIUM OFFICE COMPLEX in Gliwice, Poland by ZALEWSKI ARCHITECTURE GROUP

Thursday, December 15th, 2016

Article source: ZALEWSKI ARCHITECTURE GROUP

The project of revitalization of a villa, built in the 19th century. The concept involves adapting the existing facility to the office function, building a new pavilion acting as the customer service and redesigning the park surrounding the villa. Currently the first stage of the project is completed, involving a comprehensive modernization of the historical villa.

Arthur Neumann’s villa built in 1926 at Rybnicka 27 in Gliwice is the object of a revitalization project.

Image Courtesy © Tomasz Zakrzewski/Archifolio

Image Courtesy © Tomasz Zakrzewski/Archifolio

  • Architects: ZALEWSKI ARCHITECTURE GROUP (Krzysztof Zalewski, Adam Gil, Paweł Zalewski)
  • Project: AQUARIUM  OFFICE COMPLEX IN GLIWICE – NEUMANN VILLA REVITALISATION
  • Location: Gliwice, Poland
  • Photography: Tomasz Zakrzewski/Archifolio
  • Usable area: 1512,95 m2
  • Building area: 426,25m2
  • Plot area: 1,0776ha
  • Realization time: 2015

(more…)

PHILIPS | PH Coffee in Beijing, China by GB Space

Thursday, December 15th, 2016

Article source: GB Space 

In a context distinguished by Italian coffee, GB Space applies Italian renaissance elements to the space and incorporates modern materials and textures therein, perfectly combining with the modern times while keeping the romantic charm of Renaissance. 

From electronics to coffee, from tradition to technology, from west to east, as one of the largest electronic brands in the world, PHILIPS, through such a carrier as traditional Italian coffee, integrates its own technological advantages and cooperates with GB Space in building the first cross-industry intelligent coffee shop in China. The challenge of this project is how to enhance the public’s recognition on the new brand image through interior design.  

Image Courtesy © Zou Lei

Image Courtesy © Zou Lei

  • Architects: GB Space
  • Project: PHILIPS | PH Coffee
  • Location: Room B105, B1/F, Financial Street Mall, Beijing, China
  • Photography: Zou Lei
  • Video: PLAY Creator Showcase
  • Design Team: Gao Wenyu, Bai Yang
  • Project Manager: Sim Lihui
  • Main Materials: Metal, Concrete, Wood, Ceramic
  • Program: 170 sqm interior design
  • Year: 2016

(more…)

Folkwang Library in Essen-Werden, Germany by Max Dudler Architekt

Thursday, December 15th, 2016

Article source: Max Dudler Architekt

Folkwang University of the Arts is North Rhine Westphalia’s college of art and music. Its main campus is housed in the former Benedictine abbey of St. Ludgerus in Essen-Werden, situated in the southern Ruhr Valley. The small 8th century site was extended into a princely baroque residence in the 18th century, arranged around a magnificent courtyard (Cour d’honneur). The construction of the new library on the south side of the courtyard by the architect Max Dudler replaces a 19th century military hospital building demolished in 1969. In 2006 Max Dudler won the design competition organised by the Duisburg branch of the Building and Real Estate Management Authority, North Rhine Westphalia. The project was generously supported by the Alfried Krupp von Bohlen und Halbach Foundation.

Image Courtesy © Stefan Müller

Image Courtesy © Stefan Müller

  • Architects: Max Dudler Architekt
  • Project: Folkwang Library
  • Location: Klemensborn 39, 45239 Essen-Werden, Germany
  • Photography: Stefan Müller
  • Client: Duisburg branch of the Building and Real Estate Management Authority, North Rhine Westphalia Supported by the Alfried Krupp von Bohlen und Halbach Foundation
  • User: Folkwang University of the Arts
  • Project Manager: Alexander Bonte
  • General Contractor: Derichs u Konertz GmbH u Co KG, Krefeld
  • General Planners during the Construction Period: Nattler Architects
  • Structural Engineers: Leonhardt, Andrä und Partner – Beratende Ingenieure VBI, GmbH
  • Building Services: Winkels Behrens Pospich – Ingenieure für Haustechnik GmbH
  • Construction Physics / Acoustics: Müller-BBM GmbH
  • Building Volumes:
    • 982 m² usable floor area
    • 1707 m2 gross surface area
    • 5603 m3 gross building volume
  • Design and Construction Period:
    • Design commenced: 2006
    • Construction commenced: 2010
    • Construction completed: September 2012

(more…)

De Bank in Rotterdam, The Netherlands by KAAN Architecten

Thursday, December 15th, 2016

Article source: KAAN Architecten 

KAAN Architecten has moved to a new office, marking a page-turn for the expanding architectural practice. The new location is in the heart of Rotterdam, situated along the Maas river, just a few meters from the iconic Erasmus bridge and the firm’s awardwinning project Education Center at Erasmus Medical Center University. The project has transformed 1.400 sqm of the former premises of De Nederlandsche Bank into KAAN’s new open-space headquarters, which encompasses more than 80 workspaces.

Image Courtesy © Simone Bossi

Image Courtesy © Simone Bossi

  • Architects: KAAN Architecten (Kees Kaan, Vincent Panhuysen, Dikkie Scipio)
  • Project: De Bank
  • Location: Boompjes 255, Rotterdam, The Netherlands
  • Photography: Simone Bossi and Casper Rila
  • Software used: Autodesk AutoCAD, Adobe Suite and Rhinoceros
  • Project team: Beatrice Bagnara, Dennis Bruijn, Marten Dashorst, Luuk Dietz, Giuseppe Mazzaglia
  • Contractor: Pleijsier Bouw
  • Construction advisor: Pieters Bouwtechniek
  • Water + Electrical installations: Van Panhuis
  • GFA: 1.400 sqm
  • Design phase: February – March 2016
  • Construction phase: April – September 2016

(more…)

Slab House in London, England by Bureau de Change Architects

Thursday, December 15th, 2016

Article source: Bureau de Change Architects

The focal point of the project is a concrete waffle shaped roof, which sits aloft the new living area. Its pre-fabricated peaks and troughs create trenches for rooftop planting, softening the volume, establishing a connection with the leafy surroundings and creating pleasing views from the floors above. From the garden, the roof trenches are out of sight, giving the immediate effect of a simple concrete slab, which contrasts with the texture of the original building.

Rear view, Image Courtesy © Ben Blossom

Rear view, Image Courtesy © Ben Blossom

(more…)

Architecture of the time in Faggeto Lario, Italy by Ceresa Architetto

Thursday, December 15th, 2016

Article source: Ceresa Architetto

The ring out of this valley is not changed, it’s the same silent which someone heard long ago, long before your passing.

Nothing ever happens here. But if you have patience when you stopping, you can understand how the atmosphere you breathe in this place is ancient, it’s chimes in ethereal way. It’s the architecture who is talking about this.

You can see, towards valley, the bell tower and the historic tower and between them the castle walls. The space between them has something pleasantly melancholy.

Image Courtesy © Ceresa Architetto

Image Courtesy © Ceresa Architetto

  • Architects: Ceresa Architetto
  • Project: Architecture of the time
  • Location: Faggeto Lario, Italy

(more…)

Lobby Millenium in Prague, Czech Republic by Formafatal and Denisa Strmisková architect

Thursday, December 15th, 2016

Article source: BoysPlayNice

The space of a new reception and reception lobby Millennium spreads into an adjacent current shoe shop. Demolishing the wall between the two sections creates a space 100 m2, which became the subject of our proposal. It is the main entrance into the large portion of the building located between Masaryk Station and Marriott Hotel, which offers rental of office and retail space.

Image Courtesy © BoysPlayNice

Image Courtesy © BoysPlayNice

 

  • Architects: Formafatal and Denisa Strmisková architect
  • Project: Lobby Millenium
  • Location: V Celnici 10/1028 117 21 Praha 1, Prague, Czech Republic
  • Photography: BoysPlayNice
  • Investor: BH Centrum a.s. V Celnici 10/1028
  • Project: March – September 2015
  • Realization: December 2015 – March 2016

(more…)

MU:M Office Building in Gyeonggi-do, Korea by Wise Architecture

Thursday, December 15th, 2016

Article source: Wise Architecture 

Paju Book City District 2 is a great place where architects can experiment varied designs.

The District 1 in which numerous buildings come together and define spaces is created as a culture & arts complex for publishing/music industry whereas the District 2 is planned by solving various problems found in the District 1 and arranged to accommodate even more companies. And there, inspired by the atmosphere of this culture & amp; arts complex, many companies have built their own buildings displaying all sorts of unique characters.

Image Courtesy © kyung Roh

Image Courtesy © kyung Roh

  • Architects: Wise Architecture
  • Project: MU:M Office Building
  • Location: 627-2, Munbal-dong, Paju-si, Gyeonggi-do, Korea
  • Photography: kyung Roh
  • Client: MU:M ENGLISH
  • Structure: RC
  • Finish: Black Brick, White Clay Brick
  • Building scope: B1, 4F
  • Site Area: 990.8 M2
  • Site coverage area: 479.55 M2
  • Total floor area: 2,547.6 M2
  • Completion: 2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy