Open side-bar Menu

Author Archive

Smallfry in Adelaide, Australia by Sans-Arc Studio

Friday, September 29th, 2017

Article source: Sans-Arc Studio 

The project

The brief called for a takeaway seafood bar, serving the 9-to-5 office worker for lunch and dinner, directly to the street and to a small dine-in crowd. The client knew that he wanted ‘something different’, something that would stand out against other venues in the area and unlike other typical seafood bars. The small site needed to work at maximum efficiency, with a service point to the street key to the operation of the business. The front of house space is divided into two – a sterile and clean service side; and a textural, inviting space for customers. The venue is casual, but refined, considered and unique. Efficient back of house operation and service to the street was prioritised. The kitchen layout was designed in close collaboration with the client and chef to ensure maximum efficiency throughout prep, cooking and service to the interior and street.

Image Courtesy © Sans-Arc Studio

  • Architects: Sans-Arc Studio
  • Project: Smallfry
  • Location: Adelaide, Australia
  • Floor area: 55(m2)


Villa Rastorguyevo in Moscow, Russia by Gikalo Kuptsov Architects

Friday, September 29th, 2017

Article source: Gikalo Kuptsov Architects 

Villa Rastorguyevo is located in a quiet township not far from Moscow. Clients, a couple with a schoolgirl daughter and an adult son decided to build themselves a private house looking for a different way of living, yet keeping their apartment in the city.

A plot on which the house stands is flat, it has 12400 sq meters. There are different sorts of trees growing on the plot – some birch, pines and one maple – all of them were kept.

Image Courtesy © Ilya Ivanov

  • Architects: Gikalo Kuptsov Architects (Sergey Gikalo, Alexander Kuptsov, Anton Fedulov)
  • Project: Villa Rastorguyevo
  • Location: Moscow, Russia
  • Photography: Ilya Ivanov
  • Structural engineer: Sergey Bogoslovskiy


Differ in AJ Eindhoven, The Netherlands by Ector Hoogstad Architecten

Friday, September 29th, 2017

Article source:  Ector Hoogstad Architecten 

The Netherlands has an excellent reputation in the international world of science. Ector Hoogstad Architecten has won commissions to design many new buildings in Dutch universities and research institutes in recent years. DIFFER, the Dutch Institute for Fundamental Energy Research located on the campus of Eindhoven University of Technology, is the latest in the series. The building will be officially opened on 19 November.

Image Courtesy © Petra Appelhof

  • Architects: Ector Hoogstad Architecten
  • Project: Differ Eindhoven
  • Location: De Zaale 20, 5612 AJ Eindhoven, The Netherlands
  • Photography: Petra Appelhof
  • Client: FOM DIFFER
  • Project team: Joost Ector, Max Pape, Koen Klijn, Ralph Sijstermans, Koert Hougee, Arja Hoogstad, Rena Logara, Joost vander Linden, Hetty Mommersteeg, Marco Verroen
  • Construction management: Aronsohn raadgevende adviseurs
  • Installation consultants: Deerns raadgevende adviseurs bv


Black to light in Barcelona, Spain by Susanna Cots Interior Design

Friday, September 29th, 2017

Article source: Susanna Cots Interior Design 

Weightless concrete. Steeled glass. Cubes that levitate and take part in the social and family life of this home where sharing is the leitmotif that pervades the design. Space imbued with light that accentuates the solidity of black, the colour that forges an infinite alliance with white.

Image Courtesy © Susanna Cots Interior Design


Barry Callebaut in Mexico by Serrano Monjaraz Arquitectos

Friday, September 29th, 2017

Article source: Serrano Monjaraz Arquitectos

For the master plan of this project we considered a distribution with a clear structure able to support the company´s activities. Barry-Callebaut required an operative center with an academy, green house, relaxing area and open space offices in a single area.

Image Courtesy © Serrano Monjaraz Arquitectos


House Komoro in Japan by KASA ARCHITECTS

Friday, September 29th, 2017

Article source: KASA ARCHITECTS

This is a one-storey residential house for a family of four―a couple and two children―and is built in Komoro City, Nagano Prefecture. With views of Mount Asama to the north and the Yatsugatake Mountains far south, I planned a simple one-storey house with a shed roof and an open space in the south side. This property of about 450 ㎡ is in the shape of a flagpole, where the pole part accounts for 80 ㎡. I decided to start with the plan for the environment―the placement and arrangement of the building and the design of the environment for the remaining 370 ㎡. I thought about how to achieve a design for people’s lives to flourish as they interact with the site, carefully identifying each factor individually, such as the flow of movement to the grandparents’ house located next door, handling the cold down wind from Mount Asama, preserving the view on the south side of the Yatsugatake Mountains in the distance, the connection to the outside of the property, the flow of air, etc. Then, by creating a configuration akin to a courtyard by arranging the building in an L-shape and arranging trees on the other side that had a slope to create a lush environment as well as a flow of movement to the grandparents’ house, I aimed to create an environment connected to real nature where families could connect.

Image Courtesy © ikunori yamamoto

  • Architects: KASA ARCHITECTS (shin kasakake)
  • Project: House Komoro
  • Location: Komoro, Nagano, Japan
  • Photography: Ikunori Yamamoto  
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 111.43 sqm


Magasin 113 in Gothenburg, Sweden by MVRDV

Friday, September 29th, 2017

Article source: MVRDV

Magasin 113 is located within Gothenburg’s future Frihamnen RiverCity — the largest urban development project in Scandinavia. The proposed 16,500m2 transformation and extension of the existing warehouse is located on the riverfront, will create a more inclusive and vibrant area of the city. The entire site occupies the edge of an existing public square while Magasin 113 itself located in an existing historical warehouse structure which will offer flexible offices, an art centre, pop-up spaces, a café, tourist information, shops, a restaurant and studios. Gothenburg-based advertising agency Forsman & Bodenfors and Göteborgs Konsthall have plans to establish its offices in the building.

Image Courtesy © MVRDV

  • Architects: MVRDV
  • Project: Magasin 113
  • Location: Gothenburg, Sweden
  • Client: Gothenburg City Council and Älvstranden Utveckling
  • Design Team: Jacob van Rijs, Fokke Moerel with Klaas Hofman, Daniella Persson, Mathias Pudelko, Alicja Pawlak and Mateusz Wojcieszek
  • Visualization: Antonio Luca Coco, Pavlos Ventouris, Massimiliano Marzoli, Paolo Mossa Idra and Davide Calabro
  • Co-architects: BSK Arkitekter


Rehabilitation of a Traditional Housing in Moscoso, Spain by LIQE arquitectura

Thursday, September 28th, 2017

Article source:  LIQE arquitectura 

Usually a project involves creating something out of nothing; but sometimes, as in this case, it is about strengthening something that was already there.

A long stone building, with a powerful balcony facing the valley, to the north. An elevated shed leaning on a warped and also excessively long wood beam, with three facades made out of stone and one out of wood, to the south. The Cruceiro Grande, where three religious processions become one, is out on the street, to the east. And an impressive Hórreo supported in stone beams under which one enters the garden, to the west. And then, in the centre: the “eira“, the work yard, sheltered from the wind, the main focus of everything around it.

Image Courtesy © Roi Alonso

  • Architects: LIQE arquitectura
  • Project: Rehabilitation of a Traditional Housing
  • Location: Spain
  • Photography: Roi Alonso


Barn in Rajasthan, India by Priyanka Arjun and Associates

Thursday, September 28th, 2017

Article source: Priyanka Arjun and Associates


1. Traditional Stone with Lime mortar construction- Buildings made of stone and lime gain strength over years and can stand for centuries. Hence conventional methods of preparing lime mortar with local ingredients were employed. Local karigars (craftsmen) worked on the project.

2. Barn Style Architecture- Barn building style is merged with traditional Rajasthani architecture to suit hot and dry climate. This style is chosen as the client is British national.

Image Courtesy © Priyanka Arjun and Associates


Renovation of protected houses in Bruges, Belgium by atelier tom vanhee

Thursday, September 28th, 2017

Article source: atelier tom vanhee

Two disused protected 17th-century houses on a brewery site in the centre of Bruges were rebuilt into a family home (with existing retail and storage space).

The different window types and added rear façade are witness of successive conversions over time. The design starts from the changes the building has undergone and adds a new layer. The historical and authentic parts are kept or reconstructed and, where necessary, structurally improved. These elements (doors, fireplaces, beams, stairs) go hand in hand with new elements, and remain legible.

Image Courtesy © Filip Dujardin

  • Architects: atelier tom vanhee
  • Project: Renovation of protected houses
  • Location: Bruges, Belgium
  • Photography: Filip Dujardin
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 304,76m2
  • Study stability: Geert Rotsaert bvba
  • Design: 2012 – 2014
  • Execution: 2015 – 2016


Canon: oce crystalPoint
Bentley: Top 5 Reasons
AIA 2018 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise