Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Lifted-garden House in Yokohama, Japan by Kazuhiko Kishimoto/acaa

Thursday, July 11th, 2013

Article source: Kazuhiko Kishimoto/acaa

This is the complex building with clinic on the first floor and the doctor’s dwelling place on the second floor. With the tree planting that bring better feeling to patients in the inner courtyard, they can be viewed from the lobby and entrance of the clinic. Furthermore, as the trees can also be seen from outside of the building through the deck, people walking by should also be able to feel the season’s change.

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

  • Architects: Kazuhiko Kishimoto/acaa
  • Project: Lifted-garden House
  • Location: Yokohama, Japan
  • Photography: Hiroshi Ueda

El Alba Showroom in Santiago, Chile by POLIVALENTE Artes & Oficios

Thursday, July 11th, 2013

Article source: POLIVALENTE Artes & Oficios

ASSIGNMENT: Showroom design and construction. Its purpose is to welcome Exxacon potential customers. The showroom must be operative throughout the building labors, showing elegance and the corporate identity that characterizes Exxacon. Its structure must
be developed in a modular shape that utilizes only detachable and reusable materials.

MATERIALS: Chosen materials for the construction are directly related with the objective of achieving a completely detachable and reusable showroom for future Exxacon projects. The general structure is built in steel modular pieces, OSB plaques and structural plywood plaques. Windows are built in aluminum panels and simple crystal. The access is built as a brushed pinewood deck. Exterior screen is made of medestuk chain mail.

Image Courtesy © POLIVALENTE Artes & Oficios

Pit House in Okayama, Japan by UID Architects

Wednesday, July 10th, 2013

Article source: UID Architects

The house positions itself in Okayama Prefecture near Seto Inland Sea. The site is located on a terraced mountain hill that was developed as a residential land. The family is consisted of a married couple and a child. We considered a new way of architecture on the site condition, where views are open towards the north and the ground level is one meter higher than the road level.

Image Courtesy © Koji Fujii

  • Architects: UID Architects
  • Project: Pit House
  • Location: Tamano-City, Okayama, Japan
  • Photography: Koji Fujii, Nacasa & Partners Inc.
  • Consultants: Konishi Structural Engineers, Yasutaka Konishi , Takeshi Kaneko, structural, Toshiya Ogino Environment Design Office, Toshiya Ogino
  • Generalcontractor: Nakamura Construction Co.Ltd., Hiromi Nakamura,YasunobuHida,Keizou Yoshioka, Kazuhiko Kiminami
  • Structural system: steel structure
  • Used materials: cherry flooring(flooring)ceder plate, wood protection paint(wall), structual plywood(ceiling)
  • Site area: 232.12㎡
  • Built area: 115.32㎡
  • Total floor area: 116.66㎡
  • Date of completion: Octorber, 2011

Pink Flamingo in Paris, France by Stephane Maupin

Wednesday, July 10th, 2013

Article source: Stephane Maupin 

The new building takes place on the east Side of Paris, a new area build over rail tracks. All the difficulty was to make a construction without any foundation. The project is installed above big concrete slabs overcoming trains in motion. So vertical columns are like pink flamingo’s legs. They are installed on 27 small spring boxes connecting the ground floor. Those boxes prevent all trains vibrations to students’ cells.

Image Courtesy © Guillaume Clément

  • Architects: Stephane Maupin
  • Project: Pink Flamingo
  • Location: Rue Julie Daubié, Paris, France
  • Photography: Guillaume Clément   
  • Objet: 77 students’ rooms + basket playground + 1 commercial flat
  • Client: SEMAPA+RIVP / VINCI PROMOTION / CROUS
  • Statut: Compétition
  • Completion: November 2012
  • Project area: 2400m² SHON
  • Cost: 4 300 000 €
  • Software used: Autocad 2010, 3ds Max 2012, Photoshop CS5 & Microsoft office

PAPPAS HEADQUARTERS in SALZBURG, AUSTRIA by Kadawittfeldarchitektur

Wednesday, July 10th, 2013

Article source: Kadawittfeldarchitektur

PAPPAS HEADQUARTERS/ MERCEDES SALZBURG
BRIEF Car dealership with a garage and showroom | ADDED VALUE In order to arrange the spatial program on this limited lot, all the functions are piled on top of one another, linked by navigable ramps and united under one roof. The vertical reorganization of a car dealership typology provides many advantages over conventional horizontally-organized car dealerships: via the ramps, the client can drive directly to either the garage or the salesroom where the cars are presented to the outside without reflective glass.

Image Courtesy © Angelo Kaunat, kadawittfeldarchitektur

  • Architects: Kadawittfeldarchitektur
  • Project: PAPPAS HEADQUARTERS
  • Location: SALZBURG, AUSTRIA
  • Photography: Angelo Kaunat, Gerhard Hagen,  Andreas Körner, kadawittfeldarchitektur
  • Typology: commercial building
  • Construction volume gfa: 41.550m ²
  • Cubature: 170.550 m³
  • Client: RKS Autozubehör Handels GmbH

NHABEO House PJ in Hochiminh City, Vietnam by TRINHVIETA Architects

Wednesday, July 10th, 2013

Article source: TRINHVIETA Architects

The house is 4m wide by 20m long including 1 semi-basement, 1 mezzanine floor and 3 stories above constructed by RC frame and brick walls with a total of 238sqm floor area. The concept is to create an “intermediate space” connecting all other functional spaces, this open space is either courtyard, internal void or common space semi-opened to the outside while semi-closed in other to protect the necessary privacy of the residence.

Image Courtesy © Hiroyuki Oki

  • Architects: TRINHVIETA Architects
  • Project: NHABEO House PJ
  • Location: Hochiminh City, Vietnam
  • Photography: Hiroyuki Oki
  • Site Area: (4m x 20m) 80sqm, Floor Area: 238sqm (1semi-basement, 1 mezzanine + 3 stories)
  • Structural Engineer: Nguyen Chi Tam
  • Interior Designer: Quach The Vinh
  • Year: 2009

PALARNIA club&restaurant by WAMHOUSE

Wednesday, July 10th, 2013

Article source: WAMHOUSE 

Palarnia” is the seventh and May (2013) design in the collection called “XII”, entirely designed by Karina Wiciak.

Palarnia  (in Polish means “Smoking room” ) is a place decorated primarily by smoke. It adds mystery to the interiors by making them more theatrical. It can also act as an effective screen for people looking for intimacy in the billows of white puff. The smoke can be compared to night clouds cast over the sky, mysterious fog illuminated with the moonlight or can be simply seen as cigarette smoke by those who miss the times when smoking in pubs was not prohibited… Free interpretations abound here and the setting may provide screenplay writers with food for thought.

Image Courtesy © Karina Wiciak

  • Architects: WAMHOUSE
  • Project: PALARNIA club&restaurant
  • Photography: Karina Wiciak

MARKET IN LA LAGUNA, Spain by equipo olivares arquitectos

Wednesday, July 10th, 2013

 Article source: Javier Pérez-Alcalde

THE NEW MARKET OF LA LAGUNA IS AT THE SAME TIME AN URBAN CENTER OF A GREAT IMPORTANCE AND A BORDER BUILDING, WHICH LINKS FARMERS AND CONSUMERS, AND IT’S BORDER LOCATION. IN OUR CASE, HIGHLIGHTS ITS ROLE IN AN INTERVENTION FULL OF POSSIBILITIES.

Image Courtesy © equipo olivares arquitectos

  • Architects: equipo olivares arquitectos
  • Project: MARKET inLA LAGUNA
  • Location: LA LAGUNA, Spain
  • Architect Names: Javier Pérez-Alcalde, FERNANDO AGUARTA GARCÍA
  • Year of Completion: 2011
  • Collaborators: Raquel Padrón, Claudia Rodríguez de Azero

UMBRELLA FACADE in Shanghai, China by 3GATTI ARCHITECTURE STUDIO

Wednesday, July 10th, 2013

Article source: 3GATTI ARCHITECTURE STUDIO

After the 2010 Shanghai expo the Madrid pavilion needed to be renovated and transformed into a commercial building with retail and office functions. The old façade was built around a 1.5m wide terrace all around the building with bamboo louvers mounted on folding steel frames.

Image Courtesy © 3GATTI ARCHITECTURE STUDIO

  • Architects: 3GATTI ARCHITECTURE STUDIO
  • Project: UMBRELLA FACADE
  • Location: Shanghai, China
  • Architecture firm: 3GATTI
  • Chief architect: Francesco Gatti
  • Project manager: Bogdan Chipara
  • Collaborators: Alessandro Paladin, Jennifer Yong, Zara Wang, Yichen Wang
  • Client: Shanghai World Expo (Group) Co., ltd.
  • Programme: Replace the old bamboo-louvers façade with a new facade.
  • Area: 1330 m²
  • Design period: November 2012
  • Construction period: Autumn 2014
  • Materials: Corten, aluminum and stainless steel

Alfenz Bridge in Montafon, Austria by Marte Marte Architects

Tuesday, July 9th, 2013

Article source: Marte Marte Architects

Alfenz Bridge

The entry to the Montafon Valley is a topographical bottleneck. The railway, the federal highway and the new cycling path offer access to the southernmost valley of Vorarlberg, which is surrounded by high Alpine mountain ranges. Running parallel with the valley, the raging Ill River, prone to flooding, crosses the Alfenz River from the east and channels the Alfenz River into its current. A few meters before the confluence, the new concrete bridge structure spans the tributary and grants pedestrians and cyclists safe passage.

Image Courtesy © Marc Lins

  • Architects: Marte Marte Architects
  • Project: Alfenz bridge
  • Location: Montafon, Austria
  • Photography: Marc Lins
  • Client: Country of Vorarlberg, Departement of roadworks
  • Statics: M+G Ingenieure
  • Construction firm: Tomaselli Gabriel Bau GmbH
  • Site: 6700 Lorüns, L188, km 85.5
  • Span length: ca. 33m
  • Total area: 116 m²
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise