Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

CASABATE 128 in Bologna, Italy by Rizoma Architecture

Friday, June 22nd, 2012

Article source: Rizoma Architetture

CasAbate is a “bridge house” and is located in one of the more fascinating street of Bologna. It has the typical characteristics of the old house of the city center; there’s a very long corridor, about 20 meters, and a little courtyard. The new project has the aim of improving the space of the corridor, the light comfort and the energy efficiency of the building.

CASABATE 128

(more…)

MyZeil Shopping Mall in Frankfurt, Germany by Studio Fuksas

Friday, June 22nd, 2012

Article source: Studio Fuksas

The MyZeil Shopping Mall covers an area of 77,000 square meters, a structure that includes shops, leisure spaces, kids areas, restaurants, fitness center and parking.

The building is spread over 6 floors, the shopping area from level -1 to the third floor, while from the fourth floor, which serves as a square and meeting place, there are the fitness area and restaurants.

Image Courtesy Karsten Monnerjahn

  • Architects: Studio Fuksas
  • Project: MyZeil Shopping Mall
  • Location: Frankfurt amMain, Germany
  • Client: PalaisQuartierGmBH& CO., KG
  • Period: 2002-2009
  • Architects: Massimiliano and Doriana Fuksas
  • Interior Design: Fuksas Design
  • Surface: Built surface: 77,000 sq.m.; Façade: 8,500 sq.m.; Cover: 13,000 sq.m.
  • Engineering:
    Structures:
    Knippers-HelbigBeratendeIngenieure, Stuttgart; Krebs und Kiefer BeratendeIngenieurefür das Bauwesen GmbH, Darmstadt
    Realization of the façade and covering:
    Waagner Biro Stahlbau AG, Wien

(more…)

Hospital, Palma de Mallorca in Spain by CMVArchitects

Friday, June 22nd, 2012

Article source: CMVArchitects

Conversion of the “Casa grande” Pavilion of Psychiatric Hospital into a Psychogeriatrical Pavilion. 2002. 1st prize (Finalized work) Constructed surface: 4.437 m².

The project is based on the idea of reclaiming the original volume of the building by eliminating the existing additions at both ends. By using the initial construction as a starting point, two new constructions have been added to the ground floor and thus solve the proposed program in the most comprehensive way possible.

Hospital, Palma de Mallorca

  • Architects: CMVArchitects
  • Project: Hospital, Palma de Mallorca
  • Location: Palma, Spain

(more…)

EPR-House by Luis Aldrete Architects

Friday, June 22nd, 2012

Article source: Luis Aldrete Architects

The project responds to the morphology and topography of the field taking advantage the length of itself to place the house footprint and achieve more garden area and more cubic meters. So the exercise was to work the superposition of two volumes. The first is a steel basement that gives the impression of solidity and rootedness to the earth at the same time opens to the terrace and garden. The second is a box that has a finishing made from land and pigments to get a terracotta tone that breaks up to achieve the patios that seem to make incisions giving views and privacy inside.

Image Courtesy Paco Perez Arriaga

  • Architects: Luis Aldrete Architects
  • Project: EPR-House
  • Project team: Cynthia Mojica
  • Photography: Paco Perez Arriaga

(more…)

Villa Frenay in Lelystad, The Netherlands by 70F Architecture

Friday, June 22nd, 2012

Article source: 70F Architecture

The commission (March 2008) consisted of a detached house with outbuildings on a plot in villa park ‘de Noordzoom’ in Lelystad, at the foot of the Enkhuizen – Lelystad dike. The family wanted, like many others, light, air and space.

The house is a one-story bungalow, while the site asked for a response to “living at the water.” The latter is accomplished by making a veranda along the entire length of the building (south), at the most important rooms of the house; from bedroom, to wardrobe, to the master bathroom, to hobby room to the kitchen and finally to the dining- and around the corner the living room. Along this line, there is a transition from water to veranda, to completely glass facade, with doors behind which all mentioned areas are.

Image Courtesy Luuk Kramer

  • Architects: 70F Architecture
  • Project: Villa Frenay
  • Location: Lommerrijk 18, 8241 AZ Lelystad, The Netherlands
  • Project Architect: Carina Nilsson
  • Project Leader: Bas ten Brinke
  • Engineer: van Rossum Almere
  • Contractor: Ubink Almere
  • Photographer: Luuk Kramer
  • Completed: May 2010
  • Software used: mix of Autocad/3D studio and Vectorworks

(more…)

City Tower in Cheongna, Korea by Gianluca Milesi Architecture

Thursday, June 21st, 2012

Article source: Gianluca Milesi Architecture

In the City Tower competition in Cheongna, Korea, was asked to design an high rise building in a city of future development. Our principal idea for this project has been to concentrate and organize an urban complex node in an unique building and a center of attraction. Our intention has been to formalize this main concept through a consistent architectural structure with a form that respects its consistency in every part, still taking different shapes in order to host the different functions of the project program.

City Tower in Cheongna

  • Architects: Gianluca Milesi Architecture
  • Project: City Tower
  • Location: Cheongna, Korea
  • International Competition Not Due, 2009-2010
  • Software used: The projects are redacted using mostly 3dstudio max with the eventual contribution of autocad, with different renderings engines, in particular we have used mental ray.

(more…)

Zac Claude Bernard in Paris, France by Dietmar Feichtinger Architectes

Thursday, June 21st, 2012

Article source: Dietmar Feichtinger Architectes

The building is part of a recently developed area in the North of Paris (19th district). The main façade – south – faces an urban boulevard – Boulevard Mac Donald. The new tram way under construction will serve the area in a few months. Next to the housing, a school group, offices and facilities have been built.

The main volume of the housing is 10 stories high and measures 45 x 32 m. A small patio lights up naturally the center. Shops situated on the ground floor and offices on the 1st floor complete the building. All apartments are double oriented and a generously outdoor space – balcony, roof, terrace or loggia – are provided for each apartment. The outdoor spaces enlarge naturally the living rooms and dining area. The loggias are about 10 m2; their dimension allows the comfortable placement of a table.

Image Courtesy David Boureau

  • Architects: Dietmar Feichtinger Architectes
  • Project: Zac Claude Bernard
  • Location: Boulevard Mac Donald 75019 Paris, France
  • Client: BNP Paribas Immobilier Résidentiel IDF
  • Team Competition: Claire Bodenez, Projet leader
  • Team plan: Justyna Swat, Marcus Himmel, Katja Pargger, Florian Vadjoux, Anna Zottl, Mathias Neveling, Arne Speiser, Hugo Enlart
  • Site supervision: Marcus Himmel
  • Engineers: Griveau Ingénierie, BET structure

(more…)

ANTONY in Paris, France by ARCHI5

Thursday, June 21st, 2012

Article source: ARCHI5

The project’s design and planning focus on a thorough understanding of the local context. The building responds to existing scales. Its location and architecture dentote the space´s public nature and inject new life into the site. By taking surrounding public spaces into consideration when designing the project ,we reinforced the notion that this building is a public facility, a landmark within the surrounding disorder.

Image Courtesy Thomas Jorion

  • Architects: ARCHI5
  • Project: ANTONY
  • Location: Paris, France
  • Photography: Thomas Jorion
  • Software used: Autocad for all the plans. For 3D, Rhino and 3DS and Photoshop for all the renderings.

(more…)

Hansha Reflection House in Nagoya, Japan by Studio Sklim

Thursday, June 21st, 2012

Article source: Studio Sklim

Situated at the entrance of Misakimizube Koen, one of the picturesque parks fronting a lake and flanked by Sakura trees, the house was conceived to be an object with the environment.The programmatic zones of Public, Service and Private spatially organised the house into 3 distinct zones with further punctuation of the main massing with the Landscape element; providing spaces for the courtyard and roof deck. This base form was further chiseled with structure, daylight/ventilation and viewpoint concerns.

Image Courtesy Jeremy San

  • Architects: Studio Sklim
  • Project: Hansha Reflection House
  • Location: Nagoya, Japan
  • Client: Confidential
  • Program: 2 Storey Detached House With Courtyard And Roof Deck
  • Area: 124m²
  • Status : Completed
  • Design Architect: Studio SKLIM
  • Key Personnel: Kevin Lim
  • Collaborators: Machiko Nakamura, Federico Mira (3D Visualization)
  • Builder: Sakae Advanced Housing Technology
  • Structure: KES System Headquarters Shelter
  • Photography Credits: Jeremy San / Studio SKLIM
  • Time Period: 2010 – 2011

(more…)

Financial And Commercial Department Of Voestalpine Stahl Gmbh in Linz, Austria by Dietmar Feichtinger Architectes

Thursday, June 21st, 2012

Article source: Dietmar Feichtinger Architectes

The Voest steelworks in Linz has erected its new, representative sales and finances head office around an extensive open area. The urban planning concept and the design of the buildings on the square were carried out by Austria’s most important architect living abroad, following a competition between several top-rank designers.

Linz does not owe its reputation as a location of industry solely to “the Voest”, as this business is known in Upper Austria. But the perception of this city, both from inside and outside, does appear to be particularly closely linked with this steel company, founded under the name Hermann Göring Werke, which today is a global player. Fortunately there is in “the Voest” an awareness of the responsibility that this brings with it. Serious efforts are made − not only in terms of improving the quality of the air in Linz. And so the visiting card that the voestalpine Stahl GmbH (the company’s full title) presents to us in the form of its new sales and finances head office also stands for this city shaped by industry. And as such it functions excellently: the dynamically curved volume, cut at an angle in front, with the filigree, adjustable golden façade makes an impact on even the most inattentive motorist driving by.

Image Courtesy Jo Feichtinger

  • Architects: Dietmar Feichtinger Architectes
  • Project: Financial And Commercial Department Of Voestalpine Stahl Gmbh
  • Location: Linz, Austria
  • Client: voestalpine Stahl GmbH
  • Project team leader: Claire Bodénez and Gerhard Pfeiler
  • Team: Philipp Hugo Urabl, Dorit Böhme, Roland Basista, Albert Moosbrugger, Ulli Gabriel, Andreas Trampe-Kieslich, Ralitsa Kafova, Camille Duperche, Katharina Düsing, Nemanja Kordic

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy