Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

KOOK Restaurant in Rome, Italy by Noses Architects

Saturday, July 27th, 2013

Article source: Noses Architects

The young firm Noses Architects completed their ‘mission architecture’ for the Kook eating house project in Rome: it meant creating a place that enhanced the perception of the senses without going overboard. The designers say: “The project trusted in cold concrete, heated by the warm wood and custom furnishing full of memories and, perhaps, until recently, bearing witness to intimate family scenes. Today’s and yesterday’s threads meet in the architecture and in the cuisine.

Image Courtesy © FILIPPO VINARDI

  • Architects: Noses Architects
  • Project: KOOK Restaurant
  • Location: Rome, Italy
  • Photography: FILIPPO VINARDI

The Courtyard House in Singapore by AR43 Architects

Saturday, July 27th, 2013

Article source: AR43 Architects

Though situated within an exclusive Good Class residential area, the land is surrounded by densely built neighbourhood without much exciting views.  The owner, a ‘Hakka’ descendent, envisions to have a large communal home built for his growing family, multiple guests and frequent gathering among the siblings. Inspired by the Courtyard House, a symbolic design feature for the Hakka ethnic similar to the Hakka Walled Village in China, the house is designed to be inward looking for three generations to live under one roof.

Image Courtesy © Albert KS Lim

  • Architects: AR43 Architects
  • Project: The Courtyard House
  • Location: Singapore
  • Photography: Albert KS Lim
  • Completion: January 2013
  • Site Area: 646.3 Sq Meter
  • Built – In Area: 645.0 Sq Meter
  • Construction Cost: S$ 2,800,000.00
  • Clients: Mr & Mrs Chim YF
  • Structural Engineer: Ronnie & Koh Consultants Pte Ltd – Low Chee Kong, Ponmani
  • Mechanical & Electrical Engineer: Wistec Engineers & Associates – Lee Leong Ying, Goh Kah Chin
  • Quantity Surveyor: RJ Consultants Pte Ltd – Joyce Yeo, Pow Yih Wen
  • Builder: Bestec Construction Pte Ltd – Teo Chee Kiong

Drink Shop Harpf in Bruneck, Italy by monovolume architecture+design

Saturday, July 27th, 2013

Article source: monovolume architecture+design

The goal of the planning was to implement an area as a meeting place of indulgence and culture.
Front and rear of the store are separated by different styles.
This means that the entrance area was transformed into a traditional corner shop where the passion for detail appears; while in the rear area old architectural treasures have been combined with modern ideas, as defined in ’Rough Luxe’.

Image Courtesy © Jürgen Eheim

  • Architects: monovolume architecture+design
  • Project: Drink Shop Harpf
  • Location: Bruneck, Italy
  • Photography: Jürgen Eheim
  • Client: Harpf
  • Program: drink shop
  • Construction time: 2,5 months
  • Realization: 2012
  • Area: 170m²
  • Coworkers: Luca di Censo, Sergio Aguado Hernàndez
  • Structural Engineering: Grie-Plan
  • Software used: ArchiCAD

Shining Deep Well in Fukuoka, Japan by MOVEDESIGN

Saturday, July 27th, 2013

Article source: MOVEDESIGN

This small tall house is located in a civic center section, small stores stand in a line around it. This is a dwelling with shop. The black tube lead to the soba noodle restaurant behind the pilotis on the first floor. This site has a narrow frontage and long shape in the back.

Image Courtesy © Yousuke Harigane

  • Architects: MOVEDESIGN
  • Project: Shining Deep Well
  • Location: Fukuoka, Japan
  • Photography: Yousuke Harigane
  • Project partner: Yuji Ota   (Connect), Takeshi Shinagawa  (Shinagawa Design Studio)
  • Function: dwelling with shop (private house + restaurant)
  • Structure: steel construction
  • Site area: 81.94㎡
  • Architectural area: 65.31㎡
  • 1F floor area: 46.96㎡
  • 2F floor area: 65.31㎡
  • 3F floor area: 47.67㎡
  • Total floor area: 159.94㎡
  • Year: 2013
  • Software used: Vectorworks and SHADE for 3D simulation

El Rengle Business Centre in Barcelona, Spain by Manuel Ruisánchez

Saturday, July 27th, 2013

Article source: Manuel Ruisánchez 

The El Rengle compound is part of a wider operation to redefine the waterfront of the city of Mataró, combining housing and business uses. The planning of the city block -in collaboration with the Municipal Services- interprets this hybrid situation alternating different autonomous volumes among which this building of business activities stands out.

Image Courtesy © Ferran Mateo

  • Architects: Manuel Ruisánchez
  • Project: El Rengle Business Centre
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: Ferran Mateo, Shlomi Almagor
  • Client: PUMSA
  • Team: Pere Fuertes, Susana Toyos, Miquel Burguet, Eulàlia Gómez, Ivan Martínez, Eduard Álvarez
  • Consultants: BOMA (Structure),  SEDNA (Systems), Roger Ríos (Tech. Arch.), GPO (Systems), INTEGRAL + SGJ (project manager)
  • Contractor: FCC
  • On site: 2007 –  2010
  • Area:  30.289 m²

NEST HOUSE in SINGAPORE by WOHA

Saturday, July 27th, 2013

Article source: WOHA

This house is part of a family compound, and expresses the owner’s close relationship with her grandfather who has his own house within the compound.

The design reflects the close bond between the grandfather and granddaughter by orientating the main spaces towards his house and gardens. The living spaces on the ground floor open up to the sprawling gardens, while the elevated private rooms of the owner and her children are sheltered by a gentle curved screen. The shared gardens are akin to a forest with the rooms like bird nests perched amongst the trees.

Image Courtesy © Patrick Bingham – Hall

  • Architects: WOHA
  • Project: NEST HOUSE
  • Location: SINGAPORE
  • Photography: Patrick Bingham – Hall
  • Project Cost: S$7,000,000
  • Project Size: Site Area: 1125 sqm
  • Gross Floor Area: 945 sqm
  • Constructed Area: 2080 sqm
  • Mechanical & Electrical: AE&T Consultants
  • Engineer: LBW Consultants LLP
  • Civil & Structural: KPK Quantity Surveyors Pte Ltd
  • Main Contractor: Daiya Engineering & Construction Pte Ltd
  • Suppliers: Koi Pond, Max Koi Farm

PUBLIC LIBRARY in CEUTA, Spain by Paredes Pedrosa Arquitectos

Saturday, July 27th, 2013

Article source: Paredes Pedrosa Arquitectos

Programme: Public library, exhibition area, press area, children area, teen library, audiovisual area, research labs, manuscripts and archives. An archaeological centre exhibits a Marinid excavation of the XIV century.

The new Library in Ceuta is conditioned by the steep topography of the plot and by the Arab Marinid archaeological excavation of the XIV century that determine all interior spaces of the Library. Also the lack of space and the compactness of Ceuta, an autonomous Spanish city located on the north coast of Africa on the border of the Mediterranean Sea and the Atlantic Ocean, condition the proposal.

Image Courtesy © Fernando Alda

  • Architects: Paredes Pedrosa Arquitectos
  • Project: PUBLIC LIBRARY
  • Location: CEUTA, Spain
  • Photography: Fernando Alda, Manuel García de Paredes
  • Project team: Lucía Guadalajara, Álvaro Rábano, Clemens Eichner, Álvaro Oliver, Guiomar Martín, Eva Urquijo, Ángel Camacho, Ignacio Cordero, Blanca Leal, Roberto Lebrero, Luis Calvo
  • Technical control: Juan Antonio Zoido

Consultants:

  • Structure: Alfonso Gómez Gaite. GOGAITE, S.L.
  • Mechanical engineer: JG Ingenieros
  • Client: Ministry for Culture
  • Archaeologist: Fernando Villada
  • Contractor: Acciona Infraestructuras
  • Area: 6.159 sqm.

Seguin in Boulogne-Billancourt, France by Agence Bernard Bühler

Friday, July 26th, 2013

Article source: Agence Bernard Bühler

The Plot V, located in Northwest trapeze Billancourt occupies a pivotal position between the existing city and the future city. The Plot has a special status, it is at the crossroads of pedestrian landscaping It is located at the end of development of Zac and at the same time remains a very open space with multiple reports. Due to its strategic position, all the facades are seen as the main facades.

Image Courtesy © VINCENT MONTHIERS

  • Architects: Agence Bernard Bühler
  • Project: Seguin
  • Location: Boulogne-Billancourt, France
  • Photography: Agence Bernard Bühler and VINCENT MONTHIERS
  • Client: IMMOBILIERE 3F
  • Program: 29 logements collectifs sociaux + 2 niveaux de parking en sous-sol
  • Project management team: Agence Bernard Bühler (mandataire) / N°5, Marie Bühler architecte (Association)
  • Consulting structural engineers: EGIS Sud-Ouest, Fredy Charrier (Paysagiste)
  • Energy performance of building: BBC, Chantier Propre, Certification H et E
  • Net plan area: 2139 m² SHON, 1965 m² SHAB
  • Total building cost: (€ HT) 3 071 067 € HT hors VRD et espaces verts
  • Design: Mai 2009, Juin 2010
  • Delivery: Fevrier 2012

Restoration project of the former Tabaccaia (Tobacco factory) in Siena, Italy by Mauro Alpini

Friday, July 26th, 2013

Article source: Mauro Alpini 

The Monteroni D’Arbia former tobacco factory area is an opportunity to take up the challenge of a historic building of great physical, social and economic significance. Important in both physical and social terms, this area was a focal point in community life for the whole town and restoration work on it aims to rebuild a fragment of social fabric which is to be entrusted with a strategic re-appropriation role of the town’s physical and social dimension.

Image Courtesy © Mauro Alpini

  • Architects: Mauro Alpini
  • Project: Restoration project of the former Tabaccaia (Tobacco factory)
  • Location: Siena, Italy
  • Photography: Mauro Alpini
  • Collaborators: Massimo Morandi, Slaven Penovic, Marino Presenti
  • Year: 2009-2012

School extension in Antwerp, Belgium by Areal architecten

Friday, July 26th, 2013

Article source: Areal architecten 

Like the existing school (a modernist volume from the 50’s) embraces the main playground, the extension is positioned in a way that areas of security arise in its inner corners. The new volume integrates the pragmatic logic of the school campus, but not without creating some witty and special interventions adding functional value.

Image Courtesy © Thomas De Bruyne

  • Architects: Areal architecten
  • Project: School extension
  • Location: Antwerp, Belgium
  • Photography: Thomas De Bruyne and Areal architecten
  • Client: Gemeenschapsonderwijs GO! van de Vlaamse Gemeenschap
  • Competition design: september 2009
  • Construction: october 2012
  • Building cost: 2 890 000 euro
  • Surface: 2450 m²
  • Engineering: ABT België nv
  • Technical studies: Gebotec bvba
  • Software used: Autocad LT 2012, Sketch-up and Maxwell render
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise