Open side-bar Menu

Author Archive

The Boathouse in Lake of the Woods, Canada by Cibinel Architecture

Wednesday, September 20th, 2017

Article source: Cibinel Architecture

Nestled within a rocky shoreline, The Boathouse is designed for day and night time lounging and entertainment. It is situated at the edge of a densely forested north facing slope with dramatic cliff faces. In addition to needing boat parking and year-round storage, the client wanted a space that captured a full day’s sunlight as well as the northeastern views over the water.

Image Courtesy © Cibinel Architecture

  • Architects: Cibinel Architecture
  • Project: The Boathouse
  • Location: Lake of the Woods, Canada
  • Software used: sketch up, Vectorworks
  • Engineer: Hanuschak Consulting Inc.
  • Contractor: The Custom Woodworking Co.
  • New Construction: 2,500 sq. ft.
  • Completed: 2016


AL DICIOTTO BAR RISTORANTE in Mantova, Italy by Archiplanstudio

Wednesday, September 20th, 2017

Article source: Archiplanstudio 

The project investigates the issues related to the ornament, such attitude can overcome the natural characteristics of the material exceeding the traditional areas. The concrete tables are adorned with imperfect decoration, made with white paint and the lighting in gauze plaster exhibit seams as elements that reinforce the character. The coating of the bench and stools with visible nails, refer to a dimension of the textile material, which seems sewn on the back support.

Image Courtesy © Sonia Zucchelli

  • Architects: Archiplanstudio
  • Location: Mantova, Italy
  • Photography: Sonia Zucchelli
  • Software used: Autocad


HOUSE H1740 in Valdisotto, Italy by BEARprogetti

Wednesday, September 20th, 2017

Article source: BEARprogetti 

The Architect designed the groundfloor of this 70’s wood and stones chalet to allow a young freelancer’s dreams coming true looking for a retreat away from the hustle and bustle that will restore his energies.

In this, as in many other BEAR signed projects, all the furnishings were designed by the architect and skillfully made by the team of local craftsmen who joined the Studio.

Image Courtesy © Andrea Pozzi

  • Architects: BEARprogetti
  • Project: HOUSE H1740
  • Location: Valdisotto, Italy
  • Photography: Andrea Pozzi
  • Client: a young freelancer
  • Gross Floor Area: 62 mq
  • Completion: 2014


PRIMARY SCHOOL – LA COUYERE in France by Atelier 56S

Wednesday, September 20th, 2017

Article source: Atelier 56S

The Site

The implantation of the project was dictated by the will of an urban re-organisation of the plots defined for the library, the TAP Hall, the multipurpose hall and the new school. Each access from the public space to these plots was located in a different area, we created a footpath from east to west that distributes every new public equipment in a single area. The implantation of the school to the east of the plot alongside the new library reinforces this new public alley. The project is based on the environment in its location, the minerality of the materials, the important surrounding vegetation, and the linear urban division divided by low stone walls located in the actual school’s playground.

Image Courtesy © Atelier 56S

  • Architects: Atelier 56S
  • Location: La Couyère, France
  • Client: Municipality of la Couyère
  • Price: 405.000 € HT
  • Area: 250 m²
  • Completion: 07.2017


Harbour Landscape by gmp · von Gerkan, Marg and Partners Architects

Wednesday, September 20th, 2017

Article source: gmp · von Gerkan, Marg and Partners Architects

The project was organized by Claudia Ebert (Budersand Hotel), Sven Paulsen (Adler Shipping), Arne Weber (HC Hagemann) and Peter Ewaldsen (mussel fishers’ representative) in cooperation with the Hörnum municipality. In addition to its key commercial role, the harbor is an important tourist attraction in the municipality. In 2016, the northern and southern moles had to be blocked off because they were at risk of collapsing – with a serious impact on their commercial use and on tourism.

Image Courtesy © gmp · von Gerkan, Marg and Partners Architects

  • Architects: gmp · von Gerkan, Marg and Partners Architects
  • Project: Harbour Landscape
  • Clients: Claudia Ebert (Budersand Hotel), Sven Paulsen (Adler Shipping), Arne Weber (HC Hagemann) and Peter Ewaldsen (mussel fishers’ representative) in cooperation with the Hörnum municipality
  • Design Team: Kristian Spencker, Davide Rosa, Jana Bohsem, Katja Godejohann, Mari Paz Agúndez, Thiele Nickau, Henning Wiethaus, Stefan Dilova
  • Design gmp: gmp · von Gerkan, Marg and Partners Architects with Patrik Dierks Architects
  • gmp: Prof. Volkwin Marg and Hubert Nienhoff with Hans-Joachim Paap
  • GFA: 11,500 m²
  • Private consultants’ competition: 2017 – 1st place


Reinventing rural school in Kampong Cham Province, Cambodia by Building Trust international

Tuesday, September 19th, 2017

Article source: Building Trust international

A new school in rural Cambodia, designed and built pro-bono by Weston Williamson + Partners alongside Building Trust international officially opened on International Children’s Day. BTi worked with WW+P, Engenuiti and Integration to design a building which was flexible and adaptable meeting current and future needs. The school design comprises of three additional classrooms, a library and a covered external classroom with a play area, which doubles as a small amphitheatre.

Image Courtesy © Lucas Veuve

  • Architects: Building Trust international
  • Project: Reinventing rural school
  • Location: Khyaung Village, Chi Bao, Kampong Cham Province, Cambodia
  • Photography: Lucas Veuve
  • Lead Architects: Building Trust international and Weston Williamson + Partner
  • Design and Engineering support: Engenuiti and Integration
  • Contractor Team: Rossothy Contractors
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 440 sq m
  • Completion Year: 2017


Black House in Christchurch, New Zealand by MCAS-Max Capocaccia Architecture Studio

Tuesday, September 19th, 2017

Article source: MCAS-Max Capocaccia Architecture Studio 

The brief required a rectangular floor plan, whilst the creation of partition walls not to celling height and small separations between elements achieved captivating interior spaces that detract from the simple form.

The whole of the North façade and part of the West are glazed so that the entire view is accessible from the living area, dining and kitchen.

Image Courtesy © MCAS-Max Capocaccia Architecture Studio


Fluid House in Taipei, Taiwan by CJ STUDIO

Tuesday, September 19th, 2017

Article source: CJ STUDIO 

A city, from a multinational corporation’s perspective, is a local node to which its different components are distributed. Together with other cities where other parts are spread over, the corporation functions as a whole within the global network, thus it is inevitable for a multination business proprietor to fly between nodes to keep the company on track. The client of this project happens to be one of this sort, which brings up an issue of what a house could be like when its owner does not actually live there but just periodically visiting. The loose linkage allows the house divert from the conventional path and requires a new identity. As it only has to function occasionally, the house is more like a private deluxe hotel suite rather than a real home but is required to act like a real one when it performs. Besides the basic provision of living, it is crucial that there are certain flexible designs for diverse programs like relaxed socializing, entertainment and work.

Image Courtesy © CJ STUDIO

  • Architects: CJ STUDIO
  • Project: Fluid House
  • Location: Taipei, Taiwan


Entrance and terrace in Lima, Peru by Arturo Ghezzi Novak AND Gustavo Ghezzi Novak

Tuesday, September 19th, 2017

Article source: Arturo Ghezzi Novak AND Gustavo Ghezzi Novak

This project is about entering. A new entrance for a house surrounded by buildings.

The entrance takes distance from the street to arrive to a vaulted, low and heavy volume. A purifying transition between outside and inside.

Image Courtesy © Renzo Rebagliati


6 Leadwood Loop in South Africa by Metropole Architects

Tuesday, September 19th, 2017

Article source: Metropole Architects 

The architecture of 6 Leadwood Loop was designed in accordance with Feng Shui principles. The square geometry of the floor plan is aligned with the cardinal axis. The shape, position and orientation of all the spaces and bodies of water were guided by Feng Shui protocols.

Image Courtesy © Grant Pitcher

  • Architects: Metropole Architects
  • Project: 6 Leadwood Loop
  • Location: South Africa
  • Photography: Grant Pitcher
  • Software used: Autocad
  • Interior Design: Ann Alderton Bespoke, Feng Shui
  • Consultants: Albert Leroux and Michael Ruthven
  • Main Contractor: Sygnatur
  • Projects Structural Engineers: Young and Satharia
  • Trends Landscape Implementation: Lynch Frog Landscapes


Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise