Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Intersekt – Tiles Showroom in New Delhi, India by SPACES ARCHITECTS@ka

Tuesday, November 21st, 2017

Article source: SPACES ARCHITECTS@ka

The brief was to design a 1500 sq.m. showroom for a tile distributor in New Delhi, India. With the requirements of the client, came along the passion for their work over three generations in the tile industry. They wanted the showroom to be a museum in which they would showcase the tiles as their beloved possessions.

Open central aisle with display areas on either sides., Image Courtesy © SPACES ARCHITECTS@ka

(more…)

Mannheim Business School Study and Conference Center in Germany by schneider+schumacher

Tuesday, November 21st, 2017

Article source: schneider+schumacher

In Europe’s second largest baroque castle schneider+schumacher have created a modern study and conference center for Mannheim Business School, which was officially opened today. A decommissioned boiler room and its associated coal cellar dating from the 1950s have been transformed into landscape art at Mannheim’s palace. “Dug into the garden, the new complex and the historic building together form a remarkable new entity, yet in a stylistic idiom that is unequivocally 21st century, proving that the future is firmly rooted in the past”, claims Michael Schumacher who, together with Till Schneider, owns schneider+schumacher.

Image Courtesy © Kirsten Bucher

  • Architects: schneider+schumacher
  • Project: Mannheim Business School Study and Conference Center
  • Location: Mannheim, Germany
  • Photography: Kirsten Bucher

(more…)

Facette in Bordeaux, France by Studioninedots

Tuesday, November 21st, 2017

Article source: Studioninedots 

Studioninedots proudly presents: Facette, a collective and future-proof mixed-use office building in the heart of Bordeaux’s new district Belvédère.
To create an accessible building on the central axis of Boulevard Joliot-Curie, with an active, inviting ground floor for both occupants and passersby, the surrounding public spaces are literally drawn into the building. This results in a transparent and sculptural ‘rez-de-chaussée’ (ground floor). This typology, which Studioninedots calls WeSpace, functions as a collective, versatile space for working, leisure and meeting. This WeSpace is an extension of both the workplace and the public space.

Image Courtesy © Studioninedots

  • Architects: Studioninedots
  • Project: Facette
  • Location: Boulevard Joliot-Curie, Bordeaux, France
  • Clients: Nexity, Altéra Cogedim, Pitch
  • Design team: Albert Herder, Vincent van der Klei, Arie van der Neut, Metin van Zijl
  • Project team: Jurjen van der Horst, Gerty Daniëls, Wouter Hermanns, Erik Hoogendam
  • Completion: 2019

(more…)

Maison Glacé in Toronto, Canada by ELASTICOSPA Stefano Pujatti Architetti

Tuesday, November 21st, 2017

Article source: ELASTICOSPA Stefano Pujatti Architetti 

ELASTICOSPA wins an Award at Archmarathon in Miami with the Maison Glacé project

There must be a difference in designing a home in Toronto as opposed to Turin: two very culturally different cities, different also in size and morphology.

Stefano Pujatti, founder of studio ELASTICOSPA must have asked himself this question often, when he decided to open the second headquarters of his studio in the Canadian metropolis.

Image Courtesy © ELASTICOSPA Stefano Pujatti Architetti

(more…)

Backyard House in Ho Chi Minh City, Vietnam by AD+studio

Tuesday, November 21st, 2017

Article source: AD+studio

“Nhà phố” – a kind of architectural feature of Ho Chi Minh city has been built rapidly in bulk in the correspondence with the city’s development and the society’s need.

In addition to the intended use, some of the townhouses are being used as a business base; they come out in a rush and are operated almost the same based on the constructors and investors’ using habit and living environment. It has led to the result that there is little change in the building’s plan: the atrium and stair are arranged in the middle of the house, dividing the house into two separate parts. This arrangement since then has created many problems in terms of ventilation and lighting as well as the privacy of the surrounding living spaces but there is still no reasonable solution.

Image Courtesy © Dũng Huỳnh

  • Architects: AD+studio
  • Project: Backyard House
  • Location: Phú Nhuận Dist, Ho Chi Minh City, Vietnam
  • Photography: Dũng Huỳnh
  • Lead Architects: Nguyễn Đặng Anh Dũng
  • Design Team: Bùi Thanh Sang, Nguyễn Hữu Thể Trang, Nguyễn Văn Trung, Trịnh Hằng Tuyến, Võ Đình Huỳnh
  • Gross Built Area: 240m2
  • Completion Year: 2017

(more…)

Creueta House in Barcelona, Spain by Zest Architecture

Tuesday, November 21st, 2017

Article source: Zest Architecture 

This house was designed in the 1950s by a local artist for his family. In those days a leafy suburb with single family dwellings, the area has now become an integral part of the city. The new owners, who fell for the possibility of city-living in a fairly quiet neighbourhood with unbeatable views towards the Mediterranean, hired ZEST to take on the task of doing a complete overhaul to make this house ready for family living in the 21st century.

Image Courtesy © Eugeni Pons

  • Architects: Zest Architecture (Co Govers and Maria Matamala )
  • Project: Creueta House
  • Location: Creueta del Coll Park, Barcelona
  • Photography: Eugeni Pons
  • Areas: 
    • Surface  355 m2 + 170 m2 garden
    • Basement: 35,4 m2
    • Semi-basement: 109,55 m2
    • Ground floor: 88,7 m2
    • First floor: 121,89 m2
  • Construction: May 2015 – February 2016
  • Project: January 2015 – May 2015

(more…)

Roomers hotel in Munich, Germany by concrete

Tuesday, November 21st, 2017

Article source: concrete

ROOMERS – DESIGNSTORY

Concrete is proud to open Hotel Roomers in Munich; a hotel designed to cater to curious travellers who enjoy the flair and lightness of contemporary design in a classic setting.

‘Seduction’, ‘surprise’, and ‘the unknown’ are the key words behind the design of the hotel. The warm golden glow of the vast Vegas-like light canopy outside and the neon logo attract attention and make them curious about the life that hides behind the diffuse sheer curtains along the facade.

Image Courtesy © Steve herud

  • Architects: concrete
  • Project: Roomers hotel
  • Location: Munich, Germany
  • Photography: Steve herud
  • Software used: Vectorworks, sketch up
  • Project team: Rob Wagemans, Tobias Koch, Nuria Ripoll, Kasia Heijerman, Marlou Spierts, Johanna Zychski, Maike Daemen, Mark Haenen, Hilka Ackermann, Ulrike Lehner, Sofie Ruytenberg, Zana Josipovic
  • Total area: 12500 sqm (excl. BOH)
    • Rooms: 281
    • Lobby: 360 sqm
    • Bar / Restaurant: 325 sqm
    • Whiskey room: 92 sqm
    • Meeting Rooms & Events: 470 sqm
  • Duration Construction: 4 years
  • Opening: October 2017
    (more…)

Raonjae in Cheongju, Korea by Kim Dong Hee

Monday, November 20th, 2017

Article source: Kim Dong Hee

“Raon” means “happy” in Korean. The site is located in a small village Chungwon. The town is between ridges of a mountain and a main attraction is the distinctive change of seasons with the leaves changing colors each season. In order to contain all the scenery surrounding the site, this house (Raonjae) is projected in four directions. Even though this house faces in four directions, it doesn’t have an excessive number of windows. This reflects the owner’s idea of privacy that there should be a hidden place to stay alone. At the porch along a white outer wall, there are white walls and stairs crossing the walls. There is a quiet room for the mother’s frequent guests after passing the porch. Facing the stairs, there is a deep kitchen on the left side, a bright living room on the right side, and a long deck is planned, which is a special feature of the house. Going up the stairs from the living room, there are two rooms for two sons and a small rooftop, and going up further, there is a bedroom and a bathroom for the married couple, and another rooftop. In order to satisfy the needs of the three generations in a single house, the space for one generation was clearly on the half-floor and the spaces do not interruptive each other, but are connected and have ambiguous relationships.

Image Courtesy © Yongsoon KIM

  • Architects: Kim Dong Hee
  • Project: Raonjae
  • Location: 133-1, Guseong-ri, Naesu-eup, Cheongwon-gu, Cheongju-si, Chungcheongbuk-do, Republic of Korea
  • Photography: Yongsoon KIM
  • Exterior finishing: stuc-o-flex
  • Building Coverage: 16.80%
  • Site Area: 622.00§³
  • Floor space index: 25.33%
  • Building Area: 104.52§³
  • Gross Floor Area: 157.55§³

(more…)

UNYC – hair salon in Vila Nova de Famalicão, Portugal by Carvalho Araújo

Monday, November 20th, 2017

Article source: Carvalho Araújo

The store integrates a housing project designed in the late 60’s, in a composition that reveals a late modernism. The existing space was divided into two distinct zones: a large floor at the ground level and an upper store overlooking the main space and the courtyard to the north.

Image Courtesy © NUDO

  • Architects: Carvalho Araújo
  • Project: UNYC – hair salon
  • Location: Vila Nova de Famalicão, Portugal
  • Photography: NUDO
  • Client: UNYC
  • Builder / contractor: PEDRALBET – Construções Unipessoal, Lda

(more…)

Shangping Village Regeneration – Shuikou Area in China by 3andwich Design

Monday, November 20th, 2017

Article source: 3andwich Design

Selected as one of the “historical and cultural villages” in Fujian Province, Shangping Village has been sustained by its agricultural tradition and Hakka culture. In Shangping, most of the villagers have the surname of Yang, who are the descendants of Captain Yang Zhen from Han Dynasty. Shangping Village has a complete rural feng shui pattern where two streams run around the village and gather at Shuikou area (the water gap, village entrance). There are many provincial-level cultural heritages such as the Tai Fu Tai Mansion, the Yang’s Ancestral Temple, Shezumiao Shrine, Zhaogongmiao Temple, etc. According to the legend, the great scholar Zhu Xi used to give lectures in Shangping and to leave with treasured calligraphy. Therefore, Shangping has a reputation for “literary village surrounded by water “.

The gallery pavilion, Image Courtesy © Jin Weiqi

  • Architects: 3andwich Design (He Wei)
  • Project: Shangping Village Regeneration – Shuikou Area
  • Location: Xiyuan Town, Jianning County, Sanming City, Fujian Province, China
  • Photography: Jin Weiqi, Ri Yue Lan Cao
  • Client: People’s Government of Xiyuan Township
  • Architectural Design Team: Zhao Zhuoran, Li Qiang, Chen Long, Chen Huangjie, Wang Lingzhe, Zhao Tong, Ye Yuxin, Song Ke
  • Lighting Design: Zhang Xin Studio, Tsinghua University School of Architecture
  • Lighting Design Team: Zhang Xin, Han Xiaowei, Zhou Xuanyu, Niu Bentian
  • Interior Construction Drawing: Hongshang Design
  • Building area: 2700 sqm
  • Period of Design: Aug 2016 – Nov 2016
  • Period of Construction: Nov 2016 – Present

(more…)

Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise