Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Restructurion and extension of the headquarters of the Syndicat des Eaux in Schiltighem, France by Richter architectes et associés

Sunday, December 3rd, 2017

Article source: Richter architectes et associés

The new program for this water purification facility required the adaptation of the existing building and an increase in its surface area. This included creating a more comfortable, functional and adaptable workplace. To achieve this, the program required a reorganization of the site (technical center), an administrative center, a water analysis laboratory and premises for the technicians.

Image Courtesy © Luc Boegly

  • Architects: Richter architectes et associés
  • Project: Restructurion and extension of the headquarters of the Syndicat des Eaux
  • Location: Schiltighem, France
  • Photography: Luc Boegly
  • Client: SDEA Alsace-Moselle, Strasbourg
  • Cost: 12,5 M€ (excluding VAT)
  • Surface area: 8 340 m²
  • Competition: 2010
  • Delivery: 2016
    (more…)

RIVAS-FUTURA underground station in Madrid, Spain by david LANDÍNEZ + mónica GONZÁLEZ REY

Sunday, December 3rd, 2017

Article source: david LANDÍNEZ + mónica GONZÁLEZ REY

RIVAS-FUTURA underground station [METRO de MADRID] Rivas Vaciamadrid, Madrid (Spain)

The building´s architecture is a consequence of the surrounding context and its brief, which includes a new underground station, the public spaces to access the station and two parking areas. Located between two operating underground stations, the building process was determined by the aim of continuing with the train services during the works.

Image Courtesy © MIGUEL DE GUZMÁN

  • Architects: david LANDÍNEZ + mónica GONZÁLEZ REY
  • Project: RIVAS-FUTURA underground station
  • Location: Calle AURELIO ÁLVAREZ, s/n – Rivas Vaciamadrid, Madrid, Spain
  • Photography: MIGUEL DE GUZMÁN
  • Client: Transportes Ferroviarios de Madrid, S.A. METRO de Madrid, SA
  • Architect Authors: Mª ANTONIA GONZÁLEZ-VALCÁRCEL SÁNCHEZ-PUELLES FRANCISCO LANDÍNEZ GUTIERREZ + DAVID LANDÍNEZ GONZÁLEZ-VALCÁRCEL MÓNICA GONZÁLEZ REY (LANDÍNEZ+REY | equipo L2G arquitectos, slp [ eL2Gaa ]) + ROCIO LANDÍNEZ GONZÁLEZ-VALCÁRCEL
  • Collaborators: FRANCISCO PÉREZ CÁRDENAS (quantity surveyor),YOLANDA FUERTES (delineación)
  • General Contractor: ALDESA CONSTRUCCIONES, SA

(more…)

Dual House in Tel Aviv, Israel by Axelrod Architects

Friday, December 1st, 2017

Article source: Axelrod Architects

A duplex house located in a small neighborhood north of Tel-Aviv, Israel, resides two families of close friends. Both are well attuned to modern architecture as owners of construction technology solutions businesses. The goal was to design two different single family houses, each with its own unique plan, and still maintain a unified and coherent architectural element.

Image Courtesy © Axelrod Architects

(more…)

Valley House in Jardine’s Lookout, Hong Kong by Bean Buro

Friday, December 1st, 2017

Article source: Bean Buro

Bean Buro has been appointed to refurbish a 2,500sqft apartment in Jardine’s Lookout, Hong Kong. Located at the bottom of a hill, the apartment is surrounded by natural views of green trees and far sight of the city.

Image Courtesy © Bean Buro

  • Architects: Bean Buro
  • Project: Valley House
  • Location: Jardine’s Lookout, Hong Kong
  • Architectural Designers/Assistants: Isabella Ducoli, Michelle Ho
  • Design director: Lorène Faure, Kenny Kinugasa-Tsui

(more…)

Harris Pontianak in Indonesia by PHL Architects

Friday, December 1st, 2017

Article source: PHL Architects

Harris Hotel Pontianak is strategically located in the center of Pontianak’s business and culinary districts which can be seen from three direction of the streets. The design is made compact to adjust to the site as it is not too big but enough to house a lot of programmes inside.
The owner had their businesses in restaurant and specialties store, therefore they would like to have their businesses be included in this new development. This project also contains of parking area, specialties store, restaurant, hotel, ballroom, meeting rooms, swimming pool and rooftop cafe.

Image Courtesy © PHL Architects

  • Architects: PHL Architects
  • Project: Harris Pontianak
  • Location: Pontianak, Indonesia
  • Client: PT. Tapaz Nusantara
  • Principal Architect: Hendy Lim & Patrick Lim
  • Other Architect/Designer: Lidwitianingrum; Almita Nandyawulan Tedja; Jorgie Aprilio
  • M&E Engineer/s: PT. Meka Optima Consultant
  • C&S Engineer/s: PT. Bentara Karya Mandiri
  • Contractor: PT. Tata Mulia Nusantara
  • Building Height (metres + storeys): 57 m (15 storeys)
  • Gross Floor Area (m2): 13700 sqm
  • Site Area (m2): 1577 sqm
  • Completion Year: 2015

(more…)

Westmead Millennium Institute, Australia by BVN

Friday, December 1st, 2017

Article source: BVN

The Westmead Millennium Institute (WMI) is headquarters for one of the largest medical research institutes in Australia. The building brings together staff traditionally housed across six sites of the Westmead Hospital campus.

Image Courtesy © BVN

  • Architects: BVN
  • Project: Westmead Millennium Institute
  • Location: Westmead, Australia

(more…)

Janosik Design Window Showroom in Prague, Czech Republic by Mjölk architects

Friday, December 1st, 2017

Article source: Mjölk architects

The way the Janošík Company promote themselves, be it their visual identity or advertising new products, made such an impression on us that we immediately accepted the offer to remodel their showroom in Prague. It is located on the ground floor of a block of flats from the period of the First Republic (1918–1939); The rooms had undergone a number of renovations and had changed tenants many times. And it REALLY showed. Lots of plasterboard, a grid ceiling from the 1990s and floor tiles of all shapes and colours. At the beginning we met with Jakub Janošík, who was in charge of the renovation, and we laid out the main objectives: to get to the original structure of the house by removing all the extra layers and to limit the number of samples on display. We did not want it to be just a room full of windows – we wanted to change it into something more homely. And it turned out pretty well. We uncovered the original concrete slabs supporting the ceiling and, hiding under the floor tiles, we found the original terazzo. Parts of the original parquetry were beyond repair and had to be replaced with new floor boards. Now, the entire showroom looks much cleaner and better-arranged. The light shades of the interior help the windows on display to stand out. Jakub’s wish was to stick to Czech design with the furnishing as well. The chairs are genuine TON, the lights are Bomma or Lasvit, the flowers from the Plevel flower shop sit in vases from the Dechem Design Studio. We are happy to say there is a lot to choose from! We are even happier there are Czech companies that care about the places they invite their customers to.

Image Courtesy © BoysPlayNice – Jakub Skokan and Martin Tůma.

  • Architects: Mjölk architects
  • Project: Janosik Design Window Showroom
  • Location: Prague, Vinohradská 166, Czech Republic
  • Photography: BoysPlayNice – Jakub Skokan and Martin Tůma.
  • Collaboraters: Klára Šůmová, Václav Dvořák
  • Client: Janošík
  • Site size: 136 m2
  • Project year: 2016
  • Completion year: 2017

(more…)

Interior AK in Saint-Petersburg, Russia by INT2 ARCHITECTURE

Friday, December 1st, 2017

Article source: INT2 ARCHITECTURE 

One-bedroom apartment  in Saint Petersburg is designed especially for rent.

The basic principles of the project are:

– limited budget  (10 000 euro for everything, including construction, materials, equipment, furniture and decoration);

– redefining purpose of the products, materials and objects;

– DIY furniture and accessories;

– a combination of elements of Japanese and Scandinavian minimalism.

Image Courtesy © INT2 ARCHITECTURE

  • Architects: INT2 ARCHITECTURE
  • Project: Interior AK
  • Location: Saint-Petersburg, Russia
  • Total area (m²) 62
  • Year  2015

(more…)

Vista Club Coworking in São Paulo, Brazil by Vasco Lopes arquitetura

Friday, December 1st, 2017

Article source: Vasco Lopes arquitetura

Renovation of one floor of a commercial building.  The main intervention was to integrate the several spaces by means of glass partitions with wood panels. The wooden frames with large glass panels allow to integrate with the external view with minimum visual interference. Wood was used on the floor, the working tables and the furniture of the bar and the living room, and natural tones of gray and terracotta were used on the upholstery. The reference to raw materials, with the use of concrete, rustic wood, and apparent pipes and beams create a simple and comfortable atmosphere. The concrete slabs were painted white and there is indirect illumination through rails and hanging spots. The view of the green surrounding residential neighborhood was emphasized inside with a  reference of a green wall composed of dehydrated plants by the entrance.

Image Courtesy © Vasco Lopes arquitetura

  • Architects: Vasco Lopes arquitetura
  • Project: Vista Club Coworking
  • Location: Jardim Paulista, São Paulo SP, Brasil
  • Arquitect team: Carol cursino
  • Area of the residence: 150,00m2
  • Project year: 2017
  • Conclusion: 2017

(more…)

Gym Pavilion And Landscaping in Caceres, Spain by david LANDÍNEZ + mónica GONZÁLEZ REY

Wednesday, November 29th, 2017

Article source: LANDÍNEZ + mónica GONZÁLEZ REY

Context

Enabling the improvement of the existing \”Quercus\” State Secondary School facilities, the scheme organizes the exterior area of the School, providing play spaces and a new gym pavilion.

Located at the highest level of the north border of the town of Malpartida de Plasencia, the site has is a significant level change of 17 m across it.

Image Courtesy © JESÚS GRANADA, architectural photographer

  • Architects: david LANDÍNEZ + mónica GONZÁLEZ REY
  • Project: Gym Pavilion And Landscaping
  • Location: C/ Achicorial 8 – Malpartida de Plasencia, Cáceres, Spain
  • Photography: JESÚS GRANADA, architectural photographer
  • Client: Consejería de Educación – Gobierno de Extremadura  
  • Project Collaborators: BELÉN DIÁZ-VIEITO PIÉLAGOS, architect ANTONIO RODRÍGUEZ GONZÁLEZ, architect ESTER BELLÓN OLMEDO, architect, PAULA JAÉN CAPARRÓS, architect
  • Building Engineer: ANA BELÉN CORBACHO BARQUERO, arquitecto técnico
  • Construction Area: 570,74 M2
  • Development Area: 5.521,81 M2

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise