Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

The Point in Tadley, England by Ayre Chamberlain Gaunt

Friday, January 6th, 2017

Article source: Ayre Chamberlain Gaunt

The new two-storey, 410m2 building caters for around 100 young adults and houses two multi-purpose halls, music room and recording studio, café, a series of activity pods and break-out spaces as well as an outside recreation space. The £860,000 project is used by 11-19 year olds during weekday afternoons and evenings and is available to the wider community during the daytime and weekends.

Image Courtesy © Hufton+Crow

Image Courtesy © Hufton+Crow

  • Architects: Ayre Chamberlain Gaunt
  • Project: The Point
  • Location: Tadley, Hampshire, England
  • Photography: Hufton+Crow
  • Client: Tadley & District Community Association
  • Structural engineer: KFR Consulting
  • Quantity surveyor: APS Associates
  • Main contractor: Francis Construction
  • Hard landscaping: Ayre Chamberlain Gaunt
  • Planting scheme: Place Design + Planning
  • Highways: JPC Highway Consultants
  • Ecology: Ecological Planning & Research Ltd
  • Gross internal floor area: 410m2
  • Funding for the building included: Tadley Town Council – £236,000; Public Works Loan – £150,000; Turbury Allotment Charity – £330,000; Greenham Common Trust – £70,800; Basingstoke and Deane Borough Council – £24,090; Local infrastructure Fund – £201,000.
  • Total cost: £860,000
  • Start on site date: April 2015
  • Completion date: July 2016

(more…)

Raadhuis in Krimpen aan den IJssel, The Netherlands by Fokkema & Partners Architecten

Friday, January 6th, 2017

Article source: Fokkema & Partners Architecten

Fokkema & Partners developed the interior design for the new – energy neutral – City Hall of Krimpen with an energy label A++. A welcoming entrance invites citizens to visit the City Hall for the services in the public area, which have open counters with a view through the building and to water around it. Flexibility fits the new way of working in the City Hall, which translates to a large diversity of workplaces and ways to arrange various spaces.

Image Courtesy © Horizon Photoworks

Image Courtesy © Horizon Photoworks

  • Architects: Fokkema & Partners Architecten (Marieke van Schaaijk, Rick Rijkse)
  • Project: Raadhuis
  • Location: Krimpen aan den IJssel, The Netherlands
  • Photography: Horizon Photoworks
  • Software used: SketchUp and Autocad
  • Client: Gemeente Krimpen aan den IJssel
  • Size: 1.700 m²
  • Start: September 2013
  • Status: Delivered April 2015

(more…)

Waterscape / Memory of Spring in Hakone, Japan by Moriyuki Ochiai Architects

Friday, January 6th, 2017

Article source: Moriyuki Ochiai Architects

The following renovation project aimed to transform a botanical garden into a museum of craft works. Deliverables included a multi-purpose space with a kitchen, a dining space, and a stage for special exhibitions and performances, such as concerts and plays.

full view, Image Courtesy © Takumi Ota

full view, Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: Moriyuki Ochiai Architects
  • Project: Waterscape / Memory of Spring
  • Location: Hakone, Japan
  • Photography: Takumi Ota
  • Design Team: Moriyuki Ochiai, Wakana Sujishi, Jillian Lei, Charlotte Jacob, Florentina Carrier,Marie Uno,Marina Masuda
  • Constructor: Ueno Construction
  • Special Paint: Osamu Yamaguchi

(more…)

Estudio Nan arquitectos by Nan arquitectos

Friday, January 6th, 2017

Article source: Nan arquitectos

The project for our office reflects our image and values. We are different from other studios and we demonstrate it with this space, which determines how clients perceive our practice.

It is a design that really represent us and makes our office a comfortable, nice and cozy space. These aspects are key as we spend many hours a day there and it influences our well-being.

Image Courtesy © Nan arquitectos

Image Courtesy © Nan arquitectos

 

 

  • Architects: Nan arquitectos (Alberto Reiriz, Vicente Pillado, Wenceslao López)
  • Project: Estudio Nan arquitectos

(more…)

OnCube in Shanghai, China by gmp · von Gerkan, Marg and Partners Architects

Friday, January 6th, 2017

Article source: gmp · von Gerkan, Marg and Partners Architects

gmp completes new office complex in China

The OnCube office complex has been completed on the industrial site of the Caohejing company in Shanghai to plans by the architects practice von Gerkan, Marg and Partners (gmp). The design of the new building has been derived from the basic theme of a square – both in its outer appearance and in its details and landscaping. The strictly geometric double grid of the facade provides a sophisticated visual three-dimensional effect. This gives the solid office block lightness and, within its heterogeneous surroundings, makes it into a landmark that is conspicuous in its precision.

Elevation, streetview, Image Courtesy © Hans-Georg Esch

Elevation, streetview, Image Courtesy © Hans-Georg Esch

  • Architects: gmp · von Gerkan, Marg and Partners Architects
  • Project: Caohejing “OnCube”
  • Location: Shanghai, China
  • Photography: HG Esch
  • Design: Meinhard von Gerkan and Nikolaus Goetze with Magdalene Weiss
  • Project manager: Sun Yajin
  • Scheme design team: Cai Lei, Lin Yi, He Yanping, Zhang Yan, Christina Mann
  • Detailed design scheme: Cai Lei, Chen Jingcheng, Fang Min, Liu Yite, Di Miao-Weichtmann, Katharina Schneider, Florian Wiedey
  • Partner office in China: SIMEE
  • Client: Shanghai Caohejing Hi-Tech Park Development Corporation
  • GFA: 38,503 m² (above ground), 18,080 m² (underground)

(more…)

Villa Meijendel in Wassenaar, Netherlands by VVKH architecten

Friday, January 6th, 2017

Article source: VVKH architecten

House in dune landscape

A dense forest opens to a dune valley. Sunlight casts shadows of branches and leaves against tree trunks. In the distance, a golfer walks through the empty surreal landscape. This unique environment – trees, light and dunes – influences the design of “villa Meijendel” in such a way as if it has sculpted the house.

Image Courtesy © Ronald Knappers

Image Courtesy © Ronald Knappers

  • Architects: VVKH architecten (Thomas Gillet)
  • Project: Villa Meijendel
  • Location: Doornweg 4, Wassenaar 2243 GS, Netherlands
  • Photography: Ronald Knappers
  • Design: Ronald Knappers
  • Team: Ronald Knappers, Mark Verdoold, Hans Schepman
  • Interior design: Same-D
  • Landscape architect: West 8, Adriaan Geuze
  • Structural engineer: Breed Integraal Ontwerp
  • Advisor: ingenieursbureau Halmos
  • Building contractor: bouwbedrijf Kon

(more…)

UFA Cinema Center in Dresden, Germany by COOP HIMMELB(L)AU

Friday, January 6th, 2017

Article source: COOP HIMMELB(L)AU

The design concept of the UFA Cinema Center is characterized by two intricately interconnected building units: The Cinema Block, with eight cinemas and seating for 2600, and the Crystal, a glass shell which serves simultaneously as foyer and public square.

Image Courtesy © Duccio Malagamba

Image Courtesy © Duccio Malagamba

  • Architects: COOP HIMMELB(L)AU
  • Project: UFA Cinema Center
  • Location: Dresden, Germany
  • Photography: Duccio Malagamba, Gerald Zugmann and Hélène Binet
  • Client: UFA – Theater AG, Düsseldorf, Germany
  • Design Principals: Wolf D. Prix, Helmut Swiczinsky
  • Design Architect: Tom Wiscombe
  • Project Architect: Verena Perius
  • Project Team: Eric Geddes, Alex Hagner, Spencer Hunt, Laura King, Johannes Kraus, Miro Krawczinski, Andreas Mieling, Stefanie Murero, Florian Pfeifer, James Puckhaber, Stefano Pujatti, Jennifer Rakow, Stephanie Reich, Andreas Schaller, Karolin Schmidbaur, Alexander Seitlinger, Bernd Spiess, Michael Volk, Andras Westhausser, Susanne Zottl
  • Construction Documents: Arge Eiger Nord Vienna; Coop Himmelb(l)au – ATP
  • Structural Engineering: B+G Ingenieure, Bollinger und Grohmann GmbH, Frankfurt, Germany
  • Site Area: 1,847 m²
  • Floor Area: 6,174 m²
  • Built-up Area: 1,522 m²
  • Competition: 1993
  • Start of Planning: 02/1996
  • Start of Construction: 02/1997
  • Completion: 03/1998

(more…)

New European HQ Calvin Klein & Tommy Hilfiger in Amsterdam, The Netherlands by MVSA Architects

Friday, January 6th, 2017

Article source: MVSA Architects 

In designing a new European HQ for PVH Europe: Calvin Klein & Tommy Hilfiger, we were inspired by the waterfront location. The former port turned creative hub shares the IJ with two contemporary landmark buildings: the EYE film museum and Muziekgebouw aan t ’IJ. We realized that our own building could complete a stunning architectural triangle.

exterior view, Image Courtesy © Ronald Tilleman

exterior view, Image Courtesy © Ronald Tilleman

  • Architects: MVSA Architects (Wouter Thijssen)
  • Project: New European HQ Calvin Klein & Tommy Hilfiger
  • Location: Danzigerkade 165, Amsterdam, The Netherlands
  • Photography: Albert Bakker, Ronald Tilleman and Barwerd van der Plas
  • Client: PVH Europe (Calvin Klein & Tommy Hilfiger)
  • Interior design: Dan O’Kelly Studio, PVH, Creative Services, MVSA Architects, Amsterdam
  • Developer: Heren 2, Amsterdam
  • Contractor: HerenBouw, Amsterdam
  • Constructive engineer: Van Rossum bv
  • Installations: Huisman & van Muijen
  • Real estate consultant: Appelhoven, Amsterdam
  • Programme: 12.000m² showrooms and offices
  • Completion: 2016

(more…)

LIVING SPACE in Moscow, Russia by Ruetemple

Thursday, January 5th, 2017

Article source: Ruetemple

Project of multi-functional living room

We propose creating a multifunctional space where you can make a choice: either to retire or be together with everybody. The space, clear of all unnecessary items, will take you to another dimension and help you to get tuned to a calm repose.  Lot’s of light and air.

Image Courtesy © Ruetemple and "NTV Broadcasting Company"

Image Courtesy © Ruetemple and “NTV Broadcasting Company”

  • Architects: Ruetemple
  • Project: LIVING SPACE
  • Location: Moscow, Russia
  • Photography: Ruetemple and “NTV Broadcasting Company”
  • Team: Alexander Kudimov, Daria Butakhina, Evgeny Dagaev
  • Area: 48м2
  • Creation year: 2016

(more…)

Conversion of three pumpstations along The Skjern river in Denmark by Johansen Skovsted Arkitekter

Thursday, January 5th, 2017

Article source: Johansen Skovsted Arkitekter 

As a result of the restoration of the Skjern River basin in 2002, a vast and rich natural area has arisen, becoming an attractive visitor destination. A framework for the new life of the area has been provided with the rebuilding and extension of three pump stations, in the form of exhibition spaces, indoor and outdoor viewpoints to look out over the landscape, rooms for the organisation of events, and better accessibility.

Image Courtesy © Rasmus Norlander

Image Courtesy © Rasmus Norlander

  • Architects: Johansen Skovsted Arkitekter
  • Project: Conversion of three pumpstations along The Skjern river
  • Location: Skjern, Denmark
  • Photography: Rasmus Norlander
  • Client: Ringkøbing-Skjern Kommune
  • Collaborators: Søren Johansen, Sebastian Skovsted, Laura Boelskifte, Phoebe Cowen
  • In collaboration with: Bertelsen & Scheving Arkitekter ApS
  • Engineer: Ingeniørgruppen Vestjylland ApS
  • Contractor: Hansen & Larsen A/S
  • Project funded by: Realdania – Stedet Tæller, and LAG-Ringkøbing-Skjern
  • North Pump Station: Langkærvej 11, 6900 Skjern
  • South-East Pump Station: Bøelvej (no house number), 6880 Tarm
  • East Pump Station: Vardevej (no house number), 6900 Skjern
  • Gross floor area: 570 m2
  • Year of construction: 2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy