Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Mr Lu Residence by Alfonsoideas Ltd

Friday, September 30th, 2016

Article source: Alfonsoideas Ltd

This is a 35 year old apartment that has total floor area of 86m2 including front and back balconies. It is a 3 bedroom unit and the ceiling height is only 2.4m which is not very high. . The space look rather small and tidy before the renovation , the idea was to open the public space and try to put all the storage in the decent space either against the wall or attach to the corner as if the space could look much cleaner. In order to make the space look bigger , the bedroom behind the living room was converted into a open study area which has very long study desk that can sit for 2 people at the same time. Using the brown tinted glass as the visual barrier to separate the study area and the living space, and yet it look much larger looking out from the study area.The TV wall cabinet extended twice longer so the living room can visually look bigger than before .

Image Courtesy © Alfonsoideas Ltd

Image Courtesy © Alfonsoideas Ltd

  • Architects: Alfonsoideas Ltd (Thomas Y C Tsai)
  • Project: Mr Lu Residence
  • Software used: Bentely Microstation

(more…)

Andronikos Hotel in Santorini, Greece by KLab architecture

Friday, September 30th, 2016

Article source: KLab architecture

After a successful collaboration for Andronikos hotel in Mykonos, KLab architecture and Andronikos hotels joined forces again for a new hotel in Santorini. A large house from the 70’s, located in Imerovigli Santorini, of three floors was rethought as 6 suites hotel. Above the volcano caldera and the famous rock “skaros” KLab architecture changed throughout the existing building to accommodate the needs of the new hotel. 6 large suites and a sky bar on the terrace were conceived as a modern interpretation of the cave like vernacular houses of Santorini. New vaults and arches and curvaceous edges recreate the unique aura of traditional houses.

Image Courtesy © Akis Paraskevopoulos

Image Courtesy © Akis Paraskevopoulos

 

  • Architects: KLab architecture
  • Project: Andronikos Hotel
  • Location: Santorini, Greece
  • Photography: Akis Paraskevopoulos
  • Principal architect: Konstantinos Labrinopoulos
  • Project architect: Veronika Vasileiou
  • Employer: Andronikos Hotel
  • Plot Surface: 350 m2
  • Building: 350 m2
  • Design: 2016
  • Construction: 2016

(more…)

House BM at M in Ghent, Belgium by architecten de vylder vinck taillieu bvba

Friday, September 30th, 2016

Article source: architecten de vylder vinck taillieu bvba 

Starting point is a plot with trees and a little gingerbread house on the edge of the site.

The key document is a survey map with the exact position and diameter of every tree.

Image Courtesy © Filip Dujardin

Image Courtesy © Filip Dujardin

  • Architects: architecten de vylder vinck taillieu (Jan De Vylder, Inge Vinck, Jo Taillieu) in collaboration with Joris Van Huychem
  • Project: House BM at M
  • Location: Ghent, Belgium
  • Photography: Filip Dujardin
  • Software used: Auto cad 2d
  • Design team: Jan De Vylder, Inge Vinck, Jo Taillieu, Joris Van Huychem, Lauren Dierickx, Sander Rutgers
  • Structural Engineering: Studiebureau Mouton bvba, Gent
  • Landscape: Patrick T’Hooft, The Flemish Primitives, Landegem and Paul Luttick
  • Contractor, shell of construction: Bouwonderneming Verfaillie bvba, Beernem
  • Contractor, carpentry: Martens bvba houten ramen en deuren, Sint-Laureins
  • Contractor, finishing: Van Eeghem bvba, Sint-Amandsberg
  • Contractor, furniture: Atelier Ternier bvba, Gent Atelier 7 bvba, Ronse
  • Area: 317 m2
  • Design phase:  2007 – 2011

(more…)

The Bromptons in London, UK by Roselind Wilson Design

Friday, September 30th, 2016

Article source: Roselind Wilson Design

Roselind Wilson Design was appointed to refurbish, including interior architecture, interior design and project manage a 2209 square foot, three-bedroom, three-bathroom duplex apartment on the second and third floors of The Bromptons. The brief was to transform the existing apartment into a secondary residence for the client. Marrying the exquisite architectural detail with the interior architecture of the apartment, we ensured it was up to date in terms of technology, whilst clearly reflecting the personality of the client in order to create a space that felt unequivocally like a home away from home.

Image Courtesy © Richard Waite

Image Courtesy © Richard Waite

  • Architects: Roselind Wilson Design (Geraldine Wilson)
  • Project: The Bromptons
  • Location: Chelsea, London, United Kingdom
  • Photography: Richard Waite
  • Software used: CAD, SketchUp, PhotoShop
  • Designer(s): Roselind Wilson Design
  • Area: 2209 square foot

(more…)

KAPKAR/ SF-P7S in Lent, Netherlands by Studio Frank Havermans

Friday, September 30th, 2016

Article source: Studio Frank Havermans

This pavilion KAPKAR.SF-P7S is designed and built for a temporary Building Lab (BOUWLAB) organised by Stichting Fabrikaat. This foundation, based in the city of Nijmegen in the east of the Netherlands is specialised in organizing temporary place making projects. This summer they erected a small settlement along the new shaped river bank on the north side of the city to focus on alternative ways of building and living in a more self organised way and show it to a broader public. This client asked me to design a low budget pavilion meant to program discussions, forums, meetings, small scale exhibitions, lectures and other cultural events during the period of BOUWLAB. Specific wishes were that the pavilion should have a striking appearance, be demountable and transportable to their future location, project ‘GRID” in Nijmegen, that it would provide space for 50 people, and that enough daylight would enter the building. Another wish was that I should collaborate with a MCT, a new company that developed a clever building system called KNØP.

Image Courtesy © René de Wit architectuurfotografie

Image Courtesy © René de Wit architectuurfotografie

  • Architects: Studio Frank Havermans
  • Project: KAPKAR/ SF-P7S
  • Location: Spiegelwaal, Nijmegen, Lent, Netherlands
  • Photography: René de Wit architectuurfotografie
  • Client: Stichting Fabrikaat Nijmegen
  • Basic Construction: KNØP building system, Mesh Construction Technology, Elst
  • Production: Studio Frank Havermans, Koos Schaart expeditions
  • Funds: Mondriaan Fund, Bouwfonds Cultuurfonds, Municipality of Nijmegen
  • Year: 2016

(more…)

Barroca Museum in Mora, Portugal by DC.AD

Friday, September 30th, 2016

Article source: DC.AD 

Design of the architectural project for the Barroca Museum began in 2014 and featured as its core premise the reorganisation of a building located on the Barroca Estate just outside the Portuguese town of Mora.

Image Courtesy © Francisco Nogueira

Image Courtesy © Francisco Nogueira

  • Architects: DC.AD
  • Project: Barroca Museum
  • Location: Mora, Portugal
  • Photography: Francisco Nogueira
  • Client: Santa Casa da Misericórdia de Mora
  • Authors: Duarte Caldas
  • Contractor: JVC
  • Graphic Design: Love ST. Studio
  • Completion: May 2016

(more…)

Byens Bro, Foot and Cycle Bridge in Odense, Denmark by Gottlieb Paludan Architects

Friday, September 30th, 2016

Article source: Gottlieb Paludan Architects

The Foot and Cycle bridge, named Byens Bro(The City’s Bridge), provides a link between Central Odense and the new urban developments by the harbor. The bridge provides better access to the platforms of the railway station, while it at the same time creates a magnificent new landmark for Odense, Denmark’s third-largest city.

Image Courtesy © Lars R. Mortensen

Image Courtesy © Lars R. Mortensen

  • Architects: Gottlieb Paludan Architects
  • Project: Byens Bro, Foot and Cycle Bridge
  • Location: Odense, Denmark
  • Photography: Ole Malling, Lars R. Mortensen and Jens Frederiksen

(more…)

Duplex in Marseille, France by T3 Architecture

Thursday, September 29th, 2016

Article source: T3 Architecture

Complete refurbishment of this duplex in the center of Marseille by the french studio T3 Architecture. The existing flat suffered from a significant lack of light and its main rooms were constrained by the central staircase.

The architects completely released the heart of the apartment by removing the stairs and most of the partitions. The entrance of the flat now enjoys a generous double height volume that offers a visual communication between the different spaces of the two storeys.

Image Courtesy © David Giancatarina

Image Courtesy © David Giancatarina

  • Architects: T3 Architecture (Luc Lacortiglia et Christophe Pinero)
  • Project: Duplex in Marseille
  • Location: Marseille, France
  • Photography: David Giancatarina
  • Collaborators : Anaïs Giraud, Cindy Lostys
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 100spm
  • Completion Year: 2016

(more…)

Bebek House in Istanbul, Turkey by Ofist

Thursday, September 29th, 2016

Article source: Ofist

Designed in 1970 by the acclaimed Turkish architect Professor Nezih Eldem, the apartment building is situated amidst the Sultan Ayse Woods in the much sought after district of Bebek.

A clear representative of its era, every apartment has been placed on different elevations on each and every floor. Hence creating a considerably spacious environment whilst preserving an affinity with the human scale.

Image Courtesy © Ofist

Image Courtesy © Ofist

  • Architects: Ofist
  • Project: Bebek House
  • Location: Istanbul, Turkey

(more…)

Centre of Administration in Wielka Wies, Poland by OVO Grabczewscy Architekci

Thursday, September 29th, 2016

Article source: OVO Grabczewscy Architekci 

The idea behind the project was the creation of the Centre of Administration as the complex of buildings that are a symbolic gateway to Wielka Wies village. Moreover we wanted to create the first public space in the whole village – a space designed for residents, visitors, tourists, adults and children.

Image Courtesy © Tomasz Zakrzewski / archifolio

Image Courtesy © Tomasz Zakrzewski / archifolio

  • Architects: OVO Grąbczewscy Architects (Barbara Grąbczewska, Oskar Grąbczewski)
  • Project: Centre of Administration
  • Location: Community Square 1, 32-085 Szyce, Wielka Wies, Malopolska District, Poland
  • Photography: Tomasz Zakrzewski / archifolio
  • Investor: Community of Wielka Wies
  • Project team: Agnieszka Krzysztonek, Magdalena Kaiser
  • General contractor: Skanska SA OBO / Krakow
  • Surface land: 16 076 m2
  • The total area of ​​buildings: 4 172 m2
  • Volume: 16 630 m3
  • First prize in the competition: 2010
  • Design & project supervision: 2010 – 2016
  • Construction: 2012 – 2016

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy