Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Moncalvo in Turin, Italy by Arch. Fabio Fantolino

Tuesday, December 20th, 2016

Article source: Arch. Fabio Fantolino

An apartment in a building of the early ‘900, located in the Turin hills a few steps from the Gran Madre and from the Piazza Vittorio, has been deeply and carefully restored in 2015 by architect Fabio Fantolino. The international vintage mood is the fil rouge of the project, where elements from the 50s are combined with a conscious recovery of pre-existing structures. The project includes the total renovation of the apartment, the interior design and the design of the lights and custom furniture.

Image Courtesy © Eugeni Pons

Image Courtesy © Eugeni Pons

  • Architects: Arch. Fabio Fantolino 
  • Project: Moncalvo
  • Location: Turin, Italy
  • Photography: Eugeni Pons
  • Year: 2015

(more…)

Liaisons in Ruichang, China by MOB architects

Tuesday, December 20th, 2016

Article source: MOB architects 

“MOLEWA” (Mount Lu of World Architecture) was an international architectural competition that asked participants to propose designs for the “Flower Ocean / Huayan Township”, a development of a new urban district in Ruichang, China. The residential district of the new Township features close proximity to the “Flower Ocean Garden”, one of the world’s largest to be flower theme parks. The competition called for sustainable designs with concepts related to the “Flower Ocean”, which will promote cultural values and will encourage social interactions in the notion of a healthy and joyful lifestyle.

East view, Image Courtesy © MOB architects

East view, Image Courtesy © MOB architects

  • Architects: MOB architects
  • Project: Liaisons
  • Location: Jiangxi Province, Ruichang, China
  • Partners in charge: V. Baskozos, D. Tsagaraki
  • Project Architects: V. Daskalaki, D. Grigoriou, C. Lazou, K. Louizis, M. Kollia, T. Tozaj, A. Schoinochoriti, N. Baskozos, C. Baskozos
  • Civil engineer consultant: J. Marneris
  • MEP consultant: P. Gourdouparis
  • Organizer: Huayan Cultural Investment Company Ltd
  • Total Floor area: 17.200 m2
  • Site area: 10.456 m2

(more…)

Dynamic Seismic Hotel in Italy by Margot Krasojevic

Tuesday, December 20th, 2016

Article source: Margot Krasojevic

The hotel’s design focuses on zoned programmatic areas which separate and slide away from each other in the event of an earthquake. The areas constructed from a lightweight aluminium frame with pre-cast concrete and recycled plastic polymer panels make it easier to move them away from each other and move through the tremor for easier displacement.

Image Courtesy © Margot Krasojevic

Image Courtesy © Margot Krasojevic

  • Architects: Margot Krasojevic
  • Project: Dynamic Seismic Hotel
  • Location: Italy
  • Software used: Revit, 3dS Max and Catia

(more…)

The Garage in Beijing, China by Neri&Hu Design and Research Office

Tuesday, December 20th, 2016

Article source: Neri&Hu Design and Research Office 

In a city of 26 million inhabitants and 7 million vehicles, being trapped in a car in Beijing’s notorious traffic is a compulsory experience in the capital city. Neri&Hu’s approach to the architectural renovation and interior design of an Automobile Service Center in Beijing attempts to recapture the allure and magic that was once associated with cars. Along with a café and offices, the project as a whole is conceived as a workshop space, partly raw and partly refined, it is activated throughout with the energy and spirit of the industrial era.

Image Courtesy © Pedro Pegenaute

Image Courtesy © Pedro Pegenaute

  • Architects: Neri&Hu Design and Research Office
  • Project: The Garage
  • Location: 11 Hepingli South Street, Dongcheng Area, Beijing, China
  • Photography: Pedro Pegenaute and Xia Zhi
  • Principals: Lyndon Neri & Rossana Hu
  • Senior associate, architecture: Nellie Yang
  • Project manager: Jerry Guo
  • Senior associate, product design: Brian Lo
  • Associate, product design: Nicolas Fardet
  • Associate, graphic design: Christine Neri
  • Senior graphic designer: Siwei Ren
  • Graphic designer: Haiou Xin
  • Gross Area: 2680sqm
  • Design Period: February 2014 – July 2016

(more…)

K21 Skardsøya in Møre og Romsdal, Norway by TYIN tegnestue Architects

Tuesday, December 20th, 2016

Article source: TYIN tegnestue Architects 

The cottage holds a special place in contemporary Norwegian culture. A few generations back the majority of the Norwegian people made a living from farming, fishing or lumbering, trades which afforded closeness with nature. In the contemporary and urbanized way of life the cottage is a means maintaining this closeness. This particular cottage is modestly sized with its 60 square meters, and thus a sustainable structure both in terms of material usage and energy consumption. The building sits amidst marshland, sea-adjacent rock and scattered pine- and juniper-vegetation. An important consideration in the project was to avoid interfering with this sensitive surrounding terrain. It heals slowly due to climatic factors. The cottage lies 21 meters above sea level, and the distance to the sea front is 100 meters. Some marsh had to be cleared in preparing for the building phase, exposing bedrock and thus aiding in integrating the cottage with the terrain. The structure rests on a concrete base, and the main building is a studwork house with beamed ceilings. The main building sits on three different levels. This lowers its height and emphasizes a connection between the interior of the cottage and the outside areas. The access point is on the western side of the lot, slightly lower than the cottage itself. Visual impact depends markedly on perspective. From the west the cottage appears rather tall, while from the east it looks lower and more adapted. Entry to the main building is situated next to the outhouse, and a shared gallery roof keeps it sheltered from rain and wind. The clients did most of the construction work themselves. This level of client participation is rare, and we were delighted to see the level of personal commitment put into the details. The exterior of the building is clad in spruce harvested from the clientÕs own forest. This untreated material fades rapidly, attaining a light and silvery shimmering hue. The outside detail is kept to a minimum to ensure an even patina for the walls.

Image Courtesy © Pasi Aalto

Image Courtesy © Pasi Aalto

  • Architects: TYIN tegnestue Architects 
  • Project: K21 Skardsøya
  • Location: Møre og Romsdal, Norway
  • Photography: Pasi Aalto
  • Client: Sissel By and Olve Aarhaug
  • Mezzanine Architects: Andreas G. Gjertsen and ¯rjan Nyheim
  • Cost: 1 700 000 NOK
  • Area: 60 m2
  • Building period: 2013 – 2016

(more…)

The Abbotsford Warehouse Apartments in Victoria, Australia by ITN Architects

Tuesday, December 20th, 2016

Article source: ITN Architects 

Designed by Nigel Grigg of ITN Architects, this former industrial warehouse has been converted into two, three storey warehouse apartments by removing the roof, retaining the lower floors and constructing a new upper floor which has been set back on all sides to create upper decks and balconies.

Image Courtesy © Michael Downes

Image Courtesy © Michael Downes

  • Architects: ITN Architects (Nigel Grigg)
  • Project: The Abbotsford Warehouse Apartments
  • Location: Langridge Street, Abbotsford Victoria Australia
  • Photography: Mathew Moore, Michael Downes and Nigel Grigg
  • Client: Alexandra Neumann, Christopher Neumann
  • Builder: Tony Biggs – Harvest Building Company
  • Engineer: Josh Millie – Jomil Engineering
  • Furnishings and Stylist: Alexandra Neumann
  • Site area: 254 m2
  • Building area: 590 m2
  • Completed: 2012

(more…)

UMASSIF/WITH Huamao Bakery in Beijing, China by B.L.U.E. Architecture Studio

Tuesday, December 20th, 2016

Article source: B.L.U.E. Architecture Studio

To create pure and bright interior space, white tiles,white rolling pins, brass and old planks are chosen to be main materials of this project. This is a breakthrough of the original unsophiscated style with wooden color tune.

Surfaces of the wall are divided into seven different zones with six different sizes of white tiles. The same measurement is used on the surface of ground. Brass is used on the margin of different kinds of tiles. The purity of white tile and simplicity of brass stripe works together to improve indoor atmosphere.

Image Courtesy © Ruijing Photo

Image Courtesy © Ruijing Photo

  • Architects: B.L.U.E. Architecture Studio (Shuhei Aoyama, Yoko Fujii, Yixin Yang)
  • Project: UMASSIF/WITH Huamao Bakery in Beijing
  • Location: Huamao Center, Beijing, China
  • Photography: Ruijing Photo
  • Client: UMASSIF/WITH
  • Size: 1st Floor
  • Building Area: 98m2
  • Construction Period: 7.2016

(more…)

Krieau.viertel zwei plus in Vienna, Austria by HOLODECK architects

Tuesday, December 20th, 2016

Article source: HOLODECK architects

The concept of urban development is based on the landscape of open spaces with trees (historical Prater landscape) and the building units positioned in it. The sequence of built-up and undeveloped space is the result of the rhythm of several parameters including: spatial edges, rough-determining distances, orientation and interspaces. Due to the bridge connections in airy heights, eye-to-eye connections are maintained and a diversified movement with different room coverings along the lively ground floor zone is given. Places, meadows, landscapes accompany the residents, users and visitors on the fast way through or during a leisurely walk through the district of Zwei Plus. The difference between open spaces and differently equipped places takes place in addition to the adjacent buildings and the surroundings. Use: car parking, green campus with offices, dormitories and residential studios.

Image Courtesy © on3studio

Image Courtesy © on3studio

 

  • Architects: HOLODECK architects
  • Project: Krieau.viertel zwei plus
  • Location: Vienna, Austria
  • Visualization: on3studio
  • Client: IC ProjektentwicklungsgmbH
  • Team: Marlies Breuss, Michael Ogertschnig, Hannes Zergoi, Janine Jakubik, Laura Llinares, Adam Myczkowski, Giacomo Zanin
  • Size: 44000 m2
  • Year: 2014

(more…)

Crepe Bechamel Restaurant in Doha, Qatar by Comelite Architecture & Structure

Sunday, December 18th, 2016

Article source: Comelite Architecture & Structure 

Crepe Bechamel Restaurant modern interior design that is fancy and elegant. This restaurant is situated in Qatar. It appears casual and cozy for couples.

Crepe Bechamel modernly designed restaurant serves with its elegance for it has gained power through its fresh interior fashion, achieved by Comelite Architecture & Structure (CAS).

Image Courtesy © Comelite Architecture & Structure

Image Courtesy © Comelite Architecture & Structure

(more…)

Eden McCallum in London, England by Align

Saturday, December 17th, 2016

Article source: Caroline Collett PR Ltd

The Space:

The location for the new offices is a 8,715 sq ft single-storey space on 5th floor of a newly-redeveloped Crown Estates building, facing onto Air Street (where entrance is located) and Glasshouse Street – just minutes from Piccadilly Circus. The premises benefit from great natural light, with windows the full length of both sides, plus a sympathetic base-build delivered by the landlord’s architects, featuring limed oak and good quality architectural lighting.

Reception lobby area, Image Courtesy © Kate Berry

Reception lobby area, Image Courtesy © Kate Berry

  • Architects: Align
  • Project: Eden McCallum
  • Location: London, England
  • Photography: Kate Berry
  • Main contractor: Virtus

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy