Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

The Smile Shop Dental Polyclinic in Istanbul, Turkey by Slash Architects

Thursday, June 8th, 2017

Article source: Slash Architects

The asymmetrical panels starting from the outer facade and flowing into interior spaces creates a sense of canyon experience. Dental Polyclinic that is located in Maslak Uniq Istanbul Shopping Mall, creates a striking appearance with its unusual concept. Space is cracked open by the circulation and the waiting areas which creates the perception of depth in the project. he service and clinic usages are located around the 3 solid walls of the space leaving the mediocre center open for easy access. This also helps to be able to read the usages of the spaces behind by the frames that are sticking out of the walls of the canyon wall. The spaces behind the panels around circulation are totally white, clean and simple which creates a strong contrast between the interior and exterior of the clinic box spaces.

Image Courtesy © Slash Architects

  • Architects: Slash Architects
  • Project: The Smile Shop Dental Polyclinic
  • Location: Istanbul, Turkey

(more…)

Tello House in Morelos, Mexico by PRODUCTORA

Thursday, June 8th, 2017

Article source: PRODUCTORA 

The program of this single-family dwelling is resolved in four staggered volumes each with a 5 x 5 meter footprint. The staggering occurs both in plan and cross-section, and responds to different conditions. The staggered plan responds to the integration into the project of an existing large tree on the site, and the positioning of a garage. The staggered cross-section corresponds to the slope of the site, forming connections between the different spaces that are set off from each other vertically. The double-height dining room functions as the home’s principal space, articulating the program by means of the central staircase that links all of the vertically staggered spaces.

Image Courtesy © Luis Gallardo

  • Architects: PRODUCTORA
  • Project: Tello House
  • Location: Morelos, Mexico
  • Photographer: Luis Gallardo
  • Collaborators: Gerardo Aguilar, Mateo Agudelo
  • Structural Engineering: Kaltia (Verónica Correa)
  • Contractor: Arq. Roger Desdier Tello
  • Client: Tello Family
  • Surface: 180 m²
  • Date: 2016

(more…)

Castle Rock Beach House in Auckland, New Zealand by Herbst Architects

Thursday, June 8th, 2017

Article source: Herbst Architects

The site has 2 special features, a crescent shaped beach that it overlooks and a craggy mountain peak that overlooks it. The water view is south and the mountain view is north.

Image Courtesy © Patrick Reynolds

  • Architects: Herbst Architects
  • Project: Castle Rock Beach House
  • Location: Auckland, New Zealand
  • Photography: Patrick Reynolds
  • Contractor: Lindesay Construction

(more…)

QP Apartments in Sofia, Bulgaria by HAVE Architects

Thursday, June 8th, 2017

Article source: HAVE Architects 

The main objective of the project was to create something entirely different from the common residential buildings in Bulgaria, most of which are characterized as “recycled socialistic” panel blocks. There are two types of materials used on the façade – colored metal panels for the “golden shell” and dark tinted glass for the apartments. In between each apartment, there are curtains – some of them are from tinted glass and others from perforated stainless steel. Due to the strict technical parameters of the projected buildings, a big part of the construction is heavily monitored. The project “QP apartments” consists of three individual buildings with various types of housing options and parking on the ground level. The first building is called Q, which houses smaller apartments, while the other building named P, is bigger and includes luxurious penthouses. On the ground level of both apartment buildings, there is place for parking and recreational areas.

Image Courtesy © HAVE Architects

  • Architects: HAVE Architects
  • Project: QP Apartments
  • Location: Sofia, Bulgaria
  • Author: Stefan Mihaylov
  • Materials: Metal panels, glass
  • Number of floors: 4
  • Height: 12m
  • Area: 6120 m2
  • Year: 2016

(more…)

Casa O2 in Córdoba, Spain by Oslo Constructora SRL

Thursday, June 8th, 2017

Article source: Oslo Constructora SRL 

The house is located in a field on the outskirts of the city of Rio Tercero with a wide and natural landscape.

From the beginning, the client requested a project where only two people would live but they would receive regular visits of relatives, therefore, it was thought to be a house with large versatile spaces allowing to be adapted to the active social life of the users with a strong connection with the environment.

Image Courtesy © Arq. Gonzalo Viramonte

  • Architects: Oslo Constructora SRL (Constantino Trebucq, Josefina Trebucq, Milagros Sirena)
  • Project: Casa O2
  • Location: La Justina, Rio Tercero, Córdoba, Spain
  • Photography: Arq. Gonzalo Viramonte
  • Constructed area: 340 m2
  • Year: 2017

(more…)

De Halve Maen Apartment Building in Amsterdam, The Netherlands by Mecanoo architecten b.v.

Thursday, June 8th, 2017

Article source: Mecanoo architecten b.v. 

Overhoeks

De Halve Maen, named after the vessel of the Dutch East India Company, is an apartment building that is part of the Overhoeks development. Attractive, high-quality, spacious homes have been created on the former Shell terrain, beautifully located on the north shore of the river IJ. Mecanoo designed a symmetrical U-shaped building in a park area with a tall masonry plinth and tiered superstructure.

Image Courtesy © Mecanoo architecten b.v.

(more…)

House along Saigoku Highway in Kyoto Prefecture, Japan by Koyori DATT

Thursday, June 8th, 2017

Article source: Koyori DATT

The “House along Saigoku highway” is a renovation project of an over-100-year-old wooden house located aside the Saigoku highway in the city of Muko at Kyoto Prefecture. Due to artistic activity made by the owner; it is a living and atelier space for a 3 member’s family; the 60-years-old parents and their high school teenager son.

Image Courtesy © Koyori DATT

  • Architects: Koyori DATT (Masahiko Nakamura, Keita Ikebe, Taichi Ito)
  • Project: House along Saigoku Highway
  • Location: City of Muko, Kyoto prefecture, Japan
  • Main structure: Wooden construction with RC parts
  • Structure: Kaneko Takeshi structural design office
  • Completion: January 2016
  • Completion: Exteriors, estimated May 2016

(more…)

CHICHI Office in Osaka, Japan by Koyori Atelier Salt

Wednesday, June 7th, 2017

Article source: Koyori Atelier Salt

A room from a western style building from early Showa period in Higobashi, Osaka city.

An office interior design for the CHICHI Graphic design firm.

It aims at differentiating itself from other offices in the area, characterized by the presence of a lot of design studios and offices.

Image Courtesy © Shohei Yoshida

  • Architects: Koyori Atelier Salt (Nahoko Nakamura, Masahiko Nakamura, Yoji Fujiwara)
  • Project: CHICHI Office
  • Location: Osaka city, Osaka prefecture, Japan
  • Photography: Shohei Yoshida
  • Main Structure: RC structure
  • Total floor area: 45m2
  • Completion: September 2015

(more…)

Bornova Evka 3 Social Center ve Transfer Station in Izmir, Turkey by YEGENA

Wednesday, June 7th, 2017

Article source: YEGENA 

‘ LOCAL, FRIENDLY AND GREEN ‘

The project area residential pattern has been isolated between, Ege University residences and İzmir-Manisa main arterial road.This isolated attitude of the zone is reflected to the project area due to the inadequacy of the socio-cultural functions of the transfer zone and the open area density can not be kept permanent.

Image Courtesy © YEGENA

  • Architects: YEGENA
  • Project: Bornova Evka 3 Social Center ve Transfer Station
  • Location: Izmir, Turkey
  • Competıtıon Organızer: Izmir Metropolitan Municipality
  • Archıtectural Team: M.Baris Yegena, OzgeOzkul
  • Total Constructıon Area: 33.309 m2
  • Date: February, 2017

(more…)

Glenelly Estate in Cape Winelands, South Africa’s by Inhouse Brand Architects

Wednesday, June 7th, 2017

Article source: Inhouse Brand Architects

Glenelly Estate, situated in South Africa’s idyllic Cape Winelands, has launched The Vine Bistro and reimagined its tasting room and glass museum. The new interiors display a sophisticated aesthetic inspired by Glenelly’s French heritage and charm. Created in 2003 by May de Lencquesaing, former owner of iconic Bordeaux Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande, the project was initiated with her two grandchildren Arthur de Lencquesaing and Nicolas Bureau, continuing the family involvement in wine since 1783.

Image Courtesy © Inhouse Brand Architects

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy