Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Aesop Sendai PARCO2 in Japan by Torafu Architects

Wednesday, August 10th, 2016

Article source: Torafu Architects

We performed the interior design for a store by Aesop, an Australian skin care brand, located in the newly built shopping mall PARCO2 in Sendai. The site is 6m wide by 7.8m deep with a height of 3.4m.

Image Courtesy © Takumi Ota

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: Torafu Architects
  • Project: Aesop Sendai PARCO2
  • Location: Aesop Sendai PARCO2, Sendai, Japan
  • Photography: Takumi Ota
  • Production: &S
  • Graphics: Aesop / Lightings:DAIKO
  • Total floor area: 48m2
  • Design period: 2015.9 – 2016.03
  • Construction period: 2016.04 – 2016.05

(more…)

White marble in Chojnow, Poland by Marmur Studio

Wednesday, August 10th, 2016

Article source: Marmur Studio

At first glance, the goal was clear. Modernize an existing kitchen cum dining room located on the ground floor of a single-family home. How appearances can be deceiving! In conversation with the owners, we discovered that half of the house was to later serve as an office. As the office side would face the garden, the original idea was to build a long corridor leading from the kitchen to the terrace door. Our proposal to switch the location of the kitchen and office at first surprised the owners but, after consideration, was found to offer an ideal solution – a functional arrangement separating work space from home life while concomitantly providing the kitchen with a beautiful garden view.

Image Courtesy © Maciej Lulko

Image Courtesy © Maciej Lulko

  • Architects: Marmur Studio
  • Project: White marble
  • Location: Chojnow, Poland
  • Photography: Maciej Lulko
  • Designer: Anna Kolodzinska (Marmur Studio)
  • Area: 25m2

(more…)

Meadowcroft in Hampshire, UK by OB Architecture

Wednesday, August 10th, 2016

Article source: OB Architecture

The brief required a large contemporary family house that would take advantage of the lovely views over the fields and the Solent beyond.

The site lies within an Area of Special Character that is made up of predominantly traditional pitched roof houses, so the design of the new house had to mediate between the clients’ desire for a contemporary house and the planners’ requirements for a pitched roof form. The design also had to appear modest from the front to respect the 2-storey properties either side.

Image Courtesy © Martin Gardner

Image Courtesy © Martin Gardner

  • Architects: OB Architecture (James Chapman)
  • Project: Meadowcroft
  • Location: Hampshire, UK
  • Photography: Martin Gardner
  • Structural Engineer: McCarey Simmonds
  • Gross Internal Floor Area: 400sqm
  • Start on Site Date: July 2013
  • Completion: January 2015

(more…)

Fire Station Rüsselsheim Bauschheim in Germany by SYRA_Schoyerer Architekten BDA

Wednesday, August 10th, 2016

Article source: SYRA_Schoyerer Architekten BDA

The new building for the voluntary fire brigade is situated on a main access road leading into the part of Rüsselsheim named Bauschheim on the corner of ’’Brunnerstrasse’’ and ’’Im Grundsee’’. The surrounding built fabric is made up of a heterogenous mix of double and single storey dwellings with hipped and pitched roofs.

Image Courtesy © SYRA_Schoyerer Architekten BDA

Image Courtesy © SYRA_Schoyerer Architekten BDA

  • Architects: SYRA_Schoyerer Architekten BDA
  • Project: Fire Station Rüsselsheim Bauschheim
  • Location: Bauschheim, Rüsselsheim, Germany
  • Statics: Grebner Ingenieure, Mainz
  • Electric facilities: Büro Hörbert, Darmstadt

(more…)

Dioniso Winery in Russia by Studio AD.a

Wednesday, August 10th, 2016

Article source: Studio AD.a

Designing a winery is like imagining the history of a community, which gathers around a table, telling stories and myths of a beverage with ancient roots.

A tale which allows to understand this culture with the “time of wine”, allowing to live every single moment of the visit from two different perspectives:

Wine and nature and wine and the community.

Image Courtesy © Studio AD.a

Image Courtesy © Studio AD.a

  • Architects: Studio AD.a
  • Project: Dioniso Winery
  • Location: Russia

(more…)

Café Très in Montreux, Switzerland by Drozdov & partners Ltd.

Wednesday, August 10th, 2016

Article source: Drozdov & partners Ltd.

A new urban café in Montreux was created as a place where celebration and everyday life go hand in hand. The café fits into the life of local community and becomes a new meeting place. All the attributes of the restaurant are introduced and installed within the preserved historic envelope. The feeling of the temporary installation is further articulated by the chosen materials. Concrete and aged wood are juxtaposed to the white background. The key note is played by the perforated concrete wall that visually unites the entire space of the restaurant and serves a number of functions: wardrobe, bar showcase, kitchen work area, furniture storage facility. The wall also works as a construction kit that allows endless combinations of various objects helping to generate fresh messages to the visitors. As a result, a flexible environment is created that reacts to ever-changing trends and events. Interestingly, although the fitting of the restaurant was entirely produced in Ukraine, with the only exception of Danish j77 chairs, this fact didn’t prevent the sophisticated Swiss audience from accepting the newly-created place with utmost loyalty.

 front entrance, Image Courtesy © Nicola Giammarrusti

front entrance, Image Courtesy © Nicola Giammarrusti

  • Architects: Drozdov & partners Ltd.
  • Project: Café Très
  • Location: Montreux, Switzerland
  • Photography: Nicola Giammarrusti
  • Authors: Oleg Drozdov, Katerina Yolkina, Denis Kozak, Anastasiia Stryzhevska, Aleksandra Urtyukova
  • Area: 100m2
  • Status: realized (2016)

(more…)

Akbarally’s Men in Mumbai, India by DCA Architects

Wednesday, August 10th, 2016

Article source: DCA Architects 

Originating in Mumbai in 1897 as the first departmental store in India, Akbarallys flaunts the antiquity of its rich legacy that derives from its existence of over 118 years. Conversing with the historicity of the city, today the 10,000 square feet ‘Akbarallys Men’ is a multi-branded departmental store for men. With a shop-in-shop format, the store reinvents its original, over a 100-year old concept of ‘everything under one roof’- but ‘this time for men’. The store houses an extensive collection of clothing and other necessities for men from all premium Indian and international brands along with its own range of bespoke clothing. Maintaining its antique character that was bequest over its structure in the prime, significant ‘Fort’ area in Mumbai, the brief was to transform the old site into its contemporary avatar, while retaining the celebrated inheritance.

Image Courtesy © Kunal Bhatia

Image Courtesy © Kunal Bhatia

  • Architects: DCA Architects
  • Project: Akbarally’s Men
  • Location: Mumbai, India
  • Photography: Kunal Bhatia
  • Name of Client: Aiman Khorakiwala
  • Name of Client’s Firm: Akbarallys Store Pvt. Ltd.
  • Principal Architect: Amit Aurora, Rahul Bansal
  • Design Team: Shwetambra, Neha, Vini
  • Site Area (sq ft & sq m): 10150 sqft/ 945 sqmt
  • Built-Up Area (sq ft & sq m): 10750 sqft / 1000 sqmt
  • Start Date: March 2014
  • Completion Date: October 2014

(more…)

Parish Center Andorf in Oberösterreich by [tp3] architekten

Wednesday, August 10th, 2016

Article source: [tp3] architekten

The parish center had worn out and there have been considerations to renovate it for several years. Finally, the decision was made to address the issue. However, there were some challenges. We preferred to renovate the building rather than to rebuild it as the new building regulations of the diocese would not approve a new auditorium with the size of the old one. Moreover, the assignment of the diocese was not to increase the volume of the building. The building not only hat to be renewed with regards to its technique and insulation but also had to be adapted to today’s needs in terms of its room-sequence, staircase and façade.

Image Courtesy © Mark Sengstbratl

Image Courtesy © Mark Sengstbratl

 

  • Architects: [tp3] architekten
  • Project: Parish Center Andorf
  • Location: Andorf, Oberösterreich
  • Photography: Mark Sengstbratl
  • Software used: ArchiCad
  • Year: Winter 2015

(more…)

La Maison Haute in Québec, Canada by Atelier Pierre Thibault

Wednesday, August 10th, 2016

Article source: Atelier Pierre Thibault

La Maison Haute was designed to reinforce the relationship between the residents, their immediate surroundings and the view on Lac Clair. Located on a plateau, in the middle of a steep hill, circled by mature trees and a narrow river, the construction offers an atmosphere of protection within a vertiginous body. Despite being compact, the living spaces interact through double and triple heights and offer a breathtaking sight of the forest, from the bottom of the trunk to the leaves. The master bedroom acts as an overlook on the nearby lake, giving the impression of sleeping in a cozy cabin, lodged through the branches. Attached to the main volume by a thin entry porch, an exterior room lives by the rhythm of the seasons. Protected from changing weather, sit by the fireplace, residents can appreciate every day the sound of the water pouring, the clicking of leaves or the slow fall of snowflakes.

Image Courtesy © Maxime Brouillet

Image Courtesy © Maxime Brouillet

  • Architects: Atelier Pierre Thibault
  • Project: La Maison Haute
  • Location: Lac Clair, Québec, Canada
  • Photography: Maxime Brouillet
  • Design Team: Pierre Thibault, Julie Poisson, Mathieu Leclerc
  • Year: 2016

(more…)

SM Town in Seoul, Korea by Yong Ju Lee, Steven Chang, Kyungsun Lee

Tuesday, August 9th, 2016

Article source: Yong Ju Lee

Since it is the first branch of SM Town and a flagship store, a future-oriented image was depicted on the facade. It is the first case where the patterns of the Celebrity Shop “SUM” are applied for the first time. A unique idea that can help raise awareness of the brand was needed. As such, many thoughts were given to the details and design, including the size of the pattern, the space in between, selection of material and the location of the artists’ names of SM on the facade.

Image Courtesy © Lee Namsun

Image Courtesy © Lee Namsun

  • Architects:  Yong Ju Lee, Steven Chang, Kyungsun Lee
  • Project: SM Town
  • Location: 513, Yeongdong-daero, Gangnam-gu, Seoul, Korea
  • Photography: Lee Namsun
  • Software used: Rhinoceros
  • Client: S.M. Entertainment
  • Project team: Jaewoo Lee, Ilhyun Hwang, Kijun Hahn
  • Exterior finish: Tempered Glass(Black, 10mm), Acrylic(White, 3mm), Acrylic(Mirror, 3mm), Black Hairline decorative stainless steel
  • Bldg. area: 2,583sqm
  • Gross floor area: 7,974sqm
  • Bldg. scale: B1, 6F
  • Max. height: 39m (Facade design application 17.4m)
  • Project year: 2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy