Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Campus SFR (SFR Headquarters) in Saint-Denis, France by Jean-Paul Viguier et Associés

Friday, February 24th, 2017

Article source: Jean-Paul Viguier et Associés 

The new head office for SFR will bring together some 8500 staff who are currently dispersed between 4 sites in the Paris area. The project is conceived as a campus, with offices, a conference centre, restaurants, a sports hall and fitness centre and numerous gardens.

The new 130,000 sq m SFR headquarters in the Landy-Pleyel ZAC (mixed development zone) boasts nearly 8,500 employee workstations.

Image Courtesy © Eric Sempé

  • Architects: Jean-Paul Viguier et Associés
  • Project: Campus SFR (SFR Headquarters)
  • Location: Saint-Denis, France
  • Photography: Eric Sempé
  • Client: SFR
  • Developper: Vinci Immobilier Promotion
  • Technical Studies: SETEC Bâtiment
  • Technical studies (facades): EPP France
  • Lighting: Seul Soleil
  • Total Surface Area: 135, 000 square meters
  • Date of completion: 2013 (Phase 1), 2015 (phase 2)

(more…)

Atrio Relais Châteaux Hotel and Restaurant in Cáceres, Spain by Emilio Tuñón Architects

Thursday, February 23rd, 2017

Article source: Emilio Tuñón Architects

The new Atrio Relais-Châteaux, located at San Mateo Square in Caceres, tries to think the city departing from the principles that made it possible in the first place. It tries to imagine how such thing can be carried out in our time, enabling contemporary architecture to stand side by side the historic core, with respect and dignity.

Image Courtesy © Luis Asín

  • Architects: Emilio Tuñón Architects
  • Project: Atrio Relais Châteaux Hotel and Restaurant
  • Location: Cáceres, Spain
  • Photography: Luis Asín

(more…)

House in Sarrdinia, Italy by ZDA | zupelli design architettura

Thursday, February 23rd, 2017

Article source: ZDA | zupelli design architettura

Deep in the charming San Pasquale, a few kilometers from the town of Santa Teresa Gallura, is a villa designed by the ZDA Zupelli Design Architecture studio.

A Real Estate of 11,043 sqm, surrounded by nature and overlooking the Maddalena archipelago.

The villa is made up of four buildings: a main house overlooking a pool and served by an outdoor living, a guest house and a small cottage for the housekeeping staff located next to covered parking.

Image Courtesy © ZDA | zupelli design architettura

  • Architects: ZDA | zupelli design architettura
  • Project: House in Sarrdinia
  • Location: San Pasquale (OT), Sarrdinia, Italy
  • Partner: Agape, Artemide, B&B, Boffi, Carl Hansen, Davide Groppi, DePadova, Flos, Knoll, Molteni, Paola Lenti, Vitra, Zanotta
  • Surface of area: 11.043 sqm
  • Main house surface: 504 sqm
  • Guest house surface: 138 sqm
  • Housekeeping staff house surface: 120 sqm
  • Year: 2016

(more…)

PASCÊRE CIBOTECA in Milano, Italy by zupelli design architettura: ZDA

Thursday, February 23rd, 2017

Article source: zupelli design architettura: ZDA

Located in the ‘Isola’ district, in Milan, the ” Pascĕre – Ciboteca”, is a contemporary local with a impressive design, able to offer its customers versatile experience, from early morning until late in the evening. Not only a café for breakfast and afternoon break, but also a restaurant and a cocktail bar.

The project concept was created  to co-exist different services in one place.

Image Courtesy © zupelli design architettura: ZDA

(more…)

Hill Top Cottage in NSW, Australia by Luigi Rosselli Architects

Thursday, February 23rd, 2017

Article source: Luigi Rosselli Architects

Weaving architectural heritage with contemporary design and lifestyle is a practice that rewards with surprises and characterful places.

In a conservative residential pocket close to North Sydney, a workers cottage perches on top of a hill looking south-east towards striking views of Sydney Harbour.  The idea behind the design was to retain the existing character of the cottage to the front – its low slung and strong horizontal lines – and place a more contemporary two storey addition at the back behind the ridge.  The new upper level is fully clad with CNC routed plywood shutters, it pierces the ample roof plane to the front of the house with a wide dormer window that is curved at the corners.

The “Craftsman’s” cottage style of the first decades of the 20th century was characterised by a simple gable roof with low eaves that ran parallel to the street with a horizontal elevation, the complete opposite to the California Bungalow style, with its gables facing the front boundary. The first floor attic dormer and garage have been designed with stretched and horizontal proportions. The existing ground floor windows have new sliding plywood shutters. The sandstone walls have adopted the same type of coursing and jointing as the existing stone footings of the house, Image Courtesy © Justin Alexander

(more…)

Casa Acreditar Porto in Portugal by atelier do cardoso . arquitectos

Thursday, February 23rd, 2017

Article source: atelier do cardoso . arquitectos

Casa Acreditar do Porto is a very peculiar project, with a very specific program, for a universe of very special users. The House is designed for 16 children and adolescents with cancer who, during the period of treatments to be done at the Porto IPO, need a House to stay with their families. As such, the main objective of this project was to create a building, a living space with the maximum of comfort, that could help to overcome the longing, creating a familiar environment in a coexistence of friendship and solidarity.

Image Courtesy © João Morgado

  • Architects: atelier do cardoso . arquitectos
  • Project: Casa Acreditar Porto
  • Location: Rua do Académico Futebol Club 364, Porto, Portugal
  • Photography: João Morgado
  • Client: Acreditar – Associação de Pais e Amigos de Crianças com Cancro
  • Autors: Mafalda Ribeiro Ambrósio + João Gomes Leitão
  • Landscape: Filipa Pedro Branco
  • Structures: TRUST – Sílvia Castilho Martins
  • MEP: Fraústo & Cª
  • Cost Manegement: DIMSCALE
  • Safe: EXACTUSENSU
  • Construction Managers: ENES.COORD
  • General contractors: CASAIS
  • Area: 1700 m2
  • Project year: 2016

(more…)

“Tea House in Li Garden” in Shanghai, China by Atelier Deshaus

Thursday, February 23rd, 2017

Article source: Atelier Deshaus 

The Tea House is located in an approximately 110 m2 little garden, where a tall paulownia stands and covers our little building under its huge crown. Before that, this small place could not be seriously called garden, for it was something residue left by two staircases connecting to the neighboring office. Therefore, how to make the Tea House occupy this space at a minimum level so as to form a garden, becomes a key point in the design process.

Image Courtesy © Tian Fangfang

  • Architects: Atelier Deshaus
  • Project: Tea House in Li Garden
  • Location: Longteng Avenue Xuhui Area, Shanghai, China
  • Photography: Tian Fangfang and Liu Yichun
  • Client: Exception
  • Sturcture Engineer: structure AND architecture OFFICE
  • Design Team: Liu Yichun, Shen Wen, Wang Weishi
  • Structure design: Zhang Zhun
  • Landscape Design: July Cooperative Company
  • Gross Floor Area: 19.0m2
  • Design Period: 2015.09-2015.12
  • Completion: 2016.06

(more…)

House Justice in NSW, Australia by buck&simple

Thursday, February 23rd, 2017

Article source: buck&simple

House Justice involves alterations and additions to a two storey, semi-detached, Edwardian Queen Anne/Arts and Crafts style house listed on the state heritage inventory. The project begun with our client requesting that we add a carport and an awning reacquainting the rear yard with their home.

Their decision to downsize and remain local to the civic and social places they love, thankfully, had positive repercussions on the design process.

Image Courtesy © Tim Pascoe Photography

  • Architects: buck&simple
  • Project: House Justice
  • Location: Manly, NSW, Australia
  • Photography: Tim Pascoe Photography
  • Year: 2015
    (more…)

Iceberg in Aarhus, Denmark by JDS/Julien De Smedt Architects

Thursday, February 23rd, 2017

Article source: JDS/Julien De Smedt Architects  

This project provides an enormous opportunity for Aarhus, Denmark’s second largest city, to redevelop in a socially sustainable way by renovating its old, out-of-use container terminal. The area is meant to become a living city quarter and achieve a proper level of urban density, comprised of a multitude of cultural and social activities, generous amounts of workplaces, and of course, a highly mixed and diverse array of housing types.

Image Courtesy © Julien Lanoo

  • Architects: JDS/Julien De Smedt Architects
  • Project: Iceberg
  • Location: Aarhus, Denmark
  • Photography: Julien Lanoo
  • Client: Pension Danmark
  • Collaborators: Cebra, SeArch, Louis Paillard
  • Budget: 243 000 000 DKK (32 600 000 EUR)
  • Size: 21 600 M2
  • Status: 1st prize, completed May 2013

(more…)

El Presidio Casa Bon in Sinaloa, Mexico by German Velasco Arquitectos

Thursday, February 23rd, 2017

Article source: German Velasco Arquitectos 

What we enjoyed the most when doing a project in which we are able to intervene an old building, is the great opportunity to transform it for a new useful life. The project for the restaurant El Presidio Casa Bon gave us for raw material a nineteenth century mansion in Culiacan, Sinaloa, in the northern part of Mexico.

Image Courtesy © German Velasco Arquitectos

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy