Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Marcellis Restaurant in St.Petersburg, Russia by In-es.artdesign

Wednesday, November 16th, 2016

Article source: In-es.artdesign

Between the main elements of the interior lightings of the restaurant are the pendants Mezza Luna in transparent white “nebulite” (a specially mixed fiber and resin), by the Italian brand In-es.artdesign.

Mezza Luna is a suspension with a pure and evocative design, available in monochrome and transparent versions or in different color combinations that cover the surface with a matt and opaque glaze, creating an interesting contrast between its interior and its exterior.

Image Courtesy © In-es.artdesign

Image Courtesy © In-es.artdesign

  • Architects: In-es.artdesign (Amalia Corda)
  • Project: Marcellis Restaurant
  • Location: Separate 3 stored building, St.Petersburg, Odoevskogo street 34, Russia
  • Architech/Studio: Alexey Ershov and Egor Saveliev
  • Technical details:
    • Mezza luna 1 – E27 (max 105w power light) / Ø 70 cm
    • Mezza luna 2 – 2 x E27 (max 2 x 105w power light) / Ø 120 cm
  • Year: 2013

(more…)

House in Freiburg, Germany by WARO KISHI + K. ASSOCIATES/Architects

Wednesday, November 16th, 2016

Article source: WARO KISHI + K. ASSOCIATES/Architects

This house is planned in the suburb of a city located in the southern region of Germany, whose site is on a gradual slope overlooking a vineyard and a valley. It is a single family unit with three bedrooms, one small office space, and an open-air swimming pool.

Image Courtesy © WARO KISHI + K. ASSOCIATES/Architects

Image Courtesy © WARO KISHI + K. ASSOCIATES/Architects

  • Architects: WARO KISHI + K. ASSOCIATES/Architects
  • Project: House in Freiburg
  • Location: Freiburg, Germany
  • Co-worker: Architekturbüro mayer bährle
  • Major external finish: External wall: local stone cladding, Terrace: wood deck
  • Structure: reinforced concrete, 3 stories
  • Site Area: 893.71 sqm
  • Building Area: 292.25 sqm
  • Total Floor Area: 566.26 sqm
  • Design Term: 2006.03 – 2007
  • Building Term: 2007 – 2008

(more…)

Wheat Youth Arts Hotel in Zhejiang, China by X+Living

Wednesday, November 16th, 2016

Article source: Sunshine PR

Sometimes, a city’s hotel weighs more than its attractions.

Hangzhou, a city enjoys a long history, modern civilization and striking features. How could it be possible missing a starting point that makes tourists excited about the trip to Hangzhou even when booking hotel on Ctrip.

Target customers of Wheat Youth Arts Hotel are young people or people who think they are still young. The goal is to design a hotel which itself will flirt with tourists, and a place welcomes tourists to tease at each other.

Image Courtesy © SHAO Feng

Image Courtesy © SHAO Feng

  • Architects: X+Living
  • Project: Wheat Youth Arts Hotel
  • Location: No. 9, Tai’an Road, Binjiang District, Hangzhou, Zhejiang, China
  • Photography: SHAO Feng
  • Design Director: LI Xiang
  • Design Team: FAN Chen, CHEN Dan, WU Feng, ZHANG Xiao, REN Li-Jiao
  • Area: 4500 sqm

(more…)

CHAO Hotel in Beijing, China by GD-Lighting Design

Sunday, November 13th, 2016

Article source: Sunshine PR

CHAO, the “nest”, a social, lifestyle experience and private customization platform; provides for lifestyle connoisseurs a new way of life, and another ”nest habitat” outside of their private lives. In addition, high-quality light environment further develops the sense of magic and mystery.

Image Courtesy © He Shu

Image Courtesy © He Shu

  • Lighting Design Company: GD-Lighting Design
  • Project: CHAO Hotel
  • Location: Sanlitun, Beijing, China
  • Photography: He Shu
  • Investor: CITI(Beijing)Construction Co., Ltd
  • Chief Designer: Yenchih Wang  IALD Professional Member
  • Design Team: Tim Cheng, Hui Ren, Xin Qi
  • Completion Time: 2016.08

(more…)

Returning Hut in Fujian, China by FM.X Interior Design

Sunday, November 13th, 2016

Article source: FM.X Interior Design

Living in the hustle and bustle of city, working hard day and night for life and career, when stop and look back, the blue sky, green grass, beautiful mountains and open fields of childhood still linger in people’s mind. So people are eager to get away from the multifarious city, and return back to the long-lost nature to freely breathe the fresh air. Mr. Zhang, the owner, grew up in the countryside thinks that both apartments and villas nowadays are too small in size. Story height of commercial housing is becoming lower and lower and makes people feel uncomfortable. The site of this project is very quiet, he loves this piece of land. Due to his longing for natural environment and original life, he has been wishing to own a paradise-like house in a valley far away from the city where he and his families could enjoy a quiet and leisurely life.

Image Courtesy © WU Yong-Chang

Image Courtesy © WU Yong-Chang

  • Design Company: FM.X Interior Design
  • Project: Returning Hut
  • Location: Fujian, China
  • Photography: WU Yong-Chang
  • Design Director: XU Fu-Min
  • Design Scope: Architecture and Interior Design
  • Area: 390 sqm
  • Completion time: 2015

(more…)

Organic Farm in Hebei Province, China by Arch Studio

Sunday, November 13th, 2016

Article source: Sunshine PR

The project is located in the farmland on the fringe area of Guye district, Tangshan. Villages and houses are scattered around. The site is a rectangular flat land covers an area of 6000㎡. The basic function of the building is acting as a processing workshop of organic food – raw materials come from organic producing areas across the country, being collected, processed and packed here, and then being delivered to other places as finished products. The design is inspired by traditional courtyard building, the initial idea is to build a magnified courtyard house, a workplace full of natural atmosphere and flexibility, a workplace which is self-contained and forms a corresponding relation with the surrounding broad and flat field.

Image Courtesy © JIN Wei-Qi

Image Courtesy © JIN Wei-Qi

  • Architects: Arch Studio
  • Project: Organic Farm
  • Location: Guzhi District, Tangshan City, Hebei Province, China
  • Photography: JIN Wei-Qi
  • Design Team: HAN Wen-Qiang, LI Xiao-Ming, WANG Han, JIANG Zhao, HUANG Tao
  • Author: Han Wen-Qiang
  • Site Area: 6000 sqm
  • Architectural Area: 1720 sqm
  • Design Time: 2015.06 – 2015.09
  • Construction Time: 2015.09 – 2016.04

(more…)

Cairn Energy Corporate Office in Gurgaon, India by SWBI Architects

Sunday, November 13th, 2016

Article source: epistle communications

Cairns India is one of the largest independent oil/gas exploration and production companies in India with a market capitalization of approx. US$ 7 billion. Cairns India was rated as the fastest-growing energy company in the world, as per the 2012 & 2013 Platts Top 250 Global Energy Company Rankings. Cairn India’s exhaustive Design Brief aims to create a sustainable workplace Solution that incorporates the Best Design Practices of Interior Space Planning. Conceived as an ambitious Corporate Office relocation Project, the client brief defines a Collaborative environment with open and transparent spaces, with an option of being flexible and scalable. Imbibing the firm’s Culture while crafting a Work-Centric space, the intent was to create a friendly, yet professional Office Space that is Global in appeal, young, lively, open and vibrant and open in its treatment and spurs its people to be result-oriented, exploratory and analytical.

Image Courtesy © Cairn Energy

Image Courtesy © Cairn Energy

  • Architects: SWBI Architects
  • Project: Cairn Energy Corporate Office
  • Location: DLF Atria, Gurgaon, Haryana, India
  • Photography: Cairn Energy
  • Name of Client: Cairn Energy
  • Design Team: Sanjay Wadhwa, Rachita Khanna
  • Built-Up Area (sq ft & sq m): 2,00,000 sq.ft
  • Carpet Area: 137,154 sq ft
  • Floor Area: 200,000 sq ft
  • Start Date: 2014
  • Completion Date: 2015

(more…)

APARTMENT XIV in Paris, France by studio razavi architecture

Sunday, November 13th, 2016

Article source: studio razavi architecture

This small apartment (80 m²) was renovated for a very young couple, both passionate collectors, and their dog. Our concept was to invade the space by design! The existing context is that of a 150 year old Haussmanian apartment with a rigid layout (defined structurally) which we intended to disrupt so that ultimately its inner qualities are revealed. Programmatic clusters respond to specific client needs, creating a landscape inside the apartment and modify the perception of this very classical Parisian layout.

Image Courtesy © olivier-martin gambier

Image Courtesy © olivier-martin gambier

(more…)

Société Générale Headquarters in Paris, France by Architecture Anne Démians

Sunday, November 13th, 2016

Article source: Architecture Anne Démians

«My role as an architect is to ensure that this important density is consistent with the quality of the site and with each workspace. This density is assumed as a positive constraint, likely by nature to propel us towards the future. Les Dunes project differentiates itself from others by its architectural identity, it offers a new image of modernity through a innovation in construction in a gentle rupture / breakaway from what’s previously been done over the past 30 years. The entity as a whole is more than a building, it is a landscape.» Anne Démians

INTERNET’S INFLUENCE ON TERTIARY INNOVATION

Following two decades of technological upheaval directly related to the Internet, changes in society have emerged with their consequences on our ways of living.

Heralding a new era, digital tools profoundly boost individual and social exchanges and modes of expression. Our working attitudes are thus modified and our relationship to space is shaken. This digital transition impacts work relations and manifests itself in the office, but how are they (re)drawn?

Image Courtesy © Jean-Pierre Porcher

Image Courtesy © Jean-Pierre Porcher

  • Architects: Architecture Anne Démians
  • Project: Société Générale Headquarters
  • Location: 6 allée des Sablons Val de Fontenay, Paris, France
  • Photography: Jean-Pierre Porcher, Laure Vasconi et AAD
  • Software used: AUTOCAD
  • Client: Societe Generale
  • Master of attorney book: Sogeprom
  • Project team: Martin Mercier (contest), Jack Weinand (studies and site), Malik Darmayan, Gabriel Ober, Francesco Girardi, Minsu Lee, Maite Casas, David Dahan, Igor Sanchez, Alain Sabounjian (Contributors)
  • BET Economist: Mazet and Associates
  • BET façade and structure: VP & GREEN fluid
  • BET electricity: Egis
  • BET cuisiniste: Gaury
  • HQE: Alto Engineering
  • Area: 89 000 m²
  • Budget: EUR 210 million

(more…)

Albini Offices in Cluj-Napoca, Romania by Dico si Tiganas architecture and engineering

Sunday, November 13th, 2016

Article source: Dico si Tiganas architecture and engineering

At the junction of two streets and two neighborhoods, one of houses between and after the war, and the other of houses of the 60s, a family of lawyers wished for an office of their own. A new building was meant to rise instead of a small and old family house that would have kept all memories only by its simple existence. However, beyond the intimate memory, the young lawyers have expressed their desire to build a landmark in the neighborhood, at a crossroads. The theme of the project required from us a contemporary expression, solid and transparent at the same time, a grading of spaces and a partition based on their team’s capability. We have worked with samples, as a tailor would do, so as to fit perfectly for those whom we outline the spaces for. The project is a scale exercise. The town planning regulations for a small lot, for a house in our case, made us to carefully analyze all joint formulas for surfaces which put on a simple, indivisible volume. The light withdrawals, sizes and positions of the holes, beyond the connections with interior spaces, aimed to match so as to be able to control the problem of scaling. In the vicinity a block of flats twice as high, and beyond it one three time taller and bigger, made us try transitions and mediations using all means available. The existing mature vegetation, giving up fences and amplifying the public space, combining materials and textures, represents the repertory of elements in fitting into that background. Basically an adequate architecture must find the proper balance from which the customer’s aspirations for landmarks are not to be missing.

Image Courtesy © Dico si Tiganas architecture and engineering

Image Courtesy © Dico si Tiganas architecture and engineering

 

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy