Open side-bar Menu

Author Archive

AA House in Mumbai, India by Atelier Design N Domain

Friday, August 11th, 2017

Article source:  Atelier Design N Domain

Tropical living is all about blurring the boundaries of indoor and outdoor allowing the inhabitant to use both spaces exclusively as well as in conjunction.
The house is conceived as a series of pavilions held together along a strong central circulation spine. This spine also helps divide the served from service spaces of the house; the former located in front with the latter behind separated by the circulation spine

Image Courtesy © Sebastian Zachariah

  • Architects: Atelier Design N Domain
  • Project: AA House
  • Location: Alibaug, outskirts, Mumbai, India
  • Photography: Sebastian Zachariah
  • Partner’s: Ar Anand Menon and Ar Shobhan Kothari
  • Area: 5000 sqft
  • Completion Year: 2010


Waltham Jewel in Victoria, Australia by Melbourne Design Studio (MDS)

Friday, August 11th, 2017

Article source: Melbourne Design Studio (MDS)

Melbourne Design Studios (MDS) are terrifically adaptable. Given a brief for contemporary new residences for a development, the team also took on the dilapidated heritage home on the allotment, transforming it into ‘Waltham Jewel’, one of Richmond’s finest homes.

Image Courtesy © Peter Clarke Photography

  • Architects: Melbourne Design Studio (MDS)
  • Project: Waltham Jewel
  • Location: Richmond, Victoria, Australia
  • Photography: Peter Clarke Photography
  • Software used: Vectorworks, BIM
  • Project Team: MDS: Marc Bernstein-Hussmann, Felicity Bernstein, Paola Provinciali
  • Builder: H Daniel Constructions
  • Building Surveyor: Metro Building Surveying
  • ESD Consultant: Melbourne Design Studios (MDS)
  • Structural Engineer: Hive Engineering
  • Services Engineer: NJM
  • Completion Date: April 2016


Christchurch Botanic Gardens in New Zealand by Patterson Associates

Friday, August 11th, 2017

Article source: Patterson Associates

The Christchurch Botanic Gardens lie within a 21ha loop of the Avon River and is the cities most visited public space. The newly developed centre is regarded as one of the most significant new build projects since the 2011 Christchurch Earthquake and extends the garden’s ability to undertake research, conservation and run educational activities as well as demonstrate the beauty, variety and complexity of the plant world.

Image Courtesy © Patterson Associates

  • Architects: Patterson Associates
  • Project: Christchurch Botanic Gardens
  • Location: Christchurch, New Zealand


Brise Soleil House in Valencia, Spain by Ruben Muedra Estudio de Arquitectura

Friday, August 11th, 2017

Article source: Muedra Estudio de Arquitectura

Housing located in a residential area near Valencia. It is a project in section (and in elevation), that provides an interesting game of different interior heights, communicated by a light and sculptural staircase of steel and oak that articulates the house. On the outside, the variety of heights moves to the elevation, where the geometric sincerity gives rise to a powerful Brise Soleil that opens the house to the long views of the west, while it protects of the solar radiation. Light and shadow controlled from the outside to the interior.

Image Courtesy © Ruben Muedra Estudio de Arquitectura

  • Architects: Muedra Estudio de Arquitectura
  • Project: Brise Soleil House
  • Location: 46210 Picanya, Valencia, Spain
  • Architect in Charge: Rubén Muedra
  • Collaborators: Emilio Belda, Inés Fabra, Javier Muedra
  • Structure: Emilio Belda
  • Technical architect: Rubén Clavijo
  • Interior design: Rubén Muedra
  • Area: 300,00 m2
  • Plot Area: 210,00 m2
  • Project Year: 2015
  • Year of construction: 2017 (13 months)


New House in Quảng Bình, Vietnam by Râu Arch

Friday, August 11th, 2017

Article source: Râu Arch

The 43.000$  dwelling house was inhabited by ten thousand people in Quang Binh

The one-story house, a mezzanine with fancy looks tens of thousands of people like and share back on Facebook.

Image Courtesy © Hùng Râu Kts

  • Architects: Râu Arch
  • Project: New House
  • Location: : Đồng Hới City, Quảng Bình, Việt Nam
  • Photography: Hùng Râu Kts
  • Lead Architect: Hùng Râu KTS
  • Design and construction supervision: Hùng Râu Kts
  • Manufacturers: Kronotex


Congo Kintele Congress Centre in Kinshasa by AVCI ARCHITECTS

Friday, August 11th, 2017

Article source: AVCI ARCHITECTS

The new Kintele Congress Centre and Resort Hotel (KCC) is in a newly developing area of  Brazzaville, to the north of the new Olympic Centre. The site has panaromic views of the Congo River to the south and a forested unbuilt landscape to the north. The topography of the site is a valley carved out by the great Congo River which creates an island M’Bamaou in the foreground and the buildings sit parallel to the contours of this valley falling towards the river.

Image Courtesy © Emre Dorter

  • Architects: AVCI ARCHITECTS
  • Project: Congo Kintele Congress Centre
  • Location:  Congo, Kinshasa
  • Photography: Emre Dorter
  • Interior Design: AVCI ARCHITECTS
  • Landscape:Sahara Peyzaj
  • Construction Date: Autumn 2016


Willem II Passage in Tilburg, The Netherlands by Civic architects

Friday, August 11th, 2017

Article source: Civic architects

Augmented Brickwork – Public Railway Passage Tilburg

The Willem II-passage is a new public space, that connects the historical inner-city of Tilburg with the railway redevelopment area ‘De Spoorzone’. CIVIC architects together with Bright, designed an award-winning sequence of spaces which seamlessly tie together architecture, public space, cultural heritage and traffic space. A specifically designed and produced glass brick façade creates a familiar but surprisingly striking effect.

Image Courtesy © Stijn Bollaert

  • Architects: Civic architects
  • Project: Willem II Passage
  • Location: Tilburg, The Netherlands
  • Photography: Stijn Bollaert, Kees Hummel, Willie Jan Staps, Roderick van Klink, Pieter de Ruijter, Corne Hannink,Richard Boerop
  • Client: Municipality of Tilburg (NL)
  • Design & Engineering: Civic architects
  • Designteam: Ingrid van der Heijden, Gert Kwekkeboom, Jan Lebbink, Rick ten Doeschate, Gerjan Streng, Niels Boswinkel
  • Partners: TCC, Philips Lighting, Lustlab, Van Tetterode Glass Studio,WSP infra, Van de Ven bv, Aannemerbedrijf G. Michielsen bv, Van de Bersselaar Constructie bv
  • Surface area: 3.500m2


Atlas Building Technical University Eindhoven the Netherland in Eindhoven by Team V Architecture

Friday, August 11th, 2017

Article source: Team V Architecture

By combining state-of-the-art materials with optimal reuse the sturdy TU/e Main Building from the sixties is transformed into a transparent and energy efficient university building. Opening the low-rise towards both the high rise and outside, makes the building into an inviting entrance to the TU/e campus and a showcase for innovation and technology.

Image Courtesy © Team V Architecture

  • Architects: Team V Architecture
  • Project: Atlas Building Technical University Eindhoven the Netherland
  • Location: Den Dolech, Eindhoven (The Netherlands)
  • Client: Eindhoven University of Technology
  • Design Team: Team RSVP Total Engineer, a collaboration between Team V, Van Rossum, Valstar Simonis and Peutz
  • Visuals: Zwartlicht
  • Start project: 2014
  • Completion: 2018


Impluvium in Cantabria, Spain by Oficina de Arquitectura/ RAW/deAbajoGarcia

Friday, August 11th, 2017

Article source: Oficina de Arquitectura/ RAW/deAbajoGarcia

IMPLUVIUM is a large roof built with a laminated timber structure. Its components were industrialized and assembled on site, replacing a former market demolished after a fire. The roof, together with four boxes that arise from the ground, is the necessary infrastructure that allows many events to happen, both spontaneous and programmed under the same ceiling.

Image Courtesy © deAbajoGarcia

  • Architects: Oficina de Arquitectura/ RAW/deAbajoGarcia (RAW/deAbajoGarcia, Begoña de Abajo Castrillo & Carlos García Fernández)
  • Project: Impluvium
  • Location:Plaza de Abastos S/N Reinosa, Cantabria, Spain
  • Photography: Montse Zamorano
  • Colaborators: Antonio Rincón, architect, Jesús Gangas, quantity surveyor, Miguel A. Palencia, quantity surveyor, Juan F. De la Torre
  • Structure: (EUTECA SL)
  • Mechanical: PROYECTA SL
  • Contractor: Fernández Rosillo SL
  • Built surface: 1500m2
  • Date: 05.2014 – 09.2016


Agrosys in Santa Catarina, Brazil by ES Arquitetura

Friday, August 11th, 2017

Article source: ES Arquitetura

Developed for a software company, the Project was based in a old computer monitor. Located between the Projected street L, corner to Eugênio de Bona Castelan and Meleiro streets, the building is placed in Criciuma city, State of Santa Catarina, counting area of 1711,58 square meters, being concluded on july, 2016. The architetonic party was based on the ground and solar positions, and the visual was also importante by choosing the insertion of the Project.


  • Architects: ES Arquitetura
  • Project: Agrosys
  • Location: : Rua projetada L – Esquinas Rua Eugênio de Bona Castelan e Rua Meleiro / Criciúma/ SC / Brasil
  • Photography: SLAPHOTOSTUDIO
  • Architect in Charge: Diego Justo do Espírito Santo
  • Team: Diego Justo do Espírito Santo, Maicon Fedrigo Padilha, Beatriz Alves Antunes, Julia Dias Gomes, Rodrigo Estrella, Valério Montes D’Oca
  • Area: 1711.58 m2
  • Project Year: 2016


Bentley: Top 5 Reasons
AIA 2018 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise