Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Espigas 41 in Santa Catarina, México by Dear Architects

Friday, February 2nd, 2018

Article source: Dear Architects

The house responds to a three part composition, generated according to the function of the deduced programs and as a response to their location. The crown, in yellow, enclosed and up top, is the element with the strongest presence. It embraces the bedrooms and represents the private areas, symbolizing strength and protection. In dark blue, the pavilion attends to the social activities. Its characteristic form connects to the sierra: from the inside, it frames the mountains, on the outside, it relinquishes the view. The pavilion’s live-in experience is memorable, giving each event the distinction it deserves. The base adapts the terrain to each piece, connecting areas to each other, closing off from the street and opening up to the garden and the city views. The entrance hall unites areas horizontally, while the family room connects vertically with its double-height that coincides with the center of the upper floor.

Image Courtesy © Onnis Luque, Arquitectura Vista

  • Architects: Dear Architects
  • Project: Espigas 41
  • Location: Monterrey, México
  • Photography: Onnis Luque, Arquitectura Vista
  • Team: Rubén Octavio Sepúlveda Chapa, Abel Salazar, Jorge Alberto Jiménez, Marcela Lorena Martínez, Cinthia Cavazos.
  • Site: 496 m2 (5,338.9 ft2)
  • Construction: 548 m2 (5,898.6 ft2)
  • Year: 2013-2016

(more…)

Hilton House in Toronto, Canada by StudioAC

Friday, February 2nd, 2018

Article source: StudioAC

Located just East of Wychwood Barns, this old Victorian home was built nearly 100 years ago. The house had since been divided into two separate flats. Our clients came to us looking to maintain the street presence while opening up the interiors and modernizing the space.

Image Courtesy © Andrew Snow

  • Architects: StudioAC
  • Project: Hilton House
  • Location: Toronto, Canada
  • Photography: Andrew Snow
  • Software used: Revit
  • Clients: Aaron and Laura Lampe
  • Size: 2,200 sq. ft.
  • Completed: December 2015

(more…)

Brickwall in Brussels, Belgium by YCL studio

Friday, February 2nd, 2018

Article source: YCL studio 

In 1976 architects Jean and Veronique Boland-Springal designed and built a row house for themselves in the sleeping quarters in Brussels. Even though owners changed several times and the building went through several maintenances, main spaces and architecture stayed the same. The dwelling is organized into 6 levels, which creates compelling spaces, engaging perspectives and connects street and inner-courtyard on different levels. Building framework is from monolithic concrete columns and slabs and is compressed in a 5m gap between masonry brick walls. Bay windows with an open concrete structure framework are duplicated in the interior spaces. Meanwhile, the captured representation was oppressing – everything was painted in various colors and enclosed with diverse materials, which were physically and morally worn out.

Image Courtesy © Andrius Stepankevičius

  • Architects: YCL studio
  • Project: Brickwall
  • Location: Jules de Trooz 75, Brussels, Belgium
  • Photography: Andrius Stepankevičius
  • Software used: Autocad, 3dS Max, V-Ray
  • Collaborators: YCL decoration, YCL furniture
  • Size: 204 sq.m.
  • Year: 2017

(more…)

The Solar Circular Pool House by jantzen studio

Thursday, February 1st, 2018

Article source: jantzen studio

The Solar Circular Pool House was designed around an architectural aesthetic that integrates various extreme needs and/or desires of the people who occupy the structure. In this case, the two occupants of the house will use it as a weekend retreat, in an undisclosed temperate climate location. Both of these people are passionate about swimming. As a result, a large circular swimming pool has been integrated into the design in the form of a ring that encircles the entire house. Stairs and a small footbridge lead visitors across the circular pool onto a narrow deck that also encircles the cylindrical shaped house. There is a circular seat on the deck that is mounted onto the vertical exterior wall of most of the house. A curved staircase also mounted onto the vertical wall of the house leads to another circular deck on top of the house. A series of solar cell panels are mounted above the circular deck where they shade the space below. These solar cells power the house, and the roof on which they are mounted is designed to collect rainwater, which is stored under the house. The solar electricity made from the solar cells is also stored under the house in batteries. The collected rainwater is used for the pool, and to supply the needs of the house. The open floor plan of the interior of the house is equipped with energy efficient appliances, lighting, natural ventilation, a waterless toilet, and highly efficient water saving sinks and a shower.

(more…)

Embassy Gardens in London, England by Feilden Clegg Bradley Studios

Wednesday, January 31st, 2018

Article source: Feilden Clegg Bradley Studios 

Embassy Gardens is a central feature of the redevelopment of Nine Elms and forms the backdrop to the new US Embassy. The blocks are arranged around raised courtyards where a varying building mass is composed to maximise views, daylight and amenity space.

Image Courtesy © Hufton+Crow

  • Architects: Feilden Clegg Bradley Studios
  • Project: Embassy Gardens
  • Location: Nine Elms, London, England
  • Photography: Hufton+Crow
  • Client: Ballymore
  • Construction value: £85,000,000
  • Completion: September 2015

(more…)

SP Berner Headquarters in Valencia, Spain by RUBEN MUEDRA ESTUDIO DE ARQUITECTURA

Wednesday, January 31st, 2018

Article source: RUBEN MUEDRA ESTUDIO DE ARQUITECTURA 

The project arises from the desire of the customer – a multinational plastic injection molding company – to adapt the image of its current office building to the corporate identity and entity of the company at the present moment, where it has positioned itself as an international benchmark in the sector under the premise of “passion and innovation in plastics”, at the forefront in design and the most advanced technologies without abandoning their origins of artisan work and exhaustive care of the product.

Image Courtesy © Adrian Mora Maroto

  • Architects: RUBEN MUEDRA ESTUDIO DE ARQUITECTURA
  • Project: SP Berner Headquarters
  • Location: 46960 Aldaia, Valencia, Spain
  • Photography: Adrian Mora Maroto
  • Software used: Autocad, 3dS Max, V-Ray, Revit, CYPE
  • Collaborators: Emilio Belda, Raúl García, Inés Fabra.
  • Building engineer: Rubén Clavijo
  • Interior Design: Rubén Muedra
  • Surface: 266,50 m2
  • Project year: 2017
  • Construction year: 2017 (2 months)

(more…)

The Bstony in Dolsan-eup, South Korea by PILDONG2GA Architects

Wednesday, January 31st, 2018

Article source: PILDONG2GA Architects 

Project BSTONY lies on Dolsan Island, an island off the coast of Yeosu, South Jeolla Province. The island’s coastal route passes through small villages housing the lives and livelihoods of island locals. A twenty-minute drive down this road leads to an unassuming structure.

At the first meeting, the client requested a café with a garden and minimal housing capacity for mangement. The site was located at the bottom of Cheonwang Mountain and retained the natural slope of the foothills.

Image Courtesy © Kyung Roh

  • Architects: PILDONG2GA Architects
  • Project: The Bstony
  • Location: Dolsan-eup, South Korea
  • Photography: Kyung Roh
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 244.80 m2
  • Completion Year: 2017
  • Design Team: Suhee Jang, Junhwan Kim

(more…)

A Buried Concrete Structure For A Winery in Girona, Spain by Víctor Rahola Arquitecte

Wednesday, January 31st, 2018

Article source: Víctor Rahola Arquitecte 

The winery program is the result of the need to produce wine and organize a relationship with the existing land house. There are four main spaces for the wine production with three more areas between them. These three are service spaces with all the facilities and storage. The first main space in the right, next to the laboratories and freezers, is the one for all the farming instruments and tools for the vineyards. The second one is for all the vats needed for the “mosto wine” production. The third one is for those vats and bottles that are resting. The last one, and forth, is the area for tastings, enjoyment and storage of the bottles that are ready to be open. The access through a tunnel from the upper side of the house serves as organizer for the circulation of the owners. The three remaining service areas are accessed directly from the vineyards.

Image Courtesy © Víctor Rahola Arquitecte

  • Architects: Víctor Rahola Arquitecte
  • Project: A Buried Concrete Structure For A Winery
  • Location: Girona, Spain
  • Software used: Autocad, Rhino

(more…)

Nobis Hotel Copenhagen in Denmark by Wingårdhs

Wednesday, January 31st, 2018

Article source: Wingårdhs 

On Niels Brocks Gade 1 in Copenhagen stands a building that has drawn the attention of admiring gazes for generations. The magnificent original building was designed in 1903 for an insurance company, and was later home to the Royal Danish Academy of Music. After the building had been vacant for an extended period, the Nobis Hotel Copenhagen has now moved in.

Image Courtesy © Wing+Ñrds Andre Pihl

  • Architects: Wingårdhs
  • Project: Nobis Hotel Copenhagen
  • Location: Niels Brocks Gade 1, Copenhagen, Denmark
  • Photography: Wing+Ñrds Andre Pihl
  • Client: Nobis AB
  • Size: 5,500 sq m
  • Completion time: 2017

(more…)

Aalto University Metro Station in Espoo, Finland by ALA Architects

Wednesday, January 31st, 2018

Article source: ALA Architects 

The first phase of the western extension of the Helsinki metropolitan area subway line, the West Metro – in use since November 18, 2017 – connects Ruoholahti, Helsinki to Matinkylä, Espoo. The West Metro will service over 170,000 passengers per day. The objective that has been set for the architecture of the eight new stations along the first, and the five new stations along the second phase of the extension is to create distinctive, location-specific identities for them on both urban and interior scale. At the same time the metro will act as a link between the various urban centers of the City of Espoo and in a way create its new backbone.

Image Courtesy © Tuomas Uusheimo

  • Architects: ALA Architects, (Esa Piironen)
  • Project: Aalto University Metro Station
  • Location: Espoo, Finland
  • Photography: Tuomas Uusheimo
  • Software used: Autocad, Navisworks, Rhinoceros
  • Client: Länsimetro
  • Collaborators: Sweco PM (project consultant), CJN Arkkitehtitoimisto (coordinator), Konsulttiyhteenliittymä FKW (geo, track & rock engineering), Insinööritoimisto A-Insinöörit (structural design), Pöyry Building Services and Insinööritoimisto Olof Granlund with Konsulttiryhmä Nissinen-Niemistö (HVAC), YIT Rakennus (main contractor, station)
  • Building: 15,500 m2
  • Status: Built, metro traffic started on November 18, 2017

(more…)

Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise