Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

In and between boxes: Atelier Peter Fong in Guangzhou, China by Lukstudio

Tuesday, December 27th, 2016

Article source: Sunshine PR

Located in a residential neighborhood next to the Tianhe district in central Guangzhou, Atelier Peter Fong by Lukstudio revives an empty corner lot into both an office and a cafe. Through a series of clean white volumes, the design purifies the existing chaotic site to create a calm yet inviting atmosphere.

Image Courtesy © Dirk Weiblen

Image Courtesy © Dirk Weiblen

  • Architects: Lukstudio
  • Project: In and between boxes: Atelier Peter Fong
  • Location: No. 42 Huakang Street, Tianhe District, Guangzhou, China
  • Photography: Dirk Weiblen
  • Design team: Christina Luk, Alba Beroiz Blazquez, Ray Ou, Jin Hong Cai, Shanyun Huang
  • Graphic design: Evelyn Chiu
  • Furniture: Emeco, Hay, Muuto, Paustian, Peixin
  • Lighting: Bentu, Flos, Tons
  • Net area: 250 sqm
  • Design: July – November 2015
  • Construction: Feb -September 2016

(more…)

Rebild porten in DK by CEBRA

Tuesday, December 27th, 2016

Article source: CEBRA

The RebildPorten visitor’s centre establishes a new entrance to the characteristic rolling landscape of Rebild Hills and Rold Forest – one of the most popular tourist destinations in northern Denmark.

Image Courtesy © Mikkel Frost

Image Courtesy © Mikkel Frost

  • Architects: CEBRA
  • Project: Rebild porten
  • Location: Rebild, DK
  • Photography: Mikkel Frost
  • Commission: Public
  • Client: Rebild Municipality & Realdania
  • Purpose: Visitor’s centre & exhibition space
  • Turn-key contractor: HP Byg
  • Engineers: Viggo Madsen
  • Communication design: 2+1
  • Size: 540 m²
  • Year: 2011 – 2013, completed

(more…)

Platanenkubus Nagold in Germany by Ludwig.Schoenle

Tuesday, December 27th, 2016

Article source: Ludwig.Schoenle

The Plane-Tree-Cube was designed as a contribution for the Regional Horticultural Show in Nagold in 2012. It was conceptualized as a long-term Baubotanik experiment within an urban context. By the help of “Plan Addition” techniques, a green cube with an edge length of 10 meters was created that, right from the beginning, had the dimension of a full-grown tree. Initially, young plane trees are arranged in plant containers on six levels. They form green walls around a space open to the sky.

Image Courtesy © Ludwig.Schoenle

Image Courtesy © Ludwig.Schoenle

  • Architects: Ludwig.Schoenle
  • Project: Platanenkubus Nagold (Plane Tree Cube Nagold)
  • Location: Nagold, Germany
  • Software used: Autocad, SketchUp, Photoshop, Illustrator
  • Lead Architects: Ferdinand Ludwig, Daniel Schönle
  • Client: Landesgartenschau Nagold 2012 GmbH
  • Plants and plant maintenance: Helix Plant Systems
  • Engineering: Brocke Engineers, Stuttgart
  • Gross Built Area (square meters or square foot): ca. 100m²
  • Completion Year: 2012

(more…)

Oasia Hotel Downtown in Singapore by WOHA

Tuesday, December 27th, 2016

Article source: WOHA 

A verdant tower of green in the heart of Singapore’s dense Central Business District (CBD), Oasia Hotel Downtown is a prototype of land use intensification for the urban tropics. Unlike the sleek and sealed skyscrapers that evolved out of the temperate west, this tropical “living tower” offers an alternative image to the sleek technology of the genre.

Image Courtesy © Patrick Bingham-Hall

Image Courtesy © Patrick Bingham-Hall

  • Architects: WOHA (Wong Mun Summ, Richard Hassell, Phua Hong Wei, Bernard Lee, Kim Young Beom, Evelyn Ng, Christina Ong, Huang Yue, Larissa Tan, Chen Shunann, Iyan Mulyadi, Oscar Korintus, Victoria Meadows, Simopoulou Olympia Konstantinou, Donovan Soon, Ang Chow Hwee, Dennis Kwek)
  • Project: Oasia Hotel Downtown
  • Location: 100 Peck Seah Street, Singapore 079333
  • Photography: K. Kopter and Patrick Bingham-Hall
  • Client: Far East SOHO Pte Ltd
  • Interior Design: Studio Patricia Urquiola
  • Mechanical & Electrical Engr: Rankine & Hill (S) Pte Ltd
  • Civil & Structural Engr: KTP Consultants Pte Ltd
  • Quantity Surveyors: Rider Levett Bucknall
  • Landscape Consultant: Sitetectonix Pte Ltd
  • Irrigation Consultant: Christensen Irrigation (Singapore) Pte Ltd
  • Lighting Consultant: Lighting Planners Associates (S) Pte Ltd, The Lightbox Pte Ltd
  • Signage Consultant: UDS Design Pte Ltd
  • Land Surveyor: How Huai Hoon Surveyors
  • Main Contractor: Woh Hup (Private) Ltd
  • Project Cost: S$138 million (estimate)

(more…)

House in countryside type C in Capannori, Italy by Archilea architecture Renato Pucci architetto with arch. Giovanni Carignani

Tuesday, December 27th, 2016

Article source: Archilea architecture Renato Pucci architetto

Inspired by the local vernacular architecture, House in countryside type C is one of four sustainable houses designed by Renato Pucci from Archilea architecture studio and the local architect Giovanni Carignani for the town of Capannori, in the landscape of Toscana (Italy).

The goal was to design a modern and efficient house surrounded by a big garden, near the Visona creek for a single family.

The dwelling takes advantage of its peaceful and isolated location to allow the programs to maximize natural light and the view of the landscape.

Image Courtesy © Archilea architecture Renato Pucci architetto with arch. Giovanni Carignani

Image Courtesy © Archilea architecture Renato Pucci architetto with arch. Giovanni Carignani

(more…)

Walmer Yard in London, England by Peter Salter

Tuesday, December 27th, 2016

Article source: Peter Salter 

Walmer Yard is the first residential scheme in Britain by Peter Salter, the internationally acclaimed teacher and architectural designer. Seven years in the making, four finely crafted houses built around a shared courtyard in Notting Hill are now being shown to the architectural press.

The houses reflect Salter’s unique approach to the design of spaces for living. The structure, volumes and materials are employed to create a series of rooms and circulation spaces that are precisely tuned to domestic use, private peace and sensory experience.

Courtyard looking north with shutters closed, Image Courtesy © Hélène Binet

Courtyard looking north with shutters closed, Image Courtesy © Hélène Binet

  • Architects: Peter Salter
  • Project: Walmer Yard
  • Location: London, England
  • Photography: Hélène Binet
  • Client: Crispin Kelly and Seb Kelly
  • Principal Designer: Peter Salter
  • Associate Designer: Fenella Collingridge
  • Collaborators: Mole Architects; John Comparelli Architects
  • Site Architect: Hugo Keene with Peter Salter and Fenella Collingridge
  • Structural Engineers: Tony Holdbrook, Chetan Palmer
  • Approved Building Inspector: Chris Tang, MLM approved inspectors
  • M and E installation: Shaw Building Group
  • Main Contractor: Daren Bye & David Tofts – Shaw Building Group

(more…)

CAJU Brasserie in Bucharest, Romania by Grosu Art Studio

Tuesday, December 27th, 2016

Article source: Grosu Art Studio

The restaurant is located downtown Bucharest on a picturesque street behind Romanian Athenaeum. This area  is a symbol representing an ascending period for the Romanian capital. The owner of the place is  a well known chef in Romania, named Joseph Hadad, who decided to do a new type of brasserie with food signed by him.

Image Courtesy © Grosu Art Studio

Image Courtesy © Grosu Art Studio

  • Architects: Grosu Art Studio
  • Project: CAJU Brasserie
  • Location: Bucharest, Romania

(more…)

Shoesme in Tilburg, The Netherlands by Joris Verhoeven Architectuur

Tuesday, December 27th, 2016

Article source: Joris Verhoeven Architectuur 

The new headquarters of Shoesme, a childrens shoe’s manufacturer in Tilburg, has been given two different faces. This conscious duality originated from its location in the city.

On one side, the building has a classical facade that radiates allure and status and blends seamlessly into the historic ribbon structure of the city. The gap in this typical street structure is filled with a building that always seems to have stood there. As if a missing link is put in the chain.

Image Courtesy © John van Groenedaal

Image Courtesy © John van Groenedaal

(more…)

RM HOUSE in Romano d’Ezzelino, Italy by Studio di Architettura Claude Petarlin

Tuesday, December 27th, 2016

Article source: Studio di Architettura Claude Petarlin

The main aspect the attention of this project was focused upon, was the pursuit of  the characterization of the living area, which was rethought according to the “coating” of the existing central pillar. The identification of the new “appearance,” has made it possible to determine and distinguish two specific living areas and to create at the same time a new volume / container which services the TV area. New recessed light fixtures and “blades” of indirect light, consisting of hidden LED strips have been installed. New flooring made of knotty oak has also made it possible to level out the spaces which were previously fragmented by continuous visual discontinuities, determined by the different floor surfaces. All the service areas have been modernized thanks to the use of new materials and surfaces, such as the use of large slabs of porcelain stoneware and coloured enamels.

Image Courtesy © Studio di Architettura Claude Petarlin

Image Courtesy © Studio di Architettura Claude Petarlin

(more…)

De Beers Ginza Building in Tokyo, Japan by Jun Mitsui & Associates Inc. Architects

Tuesday, December 27th, 2016

Article source: Jun Mitsui & Associates Inc. Architects 

Ginza is renowned around the world as a commercial hotspot in Tokyo. Marronnier street in Ginza is an especially bright street lined with great buildings each with their own individuality and architectural design. We felt that the De Beers Ginza Building should express the brightness and the glow of Ginza at the same time. For the design, what we imagined firstly was an image of gently curving streams of light. Like a light ribbon being held above the ground, or the aurora that changes its colour and shape continuously, we thought it should have a bright and graceful form with curved lines that look like a women’s beautiful silhouette. We decided to brighten the stainless steel to appear like a diamond glitter along the silhouette to give it a sensitive look. The building has been constructed with stainless steel being rolled out in a curved shape. Each stainless steel surface has a special finish, so the appearance reflects the light of the sky and the town sensitively and changes its appearance throughout the day with the movement of the sun. At the same time, the architectural expression shows infinite changes depending on the position it is seen from. Ginza has always been on the frontier of design, adopting changes over time to form the town. De Beers Ginza is a part of that tradition and our design is an expression of this ever changing town on the frontier of architectural design.

Image Courtesy © Naoomi Kurozumi

Image Courtesy © Naoomi Kurozumi

  • Architects: Jun Mitsui & Associates Inc. Architects
  • Project: De Beers Ginza Building
  • Location: 2-5-11, Ginza, Chuo-ku, Tokyo, Japan
  • Photography: Naoomi Kurozumi
  • Software used: Autocad
  • Total floor area: 3,997.3 m2
  • Completion: 2007

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy