Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Gottesman Etching Center in Kibbutz Cabri, Northern Israel by Gottesman-Szmelcman Architecture

Wednesday, January 25th, 2017

Article source: Gottesman-Szmelcman Architecture 

Gottesman-Szmelcman Architecture, the award-winning architectural firm based in Israel and France founded by architects Asaf Gottesman and Ami Szmelcman, will celebrate the 10th anniversary of the Gottesman Etching Center, a state-of-the-art venue for artists from Israel and around the world focused on the art, technique and production of etching works and home to the largest etching press in Israel with a maximal format capability of 130×230 cm, located in Kibbutz Cabri in the Western Galilee, Israel with a special event and lectures on Saturday, November 12, 2016.

Image Courtesy © Amit Geron

(more…)

Miryang Pool Villa in Gyeongsangnam-do, Korea by Moon Hoon

Wednesday, January 25th, 2017

Article source: Moon Hoon

Entering my office one morning, a young, lively client in hip-hop fashion proceeded to talk about the Roll House of MOONBALSSO in Miryang. His point was that the building seemed very unique as well as practical. Nevertheless, explaining that he has a favourite form, he showed me a residence with a pool designed by a German architect. I was concerned that he was strongly prejudiced in favor of a specific style that had captivated his heart. After viewing several design presentations, we finally found that the client had very limited tastes biased towards his favourite design. As everything has its end, we finally achieved internal integrity and balance in the design, after spending a lot of time and effort with the client, and eventually coming to an agreement.

Image Courtesy © Face Studio

  • Architects: Moon Hoon (MOONBALSSO)
  • Project: Miryang Pool Villa
  • Location: 492, Yongjeon-ri, Sannae-myeon, Miryang-si, Gyeongsangnam-do, Korea
  • Photography: facestudio
  • Client: Kim Jae Hyuk
  • Project team: Kim Jeonggu, Kim sookhee, Jo Jeongho, Park Jeonguk
  • Structure: RC
  • Building scope: bldg.A : F2, bldg.B : F1, bldg.C : F1, bldg.D : F1,
  • Parking: 5
  • Height: bldg.A : 6.7m, bldg.B : 3.3m, bldg.C : 3.2m, bldg.D : 3.2m,
  • Building to land ratio: 18.46%
  • Floor area ratio: 19.91%
  • Site area: 1245m²
  • Building area: 229.85²
  • Gross floor area: 247.96 m²

(more…)

STONE HOUSE BY THE SEA in Sardinia by Parisotto+Fomenton Architetti

Wednesday, January 25th, 2017

Article source: Parisotto+Fomenton Architetti

The house is located on the east coast of Sardinia, facing the islands of Tavolara and Molara.

The main objective of the projects (both the renovation of the existing part and the building of the new wing of a holiday house for a family) above all was to set a dialogue with the natural context, so peculiar and to remove everything that did not belong to the place. We, as architects, wanted to take the best out of traditional materials in a very contemporary way which is our recognizable mark.

Image Courtesy © Parisotto+Fomenton Architetti

  • Architects: Parisotto+Fomenton Architetti
  • Project: STONE HOUSE BY THE SEA
  • Location: Sardinia
  • Software used: Autocad
  • Materials: Sardinian filed stone – flamed, brushed granite – whitewash plaster – cedar solid wood
  • Area: 230sqm indoor – 380sqm terrace – 2600sqm garden
  • Year: 2009

(more…)

Alojamiento Rural en Casa Cueva in Córdoba, España by UMMO Estudio

Wednesday, January 25th, 2017

Article source: UMMO Estudio

The Cuevas del Pino estate sits in the foothills of Sierra Morena, in calcarenite stone terrain arranged in slightly sloping strata that gives rise to various geological formations native to the area, among which are the caves that traditionally have been used for farming and livestock.

Image Courtesy © Estudio Caja de luz

  • Architects: UMMO Estudio (Andrés Moreno · Manuel Murillo)
  • Project: Alojamiento Rural en Casa Cueva
  • Location: Villarrubia – Córdoba, España
  • PhotographyDavid Vico
  • Area: 104 (m2)
  • Year: 2012

(more…)

Väven Cultural Centre in Umeå, Sweden by White Arkitekter + Snøhetta

Wednesday, January 25th, 2017

Article source: White Arkitekter

White and Snøhetta’s Kasper Salin Prize-winning culture house, in Umeå, north Sweden, is a new concept in cultural buildings – one that symbolises the city’s ambition to entwine a whole series of disciplines within a cluster of flexible spaces.

Image Courtesy © Åke E:son Lindman

  • Architects: White Arkitekter + Snøhetta
  • Project: Väven Cultural Centre
  • Location: Umeå, Sweden
  • Photography: Åke E:son Lindman
  • Software used: Revit, Grasshopper

(more…)

25 social housing units in Paris, France by Atelier Téqui Architectes

Wednesday, January 25th, 2017

Article source: METROPOLIS communication

This project is the implementation of an urban strategy based on continuity with the existing built environment. The program is contained within two buildings: the first facing the street, with ground floor + 4 floors, containing seventeen apartments; the second, at the back of the lot, contains an additional eight. The first building opens to the rue Nicolo through façade detached from the ground and creating a passageway toward the center of the city block and to the vertical circulations.

Image Courtesy © Sergio Grazia

 

  • Architects: Atelier Téqui Architectes
  • Project: 25 social housing units
  • Location: 16th arrondissement, Paris, France
  • Photography: Sergio Grazia
  • Client: Paris Habitat
  • Prime contractor: Atelier Téqui, architect; Incet, engineering firm; Artémise, landscape architecture
  • Surface area: 1,915 m² SHON (adjusted gross floor area) – 1,603 m² SHAB (gross floor area)
  • Cost: €3.7m excluding VAT
  • Calendar: Competition in 2012, delivered in 2016

(more…)

Public Swimming Pool (Aquatic Center) in Djedeida, Tunisia by Philippe Barriere Collective (PB+Co)

Wednesday, January 25th, 2017

Article source: v2com

The 1000m2 aquatic complex includes a swimming pool, a hamman, a health club, and an organic cafe. It is an attractive and easily accessible center dedicated to bathing, swimming, and exercising, with flexible hours. It is also a place to relax and socialize with friends, to meet for informal meals and healthy snacks, play, and sun bathe.

Ancillary sports amenities adjoin the aquatic complex and encourage diverse sport practices and games in the middle of the rural park (football and handball fields with tennis courts, jogging, strolling, basketball).

Pool solarium opening to the central park and botanical garden, Image Courtesy © Ezzine Abderrahmen

  • Architects: Philippe Barriere Collective (PB+Co)
  • Project: Public Swimming Pool (Aquatic Center)
  • Location: Domaine de la Colline aux Oliviers – City of Jedaida. Manouba Governorate – Tunisia
  • Graphic Artist: Ezzine Abderrahmen.
  • Engineering Software: RhinoVAULT – Designing funicular form in Rhinoceros (Block Research Group BRG).
  • Client: Tunisian Republic, Manouba Governorate, Delegation of Jedaida.
  • Team: Philippe Barriere Collective (PB+Co), Adnen Ben Tanfous (Associate Partner), Aboudou Azize, Olawolé Marcos, Vicky Tessier, Samir Issad, Yosri Boukadida, David Boisseau, Wael Ben Mansour.
  • Private Investor : Société de promotion immobilière, Le Mont Fleury Groupe Bayahi.
  • Engineer: Tarek Ghorbel, Structural Engineer, SOGEP Batiment, Tunisia.
  • Date: 2016 – present

(more…)

The LRF Apartment in Rio de Janeiro, Brazil by Paula Martins Arquitetura, Interiores e Detalhamento

Wednesday, January 25th, 2017

Article source: Paula Martins Arquitetura, Interiores e Detalhamento

This old four bedroom apartment has been completely remodelled according to the wishes of a family with two kids who enjoy entertaining friends in an informal atmosphere. To accomplish this family had one wall in the kitchen area demolished, and to make it easier to maintain covered most of the others in wallpaper. Wooden pieces of furniture in the living room provide an air of cosiness to the property, and the coffee table was specially made out of a unique wooden tree trunk, bringing some rusticity to the room. The wallpaper used in the kitchen, in a citric green stripe pattern, adds a nice contrast to the neutral colours in the other rooms. A mirror was placed on one of the walls in order to create the illusion of a bigger kitchen. Glass sliding doors add a sense of privacy when necessary.

Image Courtesy © Pablo Nicolas

(more…)

K29 in Vilnius, Lithuania by PLH Arkitekter and UAB Archinova

Tuesday, January 24th, 2017

Article source: PLH Arkitekter

The Most Eco-Friendly Building in Vilnius to improve Quality of Life

The K29 business center is a major, new landmark in Vilnius that was to improve quality of life for 1250 workers in a healthy working environment – setting the standards for a healthy and attractive workplace in Lithuania. K29 is built from all natural and mostly local, eco-friendly materials making it the most eco-friendly building in Lithuania to date. The building is situated on Konstitucijos Prospektas (Constitution Avenue) and has created a new destination in Vilnius with a strong iconic expression in the skyline.

Image Courtesy © PLH Arkitekter

  • Architects: PLH Arkitekter (Denmark) and UAB Archinova (Lithuania)
  • Project: K29
  • Location: Vilnius, Lithuania
  • Client: UAB Lords
  • Area: 7250 sqm
  • Gross Floor Area: 15.627 sqm (above ground) + 12.036 sqm (underground car and secure bicycle parking) + 35 meter + 8 floors

(more…)

Hospice Villa Sclopis in Torino, Italy by architetto Michele De Lucchi S.r.l.

Tuesday, January 24th, 2017

Article source: architetto Michele De Lucchi S.r.l.

The eighteenth century villa owned by the Sclopis family, in Salerano Canavese, was used after World War 2 as an orphange, and later as a higher educational institute. The brief was to convert the complex into an assisted residence for terminal cancer and Alzheimer patients. The project restored the family villa and substituted the adjacent reinforced concrete volume with a new, steel-framed structure to accommodate a hospice. Internal floor heights were adapted to those of the older building, so as to eliminate differences of level and facilitate horizontal circulation. A centrally located stretcher-bearing lift integrates the vertical communications to provide quick service to all rooms. The complex was equipped with new heating, plumbing and electrical systems and medical gas supplies. The service units were re-allocated to the ground floor, the communal areas to the first, and the guest rooms to the upper levels. Wooden brise-soleils screen the glazed fronts of the hospice to soften light entering the rooms and to mitigate the impact of the new construction on the surrounding period architecture. The brise-soleil system is extended to the copper cladding of a neighbouring pavilion, internally reorganised to house the Alzheimer patients’ day centre.

Image Courtesy © Gabriele Basilico

  • Architects: architetto Michele De Lucchi S.r.l.
  • Project: Hospice Villa Sclopis
  • Location: Salerano, Torino, Italy
  • Photography: Gabriele Basilico
  • Client: Associazione Casainsieme
  • Project Team: Angelo Micheli (project leader), Paolo Fromage, Fabiola Minas, Claudio Venerucci, Silvia Suardi
  • Consultants: Triolet Costruzioni S.r.l, Ecogas Energia, S.A.L.F S.r.l (building contractors); arch. Antonio Perazzi (landscaping project); arch. Giovanna Codato (direction of work); Studio Sola (structural framework); Campeggi, De Padova, Produzione Privata, Artemide (furniture)
  • Area: 1.266 m2
  • Chronology: 2000-2007 design; 2007 completion

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy