Open side-bar Menu

Author Archive

La Défense District in Nanterre, France by laisné roussel

Sunday, July 16th, 2017

Article source: laisné roussel 


The Nanterre Arboretum, built for BNP Paribas Real Estate and Woodeum, designed by the François Leclercq and laisné roussel architecture firms, provides a new way of working and conducting business. Firmly focused on environmental quality and integration of new ways of working, the Arboretum will be the largest project ever built from solid wood, worldwide. Construction for this project is set to start in 2018, with the objective of transforming an industrial wasteland into a 136,000 m² campus set in 9 hectares of parkland next to the Seine. The project as a whole is also the largest services sector project under development in Île-de-France.

Image Courtesy © laisné roussel

  • Architects: laisné roussel
  • Project: La Défense District
  • Location: Nanterre, France
  • Contractor: Woodeum, BNP Paribas Immobilier
  • Project Manager: Paul Laigle, Vânia Leandro
  • Project team: Leticia Martinez Velasco, Hugo Chevassus, Elisa Vernazza, Guillaume Baillard, Alejandro Sahuquillo, Cécile Villerio, Alexandre Lezé, Delphine Baldé, Jérôme Couatarmanach
  • BET: Terrell (structure), Barbanel (Fluids)
  • Landscaper: BASE
  • Perspective:  Virgin Lemon, Weiss images, Morph, Vincent Vacker
  • Area: 136,000 m²
  • Status: Building permit application sent


Gaila’s Home in A Coruña, Spain by Egue y Seta

Sunday, July 16th, 2017

Article source: Egue y Seta

Gaila is one of Egue y Seta´s stylists / interior designers, and despite what they say about the “shoemaker´s son”, she´s been kind enough to share with us today the (fabulous?) looks of her very dear and private urban refuge, along with her “views” on general home decor.

Image Courtesy © VICUGO FOTO

  • Architects: Egue y Seta
  • Project: Gaila’s Home
  • Location: A Coruña, Spain
  • Photography: VICUGO FOTO
  • Area: 85m2
  • Completion date: 2016


Barnham Road in London, England by MOCT Studio

Sunday, July 16th, 2017

Article source: MOCT Studio

East London-based MOCT Studio have re-planned and extended a suburban London semi-detached to provide a faceted roof social space for a large family.

The family of six had become increasingly cramped in the existing semi-detached, despite the previous addition of two small dormers, with shared children’s bedrooms, a single bathroom and fragmented living spaces that meant the family were rarely all in the same room.

The roof tapers down towards the garden to frame and connect to the new patio, Image Courtesy © Ioana Marinescu

  • Architects: MOCT Studio
  • Project: Barnham Road
  • Location: 17 Barnham Road, London, England
  • Photography: Ioana Marinescu
  • Client: Christopher and Zena Ross
  • Area: 140 Sq.m
  • Completed: 2016


SOLCARGO in Mexico by Eskema Arquitectos

Sunday, July 16th, 2017

Article source: Eskema Arquitectos

Eskema designed the new offices for Solcargo, a young law firm who wanted to reinvent their image. The challenge in this project consisted in getting 43 individual offices into 1,050m2. They wanted all the individual offices to have natural lighting and at least a partial view of the outside.

Image Courtesy © Juan Carlos Jiménez

  • Architects: Eskema Arquitectos
  • Project: SOLCARGO
  • Location: Mexico
  • Photography: Juan Carlos Jiménez
  • Size: 1,050 M2
  • Year: 2013


City and Nature Master Garden in Xi’an, China by Martha Schwartz Partners

Sunday, July 16th, 2017

Article source: Martha Schwartz Partners

Martha Schwartz Partners was one of nine international landscape design firms to be invited to design a small master garden installation on the theme of “the harmonious co-existence of nature and the city” at the 2011 International Horticulture Exhibition in Xi’an, China. The owner’s brief specified that the designer should consider the limitations of local building materials and methods, and that the garden should be accessible to a Chinese point of view.

Image Courtesy © Martha Schwartz Partners

  • Architects: Martha Schwartz Partners
  • Project: City and Nature Master Garden
  • Location: Xi’an, China
  • Software used: Autocad, SketchUp


Residential Magnification in São Paulo, Brazil by Rogerio Gama Arquitetura

Sunday, July 16th, 2017

Article source: Rogerio Gama Arquitetura

Project located in the city of Piratininga, state of São Paulo – Brazil, in the residential condominium Vale Florido.

The project consists of an extension with 228m2.

600m2 Total.

Being a room with a suite, a service area; And a bathroom.

Image Courtesy © Rogerio Gama Arquitetura

  • Architects: Rogerio Gama Arquitetura
  • Project: Residential Magnification
  • Location: São Paulo, Brazil
  • Software used: Revit, Autocad, SketchUp + Vray
  • Year of construction: 2013


Zhengzhou Grand Theater in China by The Architectural Design and Research Institute of Harbin Institute of Technology

Sunday, July 16th, 2017

Article source: The Architectural Design and Research Institute of Harbin Institute of Technology

Zhengzhou Grand Theater, being the east part of city axis, is located in Zhengzhou Culture District as the best palace of performing arts in the Central Plains, will highlight the art of movement, and manifest the axis status of Zhengzhou in the Chinese culture with an architectural image unique to the Central Plains.

The architectural design concept of this project is: Yellow River Raving, A Dragon Wakes Up in Central China.

Image Courtesy © The Architectural Design and Research Institute of Harbin Institute of Technology

  • Architects: The Architectural Design and Research Institute of Harbin Institute of Technology
  • Project: Zhengzhou Grand Theater
  • Location: Zhengzhou Culture District, Zhengzhou City, Henan Province, China
  • Principle architect: Hongyuan Mei
  • Scale: Around124, 000m²
  • Total land area: 36219m²
  • Total construction area: 96,941m²
  • Volume rate: 1.48
  • Design period: June 2015 to February 2017
  • Completion: End of 2019
  • Project status: Under construction


NBD Doppelmayr Headquarters in Vorarlberg, Austria by AllesWirdGut

Sunday, July 16th, 2017

Article source: AllesWirdGut 

The landmark silhouette of the new corporate headquarters marks the entrance to the Hohe Brücke business park in Wolfurt, Vorarlberg. Articulated into individual volumes, the complex presents itself, despite its varying building heights and sizes, as a convincing ensemble with a significant presence. With its strong identity and high recognition value, the new building also visually anchors the company at its location in the Rhine valley plain.

Image Courtesy © Hertha Hurnaus

  • Architects: AllesWirdGut
  • Project: NBD Doppelmayr Headquarters
  • Location: Wolfurt, Austria
  • Photography: Hertha Hurnaus
  • Client: Doppelmayr Immobilien GmbH
  • Team: Johannes Windbichler (Projektleitung) Dennis Assaf, Magdalena Drach, Philipp Feldbacher, Florian Gottler, Olaf Härtel, Thomas Hold, Simona Masárová, Alexander Mayer, András Nagy, Simon Höbel, Jörg Spraider, Kai Sommer, Ivana Valekova
  • Geotechnical engineering: BGG Consult GmbH, Hohenems
  • Engineering: GM Ingenieure, Dornbirn
  • Landscape planning: Gruber & Haumer, Bürs


Rehabilitation of Convent of Santo Domingo for Exposition Hall in Huéscar, Spain by elisa valero arquitectura

Sunday, July 16th, 2017

Article source: elisa valero arquitectura

This work is based on an initial project by Antonio Jiménez Torrecillas.

Three years after the arrival of the Dominicans to Huéscar 1544, they built their convent on the plot.

The convent complex had to be traced according to the models then in force for that class of buildings: a quadrangular organism with four wings around a central cloister and laterally attached church. Only one part was built.

Image Courtesy © Antonio Luis Martínez

  • Architects: elisa valero arquitectura (Antonio Jiménez Torrecillas and Elisa Valero Ramos)
  • Project: Rehabilitation of Convent of Santo Domingo for Exposition Hall
  • Location: Huéscar, Spain
  • Photography: Antonio Luis Martínez
  • Building surveyors: Miguel Ángel Ramos Puertollano
  • Collaborating architects: Zhou Xianjun and Leonardo Tapiz Buzarra
  • Developer: Excmo. Ayuntamiento de Huéscar
  • Constructor: Soyarte Construcciones S.L. Uni.
  • Cost: 138.197 euros
  • Constructed surface: 167 m2
  • Project / work: November 2015 / December 2016


Parking of Soissons in France by JACQUES FERRIER ARCHITECTURE

Sunday, July 16th, 2017


Located in Soissons close by the famous Saint Jean-de-la Vigne abbey, the new 600 space capacity “Les Yeux Verts” multi-storey car park is fundamental to the project redeveloping the Gouraud barracks into a modern business park.


  • Project: Parking of Soissons
  • Location: Soissons, France
  • Client: Communauté d’Agglomération du Soissonnais
  • Project Manager: Stéphane Vigoureux
  • Team: Emmanuel Coudert ( project leader), Corentin Lespagnol ( image conception), David Juhel, Harold Chaveneau
  • Landscape designer: Agence TER
  • Signage: Laboratoire IRB Ruedi Baur


Canon: oce crystalPoint
Bentley: Top 5 Reasons
AIA 2018 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise