Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Tre.3 in Legnago, Italy by Studio Athesis

Sunday, December 25th, 2016

Article source: Studio Athesis

The building is adjacent to the historic city center of Legnago. The project includes a modern re-interpretation of the sixteenth and seventeenth-century buildings situated in the historic centers of our cities. The new volume fits into the already-existing buildings with such proportions as to mediate between the impressive volumes present in the rear part of the parcel and the relatively-small houses overlooking the perimeter. The main façade overlooking Via G. Martino, is marked by full and empty spaces with three full parts separated by two pillared loggias; the building is volumetrically symmetric with respect to the central axis of the main body. The vertical division is also tripartite according to ancient traditions: rustication on the lower part, plaster in the middle with a window-framed cornice at the top (skyline). In the main body are some embedded, proportioned red balconies that become the adornment of the façade. The building slopes down in the rear, this forming terraces at different levels, providing ample, exposed spaces available to users.

Image Courtesy © Studio Athesis

Image Courtesy © Studio Athesis

  • Architects: Studio Athesis (arch. Damiano Zerman)
  • Project: Tre.3
  • Location: Legnago, Italy
  • Software used: Autocad, 3dsMax + Vray
  • Customer: DMD s.r.l.
  • Architectural Project: Arch. Damiano Zerman
  • Collaborators: Arch. Alessandro Merigo, Arch. Gianpietro Rinaldi
  • Structural project: Ing. Giampiero Marchetti
  • Mechanical system project: Ing. Loris Bisighin
  • Work direction: Ing. Davide Osanni
  • Contractor: Osanni S.a.s.
  • Progress: Under costruction

(more…)

An agora at the heart of the CHU of Poitiers in France by Atelier d’architecture Brenac + Gonzalez et associés

Sunday, December 25th, 2016

Article source: Metropolis Communication

The new building of the CHU de Poitiers gathers all the administrative services, which were originally scattered around the campus of la Milétrie, in a single place. The personnel, whose members have been working without ever meeting or seeing each other, are henceforth grouped together in the same building.

Image Courtesy © Stefan Tuchila

Image Courtesy © Stefan Tuchila

  • Architects: Atelier d’architecture Brenac + Gonzalez et associés
  • Project: An agora at the heart of the CHU of Poitiers
  • Location: Poitiers, France
  • Photography: Sergio Grazia & Stefan Tuchila
  • Project management: CHU of Poitiers
  • Project manager: Stefan Tuchila
  • Landscape architect: Agence Hilaire
  • Cost control: Oteis
  • Structural engineering: Oteis
  • Utilities engineers: ITF
  • Acoustical engineers: Sigma Acoustique
  • Façade engineers: Van Santen
  • Lighting design: Lumesens
  • Cost: €16m excl. VAT
  • Energy performance: RT 2012
  • Surface: 11,000 m²
  • Calendar: delivered in 2016

(more…)

Casa Manzoni Restoration And Museum Design in Milano, Italy by aMDL studio

Sunday, December 25th, 2016

Article source: aMDL studio 

Alessandro Manzoni lived in numerous houses, but the only one that can be considered really his is the mansion in Via Morone in Milan, where the writer lived from 1814 up till his death. The building, which had been badly altered in the course of time, has now been restored in such a way as to re-establish the warm and domestic atmosphere in which Manzoni’s literary output was produced.

Main Front, Image Courtesy © Mario Carrieri

Main Front, Image Courtesy © Mario Carrieri

 

  • Architects: aMDL studio (Michele De Lucchi Srl – Michele De Lucchi)
  • Project: Casa Manzoni Restoration And Museum Design
  • Location: Milano, Italy
  • Photography: Mario Carrieri
  • Client: Intesa Sanpaolo
  • Project Team: Alberto Bianchi (project director), Simona Agabio, Federica Iula
  • Consultants: Ediltecno Restauri (building contractor); Gasparoli (restoration); Enrico Colombo spa (installations); Sp_Systema (set builder and graphic production); Rossi Restauri (artwork’s restoration); Open Care (historical furnishings’ restoration); Erco spa (lighting); Riva 1920, Paolo Castelli spa (furnishings)
  • Area: 1.326 m2
  • Chronology: 2014-2015 (design); 2015 (completion)

(more…)

Riel Estate in Tilburg, Netherlands by Joris Verhoeven Architectuur

Sunday, December 25th, 2016

Article source: Joris Verhoeven Architectuur 

House Riel Estate completed in 2014 is located in a new residential development in the small village Riel near the town Tilburg. The property conforms with its archetypal main structure and materialization with the rural character of the village and the surrounding countryside; a main building with a gable roof, rural hand-molded bricks and heavy oak doors.

Image Courtesy © John van Groenedaal

Image Courtesy © John van Groenedaal

(more…)

KM Kindergarten and Nursery in Osaka, Japan by HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

Sunday, December 25th, 2016

Article source: HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

The project which is an old decrepit kindergarten located at Izumi city in the south of Osaka.

Izumi is a city which take the textile as the main industry from long time ago. But now as the work transfer to the overseas where has cheap labor, the local industry recession is today’s situation. About this planning, we set two topics. One is, By daily activities to solve kids’ lake of exercise which caused by inadequate site.  Another is, for teaching kids about the local history, put in the element of textile which representative the local industry.

Image Courtesy © Studio Bauhaus and Ryuji Inoue

Image Courtesy © Studio Bauhaus and Ryuji Inoue

 

  • Architects: HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro
  • Project: KM Kindergarten and Nursery
  • Location: Osaka, Japan
  • Photography: Studio Bauhaus and Ryuji Inoue
  • Site area: 4230 m2
  • Building area: m2
  • Surface area: m2

(more…)

Astana Expo City 2017 in Kazakhstan by Adrian Smith + Gordon Gill Architecture

Sunday, December 25th, 2016

Article source: Adrian Smith + Gordon Gill Architecture

Astana Expo City 2017, the world’s next international exposition, is now under construction in Astana, Kazakhstan. 28 buildings and the Expo’s master plan were designed by Adrian Smith + Gordon Gill Architecture (AS+GG) around the designated theme, “Future Energy,” a concept that is aimed at finding ways to achieve qualitative changes in the energy sector, primarily for the development of alternative sources of energy and transportation.

Located south of Bayterek Tower and east of Nazarbayev University, Astana Expo City 2017 is positioned to become a significant new landmark for Astana. The development’s goal is to reduce the site’s energy demand to the greatest extent possible by using both passive and active strategies. The architecture and master plan were designed by using site-specific indicators like solar and wind orientation, weather conditions, and the cultural context, determined from a series of studies with the goal of maximizing energy-harvesting potential and comfort levels.

Image Courtesy © Adrian Smith + Gordon Gill Architecture

Image Courtesy © Adrian Smith + Gordon Gill Architecture

 

(more…)

Beyond the Edge in Algarve, Portugal by Atelier Monolit

Sunday, December 25th, 2016

Article source: Atelier Monolit

The site landmark is meant to mark the wilderness and the boundlessness of the surroundings but should also operate as an instrument for enhancing one’s senses and setting a strong connection with nature. It essentially represents a frame for human existence and experience, shaped as a monolithic, pure volume, naturally emerging and merging with the rock.

Image Courtesy © Atelier Monolit

Image Courtesy © Atelier Monolit

  • Architects: Atelier Monolit
  • Project: Beyond the Edge
  • Location: Sagres, Algarve, Portugal

(more…)

CT HOUSE in Bassano del Grappa, Italy by Studio di Architettura Claude Petarlin

Sunday, December 25th, 2016

Article source: Studio di Architettura Claude Petarlin

This renovation project has involved a detached house integrated in an urban context located in the outskirts of Bassano. It’s a house built on 3 levels with large windows overlooking the garden. The spaces were reorganized and elegant natural materials inspired by the years of construction of the house, were used throughout. The addition of unique pieces of design makes it more contemporary, while maintaining its original identity at the same time. A sole wooden flooring  levels out all the surfaces and the use of soft yet firm tones colours conveys the feeling of a warm atmosphere despite the wide spaces and the white of much of the finish.

Image Courtesy © Studio di Architettura Claude Petarlin

Image Courtesy © Studio di Architettura Claude Petarlin

(more…)

Bygdøynesveien 15 in Oslo by Reiulf Ramstad Arkitekter AS

Sunday, December 25th, 2016

Article source: Reiulf Ramstad Arkitekter AS

Bygdøynesveien 15 is being developed into a new comprehensive residential area, combining historic buildings with new housing in a captivating and innovative way. The project will create well-adjusted high-end contemporary architecture aiming at collectively reinforcing and developing the uniqueness and identity of the plot. The new residential area will offer forward-looking apartments. The juxtaposition of new housing and the venerable existing buildings from the early 1900s, including the park and gardens will also highlight the many qualities without compromising the site’s exclusive character. BNV 15 will be an important eco-friendly residential environment with high architectural qualities. The project is developed for our client Bygdøy Boligutvikling.

Image Courtesy © EVE

Image Courtesy © EVE

  • Architects: Reiulf Ramstad Arkitekter AS
  • Project: Bygdøynesveien 15
  • Location: Bygdøy, Oslo
  • Photography: RRA, MIR, EVE
  • Client: Bygdøy Boligutvikling
  • Commission type: Parallel Assignment, 1st Prize, 2015
  • Size/value: 6 820 m2
  • Status: Under Development

(more…)

Moai Building in Seoul, Korea by L’eau Design

Sunday, December 25th, 2016

Article source: L’eau Design

Easter Island has almost been erased from history as it has no clear documentation of its past. Mysterious Moai statues are the only evidence of civilization. I gained a similar impression of Samjeon-dong, Seoul. Modern Moai at Samjeon-dong began with the consideration of a symbiotic structure for a city, including housing created by stacking commercial facilities and residential units on the everyday cultural ground.

 Image Courtesy © Kim Yongkwan

Image Courtesy © Kim Yongkwan

  • Architects: L’eau Design (Kim Dong-jin (Hongik University))
  • Project: Moai Building
  • Location: 56-16, Samjeon-dong, Songpa-gu, Seoul, Korea
  • Photography: Kim Yongkwan
  • Design: Lee Sanghak , Ju Ikhyeon, Jung Donghui, Yoon Jihye, Kwon Jungyeol, Kim Minji
  • Structure: RC
  • Finishing: Luxteel, Brick, Tile
  • Construction: BUMJIN
  • Structure Engineer: SDM Structural Engineering
  • Mechanical & Electrical Engineer: HANA Consulting Engineers Co.,LTD.
  • Construction supervision: L’EAU design Co., Ltd.
  • Client: Bae Geumryeol (UNO design)
  • Building scope: 5F, B2
  • Site area: 281.60m2
  • Building area: 164.5m2
  • Gross floor area: 557.0m2
  • Design Period: 2013.06 ~ 2013.12
  • Construction Period: 2014.03 ~ 2015.02

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy