Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Temasek Club in Singapore by DP Architects

Tuesday, June 14th, 2016

Article source: DP Architects

Sited on the pristine greenery adjacent to Bukit Timah Nature Reserve and spanning 21,000 square metres, the Temasek Club was purposed as a sanctuary for Singapore Armed Forces (SAF) regulars, Full-time National Service and National Service officers to relax within the natural surrounds. DP Architects (DPA) won the design competition held by Temasek Club on the basis of its merits: chiefly, it was the only scheme that sought to conceal the volume of the club buildings by ingeniously tucking the mass within a natural valley in the terrain. The terrain was cleverly employed as a cradle for the built massing; from the main entrance court, the club appears as a single-storey building. Sensitive site-planning ensured that views of the nature reserve remain unspoilt from the main road.

The arrival courtyard. The central lobby’s glass façade invites views to the lush landscape beyond, Image Courtesy © DP Architects

The arrival courtyard. The central lobby’s glass façade invites views to the lush landscape beyond, Image Courtesy © DP Architects

  • Architects: DP Architects
  • Project: Temasek Club
  • Location: Singapore
  • Project Team Members: Angelene Chan, Tan Jiann Woei, Rully Adrian, Win Le Htun, Roy Fong
  • Area: 21,000sqm
  • Year of Completion: 2015

(more…)

MUSEUM OF ENERGY in Catalonia, Spain by ARQUITECTURIA

Tuesday, June 14th, 2016

Article source: ARQUITECTURIA

The Museum of Energy is located at the surroundings of Ascó, next to the river Ebro. The museum swings between public and private, between the river and the topography and between the urban grid and landscape. Because of this, one of the aims of the project was to reconfigure the site understanding its BOUNDARY condition.

Image Courtesy © ARQUITECTURIA

Image Courtesy © ARQUITECTURIA

  • Architects: ARQUITECTURIA (Josep Camps & Olga Felip)
  • Project: MUSEUM OF ENERGY
  • Location: Ascó, Catalonia, Spain
  • Client: ANACNV
  • Design participation: M. Agudo
  • Structural engineer: GMKgrup
  • Constructional engineer: PROINTEC
  • Stories: B,FL-2
  • Structure: Steel
  • Site area: 2.478,05 m2
  • Bldg area: 1.365,75 m2
  • Total floor area: 1.365,75 m2
  • Landscape area: 1.399,55 m2
  • Finish: 2011

(more…)

House T in Tokyo, Japan by Hiroyuki Shinozaki Architects

Monday, June 13th, 2016

Article source: Hiroyuki Shinozaki Architects

This is a residence and atelier for a couple in the center of Tokyo. The building area is small, because of its size and flag shape. It needed to design the house using effectively height direction, so we designed the house as a bookshelf. The floors like bookshelf plates are placed at the different level in the deformed box. And furniture is put on the each shelf-floor to create living room, dining room, kitchen and bedroom. In the big volume, floating life places expand with 360 degree view. Life places are connected each other in and out of shadow varying distance in tree dimension. This means life places are opened planar and cross-sectional, while they are divided. Concerning structural aspect, each shelf-floor is hooked up to the shelf-frame, which composed of columns and beams three-dimensionally. This structure system gives latitude for space composition. And the shelf frame works not only as the structural parts but also as the fixture supporting life places. On one place it is used as handrail or threshold, on the other place it is used as book-shelf or wardrobe. The way of using depends on the situation. Lightings hung from top of the box till the each floors to illuminate them such as a floating stage. The daily life itself is stored on a small residence like big furniture.

Image Courtesy © Tatsumi Terado

Image Courtesy ©  Tatsumi Terado

  • Architects: Hiroyuki Shinozaki Architects
  • Project: House T
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Tatsumi Terado, Hiroyasu Sakaguchi
  • Project Team: Hiroyuki Shinozaki, Sota Matsuura
  • Structure engineer: Tatsumi Terado Structural Studio
  • Contractor: Sinei,Ltd
  • Structure: Wood Flame, 2story
  • Site area: 70.31 sqm
  • Built area: 37.33 sqm
  • Gross floor area: 75.62 sqm
  • Completion date: May 2012

(more…)

The TrueTalker trigger – pavilion in Amsterdam, Netherlands by Studioninedots

Saturday, June 11th, 2016

Article source: Studioninedots

FabCity pavilion designed around a campfire to welcome and encourage storytellers.

This spring, the city of Amsterdam is host to the European Union. On the Marineterrein politicians discuss and decide on Europe’s future, under bright artificial light, with cameras and microphones registering each and every word.

Image Courtesy © Peter Cuypers

Image Courtesy © Peter Cuypers

  • Architects: Studioninedots
  • Project: The TrueTalker trigger – pavilion
  • Location: FabCity, Java Island, Amsterdam
  • Photography: Peter Cuypers
  • Commissioner: joint project
  • Design team: Studioninedots
  • Partners: StoneCycling, SBB Smit’s Bouwbedrijf B.V., IC Netherlands B.V., St. Joris Keramische Industrie, Saint-Gobain Weber Beamix B.V., Amsterdam Academy of Architecture, FabCity
  • On show: Until 26 June 2016

(more…)

Calypso House in Jouneih Bay, Lebanon by SOMA Architects

Saturday, June 11th, 2016

Article source: SOMA Architects

New York-based architects SOMA delivered an outstanding private residence located on the north side of Jouneih Bay, Lebanon.

It is a significant milestone for a project whose design plunges into the sea, Calypso hovers over the water like a crystal emerging from the rocks. Nestled on a small strip of rugged rocks between the main road and the sea, the form of the house is derived directly from this ragged landscape.

Image Courtesy © SOMA Architects

Image Courtesy © SOMA Architects

  • Architects: SOMA Architects
  • Project: Calypso House
  • Location: Jouneih Bay, Lebanon
  • Main consultant and Interiors: SOMA Architects
  • Structural Consultant: B.E.T RODOLPHE MATTAR
  • MEP Consultant: Wissam Tawil & Associates s.a.l.
  • Lighting Fixtures: PSLAB
  • Glazing: Glassline, VITROCSA
  • Wood Ceiling: Zinaline

(more…)

Nook Residence in Mansonville, Canada by MU Architecture

Saturday, June 11th, 2016

Article source: v2com

Located in a quiet area of the Eastern Townships in Quebec, the Nook Residence sits in continuity with the landscape in which it is part. Turning its back to the street, it offers a virtually blind facade that encourages discovery and piques curiosity. Strategically located openings and a large gap in the white mass give a hint at the beautiful scenery below as we approach the building.

Image Courtesy © Ulysse Lemerise Bouchard

Image Courtesy © Ulysse Lemerise Bouchard

  • Architects: MU Architecture
  • Project: Nook Residence
  • Location: Mansonville, Québec, Canada
  • Photography: Ulysse Lemerise Bouchard (YUL Photo)
  • Project team: Jean-Sébastien Herr, Charles Côté, Valérie Beaudin, Pierre-Paul Guillemette
  • Structure: Latéral
  • Contractor: Constructions Boivin
  • Construction: Décembre 2015
  • Project Area: 3000 sq.ft.

(more…)

HG House in Cachagua, Chile by Cristian Hrdalo Arquitectos

Saturday, June 11th, 2016

Article source: MITTY comunicaciones

HG House is a house on the beach for my parents, for them it was very important that the house could receive all the family and guests and also to function at a reduced size when they were alone.

“When an architect design for a relative, there is some experimental freedom, but then the next commission you must validate your work through the client.”

Image Courtesy © Nicolás Saieh

Image Courtesy © Nicolás Saieh

  • Architects: Cristian Hrdalo Arquitectos
  • Project: HG House
  • Location: Cachagua, V Región – Chile
  • Photography: Nicolás Saieh and Cristian Hrdalo
  • Project Area: 350 m2
  • Project Year: 2010

(more…)

Kebony Chosen for Waldorf School in Fredrikstad, Norway by LINK Arkitektur

Saturday, June 11th, 2016

Article source: LINK Arkitektur

Fredrikstad Waldorf School’s newest addition, which will accommodate children from grades 2 – 4 and create a new premises for the school day care facility, was recently opened by Jon-Ivar Nygård, Mayor of Fredrikstad. Located on a picturesque south facing slope and surrounded by trees the new building, clad in Kebony, is situated on the boundary between the forest and schoolyard. To preserve the natural backdrop to the play area, the building is partly placed on stilts floating above the creek to maintain the natural rock formations on the site and the flow of the little stream through the grounds.

Image Courtesy © Jiri Havran

Image Courtesy © Jiri Havran

  • Architects: LINK Arkitektur
  • Project: Kebony Chosen for Waldorf School
  • Location: Fredrikstad, Norway
  • Photography: Jiri Havran

(more…)

A stable turned into an office in West Flanders, Belgium by Studio Farris Architects

Saturday, June 11th, 2016

Article source: Image MEDIA AGENCY

Studio Farris Architects transformed a small barn, part of a farm complex with several buildings, into an office space with meeting room, library, office desks and a resting/reading area.

The owner wanted to have a small office detached from his house so he would be able to work from home at times. The stable was no more in use so he decided to use it as his home-office.

Image Courtesy © Koen Van Damm

Image Courtesy © Koen Van Damm

  • Architects: Studio Farris Architects
  • Project: A stable turned into an office
  • Location: West Flanders, Belgium
  • Photography: Koen Van Damm
  • Contractor: Vooruitzicht – Art
  • Structural engineering: Brosens
  • Size:
    • Site: 8 hectares
    • Floor area: 100 square meters
  • Status: Completed in January 2016

(more…)

KINDERGARTEN in Brasília, Brazil by ceu arquitetos

Saturday, June 11th, 2016

Article source: ceu arquitetos

The project proposes a volumetric “home”, based on the characteristic features of children’s drawings. The goal is to rescue the home of senses: welcome, belonging and familiarity. The student complex, divided into blocks or “houses”, aims to change the concept of school building and become a landscape in its own right, a metaphor for the playhouse or even a small town. The school becomes a symbol for the neighborhood for having a playful feature that differentiates it from other buildings. The warmly of the “houses” invites us to live our dreams, introducing a bit of fantasy to routine life not only of children but of the entire neighborhood; as well as inspire our lives with a little poetry.

Image Courtesy © ceu arquitetos

Image Courtesy © ceu arquitetos

  • Architects: ceu arquitetos
  • Project: KINDERGARTEN
  • Location: Brasília, Brazil

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy