Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Badalona Housing in Spain by MESURA + TOI T

Friday, February 17th, 2017

Article source: MESURA

Housing Competition in Badalona, 2016.

In July 2016, two young architecture practises based in Barcelona, Mesura and TOI T, teamed up to participate in an invited competition for a housing development in Badalona. Organised by Emesa, a private real estate investor, the competition had two key objectives: design a 21st century housing project and promote emerging spanish architects.

Image Courtesy © MESURA + TOI T

  • Architects: MESURA + TOI T
  • Project: Badalona Housing
  • Location: Badalona, Spain
  • Client: EMESA
  • External Collaboration: TOI T, PLAY-TIME
  • Project date/ construction date: 2016
  • Awards: Badalona Housing EMESA Competition Finalist

(more…)

Koban in Kumamoto, Japan by Klein Dytham architecture

Friday, February 17th, 2017

Article source: Klein Dytham architecture 

Klein Dytham architecture’s Koban forms part of the celebrated Kumamoto Artpolis Program. The program was established in the late 1980s by Morihiro Hosokawa, then Governor of Kumamoto Prefecture but later Japan’s Prime Minister, to increase the quality of public architecture in the region. Arata Isosaki was appointed the program’s commissioner, and he matched architects with projects for new public buildings, either by direct appointment or by arranging design competitions. The program provided the fairly remote region with world-class architecture, including masterworks by such giants of the Japanese scene as Tadao Ando, Toyo Ito, Kazuyo Sejima, and Kazuo Shinohara.

Image Courtesy © Koichi Torimura

  • Architects: Klein Dytham architecture (Astrid Klein, Mark Dytham, Yukinari Hisayama, Makiko Okano)
  • Project: Koban
  • Location: Kasuga Kumamoto-shi Kumamoto, Japan
  • Photography: Koichi Torimura
  • Client: Kumamoto Prefectural Police Headquarters
  • Structural Engineer: Structured environment ltd. (Alan Burden, Yutaka Kaneko)
  • M&E Engineer: Junji Tanaka M&E office (Junji Tanaka, Shigemori Matsumoto)
  • General Contractor: Oda Kensetsu, Kazuhiro Iwanaga
  • Structure: RC Structure
  • Total Floor Area: 143.62 M2
  • Design Period: Feb. 2010 – Sep. 2010
  • Construction Period: Nov. 2010 – Mar. 2011

(more…)

Viljandi Festival Arena in Estonia by Kadarik Tüür Arhitektid OÜ

Friday, February 17th, 2017

Article source: Kadarik Tüür Arhitektid OÜ 

Festival arena design is derived from the aspirations of acoustically pure sound. The inner surface of the bandstand is articulated enough to eliminate the need for electronic amplification.  Taking account of the delicate location (site of the former manor park, Viljandi Town Heritage Conservation Area), the outbuilding is designed to fuse with the landscape. The true character of the Festival Grounds is revealed when an event is taking place. The singing people and the facility form a single entity that come together in song.

Image Courtesy © Tonu Tunnel

  • Architects: Kadarik Tüür Arhitektid OÜ
  • Project: Viljandi Festival Arena
  • Location: Viljandi, Estonia
  • Photography: P.Ulman, E. Riig and Tonu Tunnel
  • Client: Viljandi city
  • Structural design: IB Printsiip OÜ – Tõnu Peipman, Viljar Sepp
  • Gross useable floor space: 2000 m2
  • Lot size: 5439 m²
  • Start of work: 2012
  • Completion of work: 2013

(more…)

Tartu University Institute of Physics in Estonia by Kadarik Tüür Arhitektid OÜ

Friday, February 17th, 2017

Article source: Kadarik Tüür Arhitektid OÜ 

The building with its monotonous presentability and rationality fits well into the emerging university campus. South of the instutute there is a spacious sunny square. The building consists of four interconnected building blocks of varying heights (A-, B-, C- and D-block) that form a private courtyard. The building is finished with reinforced concrete that is treated with iron sylphate and Cor-Ten.

Image Courtesy © Kaido Haagen

  • Architects: Kadarik Tüür Arhitektid OÜ (Kadarik Tüür Arhitektid OÜ, Stuudio Tallinn Oü, Kadri Tamme Sisearhitektuur OÜ)
  • Project: Tartu University Institute of Physics
  • Location: Tartu, Estonia
  • Photography: Kaido Haagen and Tõnu Tunnel
  • Client: University of Tartu
  • Structural design: As Tari, Pikoprojekt Oü
  • Builder: Astlanda Ehitus OÜ
  • Gross useable floor space: 12 700 m²
  • Lot size: 197 971 m²
  • Start of work: 2009
  • Completion of work: 2014

(more…)

Residential House Cologne Hahnwald in Köln, Germany by Corneille Uedingslohmann Architekten

Friday, February 17th, 2017

Article source: Corneille Uedingslohmann Architekten

The original planning brief foresaw an adaptation of the existing house, which was inhabited by the building owner at the time. The home owner’s driving aspiration for the project was the integration of a swimming pool with a visual relationship to the outside. After many design variations and the exhaustion of all building parameters it became clear this would not be feasible within the constraints of the old house. However the strong desire for a private swimming pool remained, leading the owner to the courageous decision to tear down the original house and build new in order to realize their ideas.

Image Courtesy © Michael Neuhaus

  • Architects: Corneille Uedingslohmann Architekten
  • Project: Residential House Cologne Hahnwald
  • Location: Köln, Germany
  • Photography: Michael Neuhaus
  • Software used: Bentley Microstation Connect, Adobe Photoshop CC, Ava Orca
  • Property size: 995 sqm
  • Living Area: 266 sqm
  • Other Area: 207 sqm
  • Completion: 2016

(more…)

House in Sharon area, Israel by Dan and Hila Israelevitz Architects

Friday, February 17th, 2017

Article source: Dan and Hila Israelevitz Architects

Program: a couple + three grown-up children. The house is meant to serve three grown-up children in suites of their own and their parents. The basement includes a play/ leisure room, apartmental protected space and one of the children’s suites.

Ground floor: living room, kitchen, dining room, guest bathroom and a pantry. The main idea in the ground floor is the division of the space into two sections: one is the living room, and the second one, hidden, is the kitchen and dining table, which face the front house’s morning garden. The element that constitutes the division is a wooden cube that is detached from the lateral walls to allow for a passageway and disconnected from the structure’s ceiling. This cube includes the guest bathroom from one side, and a pantry from the other side, serving the kitchen. The detachment of the cube from the house ceiling constitutes a sense of flow and continuity in the space.

Image Courtesy © Oded Smadar

  • Architects: Dan and Hila Israelevitz Architects
  • Project: House in sharon area
  • Location: The Sharon area, Israel
  • Photography: Oded Smadar
  • Plot area: 500 sqm
  • Built area: 360 sqm

(more…)

Cottage in Ripollès, Spain by Mogas Arquitectes sl

Friday, February 17th, 2017

Article source: Mogas Arquitectes sl

A small residential area in the Pyrenees is the location of a small summer house, which was designed under common conditions for this kind of project, plot geometry, solar orientation, … and also under two impositions by the property: its materiality, the house had to be made of wood, and the budget, one hundred thousand euros.

Image Courtesy © Mogas Arquitectes sl

  • Architects: Mogas Arquitectes sl
  • Project: Cottage
  • Location: Ripollès, Spain
  • Architect’s name: Marc Mogas Bartomeu
  • Completion date: September 2015

(more…)

School Jean-Monnet Broons in Brittany, France by Dietrich | Untertrifaller and Colas Durand Architectes

Friday, February 17th, 2017

Article source: Dietrich | Untertrifaller 

The Jean Monnet secondary school for around 600 students lies north of Broons, a 3000-resident town in Brittany, and is considered one of the most important educational facilities in the region.

The design by Dietrich | Untertrifaller Architekten and the French firm CDA (Colas Durand Architectes) reflects the concept of a modern school. Light wood, robust exposed concrete, a fresh red color and lots of glass characterize the warm, open atmosphere of the interior. The natural and untreated materials also pay tribute to local building traditions. The reinforced concrete design of the ground floor features a Breton stone facade, while the two-story classroom section in a mixed timber and concrete construction is covered with strips of wood. The clear and structured spatial organization facilitates an ideal workflow.

Image Courtesy © Frédéric Baron

  • Architects: Dietrich | Untertrifaller and Colas Durand Architectes
  • Project: School Jean-Monnet Broons
  • Location: F-22250 Broons, Brittany, France
  • Photography: Frédéric Baron
  • Client: Département des Côtes d’Armor
  • Project management: Ulrike Bale-Gabriel
  • Structural engineering: Espace Ingenierie, St. Brieux
  • Building services: Armor Ingenierie, Langueux
  • Sustainability: Act Environnement, Loos en Gohelle
  • Cost planning: M2C, Lamballe
  • Acoustics: Acoustibel, Chavagne
  • Capacity: 600 students
  • Gross Floor Area: 5,500 m²
  • Construction: 2013-2015

(more…)

Oslo Skatehall in Norway by DARK Arkitekter AS

Friday, February 17th, 2017

Article source: DARK Arkitekter AS 

Skateboarding was banned in Norway on 1 September 1978, with the intention of preventing serious accidents. This did not discourage the skateboarders, and the skateboarding scene grew steadily. When the ban was lifted in 1989 the interest exploded. Skateboarders went from being lawbreakers to celebrities and youth idols. In January 2017, 28 years after the ban was lifted, Oslo finally got its own custom-built venue for the today a well-established sport. Oslo Skatehall stands now as the best custom-designed skatepark, and one of the largest of its kind in northern Europe.

Image Courtesy © Finn Ståle Felberg/Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

  • Architects: DARK Arkitekter AS
  • Project: Oslo Skatehall
  • Location: Stavangergata 28, Oslo, Norway
  • Photography: Finn Ståle Felberg/Kultur- og idrettsbygg Oslo KF and Lars Gartå/DARK
  • Software used: SketchUp, Revit
  • Client: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
  • Landscape architect: Rambøll/Landskapsfabrikken
  • Interior skateboard elements: Glifberg+Lykke/IOU Ramps
  • Contractor: Varden Entreprenør AS
  • Area: 2.300 sqm + 640 sqm exterior skatepark
  • Project year: 2017

(more…)

Sahid Kuta Lifestyle Resort in Bali, Indonesia by Enviro Tec

Friday, February 17th, 2017

Article source: Enviro Tec

Sweeping 250 metres along a bustling beachside street, the Sahid Kuta Lifestyle Resort offers a new lifestyle hub typology. The project covers 3.2 hectares and contains two zones: the ‘Beachwalk’ retail lifestyle hub, and the five-star Sheraton Hotel Kuta Bali resort. The design concept was inspired by the terraced paddy fields that dot the Balinese landscape.

Image Courtesy © Enviro Tec

  • Architects: Enviro Tec
  • Project: Sahid Kuta Lifestyle Resort
  • Location: Bali, Indonesia

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise