Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Rive Seine _ Macro Lot A5 (110 social dwellings) in Boulogne-Billancourt, France by Tetrarc Architects

Wednesday, March 9th, 2016

Article source: v2com

Ile Seguin-Rives de Seine: a major urban renewal project in the heart of Greater Paris, spread over 74 hectares on the site of the former Renault factories, including the Ile Seguin. At the heart of one of these 3 sectors, the “Trapeze”, sits Macro-lot A5, comprising a secondary school, due to be delivered in 2018 – block A – and 110 apartments along its southern edge – block B. This block comprises 110 flats for social housing on top of a 2-level underground car park.

main view, Image Courtesy © Stéphane Chalmeau

main view, Image Courtesy © Stéphane Chalmeau

  • Architects: Tetrarc Architects
  • Project: Rive Seine _ Macro Lot A5 (110 social dwellings)
  • Location: Boulogne-Billancourt, France
  • Photography: Stéphane Chalmeau
  • General Contractor: Nexity – Icade
  • Surface: 9 129 m²
  • Year of construction: 2015

(more…)

CEIP 215 in Girona, Spain by H ARQUITECTES

Wednesday, March 9th, 2016

Article source: H ARQUITECTES 

The job of reforming and extending a school in more than double its current area, required a new wide-scale interpretation of the project and the way it fits into its surroundings.

Image Courtesy © Adrià Goula

Image Courtesy © Adrià Goula

  • Architects: H ARQUITECTES
  • Project: CEIP 215
  • Location: Vidreres, Girona, Spain
  • Photography: Adrià Goula
  • Collaborators: Montse Fornés, Anna Bonet, Blai Cabrero, Carles Sala, Carla Piñol
  • Surface: 3748m2
  • Project: 2007-08
  • Construction: 2011-13

(more…)

Times Property Staff Activity Center in Guangzhou, Guangdong by C&C DESIGN CO., LTD.

Wednesday, March 9th, 2016

Article source: C&C DESIGN CO., LTD.

From C&C DESIGN CO.,LTD. ,we designed a cool activity center which is black and white style. When you strict rationality and high-density office space walk into a black and white motion space , you will achieve differences conversion about space from the visual and psychology, the difference of the black and white give a person with the perfection of collision force and beauty acme imagination.

Image Courtesy © C&C DESIGN CO.,LTD.

Image Courtesy © C&C DESIGN CO.,LTD.

  • Architects: C&C DESIGN CO., LTD.
  • Project: Times Property Staff Activity Center  
  • Location: Guangzhou, Guangdong 
  • Design Director: Peng Zheng
  • Design Team: Liang Fangqi
  • Design Area: 550m2
  • Design Date: September, 2015
  • Completion Date: January, 2016

(more…)

Shenyang Aquatic Residential Tower in China by Spatial practice

Wednesday, March 9th, 2016

Article source: Spatial practice 

“How can we create an alternate living environment for a harsh cold climate? Is it possible to create a residential tower that is closed for warmth but open for views and sunlight?”

The project is located in front of Zhongshan Park in Shenyang, China; where the temperature drops to -11°C in winters. The design catches the maximum amount of natural sunlight while providing a large thermal mass for insulation. The result is a living zigzag facade with winter gardens acting as a buffer zone for cold winters and creating an internalized view.

winter view, Image Courtesy © Spatial practice

winter view, Image Courtesy © Spatial practice

  • Architects: Spatial practice 
  • Project: Shenyang Aquatic Residential Tower
  • Location: Shenyang, China
  • Client: Confidential
  • Project Team: Erik Amir, Dora Chi, Jason Loo, Ryo Otsuka, Eric Yuen
  • Render: Karol Borkowski
  • Project Area: 81,981 m2 (above ground) 28,329 m2 (below ground)
  • Number of Stories: 29
  • Building Height: 120m

(more…)

12 New Fetter Lane completes in London, England by Doone Silver Architects

Tuesday, March 8th, 2016

Article source: Doone Silver Architects

This striking scheme, designed by the collaborative architectural team of Doone Silver Architects and Flanagan Lawrence, occupies a triangular site bounded by Fetter Lane and New Fetter Lane. Its innovative, rotating stepped form responds to the low-rise Chancery Lane Conservation Area to the west and the higher-rise commercial developments of New Street Square to the east.

Image Courtesy © James Brittain

Image Courtesy © James Brittain

  • Architects: Doone Silver Architects, Flanagan Lawrence
  • Project: 12 New Fetter Lane completes
  • Location: London, England
  • Photography: James Brittain, Kevin Sainsbury
  • Client: Pontsarn Investments – c/o Great Portland Estates
  • Owner: TH Real Estate
  • Landscape Architect: Townshend Landscape Architects
  • Project Manager: Gardiner & Theobald
  • Main Contractor: Mace
  • Planning Consultant: DP9
  • Structural Engineer: WSP Group
  • M&E Consultant: Hilson Moran Partnership
  • Quantity Surveyor: Arcadis
  • Commissioning Consultant: Dome Group (more…)

Varna Library design in Bulgaria by Spatial practice

Tuesday, March 8th, 2016

Article source: Spatial practice 

spatial practice design for the Varna Public Library Competition has been shortlisted and selected 3rd place among the winning entries.  The design of the 28,000sm public library was selected among 370 entries.

main view , Image Courtesy © Spatial practice

main view , Image Courtesy © Spatial practice

  • Architects: Spatial practice 
  • Project: Varna Library design
  • Location: Varna, Bulgaria
  • Project Team: Erik Amir, Dora Chi, Jason Loo, Ryo Otsuka, Eric Yuen
  • Render: Karol Borkowski
  • Client: Municipality of Varna
  • Project Area: 17,235 m2 (above ground) 11,000 m2 (below ground)
  • Number of Stories: 8 (above ground) 3 (below ground)
  • Building Height: 30.5m

(more…)

High-end office refurbishment in London’s West End by ‘Patalab Architecture

Tuesday, March 8th, 2016

Article source: ‘Patalab Architecture

In the heart of London’s West End we have substantially upgraded this six storey building, providing cutting edge flexible office accommodation and a striking new entrance sequence. Drawing inspiration from the unique exterior of the Rodney Gordon 1980’s rocket-like building, ‘Patalab’s design picks up the futurist-like qualities and transforms the common parts into an enticing spatial arrangement, using mirrors, lighting and reflective finishes. A bespoke built-in seating area on the ground floor responses to the prestigious location and forms a welcoming feature in the entrance lobby.

In the heart of London's West End ‘Patalab Architecture has substantially upgraded this six storey building, providing cutting edge flexible office accommodation and a striking new entrance sequence, Image Courtesy © Jan Piotrowicz

In the heart of London’s West End ‘Patalab Architecture has substantially upgraded this six storey building, providing cutting edge flexible office accommodation and a striking new entrance sequence, Image Courtesy © Jan Piotrowicz

  • Architects: ‘Patalab Architecture
  • Project: High-end office refurbishment
  • Location: 66 St James’s Street, St James’s, London SW1A 1NE, England
  • Photography: Jan Piotrowicz
  • Client: Capital & City Properties
  • Main Contractor: London Fit Out
  • Project Date: 2014 -2015

(more…)

Out Of Office Munich in Germany by VON M GmbH

Tuesday, March 8th, 2016

Article source: VON M GmbH 

The buzzwords „open, direct, dynamic, straightforward“, standing for the common attributes for the project in the center of Munich, describe a flexible, playful, and creative space for workshops, meetings and events upon two floors.

Image Courtesy © VON M GmbH

Image Courtesy © VON M GmbH

  • Architects: VON M GmbH
  • Project: Out Of Office Munich
  • Location: Munich, Germany

(more…)

Merrydown in Dorset, UK by McLaren.Excell

Tuesday, March 8th, 2016

Article source: McLaren.Excell

The house was originally the local Victorian girls school and latterly a single storey home that had been lived in by the same owner since the 1970s (the clients mother). The original layout was almost monastic: one large room with a single corridor off it with cell-like bedrooms and bathrooms to one side

Image Courtesy © McLaren.Excell

Image Courtesy © McLaren.Excell

(more…)

“Scherbaum Seebacher ” law office at Congress Graz, Austria by LOVE architecture and urbanism ZT GmbH

Tuesday, March 8th, 2016

Article source: LOVE architecture and urbanism  ZT GmbH 

The “Scherbaum Seebacher” law office in Graz moved to the former premises of the Steiermärkische Sparkasse bank on the 2nd and 3rd floors of the Congress Graz.

Image Courtesy © Jasmin Schuller

Image Courtesy © Jasmin Schuller

  • Architects: LOVE architecture and urbanism ZT GmbH 
  • Project: “Scherbaum Seebacher ” law office
  • Location: Graz, Austria
  • Photography: Jasmin Schuller
  • Design team working on the project: DI Sabine Sternbach, DI Andreas Perchinig, DI Piroska Frey, DI Carina Faustmann, DI Erika Brunnermaier, DI Peggy Marten-Haibl, DI Katharina Ofner, DI Stephanie Jordan, DI Michael Leiss
  • Company: Petschnigg ZT‐GmbH
  • Construction physics: DI Roland Müller
  • Construction site coordinator: Rabl ZT GmbH
  • Project director: Dr. Patrik Panholzer, LL.M.
  • Total effective area (m²): 3.000 m²
  • Design year: January 2012
  • Start of construction: March 2013
  • Handing over/completion: March 2014
  • Competition year: 2012

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy