Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

El Meandro in Málaga, Spain by Marion Regitko Architects

Tuesday, March 8th, 2016

Article source: Marion Regitko Architects

The house is organized within one meandering form made of natural stone, creating three volumes with an open space interwoven between them.

Image Courtesy © Fernando Alda

Image Courtesy © Fernando Alda

  • Architects: Marion Regitko Architects
  • Project: El Meandro
  • Location: Mijas, Málaga, Spain
  • Photography: Fernando Alda
  • Technical architect: Emilio Domingo Corpa
  • Contractor: Construcciones José García Solórzano
  • Installation: Fontgasol, Juan Carlos
  • Client: private
  • Area: 685.0 sqm
  • Project Year: 2015
  • Budget: 800.000 euros

(more…)

Gokceada High School Campus in Çanakkale, Turkey by PAB Architects

Tuesday, March 8th, 2016

Article source: PAB Architects

Gokceada is a characteristic island in Northern Aegean Sea with small scale masonry houses in organic urban patterns. Being on an island, the town is an isolated settlement with limited resources. Therefore the main aim of Gokceada High School Campus, which includes a high school, vocational school, dormitory, gymnasium, library, and a conference hall, is to create an integrated life within educational-social entity of the school and the urban life. By this means, the campus will not only be used in the school hours, but it will serve for 24 hours to the people of the island as an open campus with a projection of sharing limited resources efficiently.

Image Courtesy © PAB Architects

Image Courtesy © PAB Architects

  • Architects: PAB Architects
  • Project: Gokceada High School Campus
  • Location: Gokçeada, Çanakkale, Turkey 
  • Design Team: Pınar Gökbayrak, Ali Eray, Burçin Yıldırım, Çağlar Yılmaz, Sinem Yardımcı, Ekin Aytaç, Arzu Meyvacı, Serkan Polat
  • Area: 18.000 sqm
  • Project Year: 2015

(more…)

Polak building – Erasmus University Rotterdam in Netherlands by Paul de Ruiter Architects

Tuesday, March 8th, 2016

Article source: Paul de Ruiter Architects

Campus renewal and sustainability ambitions go hand in hand at Erasmus University Rotterdam. In the newest addition to the campus, the multifunctional educational building called Polak, the university’s ambition is emphatically manifested: to be among the most sustainable campuses in the Netherlands. The energy-efficient building, of which both the interior and the exterior are designed by Paul de Ruiter architects, fits  into the new educational strategy of the Erasmus University, aimed at activating, small-scale education.

Image Courtesy © Jeroen Musch

Image Courtesy © Jeroen Musch

  • Architects: Paul de Ruiter Architects
  • Project: Polak building – Erasmus University Rotterdam
  • Location: Woudestein Campus, Rotterdam
  • Photography: Jeroen Musch, Tim van de Velde, Sebastian van Damme
  • Project architects: Paul de Ruiter and Noud Paes
  • Project team: Marlous Vriethoff, Laura van de Pol, Richard Buijs, Marieke Sijm
  • Mechanical engineering: Wolter & Dros TBI Techniek, Amersfoort
  • Contractor: SMT Bouw, Rosmalen, Palte, Valkenburg
  • Interior architect: Paul de Ruiter Architects
  • Landscape architect: Juurlink[+], Rotterdam (NL) and bureau JvantSpijker, Rotterdam (more…)

South Bay Mumbai, India by ARK Reza Kabul Architects

Tuesday, March 8th, 2016

Article source: ARK Reza Kabul Architects 

The South Bay, anchored in the heart of the island city of Mumbai, resembles the form of a luxurious cruise ship ready to set sail. Designed by ARK Reza Kabul Architects for Mesacon & Triumph Realty, the 70 meter tall structure sits on a plot at the arterial Hughes Road. The contemporary design comes as an organic response to its surrounding. Strategically placed on the arterial road; right at the South bound foot of the Kemps Corner flyover, makes the iconic structure hard to miss while passing by.

Image Courtesy © ARK Reza Kabul Architects

Image Courtesy © ARK Reza Kabul Architects

  • Architects: ARK Reza Kabul Architects
  • Project: South Bay
  • Location: Hughes Road, Mumbai, India
  • Developer: Mesacon & Triumph Realty
  • Scope: Architecture, Interiors, Landscape
  • Floors: Lobby + Parking + 17 Residential + Sky Lounge
  • Height: 70 meters

(more…)

Shopping centre Part-Dieu in Lyon, France by MVRDV

Sunday, March 6th, 2016

Article source: MVRDV 

Today Gérard Collomb, the Mayor of Lyon, officially announced MVRDV’s transformation of Lyon’s large Part-Dieu shopping centre, the centre piece in a major renovation which includes the surrounding district. The scheme looks to redefine the area’s public space by creating terraces and gardens that step up into the retail complex. The new complex keeps the original identity of the Part-Dieu shopping centre through the re-use and revitalisation of its iconic yet run-down façade, which will ‘evaporate’ as it reaches the new glazed extensions that open up onto the street.

Image Courtesy © MVRDV

Image Courtesy © MVRDV

  • Architects: MVRDV
  • Project: Shopping centre Part-Dieu
  • Location: Lyon, France

(more…)

AM Kindergarten and Nursery in Kagoshima, Japan by HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

Sunday, March 6th, 2016

Article source: HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro 

Akune City where AM Kindergarten and Nursery is located is in northwestern part of Kagoshima Prefecture, and is a port town that has a beautiful coast line, which is as long as about 40 kilometers facing the East China Sea. The site is in spacious fallow, which is several hundred meters away from the coast line. In the area around the site that has been the fallow for a long time, there are  tall trees producing an environment with full of nature surrounded by the trees.

Image Courtesy © Studio Bauhaus, Ryuji Inoue

Image Courtesy © Studio Bauhaus, Ryuji Inoue

  • Architects: HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro
  • Project: AM Kindergarten and Nursery
  • Location: Kagoshima, Japan
  • Photography: Studio Bauhaus, Ryuji Inoue
  • Site area: 3200.59 sqm
  • Surface area: 887.50 sqm
  • Building area: 941.80.sqm
  • Floor : 2

(more…)

Lambeth House in London by Architecture for London

Sunday, March 6th, 2016

Article source: Architecture for London

This Victorian house in a conservation area originally had a dark and compact kitchen with unsatisfactory views of the garden. The brief was to create a light, spacious home for a growing family, with a side return extension that provided sufficient width for an island unit and dining table, allowing the kitchen to function as a social space.

Image Courtesy © Architecture for London

Image Courtesy © Architecture for London

(more…)

9GAG Office in Tsuen Wan, Hong Kong by LAAB Architects

Sunday, March 6th, 2016

Article source: LAAB Architects

On an industrial high-rise in Hong Kong, LAAB’s design turned a mundane warehouse into an edgy officefor 9GAG, with plenty of natural light through the perimeter windows.Inspired by 9GAG’s web and app interface, LAAB designed a minimalist black and white interior juxtaposing against the raw industrial shell that was preserved as artifact and curiosity for the past.9GAG is dedicated to deliver humors to millions of people worldwide every day. To align with their vision, transparency, sharing, and the sense of community are the keywords for the design strategy.  The over 5000-square-feet floor is curated as three major areas:

Image Courtesy © LAAB Architects

Image Courtesy © LAAB Architects

  • Architects: LAAB Architects
  • Project: 9GAG Office
  • Location: Tsuen Wan, Hong Kong
  • Project Team:  Jason Choi, Happy Yam, Kathy Li, Yip Chun Hang, Ricci Wong, Otto Ng
  • Site: 5000sf, Tsuen Wan, Hong Kong

(more…)

Golden Ratio headquarters in Vrilissia, Greece by Golden Ratio Collective Architecture

Sunday, March 6th, 2016

Article source: Golden Ratio Collective Architecture

The Golden Ratio architectural office is an alternative approach to the concept of communication and cooperation. A broad wooden surface forms a welcoming gate to the inner space of the company. Three construction helmets, as many as the company members, along with the imposing logo made of metal screws, mark the entrance to the working space. “Two quantities are in the golden ratio if …” and journey into the world of Golden Ratio begins.

Image Courtesy © Demi Karatzaferi

Image Courtesy © Demi Karatzaferi

  • Architects: Golden Ratio Collective Architecture
  • Project: Golden Ratio headquarters
  • Location: 4 Aiantos st, Vrilissia Athens 15235, Greece
  • Photography: Demi Karatzaferi
  • Construction: 2014 2015

(more…)

SEJONG-DAERO HISTORIC CULTURAL SPACE in Seoul, South Korea by Daniel Valle Architects

Sunday, March 6th, 2016

Article source: Daniel Valle Architects

The proposal for the Plaza ambitions to become a new type of public space in Seoul, one capable to absorb in one same place the memories and cultural heritage of the site, the exciting underground world of passages and connections and a creative and technological platform for learning and innovating.

To achieve this endeavor, we propose to keep thirteen standing columns of the former Japanese building as the only objects standing in the plaza. All other urban furniture are substituted by a soft curved rubber surface acting as seating areas for visitors who wish to sit and have a pause. The new surface of the Plaza acts as a platform to empower memories and nothing stands between the columns and citizens.

Memories can be recalled by direct visual connection with the former building’s columns and other cultural heritage around the site such as Deoksugung Palace’s wall. We propose a complementary digital layer of engagement with the site’s hidden meanings; a layer that allows citizens to receive digital information in the form of specifically designed APPs and augmented reality platforms that complement the visual perception of the site. The smart plaza will provide 5G WIFI connection for the better display of these services. The Plaza also wises to be a large mobile phone charge station. Electromagnetic fields embedded in the Plaza’s pavement create areas of wireless recharge for mobile devices.

Image Courtesy © Daniel Valle Architects

Image Courtesy © Daniel Valle Architects

  • Architects: Daniel Valle Architects
  • Project: SEJONG-DAERO HISTORIC CULTURAL SPACE
  • Location: Seoul, South Korea 
  • Client: Seoul City Government
  • Credits: Daniel Valle, Jiwon Hur, Andrea González de Vega, Iago Blanco
  • Size: Ground 1,088 m2, Underground 1,600 m2
  • Year: 2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy