Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Beishu Gallery in Tokyo, Japan by Ryuichi Sasaki / Sasaki Architecture + Rieko Okumura / Atelier O

Sunday, July 10th, 2016

Article source: Ryuichi Sasaki / Sasaki Architecture + Rieko Okumura / Atelier O

Beishu Gallery is located in Taito area of Tokyo, where traditional craftsmanship still remains vibrant on every corner of the streets.

Beishu is an esteemed high-brand of traditional hina dolls (girls’ court dolls from the classical era). The reputation of the brand was established by late Hara Beishu, dollmaker, who eventually received the first and the only national cultural property title in the industry.

Image Courtesy © Takumi Ota

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: Ryuichi Sasaki / Sasaki Architecture + Rieko Okumura / Atelier O
  • Project: Beishu Gallery
  • Location: 2-3-12 Taito, Taito-ku, Tokyo, Japan
  • Photography: Takumi Ota
  • Client: BEISHU
  • Design Team: Ryuichi Sasaki, Rieko Okumura, Gen Sakaguchi, Michal Rogozinski
  • Light Design: Kazuhiro Nagashima / CHIPS LLC + Natsuha Kameoka / Lighting Sou
  • Structure Engineer : Takushi Nakata/ Rhythm Design Mov
  • Producer: E-Sohko Group
  • Contractor: E-Sohko Group + Urban Plan
  • Total Floor Area: 80.70 m2
  • Starting Date: July, 2015
  • Completion Date: December, 2015

(more…)

Entrée de ville in Bayonne, France by mateo arquitectura

Sunday, July 10th, 2016

Article source: mateo arquitectura

Three interventions make up the proposal:

  1. Marinadour. A dense complex of dwellings on top of a podium of shops and car parks.
  2. The Park generated by reorganizing circulation and segregating the traffic above from pedestrians, with the massive presence of vegetation between the footpaths.
  3. Rivadour. A continuous urban block that follows the river before breaking off towards the city. Permeable on the ground floor.
Image Courtesy © Adrià Goula and Luc Boegly

Image Courtesy © Adrià Goula and Luc Boegly

  • Architects: mateo arquitectura
  • Project: Bayonne. Entrée de ville. France
  • Location: Henri Grenet Bridge area, Bayonne, France
  • Photography: Adrià Goula and Luc Boegly
  • Software used: AutoCAD
  • Author: Josep Lluís Mateo
  • Client Block 1: Kaufman & Broad
  • Client Block 3: Eiffage Immobilier
  • Client Central Area 2: Public entity: Agglomération Côte Basque-Adour – Mairie de Bayonne
  • External collaborators:
    • Structure: BOMA
    • Landscaping: Michel Desvigne (park bridge access), Manel Colominas (patios)
  • Surface: 70.000 m2
  • Competition: 2006
  • Project: 2010-2012
  • Construction: 2012-2016

(more…)

THROUGH HOUSE in Ontario, Canada by DUBBELDAM inc. architecture + design

Sunday, July 10th, 2016

Article source: DUBBELDAM inc. architecture + design

A busy doctor commissioned the renewal of this 128 year-old house to fulfil his desire for a modern and light-filled home with a connection to the outdoors. Situated on a narrow lot in a dense downtown neighbourhood, the renovation of this 135 s.m. residence also aimed to provide increased living space on the interior. However, in order to preserve the intimate rear garden, the design challenge was to ‘expand’ the interior space without increasing the footprint of the house. This was accomplished by a rethinking of traditional programme, utilizing built-in place elements and changes in ceiling heights to define spaces rather than walls, and by creating a powerful visual connection with the small backyard to extend the living space. The dark, cramped interior was carved out to create bright, airy spaces connected by an open plan. Materials and built-ins are designed to emphasize linearity – horizontal lines of rift cut white oak millwork, linear divisions of cabinets and display units, stacked strips of industrial felt on the fireplace, and long porcelain tiling with a linear pattern; they create the perception of expanding and stretching the space and direct the eye through the house towards the rear garden.

Image Courtesy © Bob Gundu

Image Courtesy © Bob Gundu

  • Architects: DUBBELDAM inc. architecture + design
  • Project: THROUGH HOUSE
  • Location: Toronto ,Ontario, Canada
  • Photography: Bob Gundu
  • Project Team: Heather Dubbeldam, Jason LeBlanc, Bindya Lad, Oliver Dang, Jacob JeBailey,
    Johanna Bollozos, Lynden Giles, Suzanna MacDonald
  • Contractor: DDF European Design
  • Size: 1,450 s.f.

(more…)

The Pilot’s House in Winchester, England by AR Design Studio

Sunday, July 10th, 2016

Article source: AR Design Studio

Built in the mid-19th century, The Pilot’s House was one of the original ‘Winchester Villas’; a collection of family homes built for the wealthy and located close to England’s oldest school, Winchester College. Built using fine brick-work and flint masonry, the houses were an exquisite example of a grand family home.

Image Courtesy © Martin Gardner

Image Courtesy © Martin Gardner

  • Architects: AR Design Studio
  • Project: The Pilot’s House
  • Location: Winchester, England
  • Photography: Martin Gardner
  • Contractor: Blue Fish Construction Ltd
  • Size:
    • Existing: GIA 375 sqm
    • Extension: GIA 170 sqm
    • Total: GIA 545 sqm

(more…)

Refurbishment of the Pavilion Dufour Château De Versailles in France by Dominique Perrault Architecte

Sunday, July 10th, 2016

Article source: Dominique Perrault Architecte

The redevelopment of the Pavilion Dufour and the Old Wing creates two new public spaces in the Château de Versailles. The old administrative offices have now made way for a new reception area between the Cour Royale (Royal Courtyard) and the Cour des Princes (Princes’ Courtyard), as well as a large staircase leading to the gardens. Visitors to the Palace are invited to follow a loop, just like in most of the world’s greatest museums.

Image Courtesy © Dominique Perrault Architecture /Adagp

Image Courtesy © Dominique Perrault Architecture /Adagp

  • Architects: Dominique Perrault Architecte
  • Project: Refurbishment of the Pavilion Dufour Château De Versailles
  • Location: Château de Versailles, Versailles, France
  • Photography: Dominique Perrault Architecture /Adagp, Didier Ghislain/Dominique Perrault Architecture  /Adagp, André Morin/Dominique Perrault Architecture /Adagp, Christian Milet / Château de Versailles, Patrick Tourneboeuf / Tendance Floue / Oppic
  • Client: Opérateur du patrimoine et des Projets Immobiliers de la Culture (OPPIC) – Etablissement Public du Château, du musée et du domaine national de Versailles
  • Artistic direction, chandeliers and furniture design: Gaëlle Lauriot-Prévost Design
  • Civil engineering: Khephren Ingénierie S.A.
  • MEP: INEX SAS Ingénierie
  • Acoustics and lighting: Jean-Paul Lamoureux
  • Security / ADA: AADT / Folacci
  • Ergonmist: Thomas Vallette FCBA
  • Economist: RPO
  • Area: 3000 m²
  • Completion: Summer 2016

(more…)

House E in Linz, Austria by caramel architekten zt gmbh

Friday, July 8th, 2016

Article source: caramel architekten zt gmbh

Located on the periphery of the city, the plot of land offers a spectacular view of Linz, as long as one builds high enough to be able to gaze over the neighbouring properties. That is why the ground storey lies about 6m above street level – with the pleasant side-effect of allowing the garden area to adjoin the living area on the same level to the west and north, despite the extreme slope.

Image Courtesy © Martin Pröll and Caramel

Image Courtesy © Martin Pröll and Caramel

  • Architects: caramel architekten zt gmbh
  • Project: House E
  • Location: Linz, Austria
  • Photography: Martin Pröll and Caramel
  • Software used: Archicad

(more…)

Industrial Loft in São Paulo, Brazil by Diego Revollo

Friday, July 8th, 2016

Article source: Diego Revollo

Diego Revollo is one of the prominent designers of interior architecture and decoration. The architect use classical elements as anyone in contemporary projects. He has started his career working beside masters and today he has his own office in São Paulo. In addition to several awards, he has made projects in the whole country of Brazil and also in South America. He also works as advisor of magazines specialized in architecture and decoration.

Image Courtesy © Alain Brugier

Image Courtesy © Alain Brugier

  • Architects: Diego Revollo
  • Project: Industrial Loft
  • Location: São Paulo, Brazil
  • Photography: Alain Brugier

(more…)

360º Apartment in São Paulo, Brazil by Diego Revollo

Friday, July 8th, 2016

Article source: Diego Revollo

This apartment of 130 m2 is located in Alto da Lapa in São Paulo, it belongs to a lawyer who purchased the property in the floor plan while living with his parents and did not think it would be married when move.

The first ideas exchanged with Diego Revollo the architect hired to finalize the apartment led the client to realize the error of the previous decisions. As the project progressed, the client was discading several items already installed, as well as finishing bathrooms beyond the kitchen floors and balcony.

Image Courtesy © Alain Brugier

Image Courtesy © Alain Brugier

  • Architects: Diego Revollo
  • Project: 360º Apartment
  • Location: Alto da Lapa, São Paulo, Brazil
  • Photography: Alain Brugier

(more…)

Rui Village in China by AVA – Andrea Vattovani Architecture

Friday, July 8th, 2016

Article source: AVA – Andrea Vattovani Architecture

The sizes of the plots is 5,873 m2. The total requested built areas was 4,000 m2 that we reached with our proposal. We wanted to create a special flair, a place to feel home but relax on the same time with the highest standard of living quality.

We created two different units to create also two different flats to adapt to the market. At the same time they can fit different need. The houses are really flexible and different function can be brought in.

Image Courtesy © AVA – Andrea Vattovani Architecture

Image Courtesy © AVA – Andrea Vattovani Architecture

(more…)

Alfred House in Melbourne, Australia by Andrew Maynard Architects

Friday, July 8th, 2016

Article source: Andrew Maynard Architects

In a Nutshell

Alfred House is an addition and reconfiguration of an existing two storey, two bedroom terrace, with a tired lean-to that had little relationship with the exterior space. The client wanted us to replicate one of our previous projects, Vader House, as they liked the idea of a centralised courtyard.  It was an interesting idea for us to revisit and to evolve, as we were able to push the concept further due to the property’s connection with the laneway. The big challenge was that Alfred had less than half of Vader’s budget.

Image Courtesy © Fraser Marsden

Image Courtesy © Fraser Marsden

  • Architects: Andrew Maynard Architects
  • Project: Alfred House
  • Location: Melbourne, Australia
  • Photography: Tess Kelly, Fraser Marsden
  • Software used: SketchUp and Vectorworks
  • Project team: Andrew Maynard, Mark Austin
  • Builder: TCM Building Group
  • Engineer: Hive Engineering
  • Landscape Architects: Bush Projects
  • Artist (wall mural): Seb Humphreys – Order 55
  • Planning Consultant: Hansen Partnership
  • Building Surveyor: Code Compliance
  • Site / Floor Area: 142 msite / 155 m2 floor area
  • Completion date: December 2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy