Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

House Lightray in Dnepr by Azovskiy&Pahomova Architects

Thursday, December 15th, 2016

Article source: Azovskiy&Pahomova Architects

It was difficult and diligent work, but as a result we’ve got incredibly charming and soulful house. The original building has neither roof nor finishing, also a part of foundation was absent. We had to work very hard over the architecture of the building and the landscape. The result is a two-storey house of 240 sq m with three bedrooms, dining and living area, a kitchen, a lounge on the first floor, two bathrooms, laundry room and the furnace. The customer wanted to divide a whole space into several functional areas. The lion’s share of the first floor was taken by the living room, where we also organized a dining area. The ceiling height was really a problem, but at the same time, it was the starting point for the entire home concept. We decided to set the rhythm with wooden beams on the ceiling, which helped not only visually stretch the space, but also create the necessary comfort. A fireplace became a beautiful decoration of the living room. We used marble to cover the fireplace. Dining area is located near the window. We intentionally abandoned a textile to open a panoramic courtyard view. Laconic and functional kitchen is separated by a system of sliding panels that reflecting a light. Also there is a comfortable zone for breakfast, which has become a favorite place of the customer. A slate tiles is practical and aesthetic solution for the walls in the kitchen and hallway. We put down the sills to let a light in, what has visually raised the ceiling. On the first and second floor we have made spacious halls with a gallery on the first and work place on the second one.

Image Courtesy © Azovskiy&Pahomova Architects

Image Courtesy © Azovskiy&Pahomova Architects

(more…)

Narcisse Salon in Beijing, China by B.L.U.E. Architecture Studio

Thursday, December 15th, 2016

Article source: B.L.U.E. Architecture Studio 

Nowadays, more and more people in metropolis prefer living solitary rather than with their families. The concept of “home” is gradually becoming independent from the concept of “family” and becoming more related with public space. In consequence, commercial space will gradually become the other home of urban citizens. Trying to become a breakthrough of traditional retail space arrangement, this design combines the function of beauty, leisure and communication to meet the need of above-­‐mentioned modern lifestyle.

Image Courtesy © Ruijing Photo

Image Courtesy © Ruijing Photo

  • Architects: B.L.U.E. Architecture Studio (Shuhei Aoyama, Yoko Fujii, Cunji Zhang)
  • Project: Narcisse Salon
  • Location: Lido Beijing, China
  • Photography: Ruijing Photo
  • Client: Narcisse Beauty Salon
  • Building Area: 450 M2
  • Construction Period: 7.2016

(more…)

VILLA CLESSIDRA in Netherlands by LAAV Architects

Wednesday, December 14th, 2016

Article source: LAAV Architects

Villa Clessidra is a construction of much defined proportions. And as such it is also a bet. A bet in designing freedom within confinement. A bet in allowing continuity with the environment through an austere geometrical structure.

Villa Clessidra is a 200sq.m. 3-level residence of an almost cubic shape, with dimensions 9.7×9.7×10.4m (LxWxH). It has no underground or excavated parts and consists of steel frame and bare (foamboard molding) concrete, only as paneling cladding. Villa Clessidra is hypothetically placed amidst the beautiful pine forest of the Dutch dunes. The surrounding nature communicates with the residence via the use of glass, water and mirrors. The front (South) façade opens up with rotating, sliding windows to allow in the smells, sounds and images of the sublime forest.

Image Courtesy © Lefteris Schetakis

Image Courtesy © Lefteris Schetakis

  • Architects: LAAV Architects (Laertis-Antonios Ando Vassiliou)
  • Project: VILLA CLESSIDRA
  • Location: Netherlands
  • Renderings: Lefteris Schetakis
  • Associate Architect: Michalis Takopoulos
  • Project management: Arup (Amsterdam) bv Structural, electrical and mechanical engineer; fire safety, acoustics and building physics consultant Arup (Amsterdam
  • Programme: 3-level Forest dwelling of 200m² (concept)  BREEAM Pending report
  • Design: 2016

(more…)

Black Cant System – HEIKE fashion brand concept store in Hangzhou, China by Hangzhou AN Interior Design Co.,Ltd.

Wednesday, December 14th, 2016

Article source: Hangzhou AN Interior Design Co.,Ltd.

HEIKE is a test of the fashion designer –Laohei .We try to explore possibilities of a independent designer store. In Hangzhou,HEIKE is more than a fashion store.It creates a space for art,music and exhibition.We try to explore a form of space that is independent and free.

Image Courtesy © Hangzhou AN Interior Design Co.,Ltd.

Image Courtesy © Hangzhou AN Interior Design Co.,Ltd.

  • Architects: Hangzhou AN Interior Design Co.,Ltd. (Shanwei Weng, Jiadie Yuan)
  • Project: Black Cant System – HEIKE fashion brand concept store
  • Location: Hangzhou, China
  • Software used: Autocad and sketch up

(more…)

Yildiz Apartement in Istanbul, Turkey by QARA

Wednesday, December 14th, 2016

Article source: QARA

Ataşehir, a modern suburban district of Istanbul, Turkey., with a dense and heavily occupied geographic. It came to mind to form an peaceful, functional space.

To maximise the use of natural light, glass facade system was used and this became one of the most distinguished features of this house.

Image Courtesy © QARA

Image Courtesy © QARA

  • Architects: QARA
  • Project: Yildiz Apartement
  • Location: Istanbul, Turkey

(more…)

Bu.Co — Burger & Cocktail in Udine, Italy by Visual Display S.r.l.

Wednesday, December 14th, 2016

Article source: Visual Display S.r.l.

The new restaurant called BU.CO (an acronym of Burger&Cocktail) opened in September 2016 in the largest shopping centre of the Alpe Adria region (Città Fiera di Martignacco – Udine – Italy), as a project entirely conceived by Visual Display, the Italian creative agency specialised in retail design and brand building.

Image Courtesy © Matteo Favi Immagini

Image Courtesy © Matteo Favi Immagini

  • Architects: Visual Display S.r.l. (Giulia Minozzi)
  • Project: Bu.Co — Burger & Cocktail
  • Location: Udine, Italy
  • Photography: Matteo Favi Immagini

(more…)

Extension Of The Lully-Vauban School Group Creation Of Dance Studios And Music Rooms in Versailles, France by JOLY&LOIRET

Wednesday, December 14th, 2016

Article source: JOLY&LOIRET

The project is located at the heart of a city block in a school playground. The new volume extends an existing school building up the slope of the passageway that leads onto the site, and settles itself onto the playground’s sloping surface.

Image Courtesy © SCHNEPP RENOU

Image Courtesy © SCHNEPP RENOU

  • Architects: JOLY&LOIRET
  • Project: Extension Of The Lully-Vauban School Group Creation Of Dance Studios And Music Rooms
  • Location: Versailles, France
  • Photography: SCHNEPP RENOU
  • Client: C.A of Versailles GRAND PARC
  • Design Team: Joly & Loiret (architectes mandataires) + LANDSCAPE + HQE , OCTE Engineer, Vincent Hédont Acoustic
  • Contractors: SNRB
  • Value: 2,3 ME HT
  • Area: 787 m² shon + renovations 300 m²
  • Date: 2016

(more…)

Libertine Lindenberg in Frankfurt, Germany by FRANKEN \\ ARCHITEKTEN GMBH

Wednesday, December 14th, 2016

Article source: FRANKEN \\ ARCHITEKTEN GMBH

Franken Architekten has been commissioned for the building and interior design planning of the renovation and expansion of a “Gründerzeit” building in Frankfurt Alt-Sachsenhausen. The late nineteenth old building was completely renovated and updated with a new elevator core in the courtyard. The lacking in parts in natural stone facade has been restored and the remedial measures of recent years dismantled and adapted to the Wilhelminian facade. The object associated 60s buildings have been replaced by a new building, as an archaic gabled house without roof overhangs.

Image Courtesy © Dieter Schwer

Image Courtesy © Dieter Schwer

  • Architects: FRANKEN \\ ARCHITEKTEN GMBH
  • Project: Libertine Lindenberg
  • Location: Frankensteiner Straße 20, 60594 Frankfurt am Main, Germany
  • Photography: Dieter Schwer
  • ProjectTeam: Prof. Bernhard Franken, Frank Brammer, Sebastian Stehl, Robin Heather, Manuel Naranjo Alpresa, Natascha Baier, Verena Hornsteiner, Risa Kagami, Sahdia Kaster, Tina Strack, Isabel Strelow
  • Client: ROTHENBERGER ANSHIN GMBH
  • Area:
    • 2.036 sqm total area (gross floor area)
    • 1.423 sqm area, 7 levels (net floor area)
    • 934 sqm area old building (net floor area)
    • 489 sqm area new building (net floor area)
    • 167 sqm office space (net floor area)
    • 656 sqm area one-to three- bedroom apartments / maisonette (net floor area)
    • 459 sqm public spaces; incl. corridor / staircase (net floor area)

(more…)

Archaeology museum in Almería, Spain by Paredes Pedrosa Arquitectos

Wednesday, December 14th, 2016

Article source: Paredes Pedrosa Arquitectos 

The urban context of the new Museum, surrounded by high rise housing and a ring road, determined its compact character. The building is placed as a single bulk at one of the edges of the lot available, leaving the space remaining as facility for the city. The entrance is located at the end of this plaza, slightly elevated above the level of the nearby roads, becoming a public space for the city as well as an outdoor lobby for the museum. The existing palm garden aside was kept and extended in order to include it within the exhibition space. The Museum is meant to host an outstanding archaeological collection from sites in the Almeria area, formerly located in dispersed places.

Image Courtesy © Luis Asín

Image Courtesy © Luis Asín

  • Architects: Paredes Pedrosa Arquitectos (Ignacio Pedrosa)
  • Project: Archaeology museum
  • Location: Carretera de Ronda, 91. 04005 Almeria, Spain
  • Photography: Luis Asín
  • Client: Ministry of Culture
  • Project team: Silvia Colmenares. Manuel G. de Paredes. Eva M Neila. Danko Linder
  • Coordination: Enrique López Burló
  • Technical control: Luis Calvo
  • Architect on site: Patricia Largo
  • Structural engineers: GOGAITE S.L.
  • Mechanical engineers: GEASYT S.A.
  • Contractor: Barroso Nava  S.A.
  • Cost: 7.729.049,14 euros
  • Floor area: 6.284 m2
  • Competition: 1998
  • Project: 1999
  • Construction: 2001 – 2005

(more…)

Hasshoden-Charnel House in Saitama, Japan by Love Architecture Inc.

Wednesday, December 14th, 2016

Article source: Love Architecture Inc.

Opens the temple to community as a place to interact with “life”

In recent years, the decay of local communities due to urbanization has changed the Japanese sense of religion including ancestor worship, weakening the “Jidan” (system where commoners had to register with a temple to prove their Buddhist faith) which is the financial basis of many temples in Japan. Charnel house, which is a new style of grave that appeared as though it responded to the trend of the contemporary times, is different from the graveyard passed down from generation to generation and does not follow the traditional Jidan system.

Image Courtesy © Masao Nishikawa

Image Courtesy © Masao Nishikawa

  • Architects: Love Architecture Inc. (Yukio Asari)
  • Project: Hasshoden-Charnel House
  • Location: Ryusenji Temple, Saitama, Japan
  • Photography: Masao Nishikawa
  • Structure: RC
  • Total Floor Area: 91.70m2 (63.90m2/B1F, 63.90m2/1F, 63.90m2/2F)
  • Date of Completion: March 2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise