Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

A Garden With Four Seasons in Turin, Italy by Carlo Ratti Associati

Tuesday, August 22nd, 2017

Article source: Carlo Ratti Associati

International design and innovation office Carlo Ratti Associati, together with property developer Citylife, has unveiled the “Garden of the Four Seasons”, an enclosed garden in Milan where all four seasons coexist with each other concurrently throughout the year. Based on a concept by Dr. Barbara Römer, founder of the creative consultancy Studio Römer, the project leverages a new system for high-precision climate control, by which incoming solar energy is partially collected through photovoltaics and partially redistributed among the different seasonal areas, with zero net energy consumption. The project aims at reclaiming a closer relationship between urban dwellers and nature’s cycles. It was commissioned by Citylife, a new neighborhood under development in the north-west of Milan based on a master plan by Zaha Hadid, Daniel Liebeskind and Arata Isozaki.

Image Courtesy © Carlo Ratti Associati

  • Architects: Carlo Ratti Associati
  • Project: A Garden With Four Seasons
  • Location: Turin, Italy
  • Team: Andrea Cassi, Peter Magnus, Chiara Borghi, Gary di Silvio Based on a concept by Barbara Römer
  • Construction consultancy: Studio Ceruti

(more…)

Jonas in IJburg, Netherlands by Orange Architects

Tuesday, August 22nd, 2017

Article source: Orange Architects 

Orange Architects has won the tender for Plot 42A, located in the heart of the harbour on IJburg in Amsterdam. With this winning scheme, called ‘Jonas’, the city has chosen a highly innovative residential building with a spectacular interior that has achieved the highest possible sustainability label (Breeam Outstanding). The design for the 29,000-m2 mixed-use programme was commissioned by Amvest and developed in collaboration with Site urban development, ABT, Felixx landscape architects and Floor Ziegler.

Image Courtesy © Orange Architects

(more…)

Office and retail building Nowy Świat 2.0 in Warsaw, Poland by AMC – Andrzej M. Chołdzyński

Tuesday, August 22nd, 2017

Article source: AMC – Andrzej M. Chołdzyński

Nowy Świat 2.0 office and services building, located between the former headquarters of the Polish Communist Party House (now: The Banking and Financial Center office building) and Warsaw Stock Exchange buildings, adjoins a nineteenth-century tenement house. The five floors represent more than 4100 sq. meters of office and ca. 2000 sq. meters of retail space. The ground floor, the mezzanine and -1 level are occupied by retail stores. On the top level there is a terrace with a view on Three Crosses Square and The Na Książęcem Park.

Image Courtesy © Piotr Krajewski

  • Architects: AMC – Andrzej M. Chołdzyński
  • Project: Office and retail building Nowy Świat 2.0
  • Location: Warsaw, Poland
  • Photography: Piotr Krajewski
  • Client: Centrum Bankowo – Finansowe „Nowy Świat”
  • Structural Design: BWL – Projekt
  • General Contractor: KARMAR
  • Lead Architects: architekt Andrzej M. Chołdzyński (main designer), Bogumił Kidziak, Szymon Schmeidel, Tomasz Dargel, Maciej Kolek, Daniel Ciesielski, Joanna Arent, Jacek Hawrylak, Magda Macioszczyk, Beata Świeboda – Budzyńska
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 1084 m2
  • Completion Year: 2015

(more…)

Villa Rypen in Aarhus, Denmark by C.F. Møller Architects

Tuesday, August 22nd, 2017

Article source: C.F. Møller Architects

Villa Rypen is a single-storey detached house situated on the edge of a forest in Aarhus. Inspired by the unique site, the forest is invited in, and the house extends its terraces to reach out to the forest’s tall trees, and also to the garden. The different seasons of the year are apparent from the house’s living rooms, as well as from the exquisite wooden terraces.

Image Courtesy © Julian Weyer

  • Architects: C.F. Møller Architects
  • Project: Villa Rypen
  • Location: Aarhus, Denmark
  • Photography: Julian Weyer
  • Size: 158 m2
  • Year: 2016

(more…)

SMUGA in Minsk, Belarus by Zrobym Architects

Tuesday, August 22nd, 2017

Article source: Zrobym Architects

It’s time to test!
We have realized the project of the small country house executed in style, not absolutely typical for us, in the house estate near Raubichi. The modular house which has 68 \”squares\” was successfully located in a picturesque corner of \”Uzgorye\” cooperative. The small SMUGA country house is already constructed and ready for living.

Image Courtesy © Zrobym architects

  • Architects: Zrobym Architects
  • Project: SMUGA
  • Location: Minsk region, country cooperative “Uzghorye”, Belarus
  • Area: 68 m2
  • Year: 2015

(more…)

Phillip Island in Australia by Modscape

Tuesday, August 22nd, 2017

Article source: Modscape

Set on a windswept hillside overlooking Bass Strait sits a modular home that allows the epic coastal location to be experienced in all its many states.

The project evolved from a pragmatic response to the challenges of occupying an exposed coastal site. Winds, often extreme, shaped the design with the house acting as a barrier and protecting the external courtyard tucked in behind.

Image Courtesy © John Madden

  • Architects: Modscape
  • Project: Phillip Island
  • Location: Phillip Island, Australia
  • Photography: John Madden

(more…)

Le Haut Perché in Le Haillan, France by Studio Weave

Tuesday, August 22nd, 2017

Article source: Studio Weave

Studio Weave have been commissioned to design a hiking shelter in close collaboration with Bruit du Frigo and Zebra 3. The project, initiated by the arts and architecture collective Bruit du Frigo, establishes a pedestrian route connected by a series of shelters on the fringes of Bordeaux. Our intervention, Le Haut Perché, constitutes one of eleven other stay-over shelters.

Image Courtesy © Yvan Detraz (Bruit du Frigo)

  • Architects: Studio Weave
  • Project: Le Haut Perché
  • Location: Le Haillan, France
  • Photography: Yvan Detraz (Bruit du Frigo)
  • Client: Métropole de Bordeaux
  • Curator: Bruit du Frigo
  • Timber Fabricator: Zébra3
  • Completion date: June 2017

(more…)

DongZhuang-Building Museum in China by Xinjiang Wind Architectural Design & Research Institute Co.,Ltd.

Tuesday, August 22nd, 2017

Article source: Xinjiang Wind Architectural Design & Research Institute Co.,Ltd. 

Western or Eastern? 

DongZhuang-Building Museum of Western Regions, is located in Tuoli Township of Nanshan Grasslands, 30 km away from Urumqi City, and is built on the site of a previous grain shop that existed more than sixty years ago. Since the ancient times, architectural design which is inspired by natural landscape has always been exciting. The Museum, facing the city in the south and backed by the mountain in the north, has no disturbance on surrounding vegetation. From afar, it looks like an off-white stone rolled down from the mountain, standing quietly and naturally in the open and vast Gobi desert of Inner Eurasia. Part of the Museum was designed as a guest house containing a private art gallery and the other is open to the public where passengers could have some rest. Cement, sand, necessary rebar and least glass are all components of the building for ecology protection and resource conservation. The thick walls and small windows shield against the scorching sun in summer and chillness in winter. The principles and methods of traditional technologies for cavity walls, ramming earth, sun-dried mud bricks and laying stones are adopted to construct a simple, reliable and durable building. The texture of materials is highlighted on the building’s surface to obtain a “natural” completeness of a non-specific space. The design respecting the data framework and ecological cycle reflects the diversity, liberty and obscureness of local life and endows the building with liberty, freeness and vitality. DongZhuang is a “transparent” presence, with no clear internal floors, possibilities of uncertain and multiple applications, and UDLR interconnection. It takes advantage of natural presences in a smart way to protect against wind and snow and realize ventilation and day lighting. The perfect concave-convex matching with the outer space and the existing space chiseled and space “created” as required for the workers’ needs makes a building under the concept of “harmony” and “container”.

a corner of DongZhuang, Image Courtesy © Yao Li

  • Architects: Xinjiang Wind Architectural Design & Research Institute Co.,Ltd.
  • Project: DongZhuang-Building Museum
  • Location: Western Ecological Environment Research Center, 23 Baijiangou Village, Tuoli Township, Urumqi County, Xinjiang, China
  • Photography: Yao Li
  • Design Team: Liu Xu, Zhang Haiyang, Liu Erdong, Zhang Zhong, Zhang Qing, Zhang Jian
  • Technical and economic target: land used for building 1,990 m2; building area 800 m2; total construction area 7,700 m2; underground area 1,750 m2; floor area 5,950 m2; building density 40%; floor area ratio 3.87
  • Scale of construction: 7,700 m2, with one story underground and 3 stories above ground
  • Completed in: July 2016

(more…)

Shenzhen Mind the Sea Sales Gallery in China by Blvd International

Sunday, August 20th, 2017

Article source: Blvd International

Different from traditional real estate sales gallery, this project emphasizes more on conceptual feature, aiming to present the environmental, modern and creative branding spirit to visitors. With white as the background color, the whole space conveys a pure aesthetics of minimalism. White is open to all possibilities and it embraces future to the largest extent. Touched up by the abstract artistic ambience, the space is overwhelmed with a deep and delicate aesthetic perception.

Image Courtesy © Ouyang Yun

  • Architects: Blvd International
  • Project: Shenzhen Mind the Sea Sales Gallery
  • Location: Shenzhen, China
  • Photography: Ouyang Yun
  • Design Scope: interior design and façade renovation
  • Construction Company: Wanxia Real Estate Co., Ltd.
  • Designers: Liu Honglei, Liang Xiaomei, Wang Ting, Xia Menghan
  • Design area: 269 m2
  • Design time: December, 2015
  • Completion time: November, 2016

(more…)

Tangchao Wharf in Shenzhen, China by Weini Design

Sunday, August 20th, 2017

Article source: Weini Design

Teochew people are called Oriental Jews for their traits of shrewd, tenacity, and concentration, while the Teochew cuisine is popular at home and abroad for its exquisiteness, daintiness, and neutralization. Taking Teochew culture as design theme, Tangchao Wharf restaurant injects modern elements into the centuries-old tradition of this ethnic group in East Guangdong by blending modern elements into Chinese style design.

Image Courtesy © Ouyang Yun

  • Architects: Weini Design
  • Project: Tangchao Wharf
  • Location: πmallShopping Center, Zhongzhou, Shenzhen, China
  • Photography: Ouyang Yun
  • Chief designer: Ray Cai
  • Project area: 450 ㎡
  • Completion time: 2016,11

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy