Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

ÖAMTC Headquarters in Vienna, Austria by Pichler & Traupmann Architekten

Thursday, July 20th, 2017

Article source: Pichler & Traupmann Architekten

ÖAMTC – the support point

From the service workshops to the heliport all the elements of the programme are laid out along a single vertical axis, i.e. also from the counter to the reception and the event areas to the large atrium of the offices. Logistically compact contents with high degree of efficiency, which is essentially what support points are, are here transformed and applied to the building in a translated form.

Image Courtesy © Toni Rappersberger

  • Architects: Pichler & Traupmann Architekten
  • Project: ÖAMTC Headquarters
  • Location: Vienna, Austria
  • Photography: Roland Halbe and Toni Rappersberger
  • Client: OEAMTC Headquarters, Vienna 1
  • Project team: Johanna Maria Priebe (project leader), Barbara Aull, Christoph Degendorfer, Andrea Ehrenreich, Mohammad Ekhlasi, Peter Grandits, Alexander Grass, Clemens Hasler, Barbara Jarmaczki, Joachim Kess, Bartosz Lewandowski, Till Martin, Daniel Moral Trigueros
  • Structural design / project coordination: FCP – Fritsch, Chiari & Partner ZT GmbH, Vienna
  • Structural fire protection: Norbert Rabl ZT GmbH, Graz
  • Building services / electrical planning: DIE HAUSTECHNIKER Technisches Büro GmbH, Jennersdorf
  • Building physics / facade: Dr. Pfeiler GmbH, Graz

(more…)

Liuzhou Forest City in China by Stefano Boeri Architetti

Thursday, July 20th, 2017

Article source: Stefano Boeri Architetti

The first Chinese Forest City by Stefano Boeri Architetti is turning into reality. A city where offices, houses, hotels, hospitals and schools are entirely covered by plants and trees.

Once completed, the new city will host 30,000 people, absorb almost 10,000 tons of CO2 and 57 tons of pollutants per year and produce approximately 900 tons of oxygen.

Image Courtesy © Stefano Boeri Architetti

  • Architects: Stefano Boeri Architetti
  • Project: Liuzhou Forest City
  • Location: Liuzhou, China
  • Client: Liuzhou Municipality Urban Planning Bureau
  • Partners: Stefano Boeri, Yibo Xu
  • Project Leader: Pietro Chiodi
  • Team Architects: Julia Gocalek, Yinxin Bao, Shilong Tan with Giulia Chiatante
  • Cooperative Design Institute in China: Shanghai Tongyan Architectural and Planning Design Co. Ltd.
  • Area: 138.5 ha

(more…)

Living Unit in Mount Kanin, Slovenia by OFIS arhitekti, C+C and C28

Thursday, July 20th, 2017

Article source: OFIS arhitekti

DESCRIPTION OF THE PROJECT 

The research for the Cabin was initiated by OFIS, C+C, C28 and AKT along with contractor Permiz to develop Self-contained wooden shell, which can be flexible and adaptable on different locations, climate conditions and terrains.

They can be used as holiday cabins, hide away, tree houses or short-time habitations for research, tourism or shelter; their small size allows easy and different transport possibilities.

Image Courtesy © Janez Martincic

  • Architects: OFIS arhitekti, C+C and C28
  • Project: Living Unit
  • Location: Mount Kanin, Slovenia
  • Photography: Janez Martincic
  • Visuals and 3d animation: The Black Lab and Sonicmeal
  • Lead Architects: Rok Oman, Spela Videcnik,  Janez Martincic, Tomaz Cirkvencic, Andrej Gregoric, Sara Carciotti, Lucas Blasco Sendon, Jose Navarrete Jimenez
  • C+C Project Team: Claudio Tombolini and Cristiana Antonini
  • C28 Project Team: Francesco Sforza, Federico Pasqualini and Antonello Michelangeli
  • Structural Engineering: AKT (Hanif Kara and Carlo Diaco)

(more…)

Tevfik Fikret Elementary School in Istanbul, Turkey by Öney Architecture

Thursday, July 20th, 2017

Article source: Öney Architecture

Already providing service in the garden of Tevfik Fikret Primary School located in Bebek neighborhood of Besiktas district in Istanbul, the nursery unit, which fails to satisfy the needs is projected to be replaced with a nursery that can operate independent from the primary school. An area located next to the entrance gate of the school has been allocated for this function, which is restricted with the retaining wall formed by the elevation difference of the neighboring parcel on the west side and the school land on the north side. A double layered facade has been planned in order to meet the illumination need for education and whereas to reduce the heat effect in the summer months. The area remaining between these layers have been planned as a garden where students can grow plants. The entrance of the building, which is planned as two-stored, is projected at the 1/3 axis of its long side. The entrance area has been considered as cloakroom and reception. A semi-closed play ground has been created at the roadside of the building. The second floor of the structure includes two classrooms and wet areas. The classrooms have been projected on the upper floor in order to avoid the noise from the road as well as the school garden. The top of the circulation area has been projected to be transparent in order to make use of the structure in depth especially in the education season when day light is relatively less.

Image Courtesy © Öney Architecture

  • Architects: Öney Architecture
  • Project: Tevfik Fikret Elementary School
  • Location: Istanbul, Turkey

(more…)

Residence 100% in São Paulo, Brazil by Rogerio Gama Arquitetura

Wednesday, July 19th, 2017

Article source: Rogerio Gama Arquitetura

I called this project 100% Residency, because all the land, even in its green area, it has a function.
This, was elaborated as a collaboration for a student of mine, of the course of Civil Engineering, in college that I taught. Therefore, I elaborated in metallic structure, for it to be already getting accustomed and having an already real project, a detail of this bevelled structure, so it already improves its knowledge. And the apparent concrete in the rest.

Image Courtesy © Rogerio Gama Arquitetura

  • Architects: Rogerio Gama Arquitetura
  • Project: Residence 100%
  • Location: São Paulo, Brazil
  • Software used: SketchUp, V-Ray,  Photoshop, Lumion

(more…)

Quartier du Parc, Reimerwee in Kirchberg, Luxembourg by AllesWirdGut

Wednesday, July 19th, 2017

Article source: AllesWirdGut 

In Kirchberg / Luxembourg AllesWirdGut build an ensemble of two large and two smaller buildings accommodating a total of 110 apartments.

The stretched-out buildings in the Quartier du Parc in Kirchberg, Luxembourg, are situated on the northeastern edge of a development area. The northwestern side is bounded by Konrad Adenauer Boulevard. On the south side, the ensemble opens to Parc Reimerwee. Due to their orientation and different rental systems, the two volumes are seen as “fraternal twins”. Together, they make a strong duo that have certain things in common on the outside, while their interiors are different.

Image Courtesy © Michael Sohm

  • Architects: AllesWirdGut
  • Project: Quartier du Parc, Reimerwee
  • Location: Kirchberg, Luxembourg
  • Visualization: Michael Sohm
  • Client: Sociéte Nationale des Habitations à Bon Marché (SNHBM), Luxembourg + Fonds Kirchberg
  • Team Competition: Felix Reiner, Karel Bartos, Laurenz Batka, Ria Roberg
  • Team Execution: Baptiste Quételart, Felix Reiner, Florian Gottler, Jessica Wannhoff, Luca Melchiori
  • GFA: 12.384 m²
  • Competition: 10/2015

(more…)

Tennyson Point Residence in Sydney, Australia by CplusC Architectural Workshop

Wednesday, July 19th, 2017

Article source: CplusC Architectural Workshop

Working within the bones of a solid, well-constructed water front home built in the ‘60s on Sydney’s Parramatta River, the adaptive reuse of this multi-level dwelling involved removing the entirety of the internal workings of the existing structure, re-invigorating the central circulation core, promoting light and cross ventilation while embracing the waterfront outlook to the North West.

Rear Facade, Image Courtesy © Murray Fredericks

  • Architects: CplusC Architectural Workshop
  • Project: Tennyson Point Residence
  • Location: Tennyson Point, Sydney, NSW, Australia
  • Photography: Murray Fredericks
  • Engineer: Michael Ell Consulting
  • Builder: CplusC Architectural Workshop
  • Landscaper: CplusC Architectural Workshop
  • Floor Area: 330m² + Landscape
  • Time: 68 weeks
  • Year: 2009

(more…)

HOUSE IN THE DUNE in Buenos Aires, Argentina by Luciano Kruk

Wednesday, July 19th, 2017

Article source: Luciano Kruk

The House in the Dune is located in The Coast Disctrict, in a seaside neighborhood 13 km north of the city of Pinamar and four hours away from Buenos Aires.

Lying on a curved cul-de-sac, the site is a trapezoid with its widest side at the back. Originally, even though it lacked tree vegetation (particularly pines, which are typical in The Coast District), the land seemed impenetrable, completely covered as it was with acacias.

Image Courtesy © Daniela Mac Adden

  • Architects: Luciano Kruk
  • Project: HOUSE IN THE DUNE
  • Location: Coast District, Buenos Aires Province, Argentina
  • Photography: Daniela Mac Adden
  • Colaborators: Arch Josefina Perez Silva., Arch. Andrés Conde Blanco, Arch. Leandro Rossi, Dan Saragusti, Darío Cecilian, Federico Eichenberg, Giorgio Lorenzoli
  • Land area: 1030 m2
  • Built area: 165 m2
  • Construction year: 2015

(more…)

55TEC Studio in Beijing, China by WSDG-Walters Storyk Design Group

Wednesday, July 19th, 2017

Article source: WSDG-Walters Storyk Design Group

55TEC Recording Studios represents a new level of production sophistication for China.   A significant investment in world-class design and top-flight technology, the studio was created by WSDG – Walters-Storyk Design Group, leading acousticians, studio and systems designers.  Studio owner and Golden Melody Award-winning recording engineer, Li You joined forces with Wu Yongheng, (AKA Bei Bei, China’s top drummer and, record producer), and with leading pro audio exec. Lizzy Zhou, to address China’s rapidly expanding desire for pop and rock music.

Image Courtesy © Mills Xu

(more…)

Lauritshøj, Skødstrup in Aarhus, Denmark by WE architecture and JWH arkitekter

Wednesday, July 19th, 2017

Article source: WE architecture

WE Architecture, together with JWH Arkitekter and By Munch, have won a competition to design a new allergy-friendly row-house complex in Skødstrup, north of Aarhus.

The project proposes a sustainable and innovative usage of water, soil and air, being the first to follow the new quality guide for new social housing, published by the Aarhus municipality. The idea is to have a green suburban plantation where the landscape and overviews are emphasized by low rise housing units of (mainly) 2 storeys.

Image Courtesy © WE architecture and JWH arkitekter

  • Architects: WE architecture and JWH arkitekter
  • Project: Lauritshøj, Skødstrup
  • Location: Skødstrup, North of Aarhus, Denmark
  • Client: Al2bolig
  • Landscape architect: By munch
  • Size: 4950m2, 55 housing
  • Year: 2017

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy